餐廳: 牛牛日式火鍋放題 (北角匯二期)
資訊:

2024-09-21 228 瀏覽
🍲牛牛日式火鍋放題一向鍾意打邊爐嘅我,見到呢間火鍋店新出咗日式竹籃紙火鍋,賣相吸引,而且仲有120分鐘任飲任食,平日嘅夜晚都只係$368一個人就可以瘋狂食飽,令到我完全冇辦法抗拒💓首先每位都會附送50g宮崎和牛一碟,呢個和牛真係會令到人想一塊一塊唔停口係咁食,入口即溶嘅感覺令人回味無窮。仲有個菌類嘅拼盤簡直係健康之選,有唔同嘅菇包括蟹味菇、白玉菇、金耳菌、杏鮑菇等等,啱晒鍾意打邊爐有注重健康嘅你另外我哋個套餐仲可以選擇唔同嘅肉類,由於我哋都鍾意食牛,所以主打都係叫返呢度嘅牛肉,例如澳洲M6和牛、美國極佳級牛小排、美國頂級封門柳等,各有特色最後出邊仲有蔬菜同埋唔同丸類嘅選擇,仲有甜品包括雪糕、糯米糍等等,啱晒餵食又貪心嘅我哋💓📍北角渣華道123號北角匯二期110-111號鋪
🍲牛牛日式火鍋放題

📍北角渣華道123號北角匯二期110-111號鋪
2024-09-16 271 瀏覽
要同九月之星慶祝生日,主角提出任食火鍋食到飽。接埋收工就同佢嚟呢間食。樓底夠高,地方夠寬敞,出去拎食物/飲品都幾方便。安排坐窗邊卡位,可以望到街景都幾舒服。試下新品澳洲產和牛放題 ($368/位),任食任飲120分鐘。一人一湯底嘅日式紙火鍋,賣相好和式,選擇壽喜燒及鰹魚湯,一濃一淡。主廚想客人食得健康,隨餐附送有6款特色有機鮮菌 ,有D例如金耳菌,雞樅菌都未聽過,今次可以一次過試晒唔同款式菌類。趁湯底滾起前,出去拎其他火鍋配料蔬菜類就另一個位未開始手機掃碼落單前,侍應先送上每位送50g宮崎和牛一碟。無論肉色及脂肪分佈,日本和牛應該完勝。一黎就打大佬先,肉味唔算太出,但入口超嫩滑,心心眼中。 跟住澳洲M6和牛,澳洲M8和牛前胸腩,美國極佳牛小排,美國頂級封門柳等已經出場。仲有豚肉及羊肉選擇,但我地都係主打牛肉類。澳洲M6和牛切得大片D,一轉色就食得,口感鬆軟。其他牛肉都品質唔錯,絶對會令你再追加。當然唔少得海鮮類,扇貝,鮑魚仔,大墨魚仔及蜆都叫D。鮑魚仔口感彈牙,有得任食確係唔錯。仲有炸物,有我最愛嘅芝士年糕及榴槤皇炸彈,單骨鷄翼比美外面買到嘅水準,欣賞佢全部炸物都係熱辣辣。芝士年糕再要

