2022-10-03
同媽咪去置樂買餸 順便食個午餐置樂好多地方餐廳都試過唯獨是留民料理中午時間一點幾去到總算唔多人 可以輕輕鬆鬆食飯~之前見到食評話服務態度唔好可能唔多人 冇想像中咁差😂自家製牛肉温泉蛋飯$88賣相極之吸引~秘製醬油牛肉配上新鮮的半熟溫泉蛋,用蛋汁撈飯加上日本珍珠醋米,非常配合,更加添上一份柔潤順滑的口感,配菜仲有紫薑,積青瓜及甜蛋等值得一讚的是自家秘製醬汁,大概食出有醬油、味淋、清酒🍶、鰻魚汁得閒食完話我知係咩味🤣🤣特別之處係牛肉冷盤送上嘅相信係熱食整體嘅味道會好奇怪呢個醬汁係適合凍食但並不是好似雪櫃拎出嚟嘅溫度大概係10度左右吧🧊整體而言 對得起呢個價錢鹿兒島A5和牛膏飯🐮和牛膏都好少聽,更加係第一次食🤣呢個燴飯都幾香,食落有一層牛脂包住啲飯炒蛋加上油脂就更加滑 而不太膩而且加入翠肉瓜粒,香蔥等, 口感味道豐富~裝修都幾有日本feel日頭就唔飲酒啦~下次要試吓手工啤同埋攞獎嘅BB乳鴿sin屯門青山公路351號彩華花園地下1號舖Shop 1, G/F, Rainbow Garden, 351 Castle Peak Road, Tuen Mun
順便食個午餐
置樂好多地方餐廳都試過
唯獨是留民料理
中午時間一點幾去到
總算唔多人 可以輕輕鬆鬆食飯~
之前見到食評話服務態度唔好
但並不是好似雪櫃拎出嚟嘅溫度
大概係10度左右吧🧊
整體而言 對得起呢個價錢
鹿兒島A5和牛膏飯🐮
和牛膏都好少聽,更加係第一次食🤣
呢個燴飯都幾香,食落有一層牛脂包住啲飯
炒蛋加上油脂就更加滑 而不太膩
而且加入翠肉瓜粒,香蔥等, 口感味道豐富~
裝修都幾有日本feel
日頭就唔飲酒啦~
下次要試吓手工啤同埋攞獎嘅BB乳鴿sin
屯門青山公路351號彩華花園地下1號舖