2022-07-26 100 瀏覽
近排幾鍾意食燒肉,經過旺角見到呢間燒肉餐廳,我哋揀咗Level 2套餐,每個人連埋加一大概三百幾蚊,有唔同種類嘅刺身同埋燒肉等等嘅選擇~刺身有三文魚🍣北寄貝,吞拿魚等等嘅刺身,食落都覺得幾新鮮壽司有唔同款式嘅壽司🍣好似花之戀,幾正牛肉有安格斯牛肉,牛肩胛,牛舌等等~牛肉幾新鮮,雪花紋狀,燒嚟食覺得好Juicy,好多肉汁流出來小食幾鍾意雞泡魚乾,燒完之後食超級香,仲有燒魷魚都好正~我哋食過返尋味,encore燒雞泡魚乾奶蓋阿華田幾特別嘅特飲,飲落唔會覺得好甜,唔錯

刺身
有三文魚🍣北寄貝,吞拿魚等等嘅刺身,食落都覺得幾新鮮

壽司
有唔同款式嘅壽司🍣好似花之戀,幾正

牛肉

小食

奶蓋阿華田
幾特別嘅特飲,飲落唔會覺得好甜,唔錯
2022-07-25
重點:琴晚食完番到屋企就肚屙我真係唔明點解會有咁多好評?!夜晚2條友叫左Lv2 Set,首先送上黎嘅係牛肉燒完牛肉粒之後,食落去,已經知瀨咗野,係有酸味,冇牛味!諗住食其他牛肉,點知就好韌,完全食唔到,好似食緊香口膠咁牛脷就好少少,起碼咬到個煎PAN 唔係網燒,所以好快就痴底,又易燶到食壽司,食油甘魚係有一陣怪味,酸酸宿宿咁,一D都唔新鮮!仲有個花膠雞湯,真係好膠,但飲唔出係雞湯最後比錢2位$744,呢個價錢真係唔多合理!以呢個價格黎講,可以食到出面好多正常少少嘅餐廳
重點:琴晚食完番到屋企就肚屙

我真係唔明點解會有咁多好評?!

夜晚2條友叫左Lv2 Set,首先送上黎嘅係牛肉
燒完牛肉粒之後,食落去,已經知瀨咗野,係有酸味,冇牛味!
諗住食其他牛肉,點知就好韌,完全食唔到,好似食緊香口膠咁

牛脷就好少少,起碼咬到
個煎PAN 唔係網燒,所以好快就痴底,又易燶
到食壽司,食油甘魚係有一陣怪味,酸酸宿宿咁,一D都唔新鮮!
仲有個花膠雞湯,真係好膠,但飲唔出係雞湯

最後比錢2位$744,呢個價錢真係唔多合理!
以呢個價格黎講,可以食到出面好多正常少少嘅餐廳
題外話/補充資料: 直言!如果冇咩事,唔好食呢間!
2022-07-25
2022-07-26 85 瀏覽
一般放題質素,唔係特別好,大部份罐裝飲品有糖,除咗OOHA,有d無糖茶飲下最好,有d食物可以出去拎,咁樣都幾好,可以睇下個樣拎一舊仔試下,最想講係個環境,好熱好焗,食得好辛苦,見有d唔同既機通風降温,不過拎部吹地下既風機吹,室內空氣衛生就有d保留。
2022-07-25 72 瀏覽
今日係旺角行街,晚餐去附近一間叫神燈燒食放題,這店地方算大,坐得舒服,而所有食物,飲品及甜品的擺放分類也很清楚、很整齊。刺身種類都算多,刺身每款都很新鮮、肥美!值得推介特別係三文魚刺身,不但肉質柔軟,而且脂肪多,很新鮮而不油膩。我們點了不同牛的部分試試,其中美國牛頸脊脂肪分布很均勻,燒完的牛肉很鮮嫩多汁。另一樣值得推介是煙肉芝士扒大啡菇。將煙肉放入大啡菇上,滿滿芝士鋪上面,燒了一陣,溶溶的芝士加上鮮甜的菇汁,很香口,很惹味!由於芝士和煙肉本身都有鹹味,所以不用再額外調味了。當然,最後不忘為店鋪重點「神燈」影張靚相啦!