趁湯底滾起前,出去拎其他火鍋配料
蔬菜類就另一個位
一黎就打大佬先,肉味唔算太出,但入口超嫩滑,心心眼中。
仲有豚肉及羊肉選擇,但我地都係主打牛肉類。

澳洲M6和牛切得大片D,一轉色就食得,口感鬆軟。
其他牛肉都品質唔錯,絶對會令你再追加。

當然唔少得海鮮類,扇貝,鮑魚仔,大墨魚仔及蜆都叫D。
鮑魚仔口感彈牙,有得任食確係唔錯。
仲有炸物,有我最愛嘅芝士年糕及榴槤皇炸彈,單骨鷄翼比美外面買到嘅水準,欣賞佢全部炸物都係熱辣辣。芝士年糕再要黎多轉呀唔該。
除咗出去雪櫃拎罐裝飲品,酒類如啤酒,紅/白酒及清酒可以掃碼落單。嚟…..飲杯清酒先。
驚喜發現竟然有葡撻出現,仲用保溫箱保持熱度及脆度。
入口香脆,甜度適中,我地忍唔住每人食咗2個,真係絶對唔可以錯過。
指定動作留少少位食雪糕,MovenPick雪糕任食,食兩三球基本啦。
兩個鐘係可以邊食邊,傾主角滿意呢一餐。生日快樂呀……………………………..呢餐我請又點話!
減肥食咩好?打邊爐減肥大法:紙火鍋好多人會問,紙火鍋唔會穿咩?會不會食到紙?你地就食紙!紙火鍋的紙非但銅牆鐵壁堅固無比,亦可以吸收火鍋的油脂與雜質;而且受熱更均勻,火鍋料自然更快熟及清爽,又可以大食特食,打邊爐減肥大法唯紙火鍋獨尊位置餐廳位於北角匯內,商場應有盡有,食飽行下街消濟就岩哂環境餐廳走輕奢日系漁屋風格、配色有格調樓底好高,感覺開揚唔會有壓迫感餐廳以卡位為主、旁邊梳化椅座位更可挑望北角海濱抽風做得好好,涼浸浸住打邊爐無有怕食物🥘日本直送的紙火鍋新套餐$368: 有齊宮崎和牛(每位一份)、六款特色有機鮮菌日日唔同(每位一份)~澳洲和牛以及自助吧配料任點任食,意想不到的超值價錢先揀湯底再安排入座,我地揀左:奶油豆乳鍋 & 鏗魚鍋店員提醒我地先落鮮菌再落蔬菜令湯底更加鮮甜,豆乳同鏗魚湯同菇菌味道加乖,神仙的火鍋🍄🍄‍🟫菇菌盒包括:雞樅菌、秀珍菇、白蘑菇、金耳菌、雞油菌、蟹味菇款款菇都好新鮮,最中意係:雞油菌:入口柔滑,吸收埋湯汁好鮮甜金耳菌:煙韌彈牙,香濃細膩跟餐有日本產宮崎A5和牛肩肉,無限量任點任食澳洲M6澳洲和牛、M8澳洲和牛前腹肉、澳洲安格斯牛、巴西牛舌、澳州黑安格斯牛、丹麥

減肥食咩好?打邊爐減肥大法:紙火鍋
好多人會問,紙火鍋唔會穿咩?會不會食到紙?

位置
餐廳位於北角匯內,商場應有盡有,食飽行下街消濟就岩哂

餐廳走輕奢日系漁屋風格、配色有格調
樓底好高,感覺開揚唔會有壓迫感
餐廳以卡位為主、旁邊梳化椅座位更可挑望北角海濱
抽風做得好好,涼浸浸住打邊爐無有怕

食物🥘

先揀湯底再安排入座,我地揀左:奶油豆乳鍋 & 鏗魚鍋

🍄🍄‍🟫菇菌盒包括:
雞樅菌、秀珍菇、白蘑菇、金耳菌、雞油菌、蟹味菇
款款菇都好新鮮,最中意係:
雞油菌:入口柔滑,吸收埋湯汁好鮮甜
金耳菌:煙韌彈牙,香濃細膩

跟餐有日本產宮崎A5和牛肩肉,無限量任點任食澳洲M6澳洲和牛、M8澳洲和牛前腹肉、澳洲安格斯牛、巴西牛舌、澳州黑安格斯牛、丹麥封門柳、西班牙伊比利亞豚肉等等;牛肉質素好高,油花分佈平均,肉味超濃,牛魔王岩哂

推薦肉類🐄🐖

A5和牛肩肉
隨餐附送,油花超豐盛,入口即溶

M6澳洲和牛 & M8澳洲和牛前胸肉
牛肉來講兩款可以勁食,唔會太油膩牛味超濃
M6會比M8 更大塊,口感就仿如壽喜燒的牛肉,感覺滿足
M8條狀處理就比輕盈,一塊接一塊,恰到好處

西班牙伊比利亞豚肉
唔只牛肉佢地既豬肉都好好食,口感軟滑,沒有根

除左肉類,海鮮都屬任點任食;包括鮑魚仔、海扇貝、紐西蘭青口、越南鳳尾蝦等

推薦海鮮🐟🐚

鮑魚仔 & 海扇貝
鮑魚仔口感爽彈;海扇貝則絲絲分明,裙邊位鮮味帶嚼勁
同埋佢地處理得好好,唔會有內臟同排泄物
熟透時都好易起肉,一啖一口鮑,我瘋狂叫,任食鮑魚仔就是爽

