招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$17,500-$20,000
月薪
更多筍工 (5)
星期六12點左右黎到,餐廳大約有一半入座率,唔使等位就可以直接入。餐廳提供ikea bb凳,又有kids menu,但餐廳入口位有兩級樓梯,帶bb 車既話都要收一收先入到。用餐限時2小時。weekend 餐廳只提供brunch set 及set lunch, 並沒有單點餐單,menu 都可以上官網預先睇到。Lunch set 2個都揀左2 course $158+ 一個要前菜,一個要甜品前菜:份量細細,一口size,蛋卷似係來貨,明太子醬都重味額外加左鴨油薯條,份量唔少,薯條酥脆,但食到底就覺得偏油膩,同埋咸左d。Carbonara 食落味道正宗,略嫌口感唔夠滑,食落有粒粒。意粉帶煙韌。貓耳朵粉(+$18)手撕豬同乾蕃茄份量都唔少,貓耳粉偏淋,冇咩咬口。乾蕃茄本身應該幾酸,結果好似落左好多糖去中和,所以成碟野都好重味。拉花好新鮮,唔係單一既心心,仲有蛇!帶甜既竹炭牛奶咖啡(+$8),配返重味既貓耳朵粉就岩哂。Latte (+$8) ,咖啡都唔錯Lunch set 甜品可揀daily cake / Tiramisu當日daily cake 係柚子芝士蛋糕,所以揀左Tiramisu。 QR

Lunch set 2個都揀左2 course $158+
一個要前菜,一個要甜品

明太子蛋黃醬玉子燒

前菜:份量細細,一口size,蛋卷似係來貨,明太子醬都重味

佩里戈鴨油薯條

煙風乾豬腩蛋黃奶油扁意粉

燒烤手撕豬肉日曬乾茄貓耳朵粉

貓耳朵粉(+$18)

Charcoal Latte

拉花好新鮮,唔係單一既心心,仲有蛇!
帶甜既竹炭牛奶咖啡(+$8),配返重味既貓耳朵粉就岩哂。

Latte

Latte (+$8) ,咖啡都唔錯

Tiramisu

QR 落單發覺冇得揀Tiramisu ,但menu 又有,問完先知原來佢地app 未開返,但奇怪做左個幾鐘生意,唔通都冇人問?

Tiramisu黎到有d 意外,因為同之前見食評既樣唔同,今次係用lady finger 浸咖啡酒直接上,味道非常苦,冇咩酒味,都真係要配佢碟個粒cream 中和返一下。

服務方面,侍應都好似有d 愛理不理既態度招呼,但環境同位置都舒服方便,有機會都會再去。

2024-06-29
明太子蛋黃醬玉子燒
佩里戈鴨油薯條
煙風乾豬腩蛋黃奶油扁意粉
Charcoal Latte
Latte
拿拿食評系列 #牧羊少年與他的浮萍Lemna of the alchemist第一次去牧羊少年咖啡館已經是2014年的事情了,那時侯去的是老舖,因為店的裝潢很特別,食物也做得不錯,價格也合理,所以一直都常光顧他們~現在的牧羊少年咖啡館開了很多分店,太子白楊街老舖也有重新裝潢,個人還是比較喜歡以前的小碎花桌布,有人跟我一樣嗎~ 現在的店是很漂亮,但風格有點改變了~這次來到了尖沙咀文化中心分店Lemna,這家店的定位比較高,餐單比其他店的價位高一點,同樣在尖沙咀區的尖沙咀 K11 分店價位就會相對低一些,當然Menu是不一樣的,如果想知道有什麼品項還有價錢的話,可以到牧羊少年宮網查看到指定分店的Menu~這一次是2個人去吃的,點了2個Pasta,第一個是海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉,聽到海膽,就覺得應該不錯,本人是好吃的,但是也沒有說「超好吃的!!!」那種程度,就是「好吃」而已~ 第二個呢是青醬雞肉美國露荀扁意粉,是牧羊少年的舊菜單也一直存在的品項,一如既往的好吃,但是別的分店也有同品項的話,就在以不用來Lemna吃了~ 喝的話,拿拿只記錄了自己喝的那一杯,我喝的是拿鐵,他們家拿鐵中規中矩,如