當然,最後不忘為店鋪重點「神燈」影張靚相啦!
2022-07-17
經過旺角銀座廣場見到好多年青人排隊食和牛燒肉放題,好有人氣,睇睇Menu 好多嘢食,價錢又唔貴,即管又落去試吓!Level 2-(平日)黃金時段 $338同朋友任飲任食,DSE 放榜之後好熱鬧,祝各位學生入到大學啦!神燈燒 個名又幾趣怪。地面行條樓梯落地庫就見到神燈燒,一推門已經聞到好香燒肉味,令人垂涎三尺!門口先揀定食邊款套餐,Level 2 價錢合理,食物選擇極多,最鍾意 刺身、特飲、安格斯美國牛肉、水產。餐廳以 QR code 手機下單,方便快捷,店員上菜速度非常快,沒有漏單情況。還有大量的甜品、朱古力噴泉⛲️小食、炸物、生果盤、沙律🥗前菜、豬肉、雞肉、牛肉、其他肉類、特色菜類、其他菜類、熱盤、拉麵/烏冬等等等等,感覺豐富。自助區也有熟食、小食、韓式泡菜🇰🇷醬油、汽水飲品🥤。一大碟炸物小食,平時喺居酒屋成日都鍾意食明太子雞翼、椒鹽魷魚鬚、芝士釀雞翼,喺呢度食到翻晒本,皮脆肉多汁,一路落去啖啖肉,肉質柔嫩,雞翼控啱晒。吉列炸蠔,酥脆可口大大隻🦪 仲有可以當甜品的榴連炸彈,絕對唔好錯過!首先食刺身,帶子、魷魚、赤貝、油甘魚、吞拿魚、三文魚,新鮮肥美,厚切柔軟,鮮甜唔錯。至於燒肉方面,款

Level 2-(平日)黃金時段 $338

自助區也有熟食、小食、韓式泡菜🇰🇷醬油、汽水飲品🥤。

至於燒肉方面,款式同樣地超多,先叫特色牛肉,特別在高級,肉質一流。秘製壼漬封門柳、美國頂級板翼西冷、美國牛頸脊、美國安格斯肉眼扒、美國頂級雪花牛小排。

全部都滋味到不得了,肉質鮮嫩,牛肉味道濃郁,可口多汁,喜歡重口味的可以添加燒肉調味粉,一樣食得開心。

韓式牛肋條、美國肩胛牛柳-大理石、
美國肥牛、金菇肥牛卷、韓式牛肋條、網燒一口牛,相對有咬口,幾款牛肉都幾嫩,肉質爽口入味。

食咗咁多肉,食沙律就可以平衡一下,蟹棒豆腐沙律🥗菠士沙律、巴馬火腿沙律,有少少醬汁,酸甜開胃都幾正。

另一款🥬推介,煙肉芝士扒大啡菇🍄,自己燒成個過程好得意,煙肉芝士充滿鹹香,大啡菇食落非常多汁,一定要試吓。

好多選擇的水產🦐
深海大虎蝦(蒜香牛油),原隻蒜辣燒 •帆立貝,肥美肉厚又新鮮。時興隆魷魚🦑好特別,又係童年回憶,仲有香氣四溢的黑松露油燒帶子配紫菜,開心share雞泡魚乾,這裏的水產好高質,爽口彈牙,入口鮮嫩多汁。簡簡單單的蒜蓉、芝士、黑松露作為調味,味道非常地夾,好好食。

