2017-12-24 392 瀏覽
放工同寶貝仔出去揀聖誕禮物,諗起好耐無去番本食放題,之前d野食真心覺得唔錯!所以就book位去食啦!價錢算普通價位!刺身:帶子同榮螺阿仔話好食,甜蝦,三文魚無咩驚喜!象拔蚌感覺唔係好鮮味!一人加十蚊有得任食生蠔,呢款生蠔完全唔係我杯茶,極鐘意食生蠔既我都只食到6隻!蘿蔔蓉味同生蠔一d都唔match!感覺仲有d嘔心!人參雞湯好真材實料!超好飲!雞軟骨香脆爽口蒸氣鍋材料可以接受,蜆size較細,而味道算鮮!蝦一般,有少少係霉霉地!龍脷柳肉質滑帶少少咸味,不錯!扇貝一般!蒸氣蓋設計有問題⋯⋯細到要掂住d食物先蓋到!感覺不太衛生!總括黎講,食物比之前差左d,最大問題係.....由零晨五點開始肚痾下次要諗諗會唔會再黎呢度了
價錢算普通價位!
人參雞湯好真材實料!超好飲!
雞軟骨香脆爽口
蒸氣蓋設計有問題⋯⋯細到要掂住d食物先蓋到!感覺不太衛生!
下次要諗諗會唔會再黎呢度了
  • 人蔘雞湯
2017-12-24 254 瀏覽
見到人蔘雞湯係熱門,一如既往咁甘香(好重料😆)但其實麵豉湯仲正仲濃味(其實對女人健康好)我就兩款湯都叫埋,好暖胃。呢度啲壽司真係好出色,好出色!玉子+芝士真係無得頂。蟹柳鮮甜!隻燒三文魚好香,燒得啱啱好!三文魚刺身同埋甜蝦刺身一如既往咁新鮮,清甜。必叫,好爽口!牛油香重!越嚟越好味,但我唔記得左個名喇⋯⋯成碗我自己一個食晒無沙,超香芝士味,又唔會蓋過晒本身既味,我叫左三次呢個嚟食😣😣😣..
見到人蔘雞湯係熱門,一如既往咁甘香(好重料😆)
但其實麵豉湯仲正仲濃味(其實對女人健康好)
我就兩款湯都叫埋,好暖胃。

呢度啲壽司真係好出色,好出色!

三文魚刺身同埋甜蝦刺身一如既往咁新鮮,清甜。

必叫,好爽口!牛油香重!

越嚟越好味,但我唔記得左個名喇⋯⋯
成碗我自己一個食晒

• 壽司
  • 麵 豉湯
  • 人蔘雞湯
  • 日式清酒煮蜆
放假冇野做,突然興起超想食放題,記得以前細個成日食,都係貪夠平夠多款式,但質素就唔要求咁多😌今日一食原來平嘢都有好嘢🤤一入門口已經人山人海,等左大約15分鐘,我算好彩位置闊落,有啲二人位望上去都幾窄🤣一開始唔講咁多梗係點樣食先!好欣賞佢嘅點餐紙全部有圖,呢點非常重要🤣我諗好多人同我一樣😏一開始喪order刺身,而呢度嘅刺身絕對冇令人失望,非常新鮮,🍽尤其係當中比較貴嘅新鮮象拔蚌,北海道帶子刺身同赤貝刺身,ancore之選!🍽另外你會發現有一個迷你蒸氣石鍋,好盞鬼,細細個又好快熱,Keep住海鮮最佳嘅溫度。🍽芝士蟹子燒帆立貝,帆立貝體積偏細但味道就好香有濃郁芝士味,又有少少沙律蟹子嘅甜味。🍽北海燒蠔,同燒帆立貝一樣配菜比主食味道吸引,🍽牛油蒜香炒帶子,呢個係我最鍾意😍帶子唔會好硬,配埋蒜香牛油好惹味。🍽虎蝦天婦羅,新鮮即炸,出奇地啲渣粉好炸又唔油!正🍽紅酒牛腩都係佢哋熱烈推介,牛腩又真係炆得又入味又林,啲紅蘿蔔仲好甜添🥕🍽鹽燒牛舌、鹽燒黑豚肉串,燒物稍稍覺得有啲油膩,牛舌嘅調味就非常好。🍽最後食埋三款卷物,最鍾意三色花之戀口感層次豐富!食到呢一刻真係甜品都食唔落🤣以呢個貼地價錢真係好滿足

我諗好多人同我一樣😏一開始喪order刺身

🍽北海燒蠔,同燒帆立貝一樣配菜比主食味道吸引,

🍽虎蝦天婦羅,新鮮即炸,出奇地啲渣粉好炸又唔油!正

🍽最後食埋三款卷物,最鍾意三色花之戀口感層次豐富!

