2016-08-12
盛八燒肉就食得多,無諗過盛八都有火鍋放題,所以黎試吓~餐牌有新款未見過出面有嘅橙味湯底,好好奇所以試吓~ 橙味湯底其實有d似柚子味,清新唔油膩,好適合夏天~ 另外叫咗個南瓜湯底,好濃郁~ 兩隻湯底都好味得黎唔會蓋過牛肉味~打邊爐除咗食牛之外,點少得d醬油配料~ 呢度d醬油配料好齊全,特別啱哂我一定要有嘅芫茜/乾蒜等~食完刺身,望下出邊飲品/沙律/冷麵/蔬菜/丸類/熟食/甜品種類多,90分鐘要試晒真係要快手,哈哈~主力牛同豬,d肉一望已知新鮮~ 澳洲貴族和牛比較軟身有入口即溶感覺,好味~ 美國特選牛肩,啱我鍾意有咬感~ 兩個都牛味濃,好味~ 特選豚肉都肉質嫩滑~太多野食時間話咁快就到,最後當然唔可以錯過新鮮嘅乳酪,有草莓同原味,又多toppings,fit哂我,我嘅至愛,食完兩柸先走~呢到嘅火鍋放題物有所值,抵食好味,非常滿意~
呢到嘅火鍋放題物有所值,抵食好味,非常滿意~