餐廳: 牛B仔清湯腩餐廰
資訊:

今次去呢間餐廳真係大失所望。老闆娘嘅態度差到無法形容,根本唔理顧客嘅感受。一入到去,就見到佢面無表情,完全冇客氣,令人感到十分不自在。問佢啲菜式,佢唔耐煩咁回應,完全冇心機,甚至有啲冷漠。雖然店外貼咗好多明星食評,但裏面嘅服務實在冇得比,完全唔配得上咁高嘅曝光率。食物質素更無話可說,味道難食,令人失望得不得了。就算係明星都未必會再光顧,因為味道根本無法令人滿意。餐廳嘅衛生情況亦唔好,桌面黏黏,令人對食物產生疑慮。老闆娘應該好好反省下,顧客嘅滿意度先係最重要,而唔係單靠貼明星照片嚟吸引人。整體而言,呢次經驗真係好失望,唔會再返去,亦唔會推薦俾其他人。希望佢哋能夠改善服務,否則只會越來越差。
題外話/補充資料: 比錢買難受
2024-12-03
25 分鐘 (堂食)
2024-08-26 105 瀏覽
今日入去食個午餐,叫咗個瑞士雞翼飯,大家印象之中瑞士汁係咪應該係甜嘅呢?但係我個瑞士汁係滷水汁嚟㗎!同個店員講佢同我講話瑞士汁係咁嘅味個店員跟住同我講話今日個瑞士汁唔係個老細自己整咁作為一個廚師都應該識分瑞士汁同滷水汁呀嘛唔會咁基本嘅嘢都會搞錯啊如果一間清湯腩嘅舖頭淨係識做清湯腩咁唔該唔好有其他嘢食啦一間連鹹同甜都唔識分嘅餐廳叫人點樣食啊咁我當自己叫咗個滷水雞翼飯啊,好努力嘗試咁咬開隻雞翼咬唔開仲要成個飯冇汁,希望大家唔好再中伏
今日入去食個午餐,叫咗個瑞士雞翼飯,
大家印象之中瑞士汁係咪應該係甜嘅呢?
但係我個瑞士汁係滷水汁嚟㗎!
一間連鹹同甜都唔識分嘅餐廳叫人點樣食啊
瑞士雞翼飯
2024-08-26
午餐
2024-07-25 149 瀏覽
牛腩麵
題外話/補充資料: 比劣等下欄牛腩,成碗野肥膏佔多數,牛腩鞋到同擦紙膠沒分別。麵質淋死沽沽咁,老闆態度超級差,間舖招牌仲夠膽用清湯腩做名,每個客呃一次已經賺到佢笑。同舖頭反映,仲鬧番你轉頭,真係世界奇境。
2024-07-25
外賣自取
  • 佢連個招牌牛腩都完全做唔到
2024-06-01 206 瀏覽
我都算很喜歡吃牛的,不論是牛肉、牛腩、牛扒。這一間可算是隱世小店吧,座位不多。所以,之前我(外賣)買了清湯淨牛腩和油菜兩次,發現牛腩好腍,就算有肥膏的地方都唔會韌,而且他們的牛腩不會用八角去炆(我對八角好敏感,因為用八角煮的太熱氣,我會好易喉嚨痛)。可惜我沒有用相機拍下照片。不過今次親自進入小店,吃了一餐。叫了這個老總鮑魚撈麵,和一碟腐乳通菜。先講腐乳通菜,給的通菜有很多葉,不會像一些店舖多數給莖,好嫩滑。而且他們給的腐乳,是玫瑰腐乳,即是唔辣,但好香味的。有一些店舖會給啲非常辣的腐乳,我不能食得太辣,所以這種腐乳非常香味又啱我胃口。至於老總鮑魚撈麵,除了兩隻鮑魚,還有牛腩牛肚,蝦子,冬菇和菜等。撈麵是用幼麵,其中令我最滿意的,麵沒有鹼水味,因為我也對鹼水麵十分敏感,好容易肚痛。小店的人員有禮貌,店內還有一隻貓店長,不怕人,他還在枱底舔了我的手指,初時把我嚇了一跳。😅
我都算很喜歡吃牛的,不論是牛肉、牛腩、牛扒。

