2023-10-16 17 瀏覽
🔸️龍蝦刺身兩食 $338,澳洲龍蝦粥 額外加$50必叫都幾抵食一隻龍蝦有兩款吃法,龍蝦即撈即劏,上桌時龍蝦的觸鬚和腳還在動,非常生猛。刺身晶瑩剔透,底下有些海藻,清甜可口。龍蝦粥綿滑,粥水啖啖龍蝦味。🔸️牛石精選盛合 $688A5和牛肉眼 、A4肉眼背峰和牛西冷、頂級牛小排 、牛舌心、雞腿肉、黑豚腩和西冷侍應建議先燒牛小排,之後先是A4和牛,再後先超多油脂A5和牛。雞肉就放在爐的旁邊燒,牛舌心要燒久點否則好韌。👍🏻A4肉眼背峰:肉和油脂分布均勻👍🏻牛舌心:肉質滑嫩,又不失嚼勁,加少少鹽就更顯牛味。👍🏻A5和牛肉眼: 有漂亮雪花紋,入口即溶,滿嘴和牛油。🤣如果喜歡多些肉汁,我推介A4和牛。🔸️蟹味噌甲羅燒 $88 多士好脆,拿匙羹舀走一些蟹味噌,剛剛好,不鹹,蟹味噌裏面有蟹肉、蟹膏和蟹籽,餡料豐富,蟹味濃郁。如果有再多一塊多士就更好了。🔸️大蝦天婦羅盛 $89天婦羅炸粉好薄,蝦好新鮮、彈牙爽脆,很有驚喜! 碟上有三隻蝦和冬菇。🔸️多春魚 $ 38 沒有放在片中,可以在openrice找到圖片。.
🔸️龍蝦刺身兩食 $338,
澳洲龍蝦粥 額外加$50
必叫都幾抵食

🔸️牛石精選盛合 $688

👍🏻A4肉眼背峰:肉和油脂分布均勻
👍🏻牛舌心:肉質滑嫩,又不失嚼勁,加少少鹽就更顯牛味。

🔸️蟹味噌甲羅燒 $88

🔸️大蝦天婦羅盛 $89

🔸️多春魚 $ 38
沒有放在片中,可以在openrice找到圖片。

九龍城一向都多美食,今次去試咗牛石料理嘅燒肉和牛、活龍蝦刺身,超級高質, CP值勁高!非常適合慶祝及朋友聚會呀!🎉餐廳做緊周年紀念,喺門口轉轉輪可以贏到啤酒、清酒的的禮物🎁,我就中咗6杯生啤🍺好正呀🎉〰️呢個日本高質燒肉套餐 $868,超高質🥩 A4 和牛西冷、🥩頂級牛小排、🥩牛舌心、🐖日本黑豚西冷,😍賣相好靚好精緻,✨和牛入口即溶嘅口感,油花好靚,厚切得來口感軟腍,好滿足😌〰️套餐仲包括沙律🥗、3款刺身,好鮮味,啖啖肉呀😍、日式炒雜菜、鰻魚炒飯〰️活澳洲龍蝦2食 $338超級優惠,活龍蝦刺身真係超好食好鮮甜加$50可以煮龍蝦粥〰️鵝肝多士 $118 好抵食,一客有2件,肥美甘香,外脆內軟〰️炸蝦卷 $58即叫即做,蝦卷脆卜卜

