2017-06-30
是日星期五迫爆日。🙈 每逢星期五Lunch時間我地要去東大街搵食都係好痛苦, 因為實在係太多人, 好難搵位。今日我地仲要好齊人, 一行九人浩浩蕩蕩殺落東大街搶飯食。😳皇苑係呢度開業左都有一段時間, 不過因為我地比較懶, 好少行樓梯上去開餐。😝 今日有同事建議去皇苑點小菜套餐Share食, 所以就上去碰碰運氣。果然客人很多, 好不容易店員安排左一張六人圓枱被我地九個坐, 幸好我地身型苗條, 所以勉勉強強都坐得落。🙊可能午市時間店員都知大家時間比較趕, 我地未點菜店員已遞上是日例湯。😄 味道正正常常。我地女多男少, 九個人點左七個套餐, 每個小菜價錢都差不多, 但質素參差得好厲害, 份量差別都好大。😂是日最出色小菜係豉椒味菜鵝腸, 鵝腸都多, 唔太咸, 爽口彈牙。👍咖喱牛腩都唔錯, 牛腩份量正常, 咖哩香濃而且唔辣, 撈飯食味道剛剛好。客家炆腩仔味道正常, 肥肉較多, 都幾惹味。份量最少反而係西芹腰果肉丁, 肉丁口感較粗糙而且唔夠入味, 西芹味道可以。因為份量太少, 同事話要black list呢個小菜。😂雲勝鮮魷嘅鮮魷唔多, 而且冇乜味, 下次都會唔點呢個。😝菠蘿生炒骨味道唔錯。金銀蛋莧
客家炆腩仔味道正常, 肥肉較多, 都幾惹味。
雲勝鮮魷嘅鮮魷唔多, 而且冇乜味, 下次都會唔點呢個。😝
菠蘿生炒骨味道唔錯。
金銀蛋莧菜清清地幾好。
呢度白飯超太碗, 我地九個人食七碗都食唔哂。😌
免茶免加一, 平均一人$40, 東大街Lunch呢個價錢算抵。👍