2020-01-22 84 瀏覽
之前聽朋友講呢到火鍋好足料,趁小朋友開始放假,即刻訂位試下先先黎個花膠雞鍋,果然係足料。雞湯夠濃味,岩曬一家大細。再黎個主打牛,極牛盛宴:有A5和牛、牛舌、牛白肉即係牛胸爽、牛肩肉、牛小排、雪花牛柳粒。我同老公係牛魔王,質素係掂架!黑毛肚同厚身牛黃喉都係唔錯既推介,唔會一patpat咁,幾有口感,夠曬爽脆彈牙。最後呢個係我兩個小朋友推介稻庭烏冬食完一碗又一碗,好彈牙!正呀!最後,服務十分滿意,好細心,因為有小朋友關於,佢地都好照顧佢地需要,值得推介喔

先黎個花膠雞鍋,果然係足料。
雞湯夠濃味,岩曬一家大細。

再黎個主打牛,極牛盛宴:

最後呢個係我兩個小朋友推介

稻庭烏冬
食完一碗又一碗,好彈牙!正呀!

花膠雞鍋
極牛盛宴
黑毛肚
花膠雞鍋
2020-01-22 66 瀏覽
臨近聖誕出街食飯朋友聚會一定唔會特別少,上年去咗燒嘢食不過撞啱落大雨,今年決定去返室內,搵到呢間旺角火鍋店,加上發現佢有卡拉OK即刻決定試試。同職員訂位知道可以book房,有最低消費,睇過照片之後發現細房和大房都係矮枱, 即係卡拉OK枱,感覺好似比較食得唔舒服,所以決定book中房嘅正常圓枱,橫掂人數剛剛好。當日到達發現火鍋店地方其實好大,淨係房嘅數量睇都有五至六間,大廳範圍有自助混醬,絕對適合這班混醬粉絲。由於早到,坐低之後當然立刻試吓啲小食,上菜速度都幾快,小食質素不錯。人齊後立刻開飯,基本上餐牌上大部份嘅食物都試過,魚生刺身,海鮮,丸肉菜,正常火鍋配料,都最少掂左兩份,炸物小食等等全部大家十分受落,可能即點即炸的原因吧。由於成班蝗蟲非常肚餓,所以趕不及每款食物影相,以下照片也能看到食物出品基本上已經非常吸睛,食過之後大家都沒有投訴,質素中上。湯底方面點左兩個主打,非常好飲,加湯嘅湯底亦都非常濃郁,對應返原本個湯底,絕對唔係求其加返豬骨湯俾你就算。牛肉方面如果冇記錯應該有幾款選擇,豬肉片應該都有兩款。不過以份量來說算普通,以牛魔王來說絕對可以每人一碟或以上。丸類方面全部都係手打出品

牛肉方面如果冇記錯應該有幾款選擇,豬肉片應該都有兩款。不過以份量來說算普通,以牛魔王來說絕對可以每人一碟或以上。丸類方面全部都係手打出品,出品精緻味道一流。服務方面喺房裏面你可以選擇撳鐘仔,不過佢啲耐唔中都會入嚟幫你睇下有啲乜嘢其他需要,有交代。飲飽食醉後有人傾計飲酒當然亦都有人準備下場,唱K。經過一輪歌王歌后一點場,當晚嘅highlight終於出現,就係火鍋館內質素最好的,除咗食物以外,竟然係個卡拉OK系統同埋音響設備,絕對贏晒所有香港各大品牌嘅卡拉OK,歌庫非常多,仲可以電話無線點歌,沒有想過喺火鍋店來竟然有啲咁樣質素嘅設備,咪霸咪后之爭正式開始。🎤

總括來說絕對是一間會再encore的火鍋店,以食物質素黎計已經係中常,加上如果一大班朋友仲可以喺房內狂歡,非常好的選擇。當晚出入房間數次,發現大廳和房間的音量絕對唔會影響對方,隔音算係做得唔錯,重點係佢哋開到凌晨三點,如果唔想食飽飯周圍搵地方下一場的朋友,可以考慮一下。