非常適合慶祝及朋友聚會呀!
好正呀🎉

〰️呢個日本高質燒肉套餐 $868,超高質

〰️活澳洲龍蝦2食 $338
超級優惠,活龍蝦刺身真係超好食好鮮甜
加$50可以煮龍蝦粥

〰️鵝肝多士 $118
好抵食,一客有2件,肥美甘香,外脆內軟

〰️炸蝦卷 $58
即叫即做,蝦卷脆卜卜
2023-10-08 15 瀏覽
去九龍城一般都是吃泰國菜但今次就一試這間日本🇯🇵料理餐廳鄰近宋王臺港鐵站地理非常方便食物種類繁多壽司🍣、燒肉🥩、串燒和天婦羅🍤等都有最吸引我的絕對是活龍蝦🦞✤ 龍蝦刺身兩食($388)加$50可以將龍蝦湯轉為龍蝦粥龍蝦刺身上枱時觸鬚還在動生鮮得很刺身肉極之爽口甜美至於龍蝦粥米水比例剛剛好鮮甜綿滑粥底令我停不了口而價錢更是超震撼價性價比極高✤ 刺身盛 ($438)刺身有鯛魚、三文魚腩、劍魚腩和牡丹蝦🦐等同樣非常新鮮肥美尤其清爽的鯛魚配上柚子汁最出色✤ 日式雞翼($22串)外皮燒至脆卜卜金黃色肉質仍然嫩滑✤ 燒刀貝($100)及燒活鮑魚 ($108)可以選擇牛油🧈或鹽燒我們選擇了鹽燒海鮮新鮮只係簡單幾粒鹽已經鮮味無比✤ 鹽燒油甘魚鮫 ($188)油甘魚鮫燒至外皮酥脆鮮嫩魚肉配上酸汁味道清新又融合適逢餐廳七周年每枱客人都可以轉一次必定有獎的輪盤我便獲得了清酒🍶300ml一枝超適合我這個酒鬼呢😏只差一點點便中1.8L心裡碎碎唸。。。如果中了1.8L我當晚應該不用回家了🤣而最值得一讚是全部員工都非常貼心清酒🍶會主動替我們換冰又不時替我們換碟幫客人拍照時更會貼身地打燈📸實在太讚了👍🏻
去九龍城一般都是吃泰國菜
但今次就一試這間日本🇯🇵料理
餐廳鄰近宋王臺港鐵站地理非常方便
食物種類繁多
壽司🍣、燒肉🥩、串燒和天婦羅🍤等都有

最吸引我的絕對是活龍蝦🦞
✤ 龍蝦刺身兩食($388)
加$50可以將龍蝦湯轉為龍蝦粥
龍蝦刺身上枱時觸鬚還在動生鮮得很
刺身肉極之爽口甜美
至於龍蝦粥米水比例剛剛好
鮮甜綿滑粥底令我停不了口
而價錢更是超震撼價
性價比極高

刺身盛 ($438)
刺身有鯛魚、三文魚腩、劍魚腩和牡丹蝦🦐等
同樣非常新鮮肥美
尤其清爽的鯛魚配上柚子汁最出色

✤ 日式雞翼($22串)
外皮燒至脆卜卜金黃色
肉質仍然嫩滑

✤ 燒刀貝($100)及燒活鮑魚 ($108)
可以選擇牛油🧈或鹽燒
我們選擇了鹽燒
海鮮新鮮只係簡單幾粒鹽已經鮮味無比

✤ 鹽燒油甘魚鮫 ($188)
油甘魚鮫燒至外皮酥脆
鮮嫩魚肉配上酸汁味道清新又融合

適逢餐廳七周年
每枱客人都可以轉一次必定有獎的輪盤
我便獲得了清酒🍶300ml一枝
超適合我這個酒鬼呢😏
只差一點點便中1.8L
心裡碎碎唸。。。
如果中了1.8L我當晚應該不用回家了🤣

而最值得一讚是全部員工都非常貼心
清酒🍶會主動替我們換冰
又不時替我們換碟
幫客人拍照時更會貼身地打燈📸
實在太讚了👍🏻

看到介紹挺不錯的一間餐廳,來這裡的目的就肯定是想試試運氣!每檯入座都可以享有一次免費的抽獎機會,獎品都好豐富,就像我抽到的這個都超過200元了,而且還有貴價的食物可選,真的挺過癮!而且還有性價比挺高的龍蝦二食,真的挺不錯!A5肉眼4片(免費)A5和牛的油花非常豐富,入口滿口油香,入口即化!龍蝦刺身兩食(338元)轉龍蝦粥(50元)龍蝦是新鮮現殺的,來到的時候還會動!吃起來味道鮮甜,肉質嫩中帶有彈性!吃完還可以煮粥,蝦膏跟粥底混合在一起,吃起來龍蝦味更突出,帶點龍蝦的鮮甜味,粥底又綿滑!而且還剩下挺多肉的!活赤貝(68元)三文魚腩刺身(56元/3切)帆立貝刺身(58元/2隻)劍魚腩刺身(62元/3切)油甘魚刺身(68元/3切)刺身都非常新鮮,而且全是厚切的,差不多1片等於其他的2片了!兩款魚腩都非常肥美!赤貝又嫩又爽又鮮甜!油甘魚刺身味道濃郁!吞拿魚刺身(98元/3切)也是大大片的,吞拿魚味濃郁,質感嫩。赤蝦壽司(16元/件)口感偏爽嫩!鰻魚反卷(48元/4件)喜歡鰻魚的一定要吃,因為除了上面的是鰻魚,裡面的也是,所以吃起來鰻魚香味十足!燒羊排(88元/2件)燒得約7成熟,吃起來肉嫩多汁
A5肉眼4片(免費)
A5和牛的油花非常豐富,入口滿口油香,入口即化!

