2020-06-30 2675 瀏覽
買咗啲coupon, deadline到期,新開時食過再去試一下。店內冇預早攞number,必須親自排隊,點完單、買完飛、畀埋錢後,才入內位置坐。 唔一定石燒就高級餐廳,主打平民路線,最少裝修格局同招呼係,價錢係唔係就見仁見智,其實公道講句,食和牛來計,這個貴唔算貴,好唔好食下面睇埋您就知。全自助形式,包括取餐。《日式椰菜絲和薯仔沙律》賣相恐怖,任食。多款沙律醬有任君自行倒配開粉麵豉湯, 當吃日式快餐感覺。左起 燒肉汁、生薑燒肉汁、黑胡椒、岩鹽和紙巾另有一次性用圍裙。《日本A5薩摩和牛肉眼》100g $185唔係油脂分佈多咁簡單,簡直是全油脂小肉。加上預熱石材很快冷卻,油份未能煎香,吃起上來真的很油。 伴碟配的蒜片秘制汁,有點兒多餘,用岩鹽或燒肉汁會正宗點。《美國極級黑安格斯羽下肉》200g $145唔好當自己食緊日本菜,感覺可能會好啲。《 美國黑安格斯牛膈肌》200g $110最平呢件肉味反而最好,雖然完全冇油脂juicy,但都不會太韌,因為都係你自己決定幾成熟。追加了 日本秋刀魚1本 $25 正常大條,但肉質太熟燒得太耐。日本虎蝦1本 $30 蝦肉霉霉,都好少食到唔爽口嘅虎蝦。匈牙

全自助形式,包括取餐。

《日式椰菜絲和薯仔沙律》賣相恐怖,任食。

多款沙律醬有任君自行倒配

開粉麵豉湯, 當吃日式快餐感覺。

《日本A5薩摩和牛肉眼》100g $185

《美國極級黑安格斯羽下肉》200g $145
唔好當自己食緊日本菜,感覺可能會好啲。

《 美國黑安格斯牛膈肌》200g $110

追加了 日本秋刀魚1本 $25
正常大條,但肉質太熟燒得太耐。
日本虎蝦1本 $30
蝦肉霉霉,都好少食到唔爽口嘅虎蝦。
匈牙利鴨肝30g多士 $35
日本餐廳配匈牙利鴨肝,反而係最正常最好。

PS. 整體來說不會太難吃, 始終牛扒熟成程度自己控制,但如果要同日本來說,相差九條街。

食物賣相=(滿分20) 16
食物味道=(滿分20) 10
服務質素=(滿分20) 14
裝修整潔=(滿分20) 14
性價比率=(滿分10) 5
回頭指數=(滿分10) 3
總評分(滿分100)63分

2020-06-28
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
2020-06-24 332 瀏覽
男友講左好耐想食神石, 今日經過見無咩人排, 就食囉~~多數石燒店只提供唔同部位既牛比客人選擇,而品種都係美國, 澳洲, 日本但神石就有d唔同, 除左有埋韓牛, 仲有豬, 雞, 魚, 蝦比你揀除此之外, 仲有追加食物環境係乾淨舒服既要先買飛先可以入座, 門口會有侍應幫手,但我地其實未決定好食咩, 響侍應同後面開始有人龍既情況下,我地唔想阻住人, 是但揀左2個最貴既黎食如一般石燒牛店一樣, 會提供飯,湯同沙律任食平時提供既沙律好小係呢隻有沙律醬款,粟米薯仔沙律, 可以多d粟米就好喇追加食物係由廚房整好出餐鴨肝 (+$35)多士夠脆, 但略嫌太油鴨肝煎得焦香, 入口溶化虎蝦 (+$30)落左小小鹽去煎, 有提鮮作用蝦都算彈牙呢份我既~平時石燒都係食大大舊切既美國/澳洲牛石燒韓牛真係第一次上檯先知唔係一舊舊上, 感覺無咁開心油脂分佈平均, 入口油香同牛味都有都OK既男友既A5和牛一上檯有D嚇親.....油脂真係好"豐富"...明明見人地D A5和牛, 無論色水同油脂分佈都好靚仔.......呢一碟A5和牛...入口只係一口油, 牛味欠奉.....ER......是次用餐感覺麻麻...一心諗住
男友講左好耐想食神石, 今日經過見無咩人排, 就食囉~~
多數石燒店只提供唔同部位既牛比客人選擇,
而品種都係美國, 澳洲, 日本