喝的話,拿拿只記錄了自己喝的那一杯,我喝的是拿鐵,他們家拿鐵中規中矩,如果不是拿鐵控,可以試一下他們的創意咖啡~

Orecchiette w/ Sea Urchin & Black Caviar
HK$188
海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉

Linguine w/ Chicken. Asparagus & Pasto
HK$148
牛奶咖啡
HK$44
Café Latte
總體來說,Lemna的環境跟食物都很不錯,但是因為價格,所以性價比沒有別的分店高,小資女的話建議可以去吃同區的K11分店~
2023-01-10
Café Latte
就在尖沙咀文化中心旁邊的餐廳,外面是維港景色,店內充滿藝術感紅菜頭辣根漬三文魚流心布袋芝士配小蕃茄及青提沙律 $148三文魚厚切肥美,布袋芝士份量很大,小蕃茄和青提中和油膩感,沙律足夠3-4人分享海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉$188醬汁濃稠,味道濃郁,可惜蓋過了蟹肉的味道,但貓耳朵軟硬剛好,非常掛汁,整體不錯加拿大豬鞍配烤新薯,火炙粟米 伴芥末籽蘋果醬 $238豬鞍很juicy,配蘋果醬帶來清新口感,新薯和粟米都用心烹調楊枝甘露 $48芒果鮮甜,西米露煙靭,鮮奶入口順滑位置方便,座位舒適,食物高質,會再來

紅菜頭辣根漬三文魚流心布袋芝士配小蕃茄及青提沙律 $148

海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉$188

加拿大豬鞍配烤新薯,火炙粟米 伴芥末籽蘋果醬 $238

楊枝甘露 $48
芒果鮮甜,西米露煙靭,鮮奶入口順滑

位置方便,座位舒適,食物高質,會再來
  • 海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉
2024-05-29 1024 瀏覽
牧羊少年與他的浮萍價錢💲: $98/ $178/ $178好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-牧羊少年呢間cafe個個都知,一路都想試試佢地係文化中心開的高級牧羊少年。夜晚仲會有個area劃出來做bar,燈光調暗d,開到夜d的。d cocktail都係佢地自己研發,個名同樣都好特別。餐廳個part環境都唔錯。食物種類都係cafe咁,沙律意粉主食risotto等。-🆗酥脆魷魚圈配蛋黃醬。份量超級多,足夠起碼4個人食!魷魚係ok的,但個皮炸到過火候,好深色...同埋都有d油,要用d檸檬汁中和下。-✅莎樂美腸pizza。呢到的pizza我覺得質感幾特別。係薄pizza來的,邊位好脆,好似crackers咁。成塊pizza都好似食緊鬆軟又煙靭的軟法包,唔會好膩。辣肉腸鋪滿中間,加埋大量芝士,味道鹹香惹味,非常唔錯。我幾中意呢個pizza的口感!-✅冬蔭公海鮮扁意粉。冬蔭公醬好濃稠,可以包住每一條意粉。味道偏甜,重椰奶香+九層塔味道,冬蔭公的辛香都有d,味道幾有層次😍海鮮有蝦、蜆、魷魚,都算有誠意!-另外仲叫左杯椰子咖啡,
牧羊少年與他的浮萍
價錢💲: $98/ $178/ $178
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

另外仲叫左杯椰子咖啡,椰奶香滑,咖啡味道濃厚,睇來整啡都有水準😋其餘食物就正正常常啦,因為cocktail來吸引力大d!

2024-05-28 804 瀏覽
為咗去睇香港藝術館的限定展覽~伊藤彥子《陽光下的生日快樂Likeboxes》,上星期日特登出尖沙咀。行完想去嘅,男朋友話肚餓🤤於是再嚟《浮萍》食嘢啦!今次係食假日午餐,發現午餐好抵食,可能日後所有約會飯局都改為食晏😆😆 上年年尾跨年倒數食呢間,但係當時感冒在身🥹;今年健健康康再嚟,食到舔舔脷😋!午餐可以選擇《前菜(A)+主菜(B)》 / 《主菜(B)+甜品(C)》 / 《要晒全部A+B+C》,小妹二人揀咗首兩個,啫係A+B & B+C🩷Appetizer前菜:法蔥吞拿魚他他迷你多士配檸檬時蘿蛋黃醬(拖蘿蓉配硬邦邦多士片,好食😋)Main 主菜:慢煮煙西班牙甜椒粉八爪魚配蕃紅花蕃茄意大利飯(成條八爪魚腳,超正丫,慢煮煮到好嫩❤️,蕃茄意大利飯亦好出色🤤🤤)Drinks飲品:蘋果汁(簡單美味)♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡Main主菜:烤加拿大豬鞍配烤新薯及火炙粟米伴芥未籽蘋果醬+$48(好耐無食過咁好食既烤豬鞍啦😍😍😍,豬鞍烤得外脆內軟,烤得超靚,味道好似食緊乳豬❣️配菜有4件新薯、1.5件火炙牛油粟米,飽到上心口🥰🥰)Dess