龍蝦刺身兩食(338元)轉龍蝦粥(50元)
吞拿魚刺身(98元/3切)
也是大大片的,吞拿魚味濃郁,質感嫩。

赤蝦壽司(16元/件)
口感偏爽嫩!

鰻魚反卷(48元/4件)

燒羊排(88元/2件)
燒得約7成熟,吃起來肉嫩多汁,有點羊羶味。

鹽燒三文魚頭(88元)
魚頭非常大的一個,性價比挺高,肉質非常滑嫩,又有油香,還帶點軟骨!
蟹味噌甲羅燒(88元)
蟹膏吃起來鹹香,配上烘得外脆內軟的多士來吃就剛好!
柚子左口魚邊(98元)
魚邊經過火炙,吃起來帶有焦香,又入口即化,而柚子剛好中和了油膩感!

吉列炸蠔(49元)
新鮮炸起的,外脆內嫩的,蠔味香濃!
2023-10-04
2023-10-04 12 瀏覽
九龍城從來都是美食區,今次造訪一家看似平民化但食材高級的日式燒牛肉和刺身餐廳。首先,餐前抽獎活動帶來了一點玩味和驚喜。獎品種類繁多,我本來抽到酒,但是我不喝酒的~ 所以店員讓我再抽~ 是‘’貝類乙隻‘’。我見到隔離桌抽到了大獎,是一隻大蟹!我們點了一個燒牛肉餐 - “牛石二人會席” 然後 “刺身盛” “蟹味噌甲羅燒” “燒白飯魚乾” 還有‘’燒菠蘿‘’即使是燒牛肉餐都有刺身,所以這一餐我們都吃了不少海鮮。這家店的刺身新鮮,而且厚切。每一口都充滿了魚的鮮甜,質感極佳。“蟹味噌甲羅燒”配多士。充滿蟹鮮而且味噌冶味,配上脆多士,多重口味。最後請不要忘記大啖肉的蟹鉗。燒白飯魚乾香脆口感,本身已經好好味。配上剛才的蟹味噌甲羅燒更是令人十分滿足。燒肉黑豚西冷。這款燒牛肉脂肪濃厚,充滿了香氣。牛舌。甘香可口,肉質厚實,滿足嚼勁。A4和牛西冷。牛肉軟嫩,入口即化,牛肉的香濃味道令人回味無窮,油脂的分佈也非常均勻。牛小排。鮮嫩多汁,口感十分出色。鰻魚炒飯。每一粒米飯都分明可見,而且每一口都充滿了鰻魚的香氣。我也點了一份燒菠蘿,這道甜點清香多汁,非常適合在享用燒肉後來清潔口腔的油膩感。

燒肉

黑豚西冷。這款燒牛肉脂肪濃厚,充滿了香氣。

牛舌。甘香可口,肉質厚實,滿足嚼勁。

牛小排。鮮嫩多汁,口感十分出色。

2023-09-30 171 瀏覽
位於九龍城福佬村道的「牛石料理」,係一間主打日式燒肉、刺身、壽司及串燒的日本餐廳🇯🇵店內裝修充滿日本和風居酒屋感覺適逢餐廳開業七周年誌慶,現凡惠顧可以參加幸運輪盤轉轉轉大抽獎,多款食品飲品作為獎品當晚揀咗店員特別推薦的招牌二人套餐,當中包括沙律、刺身、精選燒肉四款、炒菜、炒飯及甜品,非常豐富!另外仲叫咗鵝肝多士及豚肉蘆筍卷串燒鵝肝多士一客有兩件,煎到外脆內軟,勁香口,肥美又邪惡燒豚肉蘆筍卷半肥瘦嘅五花豚肉包住爽脆蘆筍,好好食哦蟹籽沙律新鮮青瓜絲口感爽脆,配上蟹柳及日式蛋黃醬,清新開胃刺身三款兩切鮮魚刺身厚切大大件,三文魚好肥美;吞拿魚充滿魚鮮味日本黑豚 - 西冷薄切日本黑豚西冷,肥瘦適中,由於係薄切所以好快燒熟,口感不錯,豬味濃郁頂級牛小排脂肪雪花分布均勻,肉質鬆軟,牛肉味好濃郁呢牛舌心厚切牛舌心建議燒耐少少先熟,口感彈牙帶嚼勁,沾上芝麻汁或燒汁食用更加滋味日本和牛西冷A4極肥美的A4日本和牛西冷,滿佈雪花油脂,燒至大約五成熟就剛剛好,入口即溶,齒頰留香日式炒雜菜炒得幾香口嘅雜菜,當中包括紅洋蔥、三色椒絲及椰菜等等,清甜又健康鰻魚炒飯日本珍珠米飯粒粒分明,炒得乾身唔油膩,加咗鰻魚粒、雞
位於九龍城福佬村道的「牛石料理」,係一間主打日式燒肉、刺身壽司及串燒的日本餐廳🇯🇵店內裝修充滿日本和風居酒屋感覺