特飲
食燒肉熱辣辣最緊要有冰涼飲品,特色飲品有手搖檸檬茶、綜合水果茶,同埋教主汽水。

總括餐廳性價比非常高,地方寬敞,環境舒適,很適合同家人朋友慶祝生日,一定會再來。
慶祝紀念
生日
  • 刺身
  • 水產
  • 秘製壼漬封門柳、美國頂級板翼西冷、美國牛頸脊、美國安格斯肉眼扒、美國頂級雪花牛小排
2022-07-23 115 瀏覽
好想去好耐!終於食到21:30!服務員好nice 既真係值得一讚!好細心敢教我地做會員!食物方面;菜單上想食既好多都無:海膽/甜蝦/鵝肝多士….感覺好唔抵食!1.刺身好唔新鮮2.所有燒定熟既海鮮都有腥味3.牛肉一般,但可以4.炸物👍👍👍呢個價錢,呢個質素唔成正比
好想去好耐!終於食到21:30!
服務員好nice 既真係值得一讚!
好細心敢教我地做會員!
1.刺身好唔新鮮
2.所有燒定熟既海鮮都有腥味
3.牛肉一般,但可以
4.炸物👍👍👍
呢個價錢,呢個質素唔成正比
  • 炸物
2022-07-23 70 瀏覽
天氣很熱,行行下街覺得餓了,朋友提議早點吃晚飯,於是我們就往附近一間叫「神燈燒」食放題!入到去很寧靜,而且地方很清潔乾淨,環境也很寬敞。我們點左Level 2放題,首先當然點左唔同部分的牛試吓! 秘製壺濆封門柳:封門柳肉味很濃,即使厚切做燒肉,肉質也很軟腍,很好吃。美國安格斯肉眼扒:肉質脂肪分佈均勻,咬落去很多汁,但吃落不會油膩。柯華田奶蓋特式飲品:呢杯是特色飲品,上面有朱古力脆脆粒,不太甜,很有特色。我們點了不同海鮮燒,很滿足。

我們點左Level 2放題,首先當然點左唔同部分的牛試吓!

我們點了不同海鮮燒,很滿足。
2022-07-17
2022-07-22 60 瀏覽
本來book咗星期五晚八點六位,咁我哋成班就早到咗啦,七點搭九到。咁個reception 話要等十五分鐘,咁冇所謂啦係我嘅哋早到。等到八點翻去,reception 又話要等多十五分鐘。咁梗係燥啦,book咗位都仲要等,追問下佢就話咁啱有人埋單,執埋枱就入得。我哋企喺度等多咗十分鐘,完全冇人理過我哋,問另一個呀姐又話入得入得,入去一望原來係分開兩張枱坐,我哋即刻當堂走人唔食。首先book咗位都仲要等十五分鐘已經有啲過分,入面仲要烏煙瘴氣,完全冇燒肉店會有嘅抽油煙機。跟住去到仲諗住hea多我哋十五分鐘,一味話就得有位,一味要人喺入邊罰企。今時今日咁嘅服務態度真係非常欠佳,黃店都咁話。
2022-07-22 121 瀏覽
叫左Set Level 2 首先個爐調較好唔方便,一係太大火一係好弱燒牛... 一係烘乾咁款.... 仲有D肉上台一紅一黑,擺明有問題.... 問店員又話係咁嫁啦去食燒肉當然係想食肉,但最後我地只是食唔洗燒既野就算,刺身勉強okay, 但其他配菜唔掂。。。 完全係垃圾中既垃圾.....好大煙,完全食煙多過食肉,抽風唔掂唯一好既可能係坐唔算好逼,張台夠寬敞,擺完野食仲有位唔似其他咁逼但呢一個價錢食呢一個質素,係冇回頭客.... 今晚食完都驚肚痛
叫左Set Level 2

首先個爐調較好唔方便,一係太大火一係好弱

去食燒肉當然係想食肉,但最後我地只是食唔洗燒既野就算,

刺身勉強okay, 但其他配菜唔掂。。。

完全係垃圾中既垃圾.....

好大煙,完全食煙多過食肉,抽風唔掂

2022-07-22
2022-07-20 62 瀏覽
朋友推薦。餐廳裝潢充滿中東風味,牆上畫滿阿拉丁圖案,難怪叫神燈燒,和傳統火鍋店裝修不同,小朋友會喜歡。😀Level2肉類Set我和朋友選擇了level 2肉類,多了幾款優質牛肉。🤤封門柳,牛小排,牛頸脊,板翼西冷。所有以上四款都好味,封門柳個人比較喜歡,燒得耐也不會乾身,肉嫩多汁。(8.5/10)😁炸物類炸物類種類多,而且炸得也出色,推薦以下兩款。榴槤球炸得很香,很有榴槤味。(8/10)👍炸蠔,大大隻的,Juicy。(8/10)👍點心令人驚奇的是他也有點心選擇,而且外型非常吸引,有動物和阿拉丁造型。😎雪糕加上他的甜品和雪糕款式也很多。最特別的是他有朱古力噴泉,小朋友一定欣喜若狂。🥰