2019-12-21
2020-01-22 62 瀏覽
今朝喺旺角見客,順利完成大project ,班同事話要食個好正嘅 lunch 賀一賀 。見到呢間新開嘅[真. 秘鍋],決定感受下係咪正到秘😂。侍應簡單介紹菜單,我地3個人就決定叫🦀[蟹皇龍蝦鍋麵]🦀。鍋麵一上枱我地已經嘩嘩聲😂,因見到蟹皇分量十足之外,仲有原隻即撈新鮮龍蝦,雖然只係每人分享一舊肉,但都己經覺得好鮮味,又彈牙!超濃嘅龍蝦湯底配埋水晶QQ粉,啲粉吸收龍蝦湯精華,非常好味,QQ 粉又有口感,一試難忘😍。仲要呢個係午市限定,鍋麵係二至四人份量,包埋加一同茶芥,都只係$338!! 我地仲叫咗🐟鮮魚刺身🐟,師傅切到好薄,擺盤連埋魚頭,排到好靚,冇腥味,少少彈牙,食得出好新鮮😋。呢度啲位都好闊落,坐得好舒服;我地一飲完杯茶,侍應都好快又主動幫我地加茶,好細心☺️,我地喺度食到飽飽,好好休息之後就準備下一個大project 😂。

2020-01-17 70 瀏覽
前排難得同老公撐枱腳,當然去遠少少啦!衝出左新界地區,去到旺角搵食~前排凍凍地,打邊爐就最岩,所以今日試左真秘鍋,滾滾佢!一眼睇中這個【人蔘雞拼花膠雞】,湯底夠哂濃,打邊爐前飲返碗湯就最正!我同老公每人飲了2碗呀!打邊爐當然要有肉類啦~這個肉肉拼盤,分別有兩款牛、一款豬、一款羊!好新鮮!牛係我鍾意的,肉脂分佈平均,入口即溶呀!豬肉不過不失,羊肉的羊騷味不太濃,整個拼盤是物有所值。蔬菜新鮮,服務唔錯,食lunch地方舒適,放假中午靜靜地食個打邊爐,真心唔錯!

人蔘雞拼花膠雞湯底
人蔘雞拼花膠雞湯底
2020-01-14 96 瀏覽
今次同朋友去咗呢間真秘鍋打邊爐慶祝生日🎂 見天氣凍就點左個養生人參雞湯補下身個湯好夠味好濃 另外我地點左珊瑚蚌 鮮甜丸同餃拼盤 上碟好精緻仲有特別款既餃非常推介肉肉拼盤有齊晒豬牛羊 可以迎合唔同朋友嘅口味肉好新鮮 最值得讚嘅係員工服務好好好有笑容過咗一晚好愉快慶祝生日飯💕😋
今次同朋友去咗呢間真秘鍋打邊爐
最值得讚嘅係員工服務好好
好有笑容
過咗一晚好愉快慶祝生日飯💕😋
2020-01-05 288 瀏覽
天寒地凍,一班朋友,最啱當然係食火鍋。無咩心水就上op 搵餐廳,見呢間評價幾好,一於就試下啦。同行友人唔食得辣,所以嗌左鴛鴦湯底。 楚香麻辣鍋拼山珍百菌鍋。一上枱就聞到湯底勁香。麻辣湯底非常惹味,山珍百菌湯勁多菇,味道鮮甜。火鍋又點少得靚牛肉。嗌左特級牛小排,油脂分怖均匀,口感一流手切牛肉(吊龍伴),牛肉味濃。睇餐牌見到呢到有啲特別嘅蔬菜,之前都未聽過,吃貨又點可以錯過。紅菜苔,外型好得意,食落清甜過菜心,重點係冇渣。台灣水蓮,店員教焯10秒食得,口感爽脆。花生芽,加大版芽菜咁幾得意。呢到食物質素同環境都好好,下次要再嚟試下其他湯底!