食到呢一刻真係甜品都食唔落🤣以呢個貼地價錢真係好滿足同值得推薦嘅一餐。

• 刺身
  • 天婦羅
  • 牛油蒜香炒帶子
2017-12-19 283 瀏覽
D野食2XX呢遘不過不失,冇羊架,但D服務生系我食過咁多間最差既,由其是男waiter, 講野又串碳燒都可以,但系2個小時,唔多夠你燒好快就LAST ORDER
碳燒都可以,但系2個小時,唔多夠你燒
好快就LAST ORDER
題外話/補充資料: 意見書填泥都冇用
2017-12-12
20 分鐘 (堂食)
$250 (宵夜)
2017-12-18 327 瀏覽
很久沒吃過放題、就跟友人一試旺角的番本日式放題。週六午餐都只不過$200、食物款式算多、有齊前菜、燒物、刺身、壽司、天婦羅、卷物、拉麵。飲品除了汽水、竟然有有氣利賓納、韓國芒果汁、驚喜是有熱紙包飲品。刺身拼盤送到! 三文魚幾肥美、白玉拖羅跟平時吃到的有點不同、油脂較多、有點像劍魚腩。蝦天婦羅鹽燒黑豚肉串牛舌這裡的燒物偏鹹燒脆肉瓜爽脆多汁燒菠蘿有點太焦炒芽菜如果乾身一點會更好甜品還有雪糕杯、雪米糍、還有自家製的芒果布甸和牛乳布甸。

很久沒吃過放題、就跟友人一試旺角的番本日式放題
週六午餐都只不過$200、食物款式算多、有齊前菜、燒物、刺身壽司、天婦羅、卷物、拉麵。飲品除了汽水、竟然有有氣利賓納、韓國芒果汁、驚喜是有熱紙包飲品。

蝦天婦羅

鹽燒黑豚肉串

牛舌
這裡的燒物偏鹹

燒脆肉瓜爽脆多汁

燒菠蘿有點太焦

炒芽菜如果乾身一點會更好

甜品還有雪糕杯、雪米糍、還有自家製的芒果布甸和牛乳布甸。

2017-12-14 288 瀏覽
去過幾次,最留戀他們的平價白玉刺身,應該係劍魚腩黎,幾新鮮又fatty,鮮味夠。呢度既小食都update得幾快,有些食物其他放題店是不會有的。還有這裡獨有的蒸鍋,爸爸很喜歡。以上係我地覺得好食既食物,蒸鍋就d海鮮不錯,還有用蒸鍋蒸椰菜好甜。以上係無咁好食既野,蒸鍋裡面既牛肉多過一半都係白色.....牛肉粒沒有出鏡,好韌過熟。壽司整得幾靚,比較的色,女仔size,其實唔係特別好食。有機燒菠蘿,好味又健康。整體都ok既,以前有大大隻赤海蝦刺身,好鮮甜又大隻,吸引力就會再高d,希望他們可以再做返啦

壽司整得幾靚,比較的色,女仔size,其實唔係特別好食。

有機燒菠蘿,好味又健康。

2017-12-11 497 瀏覽
餐廳位置優越,正正旺角的中心點,在旺角地鐵站對面,即使落雨也不怕,約朋友都沒藉口遲到人少少最佳選擇就是吃放題,因為想每一款食物都吃兩三口,目的就是多吃幾款,貪心嘛這家放題沒有令我失望,點餐紙超厚 看到已經興奮不已,每款食物都圖文並茂,讚!食物種類超多:刺身、壽司、手卷、前菜、湯品、天婦羅、日本料理、串燒、炸物、烏冬、拉麵。這些都是基本,驚喜點在兩個人都可以吃迷你蒸氣火鍋!開心!吃完刺身壽司凍冰冰,打開小小蒸爐就有熱騰騰的蒸海鮮:海中蝦、帆立貝、白蜆、肥牛、魚片、章魚花、烏賊仔⋯⋯ 一點兒都不馬夫!放題除了有甜品任吃、一杯杯雀巢雪糕任拿、一罐罐汽水任喝之外,特別喜歡獨立包裝,比較衛生企理讚!還有出名的Asahi、清酒和梅酒任喝。讚!今次放題真的真的「番本」吃到飽、喝到夠!