🥬🥕🧄🧅自助火鍋配料
凍櫃仙氣四溢火鍋配料櫃裝滿自助火鍋配料
除左一般火鍋菜及配料,更供應羽衣甘藍、皇帝菜、紫蘿蔔、蟲草花、蒟蒻條

🥟🍤🥠🍢揚物

熱食種類都好多:有芝士年糕、餃子、單骨雞翼、日式章魚燒
等滾湯時食左芝士年糕同單骨雞翼
兩款都即炸熱辣辣,芝士年榚好好味,內心爆芝,但想食多啲牛既就要記住忍口唔好食咁多

🥤🍼罐裝飲品可以隨意在自助區冷櫃挑選,有汽水同無糖茶,種類繁多任君選擇
套餐包括任點酒精飲品如紅🍷、白酒🧉、啤酒🍺、清酒🍶

自助區除左火鍋配料仲有:葡撻同蒲燒鰻魚任食

甜品方面,
有🍦movenpick、雀巢雪糕、日式Mochi 任食

火鍋除左食得健康,亦唔會好似傳統一人一鍋辣親手
所以就算小朋友自己一人一鍋食都好放心,大朋友玩住電話食都不用怕滾瀉,好貼心呢!
2024-09-10 215 瀏覽
🍊 餐廳名稱:牛牛日式火鍋放題 (北角)🐝 味道:7.5/10環境:7.5/10整體分數:7.5/10💰人均:$200+———————————————————Lv3澳洲和牛火鍋放題💰 298日式火鍋嘅特色就係一人一鍋,唔洗擔心同朋友口味唔岩而令到自己食唔到想食嘅湯底。呢到有多款牛肉&菜品提供選擇,多達85品!肉品有M6澳洲和牛、丹麥牛小排、牛舌、封門柳&澳洲羊肩肉等等,豬牛羊雞一應俱全,滿足晒大家嘅口味。M6澳洲和牛要叫多啲,牛味最豐富!自助區都有唔同蔬菜&丸類供應,想飽啲公仔麵都有!自助區熟食最興奮嘅係竟然有葡撻,個邊食落去仲要脆脆的,小編一個人已經食左5個先肯走。另外就有蒲燒鰻魚,味道上完全唔輸外面嘅日式餐廳,自製左個鰻魚過下引。仲會有啲炸物,麻辣菜式等等。甜品有雪糕、糯米糍、懷舊嘅雪條。食到我最後個肚大左2倍。值得一提係除左一般飲料之外,呢到嘅清酒啤酒紅白酒都係任飲,其實就係呢點都值回票價!
🍊 餐廳名稱:牛牛日式火鍋放題 (北角)🐝

味道:7.5/10
環境:7.5/10
整體分數:7.5/10

💰人均:$200+
———————————————————
Lv3澳洲和牛火鍋放題💰 298

2024-09-10 271 瀏覽
發覺依家要搵到一間有質素少少嘅火鍋店都好難,但係!呢間牛牛日式火鍋放題嘅食物真係好高質!今次去到仲見到佢哋推出咗新嘅紙火鍋,又試吓新嘢😉🌟日式竹籃紙火鍋120分鐘放題 $368‼️呢度嘅熟食區啲嘢食都幾高質,有鰻魚、炸蝦、葡撻、仲可以叫榴槤炸彈、芝士年糕都好好食!‼️配料選擇都好豐富,有啲仲要唔常見😍蔬菜類嘅食材全部都好新鮮!最愛佢哋嘅醬爆豬飲肉丸,真係好好食!‼️肉類嚟講超多選擇,牛肉都係好新鮮。個人最愛A5日本產宮崎和牛肩肉,入口好重牛味又富有牛脂香🥹🥹真係好正!‼️依家仲會有6款特別嘅菇菌,加埋落去火鍋入邊令到湯底更鮮甜😋😋
今次去到仲見到佢哋推出咗新嘅紙火鍋,又試吓新嘢😉

🌟日式竹籃紙火鍋120分鐘放題 $368

‼️配料選擇都好豐富,有啲仲要唔常見😍
蔬菜類嘅食材全部都好新鮮!最愛佢哋嘅醬爆豬飲
肉丸,真係好好食!