天寒地凍,一班朋友,最啱當然係食火鍋
無咩心水就上op 搵餐廳,見呢間評價幾好,一於就試下啦。
同行友人唔食得辣,所以嗌左鴛鴦湯底。
楚香麻辣鍋拼山珍百菌鍋。

火鍋又點少得靚牛肉。
嗌左特級牛小排,
油脂分怖均匀,口感一流
手切牛肉(吊龍伴),
牛肉味濃。

紅菜苔,外型好得意,食落清甜過菜心,重點係冇渣。
台灣水蓮,店員教焯10秒食得,口感爽脆。
花生芽,
加大版芽菜咁幾得意。
呢到食物質素同環境都好好,下次要再嚟試下其他湯底!
2020-01-04 162 瀏覽
信義妹嗜辣,但自從朋友各自帶娃後,嗜辣朋友就聚少咗啦~~~  難得大家可以me time 一下,就梗係去辣一番啦~~~~ 朋友揀了真秘鍋叫了麻辣鍋 ,辣度當然揀大辣啦~ 食唔到咁辣既朋友就可以揀小辣或者中辣等。鍋未上,遠遠就已經聞到辣椒香啦~淨食辣椒唔飽既~ 我地仲點咗一啲海鮮,肉類等等。 貝貝拼盤 有扇貝,黃金蜆,北極貝,馬刀貝  海蝦同黑色的泰國鬼蝦,信義妹比較喜歡泰國鬼蝦多一啲,蝦肉彈牙結實。  肉肉拼盤  有牛小排,手切牛肉,  豬的不見天,幾特別唔係好多地方有得食  小羔羊片 食麻辣鍋少不了的係萵筍啦~呢度既萵筍係切成片狀,淥一淥就食得,確保爽口之餘又可以吸收到湯汁。野食同服務都唔錯,環境幾舒服,朋友話下個月聚會可以再黎,期待下次再去試多幾個湯底啊~~~~地址: 旺角廣華街3號百利達廣場1樓

淨食辣椒唔飽既~ 我地仲點咗一啲海鮮,肉類等等。

貝貝拼盤
有扇貝,黃金蜆,北極貝,馬刀貝

肉肉拼盤
 有牛小排,手切牛肉,
 豬的不見天,幾特別唔係好多地方有得食
 小羔羊片

地址:
旺角廣華街3號百利達廣場1樓
2020-01-03 208 瀏覽
今晚同舊同事聚舊,放工約咗去打邊爐,餐廳主打特色湯底,今次我哋叫咗人蔘雞鍋同菌鍋, 一睇湯底就知夠曬足料😮😋叫咗個二人海鮮拼盤,超豐富啊,有當日嘅時令海鮮, 包括時令魚、鮑魚、扇貝、海蝦同蟶子皇,全部都好新鮮👍好鮮甜打邊爐梗係唔少得肉啦,我哋叫咗個肉肉拼盤,有齊牛豬羊👍啱曬幾個人嘅不同口味,牛肉肉味好濃,脂肪比例好好,幾個爭住食😆 仲有個秘餃拼盤,賣相夠晒靚,打卡一流, 竹笙餃都係第一次食,口感好得意。精選菜籃有齊幾款菜新鮮菇同埋粟米秋葵,種類算好齊。舊同事話必點鴨血啊,一試果然正!超滑!!今晚同舊同事傾得開心,食得滿足👏

精選菜籃有齊幾款菜新鮮菇同埋粟米秋葵,種類算好齊。

舊同事話必點鴨血啊,一試果然正!超滑!!
今晚同舊同事傾得開心,食得滿足👏
二人海鮮拼盤
鴨血
二人海鮮拼盤
鴨血
2019-12-30 225 瀏覽
一個月前已book房進行期待已久的聖誕活動,但結果非常失望!房間是没有空調的,只放了風扇🥵🥵🥵我們仿如在焗爐內吃火煱!食物方面:聲稱手工肉丸、餃子及响令……没有一樣覺得出色,非常失望!魚湯底是鮮味的,豬肉也可以👍最後原本有88折優惠也没有折扣,幸好有朋友發現🙈🙈🙈才不會導致損失!總括而言,這裡不值中高價錢,無論環境、食物及服務也令人失望!不會再光顧!
魚湯底是鮮味的,豬肉也可以👍
2019-12-29 204 瀏覽
每年的冬天, 我都會跟三位朋友們去找尋新穎又好味的邊爐。 今晚我們就決定去旺角特色真秘鍋非常有特式。我一直好注重養生所以叫了鴛鴦鍋,魚湯拼雞湯。真係非常之適合。朋友都推介佢哋嘅火鍋幾特別。足料濃郁有藥材香貝貝拼盤:日本元貝、黃金蜆、刀馬貝、北極貝。其中黃金蜆同北極貝幾特別碗咁大隻的黃金蜆肉質偏硬實淨,蜆味好濃。我哋一行五人吃了三個多小時,證明這裏的服務質素及環境也令我們樂而忘返呢!下次要再叫多啲朋友仔嚟食呀
每年的冬天, 我都會跟三位朋友們去找尋新穎又好味的邊爐。