Level2肉類Set
我和朋友選擇了level 2肉類,多了幾款優質牛肉。🤤
封門柳,牛小排,牛頸脊,板翼西冷。

炸物類
炸物類種類多,而且炸得也出色,推薦以下兩款。
榴槤球炸得很香,很有榴槤味。(8/10)👍
炸蠔,大大隻的,Juicy。(8/10)👍

點心

雪糕
2022-07-20 61 瀏覽
之前見到好多人推介,唔執輸我都黎食🤭 同朋友揀左中間價錢既level2! 其實已經超級多野食😂有安格斯牛!牛頸脊、封門柳、牛小排、西冷、肉眼、牛舌,非常方便,自助落單架!等一陣間就有專人試食物,然後自己再燒!出面仲有自助區,一般雪糕、雪條、雞豬牛都有,連熟食、薯角、雞翼、蒸包同牛腩都有。真係估唔到咁多款式,最eye catching一定係朱古力噴泉火鍋🤣 牛角包我都有夾黎食!但唔好食太多啊,要留肚燒肉同埋食壽司卷物!同埋一定要叫佢既特色野飲,有珍珠奶茶、雪糕紅豆冰,出面仲有1664任飲😗包到捧住個肚走人!

包到捧住個肚走人!
2022-07-18 72 瀏覽
趁住阿媽放假,我哋一齊去旺角食個lunch同行街,見到呢間燒肉放題,我哋都想嚟試吓餐廳嘅自助區可以揀唔同款式嘅肉類或者用QR code落單,仲有朱古力噴泉⛲️多款飲品等等~都幾豐富雞肉類幾鍾意照燒雞肉串燒,燒汁幾香,燒完雞肉串食幾好味😋仲有唔同種類嘅雞翼選擇豬肉類有豬頸肉或者豚燒腩肉,燒完之後食落覺得好香炸物有榴槤炸彈,炸芝士年糕,炸生蠔等等嘅選擇~好鍾意榴槤炸彈,外皮脆卜卜,入面係熱辣辣嘅榴槤流心餡,榴槤味超級香濃椰汁紅豆冰幾香甜嘅椰汁紅豆冰,有粒粒紅豆係底,配埋椰汁幾正朱古力噴泉可以配埋棉花糖,麻薯波波或者牛角包等等🥐食落幾香甜,有幾濃郁嘅朱古力味🍫

雞肉類

豬肉類
有豬頸肉或者豚燒腩肉,燒完之後食落覺得好香

炸物

椰汁紅豆冰
幾香甜嘅椰汁紅豆冰,有粒粒紅豆係底,配埋椰汁幾正

朱古力噴泉
2022-07-16
2022-07-15 94 瀏覽
睇完介紹d post 先去食 點知咁唔得即退fol,早少少5.冇咩人個更食lv2,有某d位有風扇都特別焗,溫度ok 但會唔夠氧然後個人會唔舒服,d嘢食真係 佢未折之前3百幾完全唔知佢點定價,人哋2百蚊同佢d嘢食真係差唔多質素一樣,d嘢飲哇,已經唔多人個時但根本水黎嘅仲衰過茶餐廳,個人黎講係我食過最唔得嘅放題,去過一次 唔會去第二次咯
2022-07-11
2022-07-11 102 瀏覽
油麻地有一間可以一邊食放題一邊食燒烤嘅神燈主題特色店,今次第一次嚟食就試試佢地既Level 2。雖然佢地位於地面下層,但內裏裝潢乾淨企理,光線充足,亦有神燈主題嘅裝飾。Level 2會多咗安格斯美國牛肉任燒, 當中包括安格斯肉眼扒、美國雪花牛小扒、封門柳等等。牛肉基本上都唔錯,我最鍾意食佢嘅肉眼扒😋脂肪比例較少,基本上成塊都係肉,好啱我呢種食肉獸。牛肉切得厚度大少適中,唔會燒太耐,一口一塊十分滋味。Level 2級別仲有各類嘅水產可以任燒,例如芝士燒生蠔、蒲燒鰻魚、深海大虎蝦、雞泡魚乾等等。佢哋嘅鰻魚好大塊👍燒完之後大大嚿咁咬,滿口都係燒鰻魚汁,冇得彈。另外值得一提嘅就係雞泡魚乾,呢款喺其他放題店好少見到,佢哋就可以大大塊咁畀你燒,燒完之後外表係脆嘅,但亦都帶少少韌度,好有口感,帶有少量鹹味,好啱我口味😆除咗燒烤佢哋另一主打係放題, 刺身、卷物、壽司、熱款、甜品、酒類都係任飲任食。刺身同魚生類食物基本上都係新鮮嘅,鍾意食生食嘅朋友可以食多少少。小食同炸物類都十分出色😍個人首推椒鹽雞翼同明太子雞翼,雞肉嫩滑多汁,調味出色。甜品試左啫喱同朱古力蛋糕,啫喱係正常嘅杯裝啫喱,有幾款口味選擇。朱

