2024-08-25
中環最近新開左呢間日式小店💁🏻♀️主打和牛丼飯同鍋物🍲另外都有豚肉選擇~不過今次💩就兩款都揀哂牛肉試左先😛🍴黑毛和牛丼定食 M(120g) HKD 168個人覺得呢個份量剛剛好 尤其係女仔👧🏻定食會跟埋沙律 3款小菜同麵豉湯~重點緊係講下和牛啦✋🏻唔只大塊 亦都真係份量滿滿🫡肉質嫩滑 牛味好重🐮拮穿埋生蛋黃撈飯或者食牛肉用黎點汁都係大滿足‼️味道會更濃郁😗🍴 日本黑毛和牛A4肩脊肉 HKD 238鍋物有兩款湯底 分別係昆布柴魚湯同壽喜燒🍲今次💩試既係壽喜燒 所以湯底偏甜~底部有娃娃菜 豆腐 菇呢啲蔬菜類配料🥬 掛上湯汁都好入味😌另外肩脊肉就相對比較有咬口😬樣樣用黎配飯都好食😂🍴吉列脆脆蝦餅 HKD 38呢個都推介大家可以一試😛外層脆卜卜 炸粉唔厚👍🏻而且入面既蝦餅仲好紮實添🍤係雙重口感✌🏻🍴海鹽白桃梳打 / 青蘋果梳打 HKD 32兩款都唔會太甜👌🏻二揀一既話會推介青蘋果多啲🍏味道雖然係同軟糖好似🫣不過因為冇咁甜 所以感覺更清新🍹
🍴黑毛和牛丼定食 M(120g) HKD 168
🍴 日本黑毛和牛A4肩脊肉 HKD 238