‼️肉類嚟講超多選擇,牛肉都係好新鮮。

2024-09-05 305 瀏覽
同事話呢一間喺北角匯商場入邊嘅打邊爐幾抵食,午餐時間佢分咗兩種唔同嘅形式,包括有任點任食同埋單碟,由於我哋都唔係食到好多嘢,所以我哋今次就費事下晝食得太飽,揀咗單碟嘅形式🙈🙈 自助區真係有好多唔同花款嘅嘢食,完全花多眼亂🙈🙈🙈 亦都有唔同嘅熟食雪糕同埋飲品!每樣都試咗少少,佢嘅咖喱牛肉飯都幾好食,味道好濃厚,係傳統嘅日本咖喱味道,而且唔會好辣,啱晒唔係好食得辣嘅我🙈🙈甜品就有雪糕movenpick,不過剩係得一隻味,朱古力味,朱古力味我都幾鍾意,中間仲有少少朱古力薄脆,淨係食雪糕都回本🙈🙈 仲有雀巢牛奶公司嘅杯裝雪糕,鍾意食嘅朋友都可以試吓🙈

2024-09-02 248 瀏覽
香港人尤其食肉獸最鐘意去火鍋放題大擦牛肉😎我都唔例外🤣係北角匯商場就有間食肉獸要bookmark嘅牛牛日式火鍋放題,晚市有Lv 1-5套餐,今次叫咗 Lv 3澳州和牛放題,星期一至四正價$318,90分鐘可以任食澳洲和牛、黑安格斯、牛小排、封門柳等85品,選擇幾豐富👏🏻👏🏻而且佢係一人一鍋形式,同朋友嚟食可以試多啲不同湯底。凡惠顧Lv 3 以上套餐仲可以免費追加啤酒、清酒、紅白酒,好抵玩🤑🤑🍲傳統山椒味噌鍋、意熟成番茄鍋唔想成日食麻辣,呢個山椒味噌鍋就特別啲,辣得嚟幾有層次,味道好香😻火鍋料完全唔使點醬汁都好惹味。番茄鍋就比較適合唔食辣嘅朋友,酸酸咪咪可以稍為減低膩感😙🥩澳州和牛、澳州黑安格斯牛、丹麥封門柳、極上牛舌澳州和牛相對日本和牛無咁肥,可以食多好多都唔覺膩,係回本之選。和牛口感好軟滑😋😋牛舌都唔錯,幾爽彈。封門柳口感相對無咁滑,不過肉味濃郁啲,鍾意牛味重嘅人可以叫😛🐑澳州綠草原羊肩肉鍾意食羊嘅人必點👍🏻羊羶味好突出,口感腍滑。🍢明太子墨魚滑、明太子玉子燒墨魚滑混入不少明太子,唔使點任何醬汁都夠鹹香😚不過口感有少許腍唔夠彈牙。玉子燒都可以一試,甜甜地嘅玉子燒加上鹹香明太子,鹹鹹甜

🍲傳統山椒味噌鍋、意熟成番茄鍋

🥩澳州和牛、澳州黑安格斯牛、丹麥封門柳、極上牛舌

🐑澳州綠草原羊肩肉
鍾意食羊嘅人必點👍🏻羊羶味好突出,口感腍滑。

🍢明太子墨魚滑、明太子玉子燒
墨魚滑混入不少明太子,唔使點任何醬汁都夠鹹香😚不過口感有少許腍唔夠彈牙。玉子燒都可以一試,甜甜地嘅玉子燒加上鹹香明太子,鹹鹹甜甜好惹味😙