Appetizer前菜:
法蔥吞拿魚他他迷你多士
配檸檬時蘿蛋黃醬
(拖蘿蓉配硬邦邦多士片,好食😋)

Main 主菜:

烤加拿大豬鞍配烤新薯
及火炙粟米伴芥未籽蘋果醬+$48

Desserts 甜品
朱古力心太軟配雲尼嗱雪糕+$38
(熱辣辣外脆內軟,冰火口感一流!)

Drinks飲品:
檸檬特調
(手作lemonade ,食完甜品再飲,好酸啊🤣🤣)

基乎每一次的牧羊少年,都又驚又喜,絕對係永遠都唔會食厭嘅餐廳🌟🌟🌟🌟🌟
法蔥吞拿魚他他迷你多士 配檸檬時蘿蛋黃醬
烤加拿大豬鞍配烤新薯 及火炙粟米伴芥未籽蘋果醬
朱古力心太軟配雲尼拿雪糕
  • 朱古力心太軟配雲尼嗱雪糕
2024-05-22 622 瀏覽
尖沙咀文化中心旁既牧羊少年與他的浮萍~餐廳空間感非常大,坐得舒適,裝修走簡約工業風,氣氛很好,十分適合聚會約會❣️❇️海膽醬魚子醬蟹肉貓耳朵粉海膽同魚子醬味道都好濃郁,夾雜了陣陣香氣,而貓耳朵粉硬身帶嚼勁,入口時可把醬汁和蟹肉盛載,令人回味😋😋👍❇️烤味噌漬阿拉斯加比目魚柳 比目魚柳肉質嫩滑多肉亦唔腥,美國露荀都鮮甜爽脆,配埋經典大蒜蛋黃醬好好味🤤❗️❇️烤蘋果批配雲呢拿雪糕一上碟有驚喜!擺盤精緻好似藝術品,蘋果切得薄身整齊,批身十分鬆脆,上面重有表一球軟滑的雲呢拿雪糕,好味❣️❣️
尖沙咀文化中心旁既牧羊少年與他的浮萍~

❇️海膽醬魚子醬蟹肉貓耳朵粉

❇️烤味噌漬阿拉斯加比目魚柳

❇️烤蘋果批配雲呢拿雪糕
2024-05-17 656 瀏覽
虽然有好几个分店,但我最喜欢的就是隐藏在香港天文馆后面,位于香港文化中心地下的Lenma,明明是在最繁华的尖沙咀,却闹中取静的自成一派空间,每次来都有种探秘的感觉店里原木色绿植装饰,但不会过于茂密吵到你的眼睛;餐厅的占地面积大,宽敞明亮的同时恰到好处的让人很平静,所以我很喜欢约朋友来这里喝咖啡☕️非常chill因为考试没吃午饭,所以到店里的时候真的非常饿,点了全餐,snack选择了西班牙辣椒蒜油大虾,main点了慢煮烟西班牙甜椒粉八爪鱼配番红花番茄意大利饭,drink是奇异果青瓜羽衣甘蓝和蜂蜜榨的能量饮,dessert是无花果核桃焗流心芝士挞配焦糖脆脆每一道都很美味,特别是甜品,对于一个需要控糖的人来说,放纵吃一下简直是最好的犒赏,份量太多了,最后得打包带回家对了,他们家还有个酒吧,就在餐厅旁边,如果在附近想和朋友小酌一杯的,可以来试试哦