老總鮑魚撈麵
2024-05-31
老總鮑魚撈麵
  • 清湯淨牛腩
2024-05-08 145 瀏覽
江湖有傳,香港這間「牛B仔清湯腩餐廳」確有獨到之處。初進門時,老闆娘的神態確實顯得有些冷漠,讓人稍感距離。不過,隨著點餐和等待過程中,她的服務態度逐漸展現出專業與細緻。當那碗傳說中的清湯腩上桌時,香氣四溢,令人垂涎。湯底清澈,腩肉確實嫩滑,但口感上仍有進步空間。不過,整體而言,這道菜還是帶給了我們不少驚喜。在用餐過程中,老闆娘開始與我們攀談,態度變得親切許多。她分享了餐廳的經營理念和食材選購的用心之處,讓我們感受到她對餐廳的熱情與投入。

• 清汤腩饭
2024-02-23 165 瀏覽
逸东酒店正对面,老板普通话讲的很好,店里一只橘白猫咪,跟nice。 点了鲜虾云吞面,比之前吃过的元朗那家好到底面家要好吃些,可能自己是北方人吧,对南方的面接受度有限,所以不过也没有惊艳的感觉。没去过的可以去吃吃看。
2024-02-23
5 分鐘 (堂食)
無意中,行行下,便行到此小店門外,見到照片賣牛腩,好似幾好食咁!而我和友人都好肚餓了,因此便爽快決定到此食牛腩。坐下來,查看一下餐牌有沒有什麼招牌菜。結果見到「招牌清湯腩」,我便選了這一個。可是,又想試下牛筋,所以最終點了「雙拼」河粉🍜多蔥!友人便點了「咖哩牛筋腩飯」。由於咖哩🍛只需放上碟,不用再煮,所以好快便有得食!咖哩薯仔🥔ok, 咖哩汁未算好香,不過不失。不過便沒有任何驚喜!咖哩牛腩都算「林」,還不錯👍🏻!到我的清湯牛腩河粉,個湯頭是好「清」,不過加埋蔥一齊飲,提升了湯的味道(我個人覺得)。至於個牛腩都算不錯,可惜「河粉」太厚身,有少少鞋口,不夠滑。因此都好影響到整個口感,大打折扣。不過,總括來說,都是正常!
而我和友人都好肚餓了,因此便爽快決定到此食牛腩。

不過,總括來說,都是正常!
2022-12-01 638 瀏覽
偶爾經過此店其實沒有太大期望只是想要醫肚隨便食碗麵不過他們的食物倒是不錯材料好足好夠味道招牌清湯腩的湯底帶點藥材味牛腩都整得幾軟腍蕃茄湯底牛肉豬潤麵亦好好味牛肉豬潤份量都算多所以幾抵食至於紅油抄手就似乎浸得唔夠耐無咩味道,要多蘸點些辣油同食才夠味
偶爾經過此店其實沒有太大期望