🥬自助區蔬菜配料
蔬菜、菇菌、丸類等配料選擇幾多👏🏻娃娃菜、生菜、萵筍、紫蘿蔔等都幾新鮮。必食大大條蟹棒同埋噴汁香菇湯包💦好似醬爆貢丸咁,內裡爆出餡料。

🍛自助區熟食
任拎任食嘅熟食由蒲燒鰻魚,啖啖肉😛另外仲有炸蝦、咖喱飯等。

🍨甜品、雪糕、飲品
雪糕有Movenpick以及其他雪條。仲可以拎蛋撻、大福等。除咗QR code自己落單叫酒類,仲可以去雪櫃拎各類汽水、果汁、茶類🧃

人均消費:$350
推介指數(10分為滿分):7.5分
2024-08-27
2024-08-29 170 瀏覽
平日夜晚嚟到唔係好多人, 兩個人都可以坐大大張檯實在太好了湯底推薦推薦番茄湯底🍅 勁濃郁我就揀咗美顏嘅豆乳湯底, 豆味唔會太重, 但入口順滑手機落單之餘仲有自助區蔬菜類都好新鮮飲品都多選擇甜品有童年雪糕上菜好快手, 而且唔會似其他任食店咁有落單DOWN TIME收碟亦迅速, 令我地坐得又食得舒服TOTAL有5款套餐,我地揀咗LV 3 因為想食到澳洲和牛兩個人加埋酒類同海鮮, 加一後每人$350港島區嚟講, 任食火鍋算係抵食之選吧
平日夜晚嚟到
唔係好多人, 兩個人都可以坐大大張檯實在太好了
湯底推薦推薦番茄湯底🍅 勁濃郁
我就揀咗美顏嘅豆乳湯底, 豆味唔會太重, 但入口順滑

手機落單之餘仲有自助區
蔬菜類都好新鮮
飲品都多選擇
甜品有童年雪糕

收碟亦迅速, 令我地坐得又食得舒服

TOTAL有5款套餐,
我地揀咗LV 3 因為想食到澳洲和牛
兩個人加埋酒類同海鮮, 加一後每人$350
港島區嚟講, 任食火鍋算係抵食之選吧
餐廳環境唔錯,窗邊位仲可以望到少少海景,一人一鍋,湯底選擇都幾多,另外,仲有紙火鍋,感覺幾有特色~ 最吸引係Lv.3起就可以任飲紅酒、白酒、清酒及啤酒,會唔會太抵🤣Lv3. 澳洲和牛食之放題 18:00前入座 $298入座前先揀湯底,分別揀咗傳統山椒味噌鍋及極之鏗魚鍋,山椒味噌鍋辣辣地,幾惹味!呢個餐大概有85品食物,主打嘅澳洲和牛,肉質唔錯,都幾軟嫩。另一款王樣牛小排,牛味濃郁啲,都幾好食😋另外,手機落單有多款前菜小食、肉類、海鮮、火鍋配料及酒類飲品,自助區有炸雞翼、烤雞翼、蒲燒鰻魚、葡撻、丸類、蔬菜、生果、飲品及Movenpick雪糕任食,好豐富呀!葡撻好好食整體嚟講,選擇幾多,質素都ok, 呢個價錢真係好抵食!

Lv3. 澳洲和牛食之放題 18:00前入座 $298

葡撻好好食

整體嚟講,選擇幾多,質素都ok, 呢個價錢真係好抵食!
2024-08-25 160 瀏覽
嗰日經過北角 冇食過呢間放題 所以一於去食吓 呢度係主打一人一鍋嘅 唔知好唔好食呢😚澳洲和牛放題(90分鐘) $318(正價)👅肉類呢個餐有得食澳洲和牛 澳洲安格斯同埋極上牛舌 牛肉食落有少少咬口 有啲彈性 不過唔會好鞋 以呢個價錢嚟講算唔錯😆仲有西班牙伊比利亞豚肉 豚肉肥瘦適中 都幾好😋👅海鮮呢度有海扇貝同埋青口提供 都唔錯👅小食有榴槤皇炸彈 啱晒我哋呢啲榴槤控😍仲有明太子吉列蝦 玉子燒 同日式豚肉餃子等等👅鍋肴呢度有明太子墨魚滑 墨魚滑食落都幾爽彈😙仲有日式年糕片 出面仲有得夾好多唔同嘅丸同蔬菜👅甜品呢度最吸引嘅係有Movenpick雪糕任食 食返多幾杯雪糕就抵晒😌總括嚟講 呢間邊爐放題都算唔錯 大家經過可以一試🥰😋 好味:7.34/10🤑 價錢:7.00/10🤗 服務:7.45/10😝 環境:7.56/10😚 衞生:7.44/10🤩 整體:7.22/10

澳洲和牛放題(90分鐘) $318(正價)