碗咁大隻的黃金蜆
肉質偏硬實淨,蜆味好濃。

下次要再叫多啲朋友仔嚟食呀
2019-12-21 273 瀏覽
冬至一行七人黎打邊爐兼唱K,一次滿足晒兩個願望,訂了6至12房,最低消費$4000,先比$1000訂才可留房,開瓶費$300。有點貴。七點準時攞房,房內有獨立廁所,卡拉OK係自助點唱機,但歌詞只有殘體字,音響方面還可以。(我們訂的是K2號房)房內有叫人鐘,撳完三十秒內就有人入黎,讚!甫坐低,梗係要啤啤佢,叫左個朝日tower $208。先點兩個小食拍青瓜:好正宗既麻辣口味,酸辣適中,開胃。椒鹽鴨舌:炸粉比較厚,上枱已經凍晒。再來兩個鍋,一個九五至尊(龍蝦鍋)、一個三味西湖(魚頭湯),兩個鍋都是先滾起,再飲完頭淡湯先開始落生料。龍蝦湯底味濃郁,入面有蘿蔔、洋蔥、薯粉,原隻龍蝦。另外魚頭湯底,飲落甘甜,有個大魚,另有一推中藥材。食到咁上下會有人幫你切開隻龍蝦,龍蝦應該是不夠新鮮,食左個龍蝦鉗,有苦味(兩個人分別食過,同一評價)龍蝦身肉散。點了活魚刺身:鯛魚刺身,可惜,食落部份肉散,可能不夠新鮮。魚骨做了椒鹽,送酒一流。另外叫刺身送了三隻蝦、四個馬刀貝蜆。生料方面點了11個,冬瓜片:精美,切了花邊、鴨血、白靈菇:厚肉、日本野山藥:即淮山、蜂巢金錢肚:好煙韌,要自備鉸剪先搞得掂、嘉美鷄件:只是
甫坐低,梗係要啤啤佢,叫左個朝日tower $208。

拍青瓜木耳
椒鹽鴨舌

生料方面點了11個,冬瓜片:精美,切了花邊、鴨血、白靈菇:厚肉、日本野山藥:即淮山、蜂巢金錢肚:好煙韌,要自備鉸剪先搞得掂、嘉美鷄件:只是雞髀肉、手工竹笙餃:上枱時以為已經炸熟左,原來個皮是淺啡色而已,少量竹笙爽口、手工蝦滑:彈牙多蝦、特級雞子:新鮮、炸響鈴:爽脆,牛白肉:即是牛胸筋膜位置,看似油膩,但食落爽口彈牙有牛味。

總括:服務十分好的,頭段加湯好密,尾段開始要叫人加。但海鮮方面就⋯⋯生料擺設精美、有心思、有賣相。

拍青瓜木耳
2019-12-18 202 瀏覽
.最近天氣開始凍啦🌬快啲去打邊爐啦🍲.肥安又出動去搵新野食啦👸🏻.真秘鍋有個我最愛既花膠雞🤤🤤重有埋打卡一流既玫瑰花瓣🌹一邊食一邊聞住陣陣花香🤗真係好寫意🥰.呢個玫瑰香妃•花膠雞湯底好足料🤩大大隻雞加上厚肉既花膠🐥煲出黎金黃色既湯真係好鮮🤤配上玫瑰乾花愈煲愈香.加上大大盤海鮮拼盤🐙🦐🦞🦀🐠🐟🐚南非鮑,刀馬貝,北極貝,大蜆,日本元貝,肉蟹,波士頓龍蝦,海蝦款款都好新鮮...而且份量十足🥰我最愛龍蝦同鮑魚啖啖肉...超滿足🤩.加上精選菜籃啱哂我啦.....放係充滿海鮮味既湯度煮真係吸收哂精華🍲🍲🍲🍲.下次再黎試試其他先🤤🤤
最近天氣開始凍啦🌬
快啲去打邊爐啦🍲
肥安又出動去搵新野食啦👸🏻