除咗燒烤佢哋另一主打係放題刺身、卷物、壽司、熱款、甜品、酒類都係任飲任食。刺身同魚生類食物基本上都係新鮮嘅,鍾意食生食嘅朋友可以食多少少。小食同炸物類都十分出色😍個人首推椒鹽雞翼同明太子雞翼,雞肉嫩滑多汁,調味出色。

甜品試左啫喱同朱古力蛋糕,啫喱係正常嘅杯裝啫喱,有幾款口味選擇。朱古力蛋糕帶有少少咖啡味😮又幾好食,甜度啱啱好。

店內有多款飲品選擇,除左汽水都有酒類飲品。Level 2餐等級亦可以選擇特飲,我嗌咗杯綜合水果茶試下,味道少少甜,裏面有好多果肉,好啱我飲。

餐廳服務算唔錯,一開始會解釋畀你聽唔同級別既餐有咩分別,掃描QR code後點選落單後,上餐速度都好快,亦都好快幫你收拾空左既食物碟。

另外提一提,首次光臨成為會員會有88折優惠‼️
2022-06-18
5 分鐘 (堂食)
2022-07-11 3508 瀏覽
💛 #油麻地 #旺角 #神燈燒呢排日日落雨,weekends都唯有留返喺市區🥺 冇得去玩,但可以對自己好啲,食多啲好嘢補返數🤤 今次要介紹嘅呢間係「神燈燒」,位於旺角同油麻地之間嘅銀座廣場,我同朋友今次就去食咗「安格斯燒肉水產放題」😋「安格斯燒肉水產放題」即係Level 2嘅放題,除咗Level 1嘅普通雞肉、豬肉、牛肉、小食、熱盤、炸物、沙律、石頭鍋飯、烏冬、甜品、雪糕(已經超級多🤣🤭),仲有埋安格斯美國牛肉、水產、壽司、卷物、刺身、特飲😋 一次過滿足你勁多個願望!🥩 安格斯牛肉包括有「秘製壼漬封門柳」、「美國頂級板翼西冷」、「美國頂級雪花牛小排」、「美國牛頸脊」、「美國安格斯肉眼扒」,五種都選用頂級美國牛肉🤤 個人最鍾意係封門柳,香口好味之餘肥瘦適中,燒耐咗都唔會太乾身😙🦪 海鮮水產超豪華🤤 除咗安格斯牛,仲可以任燒海鮮:「蒲燒鰻魚」、「黑松露油燒帶子」、「原隻蒜辣燒.帆立貝」,仲有蠔等等,超多選擇嘅水產🦐 鰻魚燒一燒即食,感覺同出去食啲貴價鰻魚一樣🤭 帶子同帆立貝都啖啖肉,好正☺️🍣 刺身、壽司、卷物另外level 2仲有好多刺身、壽司、卷物選擇😍 鍾意食日本嘢嘅朋友都唔可以錯過!
💛 #油麻地 #旺角 #神燈燒

🥩 安格斯牛肉

🦪 海鮮水產

🍣 刺身壽司、卷物
另外level 2仲有好多刺身壽司、卷物選擇😍 鍾意食日本嘢嘅朋友都唔可以錯過!但我當日有啲唔舒服冇食到刺身🥲 ,下次再戰!😛 壽司同卷物都好高質,唔hea的!特別係卷物,件件都咁足料咁靚,朋友鍾意鰻魚嘅黑龍卷,我就鍾意牛油果嘅青龍卷,一啖食晒咁多材料🤤!
2022-07-03
午餐