👅肉類

🤗 服務:7.45/10
😝 環境:7.56/10
😚 衞生:7.44/10
🤩 整體:7.22/10
咁啱過北角約朋友收工,大家又想食邊爐,就求其喺附近搵咗間火鍋放題。今次就嗌咗Lv 3澳洲和牛放題,真係和牛食到飽超正,最正就係有MÖVENPICK任食,真係食咗好多杯。今次湯底就揀咗壽喜燒,我自己都極度推薦壽喜燒湯底,仲有隻日本蛋附送,為和牛增加口感同埋風味。‣ 澳洲和牛放題 $298· 澳洲和牛打頭陣嘅當然唔少得澳洲和牛,比起日本和牛相對上冇咁多油花,但同樣都唔會太膩。食落口都好香牛味,因為嗌咗壽喜燒湯底,搭配蛋漿一齊食真係一流,突顯到牛嘅質地,更加滑溜。· 海扇貝&鳳尾蝦幾鍾意佢啲蝦係去咗頭同埋殼,食落口嘅時候可以啖啖肉,唔使嘥時間剝殼。而扇貝都可以任嗌真係好開心,帶子仲有裙邊可以咬下,我已經數唔到食咗幾多粒。· 明太子吉列蝦&明太子玉子燒佢嘅明太子吉列蝦幾好食,炸得卜卜脆而又熱辣辣,明太子醬都幾濃郁。而玉子燒都有啲櫻花蝦伴碟,相比起吉列蝦嗰調味冇咁濃,而玉子燒本身口感都比較紮實,鍾意紮實口感嘅人會好鍾意。· 葡撻佢嘅葡撻都幾好食,又唔算好大個,唔會霸咗個肚好多位,打緊邊爐嘅時候有葡撻食都幾過癮。蛋漿唔會過甜,味道適中,值得拎幾個試吓。

‣ 澳洲和牛放題 $298
· 澳洲和牛

· 海扇貝&鳳尾蝦

· 明太子吉列蝦&明太子玉子燒

· 葡撻
2024-08-20 140 瀏覽
店名: 牛牛日式火鍋放題 地址: 北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖北角站A1出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5環境好闊落,有d座位可以望到街景。任食放題90分鐘,邊爐主打一人一鍋,咁每個人都可以按自己口味去揀,辣嘅唔辣嘅清淡嘅濃郁嘅都有,飯聚之選!✨澳洲和牛放題$318肉類❤️❤️❤️❤️❤️肉類嘅話,牛羊豬雞肉都有,今次主打食牛肉🤩牛肉選擇都好多元化,肉質都好新鮮,厚度適中😗基本上每款都好推薦,例如M6澳洲和牛、丹麥封門柳、王樣牛小排等,每款都油花好均勻,口感暖嫩多汁,頗具咬感,肉味超級濃郁不膩!🫶🏻海鮮❤️❤️❤️❤️❤️前菜都有埋味付墨魚同麻辣鮮蛤,兩道都係即食嘅,食落好開胃!😆生嘅海鮮有鮮蝦、青口、帶子、蝦滑。蝦都幾大隻飽滿,最體貼嘅係d蝦係已經剝好咗,而且Q爽彈牙;青口、帶子都好新鮮美味;蝦滑口感好爽脆,鮮嫩彈牙!😍自助區❤️❤️❤️❤️❤️自助區有蔬菜🥬、丸類、公仔麵等火鍋配料外,選擇好多,樣樣都好新鮮,仲有熱食、水果🍉等,熱食最特別係蒲燒鰻魚、葡撻、滷水等,鰻魚肉質厚實又肥美,咬落去啖啖肉😍甜品❤️❤️❤️❤️❤️雪糕櫃有MovenPick任食,有朱古力🍫同雲尼拿2款口味
店名: 牛牛日式火鍋放題

肉類❤️❤️❤️❤️❤️

海鮮❤️❤️❤️❤️❤️

自助區❤️❤️❤️❤️❤️

甜品❤️❤️❤️❤️❤️
雪糕櫃有MovenPick任食,有朱古力🍫同雲尼拿2款口味,朱古力味香濃,仲有碎片口感好有層次,雲尼拿味香甜,仲有牛奶公司、能得利雪條等,另外仲有大福添😚