這家放題沒有令我失望,點餐紙超厚
看到已經興奮不已,每款食物都圖文並茂,讚!
食物種類超多:刺身壽司、手卷、前菜、湯品、天婦羅、日本料理、串燒、炸物、烏冬、拉麵。
燒烤
天婦羅
手卷
白玉拖羅

這些都是基本,驚喜點在兩個人都可以吃迷你蒸氣火鍋
飲品任喝
讚!
還有出名的Asahi、清酒和梅酒任喝。讚!

今次放題真的真的「番本」吃到飽、喝到夠!
2017-12-05
天婦羅
手卷
白玉拖羅
飲品任喝
2017-12-10 285 瀏覽
環境算是滿好的😁不會坐得太擁擠而且是吃2小時的不同於普通的放題的地方就是不只刺生燒物還有蒸氣火鍋是滿特別的一點蒸汽火鍋😋下面是一大鍋粥水上面有一個蒸架把叫來的放在上面蒸肉香還有菜菜的甜味盡在一鍋真的滿讚唷🤗(而且職員明明很忙也有幫忙顧,10個讚)基本放題有的食物這裏都有而且每桌每人加10元就有生蠔吃了耶可惜我吃不下了~Help喜歡生蠔的可以加加看唷😎刺生方面我比較喜歡白玉拖羅,帶子,三文魚蝦的話稍稍有點腥,但還是不錯吃了串燒不像外面的味道太濃但不是重口味愛好者應該都會喜歡一口帶子和牛肉粒調味都很讚唷總括而言,250多元吃一頓肚子滿滿的還是挺親民的價錢
環境算是滿好的😁

下面是一大鍋粥水上面有一個蒸架
把叫來的放在上面蒸
肉香還有菜菜的甜味盡在一鍋
真的滿讚唷🤗
(而且職員明明很忙也有幫忙顧,10個讚)

基本放題有的食物這裏都有
而且每桌每人加10元就有生蠔吃了耶
可惜我吃不下了~Help
喜歡生蠔的可以加加看唷😎

刺生方面
我比較喜歡白玉拖羅,帶子,三文魚
蝦的話稍稍有點腥,但還是不錯吃了

串燒不像外面的味道太濃
但不是重口味愛好者應該都會喜歡

一口帶子和牛肉粒調味都很讚唷

總括而言,250多元吃一頓肚子滿滿的
還是挺親民的價錢
2017-12-09
5 分鐘 (堂食)
  • 日式生蝦米紙菜捲
2017-12-08 319 瀏覽
今次真係食到番哂本,放題食物種類多,仲有蒸氣鍋同加$10生蠔任食優惠黃金時段都係$238刺身種類有三文魚、白玉豚、甜響螺、帶子:入口嫩滑有口感、希靈魚、赤貝、象拔蚌:鮮甜爽口、鮮甜蝦,所有刺身都新鮮,絕對超值仲有+$10/生蠔任食 有(原味、茄汁、酸汁辣蘿蔔蓉)生蠔確實好新鮮,我地每人平均點了10隻蒸氣鍋食物:沙白、海蝦、魷魚、帆立貝、仲有各式各樣海鮮、肥牛、金菇等等另外仲有多款炸物、天婦羅、適合唔同口味人仕,總有一款啱你口味出面仲有多款冷熱飲品、啤酒,梅酒、清酒、奶凍、雪糕、雪米糍等等,都係任點任飲任食
1964 瀏覽
黃金時段都係$238
仲有+$10/生蠔任食 有(原味、茄汁、酸汁辣蘿蔔蓉)
生蠔確實好新鮮,我地每人平均點了10隻
2017-12-07 293 瀏覽
電話計劃就到期,岀左去旺角睇計劃,攪掂之後,約左fd去開大餐。而家唔同以前,去食放題唔洗話食到撐先叫抵,先叫舒服既,朋友同我都係志在用中等價錢,去舒服坐下傾下又食下,當然唔係好大食既女仔,去仼食會重點睇地點,價錢,質素,最重要係用一個價錢,試好多樣唔同種類既食物,貪樣樣都食到d,啱曬眼闊肚窄既我地囉!和風蒜味冷菠菜清新軟熟,蒜醬汁比較濃。刺身主要叫了希靈魚爽口,三文魚正常,帶子ok三色花之戀刺身加蟹籽再加沙律醬,這個組合無得輸。火炙三文魚壽司顏色超靚,入口即溶,魚脂滿口,細細舊,食多幾樣其他ya都ok芝士蟹籽帆立貝size細,但焗得幾好,蟹籽爽口,但芝士當然更多更好。牛油蒜香炒帶子份量呢個唔少,加了很多菇粒炒得幾香口。紅酒煮牛腩西芹🥕一起炆得夠淋軟,一d都唔un,汁料像羅宋湯的🍅,同樣一碗也不少。清酒煮蜆大大碟,酒味香,熱騰騰,肉飽滿。飲品自助形式也有不少選擇,識飲一定拎果汁先生既😜新口味,我就第一次見🍌蕉味多但不天然。甜品主要係大廠雪糕另外呢度兩位都有火鍋同時興既蒸氣鍋食,但我地好懶呀,干脆食料理算,因為已經好夠飽,夠曬皮了🤭食後感:地方坐得唔逼0夾,上菜快手,就唔驚點左好多遲上菜而