2024-05-15 645 瀏覽
又到一年三次嘅中同慶生日,今次主角係我呀一如既往,大家掉啲idea出嚟,最終其中一個會認真睇食評嘅人揀咗呢一度,驟眼睇牧羊少年以為都係同我本身認知嘅Cafe一樣,但望真啲佢個名好有文藝氣息(就因為佢坐落喺文化中心?)今日我哋食嗰部份的確係我認知嘅牧羊少年一樣大,原來佢有另一個area係bar 嚟㗎,環境佈置真係chill 好多,俾人超吓坐低飲杯嘢食啲小食,不過就三點先開。因為佢嘅食物選擇比較少,所以冇揀到!我哋一行五人揀咗三個brunch set同埋一個Tea set. Brunch set 包括A+B+C頭盤A揀咗兩份吞拿魚他他toast (4件) - 實在太迷你,個Toast有啲硬 一份沙律菜(青瓜絲蕃茄乾)- 好fresh 都係好mini主菜 B 安格斯西冷(七成熟)- 一般般啦慢煮豬鞍扒- 真係幾嫰,好食過steak 咖喱海鮮扁意粉- 我個人比較喜歡呢個,雖然有啲辣,不過辣得來好啱我口味 (有啲馬拉既味道)C甜品要咗兩款,包括是日精選同埋心太軟-是日精選就係海鹽柚子豆腐cheese cake有驚喜cheese cake 所有味道都有齊晒🥰-唔知係唔係真係即刻焗㗎呢?我哋嗌佢上
又到一年三次嘅中同慶生日,今次主角係我呀

Brunch set 包括A+B+C
頭盤A揀咗兩份吞拿魚他他toast (4件)
- 實在太迷你,個Toast有啲硬
一份沙律菜(青瓜絲蕃茄乾)
- 好fresh 都係好mini

主菜 B
安格斯西冷(七成熟)
- 一般般啦
慢煮豬鞍扒
- 真係幾嫰,好食過steak
咖喱海鮮扁意粉

C甜品

要咗兩款,包括是日精選同埋心太軟
-是日精選就係海鹽柚子豆腐cheese cake
有驚喜cheese cake 所有味道都有齊晒🥰
-唔知係唔係真係即刻焗㗎呢?我哋嗌佢上甜品到真係上枱都差唔多半粒鐘。不過就唔太流心囉。

Tea set就叫咗一個小食拼盤包括有炸魷魚🦑、雞翼、薯條同埋腸)
都係so far so good啦,正常嘢囉

每人一杯嘢飲,分別有我嘅蝶豆花創意咖啡、宇治金時、花生香蕉朱古力奶昔、dirty 同埋Lemonade。

揀嘢飲梗係揀杯特別啲㗎啦,蝶豆花嘅藍色加埋咖啡溝出嚟灰灰藍藍咁好靚呀 ,其他都係冇乜驚喜正常囉!😅

其實個餐廳名「牧羊少年與他的浮萍」,真係要搵個人嚟解釋吓,網絡似乎bar 嗰邊真係貼合呢個主題多啲! 可惜今次試唔到丫

最意外係有兩個小時用餐時間囉,我哋好似坐咗好耐咁!

2024-05-13 481 瀏覽
星期日既晚上, 同友人係尖沙咀海傍附近發現依間唔起眼, 但望入去幾chill幾有氛圍感既餐廳事後發現原來佢都係牧羊少年旗下一打開menu, 睇得出餐廳花左唔少心機去調製特色既Cocktails同埋用上好靚既插畫, 心思思左幾杯之中既其中兩杯:1. Shallow 飲落好清新, 重梅子味, 令到成杯酒有獨特既咸香同酸味, 整體上不錯2. Southern Whisper如果有抗拒芫茜味既朋友, 依杯真係要慎點!自問自己係一個唔抗拒芫茜, 但都覺得成杯野飲好重芫茜味, 同埋有D蓋過左pineapple同lemon既味道, 但氣泡感係足夠的, 味道少許失望