鵝肝多士

一客有兩件,煎到外脆內軟,勁香口,肥美又邪惡

燒豚肉蘆筍卷

半肥瘦嘅五花豚肉包住爽脆蘆筍,好好食哦

蟹籽沙律

新鮮青瓜絲口感爽脆,配上蟹柳及日式蛋黃醬,清新開胃

刺身三款兩切

鮮魚刺身厚切大大件,三文魚好肥美;吞拿魚充滿魚鮮味

日本黑豚 - 西冷

頂級牛小排

脂肪雪花分布均勻,肉質鬆軟,牛肉味好濃郁呢

牛舌心

日本和牛西冷A4

日式炒雜菜

鰻魚炒飯

日本珍珠米飯粒粒分明,炒得乾身唔油膩,加咗鰻魚粒、雞蛋絲及甘筍粒等等一齊烹調,味道同口感都好豐富

甜品

雪糕有多款口味可以選擇,我就揀咗伯爵茶味✨雪糕口感軟滑,滿有伯爵茶香,甜而不膩
2023-09-30 19 瀏覽
今天朋友同我慶祝生日,特登帶我去試吓九龍城嘅「牛石料理」。 嘩, 從遠處已經見到「轉,轉,轉」幸運輪,玩完中咗牛小排,超級開心! 為慶祝7周年, 餐廳仲推出咗超抵食嘅「澳洲龍蝦兩食」,龍蝦刺身+龍蝦湯兩食 $338,加$50仲可以upgrade 做龍蝦粥添!龍蝦刺身,鮮甜美味, 肉質爽口彈牙,肉質細嫩! 重點推介《龍蝦粥》, 海鮮嘅精華落哂去粥底 ,好香蝦膏鮮味,正呀!仲有燒牛肉梗係必食之選,我哋叫咗份《燒肉盛 601 $898》,裡面包括有五款牛肉,每款各四片👇1)A5 和牛-肉眼,2)A4和牛-肉眼背峰,3)A4 和牛-西冷,4)牛舌心,5)頂級牛小排,今次真係超級滿足,一次過可以試晒咁多部位, 大家睇個賣相就知道肉質超班啦,脂肪分怖平均,而我自己就最鍾意食和牛西冷, 肉味香濃,入口即溶。最後叫咗三文魚腩壽司,油甘魚壽司&香蔥拖羅反卷。三文魚肥美鮮甜,拖羅油香濃郁,口感香滑,加上碎蔥, 味道特然清香,味道豐富。甜品:忌廉小泡芙

玩完中咗牛小排,超級開心!

龍蝦刺身,鮮甜美味, 肉質爽口彈牙,肉質細嫩!

1)A5 和牛-肉眼,
2)A4和牛-肉眼背峰,
3)A4 和牛-西冷,
4)牛舌心,
5)頂級牛小排,

最後叫咗三文魚腩壽司,油甘魚壽司&香蔥拖羅反卷。

甜品:忌廉小泡芙

😋九龍城真係好多嘢食,今次試左呢間日式餐廳,都唔錯!海鮮、刺身、燒肉樣樣都有,啱晒一班人happy gathering!🎊咁啱遇正餐廳7週年,每枱都可以玩幸運輪盤,轉轉轉,人人有獎,永不落空,我就中咗一份牛小排,未食飯已經好開心!🦞澳洲龍蝦刺身+龍蝦湯 兩食 ($338)原價六百幾,而家震撼價就可以試到!原隻龍蝦即劏即上枱,龍蝦頭仲郁緊架,真係勁新鮮,肉質彈牙鮮甜無比,而且都好大份!👍🏻食完刺身,就會用龍蝦頭同蝦身熬湯,啖啖都香濃,超級好飲呀!大家一定要試吓!✨牛石二人會席($868)二人餐都好豐富,包括有蟹籽沙律、刺身三款、燒肉四款、日式炒雜菜、鰻魚炒飯同甜品!🍣刺身同燒肉一上台就仙氣滿滿,打卡度十足!當日既刺身係三文魚、油甘魚及池魚,厚切肥美好新鮮!🔥燒肉有A4和牛西冷、頂級牛小排、牛舌同日本黑豚西冷。最邪惡當然係A4和牛西冷,油脂感爆棚,入口大滿足!😆想再滿足啲可以試埋鵝肝多士,鵝肝大大件,甘香濃郁!
😋

🎊

🦞
澳洲龍蝦刺身+龍蝦湯 兩食 ($338)
原價六百幾,而家震撼價就可以試到!