和風蒜味冷菠菜
清新軟熟,蒜醬汁比較濃。

刺身主要叫了
希靈魚爽口,三文魚正常,帶子ok

三色花之戀
刺身加蟹籽再加沙律醬,這個組合無得輸。

火炙三文魚壽司

芝士蟹籽帆立貝
size細,但焗得幾好,蟹籽爽口,但芝士當然更多更好。

牛油蒜香炒帶子
份量呢個唔少,加了很多菇粒炒得幾香口。

紅酒煮牛腩

清酒煮蜆
大大碟,酒味香,熱騰騰,肉飽滿。

飲品自助形式也有不少選擇,識飲一定拎果汁先生既😜

新口味,我就第一次見🍌蕉味多但不天然。

甜品主要係大廠雪糕

食後感:地方坐得唔逼0夾,上菜快手,就唔驚點左好多遲上菜而超岀預期,一下黎好多食唔曬做成浪費咁。

P.S.叫左一轉咋,已經飽曬,各位食唔曬唔好叫太多咁大曬,大家做個惜食份子啦。
2017-12-07 6566 瀏覽
今日放工和同事4人行去左旺角行街,食放題由於我同事特別中意食放題,咁就選左呢間都好低食,我地星期二去係$218/位任食生蠔只係加多$10,好低食見到呢個牌就每人加多錢食蠔的賣相黎到都唔錯,味道都好鮮美!可惜唔夠凍,如果凍d會更加鮮味!千賀熱清酒食日本野就想點番枝清酒🍶,但有點失望唔係好夠熱,只係暖暖地,但味道都唔錯食物方面都有好多款式有蒸氣火鍋、炸物、天婦羅、燒烤、壽司刺身等等上網睇到放題都有蒸氣鍋所以叫左黎試下,有蝦、帆立貝、沙白、龍利魚柳片、章魚、牛肉片、雞肉及菜類等等燒烤方面就有芝士蟹子燒帆立貝、鹽燒雞翼、鹽燒海老、北海燒蠔、烤菠蘿、鹽燒黑豚肉等等我地簡左帆立貝同蠔食配上芝士好香口美味同埋牛和豚肉每樣叫少少試下刺身方面有三文魚、新鮮象拔蚌、白玉拖羅刺身、甜蝦、北海道帶子、調魚等等各樣刺身都好新鮮前菜類有枝豆、芝麻八瓜魚、辣味螺肉、蟹籽沙律、胡麻豆腐、和風珍味浸香蜆等等點左清酒煮蜆及和風珍味浸白蜆,清酒蜆味道較淡味,而和風珍味浸白蜆比較入味朋友想食番d飯類,所以就點左個鰻魚炒飯食,味道都唔錯!最後,永遠餐後都係有甜品才滿足,甜品有芒果布甸、牛奶360布甸點左牛奶360布甸,味道很好

都好低食,我地星期二去係$218/位

任食生蠔
只係加多$10,好低食
見到呢個牌就每人加多錢食

生蠔

千賀熱清酒
千賀清酒

食物方面都有好多款式
有蒸氣火鍋、炸物、天婦羅、燒烤、壽司刺身等等
蒸氣鍋

我地簡左帆立貝同蠔食
配上芝士好香口美味
同埋牛和豚肉每樣叫少少試下

各樣刺身都好新鮮

前菜

炒飯

朋友想食番d飯類,所以就點左個鰻魚炒飯食,味道都唔錯!