事後發現原來佢都係牧羊少年旗下

1. Shallow
Shallow

2. Southern Whisper
Southern Whisper

2024-05-12
Shallow
2024-05-06 367 瀏覽
在尖沙咀逛街光顧這家裝修裝修走現代簡約風的西餐廳。  一行三人享用了以下食物:海膽黑魚子醬蟹肉貝殼粉 ($188) 醬汁夾雜了陣陣海膽及魚子的香氣,很惹味,再加上一梳梳鮮甜的蟹肉,配了軟腍彈牙的貝殼粉,入口時可把醬汁和蟹肉盛載,這道菜精彩絕倫。 莎樂美腸薄餅 ($178) 香噴噴,一客六件,餅底香脆可口,配料當然有莎樂美腸、芝士、橄欖及蕃茄醬,味道清新可口,莎樂美腸微辣,令人開胃醒神。 慢煮煙西班牙甜椒粉八爪魚配蕃紅花蕃茄意大利飯 ($168) 大大條的八爪魚足鬚,十分搶眼,很有嚼勁。意大利飯夾雜了蕃紅花蕃茄,多汁甜美,整體味道鹹甜適中,米粒軟熟。 烤蘋果批配雲呢拿雪糕 ($98) 擺盤像一件藝術品,表面有一球軟滑的雲呢拿雪糕,底下蘋果切得薄身整齊,批身鬆脆。 食物質素不俗,店員們服務周到。
在尖沙咀逛街光顧這家裝修裝修走現代簡約風的西餐廳。

一行三人享用了以下食物:

海膽黑魚子醬蟹肉貝殼粉 ($188)

莎樂美腸薄餅 ($178)

慢煮煙西班牙甜椒粉八爪魚配蕃紅花蕃茄意大利飯 ($168)

烤蘋果批配雲呢拿雪糕 ($98)

食物質素不俗,店員們服務周到。
2024-05-03
2024-04-30 294 瀏覽
風乾法國鵪鶉髀 配無花果黑醋醬$148慢燒煙燻保濕三黃雞 配燒新薯 及 西蘭花佐燒汁泡$248洛神花玫瑰蜜柚茶 $38環境舒適 大大的落地玻璃 還看到海景店內還有一些綠色植物 很清新
風乾法國鵪鶉髀 配無花果黑醋醬$148
慢燒煙燻保濕三黃雞 配燒新薯 及 西蘭花佐燒汁泡
洛神花玫瑰蜜柚茶 $38
環境舒適 大大的落地玻璃 還看到海景
店內還有一些綠色植物 很清新
2024-04-24 301 瀏覽
二訪 尖沙咀 牧羊少年與他的浮萍係尖沙咀難得唔會有一堆人 等位 唔多遊客會轉入黎呢個位置食野!同海傍係兩個世界咁!有足夠空間位置坐得舒服既餐廳!lunch set可以揀a+b+c (前菜 主食 甜品)野食ok 但唔係一鳴驚人好好食呀咁份量女仔食岩岩好佢地既啡都好飲! 對得住個價❤️但甜品tiramisu中伏 建議食其他🥲人均消費200左右可以坐 好闊落 唔洗點等位可以直入想傾計chill下可以黎呢間!回頭指數:⭐️⭐️⭐️
二訪 尖沙咀 牧羊少年與他的浮萍

有足夠空間位置坐得舒服既餐廳!

lunch set可以揀a+b+c (前菜 主食 甜品
野食ok 但唔係一鳴驚人好好食呀咁
份量女仔食岩岩好
佢地既啡都好飲! 對得住個價❤️
甜品tiramisu中伏 建議食其他🥲

人均消費200左右
可以坐 好闊落 唔洗點等位可以直入
想傾計chill下可以黎呢間!
回頭指數:⭐️⭐️⭐️
2024-04-03
2024-04-09 416 瀏覽
我生日朋友帶我食咗一間西餐,10分有驚喜🤩🤩呢間位於尖沙咀文化中心嗰邊 燈光環境打卡10分唔錯好適合情侶朋友聚會慶祝生日👍🏻而且嘢食都好有驚喜海膽魚子醬蟹肉貓耳朵粉 $188 ❤️❤️❤️❤️❤️呢個份量啱啱好夠兩個人share食 而且勁濃嘅海膽味,加上好多蟹肉絲 同埋食到魚子嘅鮮甜味 甜而不漏 真係好推介👍🏻👍🏻必試酥炸魷魚圈配辣根蛋黃醬 $98 ❤️❤️❤️❤️個醬有少少同魷魚鬚唔係太夾 真係食得多個口感太漏 但炸得10分酥脆 不過我覺得換返一個甜甜酸酸嘅醬可以加油膩會更好啲👍🏻 同埋份量都幾大雪梨,青瓜,西芹,蜂蜜冷壓新鮮果汁 $62 ❤️❤️❤️❤️個味道幾fresh 但係蜂蜜加得有啲多 太甜得滯 搶左水果既鮮味 不過都幾好飲 飲得出係新鮮水果制👍🏻👍🏻烤加拿大豬鞍配新薯及火炙粟米伴芥末籽蘋果醬 $238 ❤️❤️❤️我覺得佢最好食係個醬 因為個豬鞍完全無味,係靠呢個醬調味 而且啲肉好快就硬 我覺得可以唔洗叫😂😂五個心心為最高分牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地舖
我生日朋友帶我食咗一間西餐,10分有驚喜🤩🤩