飲品❤️❤️❤️❤️
飲品選擇同樣多,有包左啤酒🍻、清酒🍶、紅酒🍷、白酒任飲🤩愛酒人士一定要試下🥰另外仲有汽水、罐裝茶、韓國飲品等,選擇多過平時好多‼️
呢個夏天真係熱到出汁🥵但間唔中都會同朋友講起已經太耐冇打邊爐🍲好想打邊爐🤭所以今日同朋友即興去左食一間食日式火鍋放題😋我地揀左LV 3 澳洲和牛放題🥩👍🏻出面亦都會有指定火鍋配料🥬飲品🥤同甜品🍮任食任飲😍-LV 3 澳洲和牛放題($318星期一至四,$338星期五六日及公眾假期)入面嘅火鍋係一人一鍋形式🥘首先湯底方面總共有8款特式湯底,包括山椒味噌鍋、關東壽喜燒鍋、泰酸辣蝦鍋、極の鰹魚鍋、蕃茄芝士鍋、膠原豬骨鍋、藥膳麻辣鍋、奶油豆乳鍋🙀我地最後分別揀左意熟成蕃茄鍋同一般打邊爐都冇既泰酸辣蝦鍋🍤蕃茄湯底就正常發揮地好食,最估唔到嘅係酸辣湯底都俾到驚喜我🤩佢嘅冬陰功味道超級濃郁✨入邊嘅肉類都有好幾款揀👀而且有羊肉同幾款豬肉,品種都算多👏🏻個餐主打嘅澳洲和牛🐮脂肪豐富均勻肉質香嫩,油花鬆軟,鮮美😋我同朋友都不斷encore🤤其他肉類都好啱我口味🥳例如羊肉都唔會太羶,牛舌都彈牙🤙🏻海鮮方面,海蝦肉質彈牙🦐 蝦滑亦十分有口感😁☺️-火鍋配料方面,可以係出面自助區自由拎取丸、海鮮、蔬菜等樣樣都有!好豐富😝小食方面,餐廳仲有特別嘅熟食提供😍推薦大家試吓佢個炸蝦🍤同埋章魚小丸子!炸蝦超級外脆內軟,完全f

入面嘅火鍋係一人一鍋形式🥘

海鮮方面,海蝦肉質彈牙🦐 蝦滑亦十分有口感😁☺️

火鍋配料方面,可以係出面自助區自由拎取
丸、海鮮、蔬菜等樣樣都有!好豐富😝

小食方面,餐廳仲有特別嘅熟食提供😍推薦大家試吓佢個炸蝦🍤同埋章魚小丸子!炸蝦超級外脆內軟,完全feel到係新鮮出爐🤩
🌟呢間特別係,熟食區竟然有鰻魚任拎🐟比較少見,此外亦有葡撻,酥皮非常鬆脆,而蛋味亦十分足夠🍳
飲品方面🧃選擇都幾多,分別有韓式飲品、汽水茶飲、仲有一啲自家製冷泡茶,解膩消滯一流🧊

食完所有嘢之後再去雪糕櫃攞返個甜品雪糕🍨即刻滿足哂🤤🥰
✨最後值得一讚嘅係而且食完之後店員收碟都幾快,效率都唔錯👍🏻
Name🏠:牛牛日式火鍋放題
Location📌:北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號鋪(港鐵北角A1出口,步行約2分鐘)
價錢💰:LV 3 澳洲和牛放題($318星期一至四,$338星期五六日及公眾假期)

[ 牛牛日式火鍋放題 ]想同朋友一人一鍋打邊爐,於是去咗位於北角匯呢間「牛牛日式火鍋放題」,人均大約$300就可似任飲任食🙂‍↔️。✿ Lv3 澳洲和牛食べ放題 $298/位 (90分鐘)湯底一人一鍋就可以按自己喜好選擇😗,藥膳麻辣鍋夠香口足料,加入唔少配料熬製,亦都不會過分辣🌶️。肉類🍖Lv 3有M6澳洲和牛、丹麥牛小排、封門柳&澳洲羊肩肉等,多款選擇。火鍋配料🥬🥕除咗唔少肉肉選擇外,自助區都有唔同蔬菜/丸類供應。自助區熟食有蛋撻🥧,蒲燒鰻魚、韓式烤蝦🍤等等全部任食😍😍。甜品&飲品有Movenpick雪糕同日式糯米糍。飲品方面有唔少罐裝飲品,就連百事生可樂都有🥤👍🏻👍🏻。總結🫦食物種類選擇多,用料新鮮,人均$300性價比都唔錯👏🏻👏🏻。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿牛牛日式火鍋放題地址: 北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖電話: 23868776✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 牛牛日式火鍋放題 ]