360牛奶布甸
點左牛奶360布甸,味道很好,好美滿豐盛的晚餐

2017-12-05
生蠔
千賀清酒
前菜
2017-12-07 303 瀏覽
坐位迫﹐張枱好細, 所以唔敢一次order 太多嘢。加$10元無限任食生蠔﹐生蠔好細隻只有醬汁味;刺身有多款選擇﹐但完全無味的。壽司的飯有啲乾﹐我食了蟹棒一般﹐北寄貝及象拔蚌無味的;鹽燒海老, 牛舌, 酒煮蜆,芝士年糕又係無乜味,其他熟食一般;蕃薯天婦羅的蕃薯是甜的;黃金焗蠔,蟹子焗扇貝都OK。蒸氣鍋 - 帶子唔知點解係苦﹐ 冬菇無味﹐肥牛及金菇一般 。汽水任飲, 仲有暖的盒裝飲品;雀巢雪糕有雲尼拿及朱古力味﹐仲有香芋及榴槤糯米滋﹐我只食了榴槤糯米滋﹐但都係無乜味。服務OK﹐但兩個鐘即趕人走。
坐位迫﹐張枱好細, 所以唔敢一次order 太多嘢。

加$10元無限任食生蠔﹐生蠔好細隻只有醬汁味;
刺身有多款選擇﹐但完全無味的

壽司的飯有啲乾﹐我食了蟹棒一般﹐北寄貝及象拔蚌無味的;
蕃薯天婦羅的蕃薯是甜的;
黃金焗蠔,蟹子焗扇貝都OK。

汽水任飲, 仲有暖的盒裝飲品;

服務OK﹐但兩個鐘即趕人走。
2017-12-06
2017-12-03 289 瀏覽
看圖片和價錢是相當吸引,可是食物出得勁慢柯打5次生蚝祗黎左2次,生蚝亦太细隻,其他食物非常一般,連燒菠蘿都毫無水準,又貴又吾好食今世都吾会再去,不,連下世都吾会去!
結婚週年一家3口去試新野,老公見食評唔太差就去試吓啦!收費不算抵 小朋友原本都食很少,但都沒所謂,但這間收費真奇怪,我未去過計高度收費(除了大陸某些酒店自助餐)我女只得7歲,但他們是計1米2就收費食物質素普通,最緊要係慢,我們都只有出了2轉單,每轉份量也不多是剛巧2人吃的份量,第1轉除了魚生很快,炸物、燒物嗰d都20-30分鐘才到。加10元任食的生蠔你們不要試,我那麼喜歡吃都不太挑剔都覺得腥,而且放杯出都不知道那裡來的,又超迷理。魚生還算ok新鮮,其他都很普通叫了一轉,甜品選擇也只有2種。

結婚週年一家3口去試新野,老公見食評唔太差就去試吓啦!
2017-12-02
慶祝紀念
紀念日
2017-11-28 358 瀏覽
位於旺角地鐵站b出口附近相當易找。枱上面已經放好一個小巧蒸氣鍋, 第一次放題食蒸氣, 原來放題可以如此的清淡。然後發現可以拎起蒸架直接打邊爐, 拾曬啲菜幾健康。講起放題嘅嘢食,最好味就是那個芝士蟹子燒帆立貝, 芝士吸收了帆立貝的鮮,好入味,食完再encore。壽司都好好食, 餸大件飯小巧。仲有各樣沙律本人最愛。鹽燒靖魚及烤有機菠蘿, 又是本人最愛。鹽燒靖魚嫩滑,有機菠蘿多汁。炸物紫心香芋丸及日式芝士年糕幾有特色。飲品櫃有凍飲及熱飲。7點幾時候已高朋滿座,上菜速度快,店員收碟又迅速, 兩小時放題話咁快已經到時了。 點菜可以一件兩件點, 大致份量不太多。
位於旺角地鐵站b出口附近相當易找。

然後發現可以拎起蒸架直接打邊爐, 拾曬啲菜幾健康。
芝士蟹子燒帆立貝
壽司都好好食, 餸大件飯小巧。
仲有各樣沙律本人最愛。
炸物紫心香芋丸及日式芝士年糕幾有特色。

飲品櫃有凍飲及熱飲。
芝士蟹子燒帆立貝