👍🏻

牛石二人會席($868)

🍣

🔥

😆
想再滿足啲可以試埋鵝肝多士,鵝肝大大件,甘香濃郁!

2023-09-28 8 瀏覽
我竟然抽到A5和牛呀,發達啦🤩今晚去開九龍城,想比平時吃得特別一點,見門口有車位,就試試最近人氣爆炸的牛石料理,店員推介澳洲龍蝦兩食 震撼價 $338 (原價$638),龍蝦好大隻呀手臂咁長,份量很多,龍蝦上枱嘅時候好有仙氣呀,而且龍蝦非常生猛,龍蝦非常肉鮮甜。另外,龍蝦殼可以用來滾湯,亦可加$50可做龍蝦粥。還有,店員推介二人會席 ($868)給我們,再加上有輪盤抽獎,轉到A5和牛呀,真開心啦🤩,我哋仲叫咗鵝肝多士試下2人餐有很多樣菜式,包括:✴️蟹籽沙律有青瓜好脆口,蟹籽激多✴️刺身三款: 三文魚油甘魚帶子全部都係厚切的,超肥美✴️燒肉有4款 (各四件)•日本和牛西冷A4•頂級小牛扒•牛舌心•日本豚肉西冷上品燒肉質素,我最愛A4A5和牛,入口即溶✴️日式炒雜菜雜菜粉得岩岩好,份量剛剛好呀✴️鰻魚炒飯2人份量,每一口都吃到鰻魚,超滿足喔✴️甜品泡芙飲品波子汽水,桃味梳打
我竟然抽到A5和牛呀,發達啦🤩

2人餐有很多樣菜式,包括:
✴️蟹籽沙律
有青瓜好脆口,蟹籽激多

✴️刺身三款: 三文魚油甘魚帶子
全部都係厚切的,超肥美

✴️燒肉有4款 (各四件)
•日本和牛西冷A4
•頂級小牛扒
•牛舌心
•日本豚肉西冷
上品燒肉質素,我最愛A4A5和牛,入口即溶

✴️日式炒雜菜
雜菜粉得岩岩好,份量剛剛好呀

✴️鰻魚炒飯
2人份量,每一口都吃到鰻魚,超滿足喔

✴️甜品
泡芙

飲品
波子汽水,桃味梳打

2023-09-28 7 瀏覽
早前的生日飯好玩🤩又好吃😋先說好玩的店外有個「幸運轉轉轉」是必定中獎的轉到甚麼便送甚麼🎁我們獲贈清酒300ml🍶再談談好吃的龍蝦二食🦞是超值之選$338 有勁多肉的刺身和超鮮味龍蝦湯上枱時,龍蝦頭和手仍在動啊😲刺身肉質爽脆鮮甜,肉量頗多龍蝦湯充滿龍蝦頭和蝦羔鮮味讓人很是滿足💯💯💯我們的主食是二人會席 $868 前菜有蟹籽沙律🥗和三款刺身🐟吞拿魚大片而鮮味帶子和白身魚都在水準之上主打是燒肉四款包括超肥美的日本和牛A4西冷🐂、肉味香濃的牛小排🐂、Q彈有嚼勁的牛舌心🐂、 和薄切的日本黑豚西冷🐖每款都有四大片適合二人共享👩‍❤️‍👨套餐還有炒雜菜🥬🥒🫑和炒飯🍚非常飽足壓軸還有雪糕🍨有香芋、綠茶、豆腐等多款口味可選滿足了肚腹活動一下筋骨🚶‍♂️🚶🏻‍♀️散步十多分鐘回家🏘️圓滿了簡單幸福的生辰🎉
早前的生日飯
好玩🤩又好吃😋

先說好玩的
店外有個「幸運轉轉轉」
是必定中獎的
轉到甚麼便送甚麼🎁
我們獲贈清酒300ml🍶

再談談好吃的
龍蝦二食🦞是超值之選
$338 有勁多肉的刺身和超鮮味龍蝦湯
上枱時,龍蝦頭和手仍在動啊😲
刺身肉質爽脆鮮甜,肉量頗多
龍蝦湯充滿龍蝦頭和蝦羔鮮味
讓人很是滿足💯💯💯