✿ Lv3 澳洲和牛食べ放題 $298/位 (90分鐘)

湯底

肉類🍖

火鍋配料🥬🥕
除咗唔少肉肉選擇外,自助區都有唔同蔬菜/丸類供應。

自助區熟食
有蛋撻🥧,蒲燒鰻魚、韓式烤蝦🍤等等全部任食😍😍。

甜品&飲品

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
牛牛日式火鍋放題
地址: 北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖
電話: 23868776
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 火鍋配料
最近去完旅行,為求令老豆肯過黎我個邊拎手信,惟有用美食吸引下佢🤣 揀左間位放北角匯二期既日式火鍋放題店,店有5個plans,我揀左中間Level😎 Lv3澳洲和牛牛肉放題 (包所有酒類任飲) $298,仲有85樣野揀🤟🏻環境餐廳環境乾淨,大窗口玻璃令餐廳空間感更大,座位好寬敞,坐得幾舒服,仲有少少海景望下👍🏻湯底有8款,一人一鍋,我同老豆揀左泰·酸辣蝦鍋同膠原豬骨鍋 (應該都get到膠原係我呢啲老👩‍🦳👩‍🦳叫?🥲係咁2都希望補下膠原🤣)。酸辣蝦鍋幾惹味,岩老豆心水,唔會好辣,不愧係多人叫既其中一款鍋(左邊三個職員話係最多一叫)🤟🏻 豬骨都幾香,正正常常,係個名好似幾補咁🤣食物首先,有好多種類既醬提供,岩晒混「醬」既我🙊😎Lv3 可以揀澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌、西班牙伊比利亞豚肉等等,聽個名都知厲害🙊🤣 的確啲肉真係幾唔錯,同朋友分享,我話起碼啲肉係一片片分得開,而唔係冰鮮一pat嘢咁🤣🤣色澤及花紋都幾靚仔,肉質幾嫩易咬,我同老豆都最like澳洲和牛,大塊又嫩🙂‍↕️lv3可以揀既肉都真係整體好過lv1 n 2的🙈好欣賞佢每碟肉都有張字體好清晰既紙話我知我食緊邊款肉唔洗估估下👏🏻

湯底

食物
首先,有好多種類既醬提供,岩晒混「醬」既我🙊😎

Lv3 可以揀澳洲和牛、澳洲黑安格斯、極上牛舌、西班牙伊比利亞豚肉等等,聽個名都知厲害🙊🤣 的確啲肉真係幾唔錯,同朋友分享,我話起碼啲肉係一片片分得開,而唔係冰鮮一pat嘢咁🤣🤣色澤及花紋都幾靚仔,肉質幾嫩易咬,我同老豆都最like澳洲和牛,大塊又嫩🙂‍↕️lv3可以揀既肉都真係整體好過lv1 n 2的🙈好欣賞佢每碟肉都有張字體好清晰既紙話我知我食緊邊款肉唔洗估估下👏🏻👏🏻👏🏻

食物都好多又特別,包括:羽衣甘藍、花生豆芽(真係第一次見)、秋葵、淮山等等,最特別係熟食仲有蒲燒鰻魚同埋葡撻任食!淨係食熱食都飽晒🙈🙈每一樣食物都清晰寫出嚟👍🏻

Lv3開始,除咗普通飲品,連啤酒、清酒、紅酒同白酒都可以任添👏🏻試過清酒,都幾易入口

甜品方面,都有有一、兩款糕點同埋唔少雪糕選擇,我見寫住有movenpick任食!可惜我唔食得凍野住,sad呀🥲下次再去!

店員態度友善,貼心提我地清酒擺放位置、拎自助吧枱既菜既程序等,收碟速度都好快😚 提一提,湯底係自助加湯,吧枱都預備左足夠數量既樽for客人加湯🤓

結論
🫰款式多!
🫰肉質鮮嫩不錯!
🫰店員態度友善👍🏻

CP值:8.5/10

🎡餐廳資料
餐廳名稱:牛牛日式火鍋放題
餐廳地址:北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號舖
營業時間:星期一至日 11:30-22:00