呢個玫瑰香妃•花膠雞湯底好足料🤩

下次再黎試試其他先🤤🤤
2019-12-09
冬天最鐘意打邊爐🤤最近好適合同朋友吹水食好西,大家一齊揀旺角比較就腳的打邊爐🥘 「懸燈結彩」$338成層燈既頂級牛小排真係勁岩打卡又好食,呢隻牛烚得比平時嘅牛肉耐,沾上蛋汁又嫩又滑,食左勁多舊😋 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ 「玫瑰松阪豬」$168成個月球+豬肉砌玫瑰花送上黎真係好吸精🌹豬肉口感唔錯,吸晒雞湯既味道仲正💕 ⠀⠀⠀⠀ ⠀加返個菜籃就超級正啦,唔洗淨係食肉嘛~湯底都好足料,好大浸當歸味,秘丸拼盤都有好多款丸,岩晒心大心細嘅我🤣

「懸燈結彩」$338

「玫瑰松阪豬」$168
2019-12-13 215 瀏覽
楚香麻辣鍋偏台式做法, 又有少少似川菜既麻🌶聞起未放入口已經有陣濃厚既香辣味, 但食起上黎又唔會太辣, 辣到食唔到😀😀香料好足💕💕呢隻粉紅色嘅好得意叫北極貝好新鮮, 大大隻, 食落好有口感😋有啲似貴妃蚌😎😎Prime牛小排油花好靚好有牛味,配入麻辣火鍋, 真係必點😍😍脹卜卜大隻又新鮮嘅蠔放入麻辣鍋, 非常入味,本來蠔用黎打邊盧已經唔錯....放入口好滑 , 口感好正,加埋麻辣既味, 完全豐富左整體味蕾既層次感😋😋
楚香麻辣鍋
偏台式做法, 又有少少似川菜既麻🌶
聞起未放入口已經有陣濃厚既香辣味,
但食起上黎又唔會太辣, 辣到食唔到😀😀
香料好足💕💕

呢隻粉紅色嘅好得意叫北極貝
好新鮮, 大大隻, 食落好有口感😋
有啲似貴妃蚌😎😎

Prime牛小排油花好靚
好有牛味,
配入麻辣火鍋, 真係必點😍😍

脹卜卜大隻又新鮮嘅蠔
放入麻辣鍋, 非常入味,
本來蠔用黎打邊盧已經唔錯....
放入口好滑 , 口感好正,
加埋麻辣既味,
完全豐富左整體味蕾既層次感😋😋
2019-12-12 184 瀏覽
最近約咗幾個朋友去旺角食飯,佢哋話有一間打邊爐真係好得,唔駛諗,一定要帶我去試一試咁話。哈哈..... 好我就睇下有咩咁吸引啦。嘩,首先係估唔到環境咁舒適,坐位亦非常寬敞。啱曬一班人慢慢食同傾計。之後佢哋連餐牌都唔駛睇已經點咗:重磅澳龍刺身, 勁大隻又新鮮👍🏻三味西湖魚湯鍋,襯東星班魚味出之餘一d 腥味都冇🤩懸燈結彩牛小排, 肉質鮮嫩😍牛肩肉,鮮味有囗感😊極牛拼盤,有和牛,牛舌,牛白肉等等...牛魔王之選,一次過食到唔同部位🐮最後就當然係打邊爐唔少得嘅象拔蚌啦。生食又得熟食又得。🎉🎉🎉真係冇介紹錯😁今次約得臨時,book唔切VIP房,聽朋友講房仲可以一邊唱K一邊打邊爐,下次再約多幾個朋友嚟試下唱K打邊爐先🤗
之後佢哋連餐牌都唔駛睇已經點咗:
重磅澳龍刺身, 勁大隻又新鮮👍🏻
三味西湖魚湯鍋,襯東星班魚味出之餘一d 腥味都冇🤩
懸燈結彩牛小排, 肉質鮮嫩😍
牛肩肉,鮮味有囗感😊
極牛拼盤,有和牛,牛舌,牛白肉等等...
牛魔王之選,一次過食到唔同部位🐮
真係冇介紹錯😁