我們的主食是二人會席 $868
前菜有蟹籽沙律🥗和三款刺身🐟
吞拿魚大片而鮮味
帶子和白身魚都在水準之上

主打是燒肉四款
包括超肥美的日本和牛A4西冷🐂、
肉味香濃的牛小排🐂、
Q彈有嚼勁的牛舌心🐂、
和薄切的日本黑豚西冷🐖
每款都有四大片
適合二人共享👩‍❤️‍👨

套餐還有炒雜菜🥬🥒🫑和炒飯🍚
非常飽足

壓軸還有雪糕🍨
有香芋、綠茶、豆腐等多款口味可選

滿足了肚腹
活動一下筋骨🚶‍♂️🚶🏻‍♀️
散步十多分鐘回家🏘️
圓滿了簡單幸福的生辰🎉

今日夜晚喺九龍城練波,所以決定喺呢一度覓食,經過俾佢嘅幸運輪盤所吸引,最後決定一試👍🏻龍蝦二食超級優惠價享用呢一道奢華嘅美食,即點即劏,端上枱嘅時候氣勢澎湃,龍蝦頭更有微微嘅郁動(・ω・)ノ晶瑩剔透嘅龍蝦肉切成一片片,食落鮮甜;龍蝦頭以及蝦殼用嚟煲湯,橘橙色嘅湯頭亦夠濃郁。👍🏻燒肉呢間餐廳以燒肉為名,所以特意叫上咗頂級牛小排,價錢不菲但係物超所值,牛小排紋理清晰、肥瘦相間、唔使燒得太熟之下入口軟柔;喜歡食燒肉嘅朋友,可以試試佢唔同嘅牛肉拼盤。👍🏻壽司盛盒壽司擺放喺木盒之內,感覺簡約又夠特別,當日壽司包括:呑拿魚腩、日本空運魚、活赤貝、牡丹蝦、呑拿魚腩蓉反卷。兩個人分享,份量都幾夠,米飯握得實淨,吞拿魚腩色澤粉嫩,入口魚油充分;牡丹蝦黏厚感重,馬糞海膽回甘味濃 👍🏻小食炸蝦卷同樣係心水之選,咬落口脆卜卜嘅口感令人動容;雞泡魚乾最適合作為前菜,燒至金黃色,點上沙律醬極為滋味;👍🏻串燒芝麻雞翼炸得香口,肉質好嫩外皮極脆;另外點上燒菠蘿、雞軟骨、雞腎,調味適中,火候燒得剛好,雞軟骨頗有咬口;雞腎爽彈💡 餐廳正值慶祝七周年,推出幸運大轉盤,建議用餐之前先去轉一轉,裏面更加包括原條象拔蚌、生蠔、一

👍🏻龍蝦二食

👍🏻燒肉

👍🏻壽司盛盒

👍🏻小食

👍🏻串燒

💡 餐廳正值慶祝七周年,推出幸運大轉盤,建議用餐之前先去轉一轉,裏面更加包括原條象拔蚌、生蠔、一大支清酒等等嘅禮物!

• 龍蝦刺身
2023-09-25 16 瀏覽
經過九龍城一間日本料理,見到有個幸福輪🎡,原來餐廳週年有大抽獎,即抽即獎我當然要玩埋一份🤩🦪北海道仙鳳趾生蠔 ($78一隻)大抽獎好開心😍抽到北海道仙鳳趾生蠔一隻,當然要叫多一隻啦! 仙鳳趾生蠔幾大隻,味道鮮甜濃郁,口感嫩滑,在日本有「海中牛奶」的美譽架! 肉身肥厚、質地滑口,讓人回味無窮! 🦞澳洲龍蝦兩食 (原價$638 特價$338)賣相好靚🥳 龍蝦上枱仲郁緊😱 超級新鮮!龍蝦刺身兩食做緊大特價,包括澳洲龍蝦刺身和龍蝦湯,加$50可以轉龍蝦粥。澳洲龍蝦刺身的質地好爽口,口感豐富。每一口都能感受到澳洲龍蝦肉質的鮮甜和綿密。而龍蝦粥以鮮嫩的龍蝦肉烹煮而成,龍蝦味道濃郁,絕對是海鮮愛好者的絕佳選擇💯🐟刺身盛 $218以日本空運魚為主打,包了四種不同的刺身,有甘蝦、三文魚、劍魚腩和油甘魚各2切。全部厚切,油脂感豐富,口感非常好 !🍣壽司盛 $598用九格木盒盛載的壽司盛,以吞拿魚腩、日本空運魚和貝類為主。每一件壽司都精心製作,最愛吞拿魚腩和牡丹蝦,新鮮的口感令人一口接一口。🦀蟹味噌甲羅燒 $88蟹殼裡滿滿的蟹膏,烤過後香氣不斷湧出,鹹甜適中的蟹膏搭配多士簡直係絕配,有松葉蟹的鮮味,濃濃的蟹