呢間位於尖沙咀文化中心嗰邊 燈光環境打卡10分唔錯

好適合情侶朋友聚會慶祝生日👍🏻而且嘢食都好有驚喜

海膽魚子醬蟹肉貓耳朵粉 $188 ❤️❤️❤️❤️❤️

酥炸魷魚圈配辣根蛋黃醬 $98 ❤️❤️❤️❤️

烤加拿大豬鞍配新薯及火炙粟米伴芥末籽蘋果醬 $238
❤️❤️❤️

五個心心為最高分
牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地舖
2024-04-06 724 瀏覽
牧羊少年食咗好多年 今次試吓高級版 環境好啱打卡 好舒服又空曠 有北歐感覺亦冇K11分店咁狹窄 仲好多位添Walk in安排坐卡位 玻璃窗旁有條小水池加上晚上昏暗環境 整個感覺特別寫意 .西班牙辣椒蒜油大蝦 ($128)辣椒蒜好香濃惹味 唔會好辣 大蝦爽口彈牙 大隻而且都有7隻左右一齊食鹹鹹辣辣好滋味 又唔會太油海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉 ($188)味道太濃而且比較杰 配搭幾好不過食食吓會覺得味太鮮 有啲過咸貓耳粉煙靭彈牙 每一粒都好掛汁份量唔多 2個人share啱啱好酥脆魷魚圈 ($98)配辣根時蘿蛋黃醬 份量多 大大嚿炸粉較厚 炸得比較焦 食落惹味吱埋檸檬中和左個味道更好食
牧羊少年食咗好多年 今次試吓高級版
環境好啱打卡 好舒服又空曠 有北歐感覺
亦冇K11分店咁狹窄 仲好多位添
Walk in安排坐卡位 玻璃窗旁有條小水池
加上晚上昏暗環境 整個感覺特別寫意
西班牙辣椒蒜油大蝦 ($128)
辣椒蒜好香濃惹味 唔會好辣
大蝦爽口彈牙 大隻而且都有7隻左右
一齊食鹹鹹辣辣好滋味 又唔會太油
西班牙辣椒蒜油大蝦

海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉 ($188)
味道太濃而且比較杰 配搭幾好
不過食食吓會覺得味太鮮 有啲過咸
貓耳粉煙靭彈牙 每一粒都好掛汁
份量唔多 2個人share啱啱好
海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉

酥脆魷魚圈 ($98)
配辣根時蘿蛋黃醬 份量多 大大嚿
炸粉較厚 炸得比較焦 食落惹味
吱埋檸檬中和左個味道更好食
酥脆魷魚圈
  • 西班牙辣椒蒜油大蝦
  • 海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉
  • 海膽醬魚子醬蟹肉貓耳朵粉
2024-04-05 369 瀏覽
中午想舒舒服服靜靜休息下食飯, 餐廳完全唔滿好多空位, 但啲嘢食一食完放低未夠一分鐘 就畀人收走啲碗碟, 杯咖啡飲完放得一秒已經畀人收走, 完全係想趕人走嘅態度我不能理解。 食飯都食得好有壓力, 啲侍應冇嘢做, 望實你食嘢食,一 放低碗碟就即刻收,呢度茶餐廳麥當勞咩 🥲 永不會再光顧°難怪香港服務業一直畀人話, 想食餐飯安安樂樂舒舒服服都唔得 , lunch set 都唔平, 亦有大量座位完全唔滿, 唔需要趕人走, 作為一間cafe呢度完全唔合格°