蕃茄湯底牛肉豬潤麵亦好好味
牛肉豬潤份量都算多
所以幾抵食

至於紅油抄手就似乎浸得唔夠耐
無咩味道,要多蘸點些辣油同食才夠味
2022-11-25
2022-07-28 607 瀏覽
今日行過見到餐廳外面見貼哂明星照片,一心諗住試下啦,於是乎喺門口隨手拎起外賣menu 睇下。見有一款常餐都幾吸引,有牛四寶有奄列。坐底後,發現餐牌同外面唔一樣,問一句啫,D態度惡到呢: 冇呀!冇呢款嘢呀!冇常餐!你要平就等到兩點叫下午餐!再問:咁下午茶有冇奄列?再被鬧:冇呀!都話冇呢款嘢咯!(但餐牌係你地放出去架喎)個餐牌舊㗎!未得閒收呀!冇呀!冇呢D嘢,你咪等咯,叫下午茶咯!一路講一路仲踢枱踢凳,黑口黑面。店家放出去的menu,實則原來是舊的,客人又點會知道?食餐飯,仲要受氣睇面色,簡直貼錢買難受!絕對不會再來
2022-06-08 599 瀏覽
話說落樓下買Lunch,就諗住睇下有咩食,見到lunch set有岩食既,我就叫店員落單,當時係有個女人(個樣應該係老闆娘)企喺近門口位置寫梗野,我喺店外叫左2聲吾該,佢一句撻埋黎:講啦!吾講我走咖啦!叫我就叫左個巴東牛肉飯,然後個女人就問我飲咩,我都未講佢就話53蚊啦,我話凍奶茶少甜吾該,佢收左我錢就衝左入去做野,等梗外賣既時候,我就去左隔離7仔買少少野,買完出翻黎見有袋外賣放喺店外紙箱上面,又冇單痴喺袋上面,又吾知個外賣係吾係我既,咁我就企左半分鐘都人行近過門口,所以我自己打開個袋睇下係咪我既,點知真係我既外賣,點解將外賣擺出面呢,比其他人攞左點算?唉😮‍💨然後我就拎上樓食,呢個所謂巴東牛肉,一啲都唔好食,係杯奶茶算叫吾錯,下次都係食其他野,吾會再幫襯🤷🏻‍♀️
巴東牛肉飯
2022-06-08
5 分鐘 (外賣自取)
2021-10-26 605 瀏覽
今日午到店買外賣,點了餐在門口等,一直企在門口徘徊,直到只剩我一個人等,等了20分鐘覺得不對路問職員我的餐幾時有,只說已做了啦。可能給其他人攞走咗。問題係點解職員見我等咗咁耐都唔去了解,只說我們已經做起咗不是他們的問題,莫非是我錯!未食已一吐氣,最後決定退錢。
外賣自取
2019-03-22 1942 瀏覽
我們倆走到這裡 進來就立馬點了吃的, 我點的是鮮蝦雲吞面「鮮蝦雲吞面」 另外仲點咗「清湯牛四寶」清湯牛四寶。   鮮蝦雲吞面 雲吞很大 一個雲吞大概有兩三隻蝦在裡面, 一碗有四五個雲吞。 湯底也很鮮美,我喝了很多, 但是讓我很尷尬的是, 面完全吃不來,我不喜歡這種口感, 就是不喜歡而已,所以不是難吃, 是不喜歡。    清湯牛四寶 也還可以, 牛肉很鮮嫩, 湯底很鮮美, 尤其是牛筋 異常的耙嫩, 非常軟糯! 很好吃😋  順帶一提 價格很贊 性價比很高〜
2019-03-13
2019-02-14 1295 瀏覽
好像很多明星有去吃過.昨天沒找到.今天我一個人不死心又去找了.終於找到了.嗯.我點了招牌清湯腩面.量很大48很便宜.可是好咸.味精太重啦.乳鴿炸過頭了有點焦.店員都很客氣.特地去吃我覺得也沒必要啦.路過可以試一下
2019-02-12 900 瀏覽
餐廳內空間不大,也沒幾張桌子有點擁擠。基本上兩位就是要拼桌的,全部現金支付的不接受刷卡。因為已過飯點,我們進入店內,店家馬上給安排入座,點單,上菜,速度都是很快的。我們點了本店的招牌菜: 清湯腩面、鮮蝦雲吞面、絲襪奶茶,招牌的清湯腩面口味肯定不會錯,還非常實惠,裡面的牛肉量很多!特別是牛肉燉的很入味軟爛,是我喜歡的口感。雲吞麵的味道也是很鮮很香,雲吞里包的全是蝦,真的超級棒!絲襪奶茶是牛奶的醇香夾雜茶的苦澀味,細滑爽口,味道好特別啊。在香港吃東西就是真材實料能讓人放心的大開尊口的。
2019-02-09
  • 雲吞麵
2019-01-06 693 瀏覽
In winter o prefer eat noodle more than rice. I come here as seems not so many people insideAnd the price is reasonable. I try for their signature noodle for 清湯腩。 the soup is light and plain not too sweet and the 牛腩 is soft and they serve the noodle is full of 牛腩 on top. Also we order a dam dam noodle. But seems a bit spicy for me but the soup is rich and not too salty. For drink we order a milk tea whish is smooth. That’s great !
And the price is reasonable.

2018-11-05