🦪北海道仙鳳趾生蠔 ($78一隻)

🦞澳洲龍蝦兩食 (原價$638 特價$338)

🐟刺身盛 $218

🍣壽司盛 $598

🦀蟹味噌甲羅燒 $88

蟹殼裡滿滿的蟹膏,烤過後香氣不斷湧出,鹹甜適中的蟹膏搭配多士簡直係絕配,有松葉蟹的鮮味,濃濃的蟹膏香令人非常回味!
2023-09-22 120 瀏覽
生日同老公去左九龍城食飯以前去九龍城都有D麻煩,不過家下開左屯馬線尖東過去4個站就到,超級方便~ 老公揀左呢間有切身,燒肉,串燒嘅餐廳餐廳做緊周年幸運轉轉盤,一定中,永不落空我中左6杯啤酒呀~叫左呢個白飯魚乾黎送啤酒佢俾雞泡魚乾脆鬆化好多,唔使咬到牙軟用黎送酒一流呀~   以前一直覺得九龍城嘅餐廳都幾貴~  係D有車嘅中產鐘意去~     但估唔到牛石嘅價錢又幾貼地喎~  呢個100蚊4隻嘅燒刀貝,Size 俾想像中大好多呀(有手心咁大隻)而且隻隻超飽滿,燒得剛熟,唔會燒乾唔使落任何調味料,就係要食到個種鮮味~刺身件件厚切, 價錢仲要勁抵北寄貝 48蚊6片 ,大型連鎖店都食唔到呀~活北寄貝 (第一次見呀), 78蚊一隻 (手掌咁大) 用黎做刺身,一隻可以開到4-5塊,好抵食~左邊係活北寄貝,右邊係熟北寄貝第一次食識郁嘅北寄貝刺身,果然超鮮味我已經深深愛上左佢除左有刺身,仲有日本高質燒肉套餐 $688呢個set 除左A5和牛肉眼 A4 和牛肉眼背峰,A4 和牛肉西冷仲有頂級牛小排,牛舌心,日本黑豚西冷,日本華味島雞腿肉,日本黑豚腩款款個樣都好靚仔高質,食到停唔到口要讚下呢度雖然唔係主打燒
生日同老公去左九龍城食飯
以前去九龍城都有D麻煩,不過家下開左屯馬線
尖東過去4個站就到,超級方便~
老公揀左呢間有切身,燒肉,串燒嘅餐廳

餐廳做緊周年幸運轉轉盤,一定中,永不落空
我中左6杯啤酒呀~

叫左呢個白飯魚乾黎送啤酒
佢俾雞泡魚乾脆鬆化好多,唔使咬到牙軟
用黎送酒一流呀~
  以前一直覺得九龍城嘅餐廳都幾貴~  係D有車嘅中產鐘意去~
   但估唔到牛石嘅價錢又幾貼地喎~
而且隻隻超飽滿,燒得剛熟,唔會燒乾
唔使落任何調味料,就係要食到個種鮮味~
刺身件件厚切, 價錢仲要勁抵
北寄貝 48蚊6片 ,大型連鎖店都食唔到呀~
活北寄貝 (第一次見呀), 78蚊一隻 (手掌咁大)
用黎做刺身,一隻可以開到4-5塊,好抵食~

左邊係活北寄貝,右邊係熟北寄貝
第一次食識郁嘅北寄貝刺身,果然超鮮味
我已經深深愛上左佢
除左有刺身,仲有日本高質燒肉套餐 $688
款款個樣都好靚仔高質,食到停唔到口
要讚下呢度雖然唔係主打燒烤,但個爐非常夠力,燒出黎嘅肉好靚
又唔會食到成頭煙,而且個秘製燒汁仲好正,唔會死咸,配燒肉一流~
最後來個雪糕作為是日總結

呢個OSAKA 雪糕有幾隻味
我叫左豆腐雪糕同伯爵茶雪糕,2種味道我就鐘意豆腐多D,豆香濃D~
題外話/補充資料: 餐廳幫客人影相,會備埋大光燈,超級好服務呀~
2023-09-19
慶祝紀念
生日
  • 活北寄貝
  • 燒刀貝
  • 燒肉
2023-09-19 17 瀏覽
一間做緊7週年優惠嘅日本餐廳仲有幸運轉盤!可以玩呀龍蝦🦞優惠一個套餐,要$338就有裡面有龍蝦剌身同埋龍蝦湯先講吓,佢哋嘅三文魚同油甘魚刺身好新鮮,味道正仲有佢哋嘅蟹籽沙律,裡面有啲青瓜絲同蟹籽,味道唔同凡響,好特別呀呢間餐廳仲有四款燒肉,有A4和牛西冷、頂級牛小排、日本黑豚西冷同埋頂級牛小排。啲肉煮得好嫩滑,多汁,肉味十足,絕對係肉食愛好者嘅天堂。仲有,佢哋嘅鰻魚炒飯令我印象深刻,鰻魚嘅燒味同炒飯一拍即合,味道好鮮美。最尾,我試咗一碟日本式炒雜菜,有椰菜、木魚絲同芝麻,食落特別好味,有不同嘅風味同口感餐廳有好多唔同嘅美食選擇,不論你鍾意海鮮定係燒肉,都可以係度滿足到留意!價錢都好優惠三文魚壽司帶有淡淡的鮮甜加上醬汁同海膽更加豐富味覺體驗而三文魚腩刺身的質感極佳真係一試難忘!餐廳嘅員工非常友善和專業,適合與朋友或家人共享美食時光

一間做緊7週年優惠嘅日本餐廳
仲有幸運轉盤!可以玩呀
龍蝦🦞優惠一個套餐,要$338就有裡面有龍蝦剌身同埋龍蝦湯

先講吓,佢哋嘅三文魚同油甘魚刺身好新鮮,味道正

三文魚壽司帶有淡淡的鮮甜
加上醬汁同海膽更加豐富味覺體驗
而三文魚腩刺身的質感極佳真係一試難忘!

餐廳嘅員工非常友善和專業,適合與朋友或家人共享美食時光
2023-09-19 28 瀏覽
呢間日本餐廳的氛圍燈光柔和優惠!398呢個價錢仲有龍蝦刺身😎之後仲有香濃的龍蝦湯飲呀🙈新鮮嘅海味配上醬汁,味道鮮美而蟹籽沙律同刺身三切都令人嘆為觀止❤️每一口都充滿著日本料理的風味!唔單止係生魚片,呢度嘅燒肉盛合同鰻魚炒飯都令人回味無窮而燒肉嘅質素一流,真係和牛質素呀鰻魚炒飯香氣四溢,食完仲想再嚟一碗!🥳好欣賞日式炒雜菜亦都係新鮮蔬菜,煮得啱啱好但我地仲有足夠胃口嚟享受各種壽司其中特別值得一提嘅有鵝肝多士、多春魚、海膽壽司同吞拿魚刺身。鵝肝多士帶有濃郁的鵝肝風味,而多春魚則鮮香美味海膽壽司和吞拿魚刺身的新鮮度令人印象深刻享受咗啤酒🍻搭配味噌甲羅燒同蔥吞拿魚腩碎壽司,佢哋都係獨特嘅風味,令整個用餐體驗更加豐富日本料理餐廳提供了出色嘅食物和舒適嘅環境,係一個絕佳嘅用餐地點食物嘅多樣性同質素絕對能夠滿足你嘅味蕾,我地一定會再嚟!
呢間日本餐廳的氛圍燈光柔和
優惠!398呢個價錢仲有龍蝦刺身😎
之後仲有香濃的龍蝦湯飲呀🙈
新鮮嘅海味配上醬汁,味道鮮美
而蟹籽沙律同刺身三切都令人嘆為觀止❤️
每一口都充滿著日本料理的風味!
唔單止係生魚片,呢度嘅燒肉盛合同鰻魚炒飯都令人回味無窮
而燒肉嘅質素一流,真係和牛質素呀

鰻魚炒飯香氣四溢,食完仲想再嚟一碗!🥳
好欣賞日式炒雜菜亦都係新鮮蔬菜,煮得啱啱好

但我地仲有足夠胃口嚟享受各種壽司
海膽壽司和吞拿魚刺身的新鮮度令人印象深刻

食物嘅多樣性同質素絕對能夠滿足你嘅味蕾,我地一定會再嚟!