除此之外, 仲有追加食物

環境係乾淨舒服既

要先買飛先可以入座, 門口會有侍應幫手,
但我地其實未決定好食咩, 響侍應同後面開始有人龍既情況下,
我地唔想阻住人, 是但揀左2個最貴既黎食

如一般石燒牛店一樣, 會提供飯,湯同沙律任食
平時提供既沙律好小係呢隻有沙律醬款,
粟米薯仔沙律, 可以多d粟米就好喇

追加限定 (鴨肝,虎蝦)
追加食物係由廚房整好出餐
鴨肝 (+$35)
多士夠脆, 但略嫌太油
鴨肝煎得焦香, 入口溶化

虎蝦 (+$30)
落左小小鹽去煎, 有提鮮作用
蝦都算彈牙

1++頂級韓牛 100g

呢份我既~
平時石燒都係食大大舊切既美國/澳洲牛
石燒韓牛真係第一次
上檯先知唔係一舊舊上, 感覺無咁開心

油脂分佈平均, 入口油香同牛味都有
都OK既

日本A5和牛150g

男友既A5和牛
一上檯有D嚇親.....油脂真係好"豐富"...

.呢一碟A5和牛...入口只係一口油, 牛味欠奉.....

ER......是次用餐感覺麻麻...
一心諗住試下貴DD既牛, 點知係失望

都係食番中價位D美國牛算
2020-05-11
5 分鐘 (堂食)
2020-06-16 5054 瀏覽
這間神石燒經過幾次也見到好多人,好香好吸引,今天同事說想試,就馬上出動,門口玩一輪部落食物機先,仕應會先量體溫,輸入枱號(應該隨便輸),我就試午餐,60元有好幾款,選了美國天然牛扒,同事叫了美國極級黑安格斯牛隔肌,追加一件鴨肝。可以入去坐了,自己揾位,然後出去拎飯,海帶湯,沙律,餐具,圍裙,沙律有4款汁,柚子醋,麻醬,意大利黑醋,千島醬。沙律正常,飯比較淋身,湯OK淡淡地肉汁也有好幾款選擇,岩鹽,生薑燒肉汁,燒肉汁仲有黑胡椒好快就拎得,仕應先係鐵板加上牛脂,放上牛扒,一拎開塊紙就炸炸聲。美國天然牛扒,份量剛剛好,勁香蒜片味道,牛扒有少少厚度。即刻切開佢,睇食評話鐵板好快就唔熱,有肉汁既,一切開就彈d汁出來,好容易切,好淋呀,係有少少根。我覺得好味,絕對對得起個價錢。牛隔肌,有一定既厚度,又係好淋身,一切就切開了。我試了一件,好juicy又好香,本身冇調味,加少少鹽已經好夠味。鴨肝也好正。非常欣賞這個壺,一倒汁就自動打開蓋的,好方便又衛生。

沙律正常,飯比較淋身,湯OK淡淡地

肉汁也有好幾款選擇,岩鹽,生薑燒肉汁,燒肉汁

仲有黑胡椒

美國天然牛扒,份量剛剛好,勁香蒜片味道,牛扒有少少厚度。

非常欣賞這個壺,一倒汁就自動打開蓋的,好方便又衛生。

2020-06-15
午餐
2020-06-14 371 瀏覽
Recommending the restaurant to refine its ordering process. It took long time to purchase at the machine which could not accept “new” money note. Steak on hot stone was already medium done. Although salad and rice were free to refill, the utensil was greasy....Please make sure you know your hair and the whole “you” would smell like steak after dining It’s a one-time experience, sorry not a fan

2020-06-12
2020-06-01 871 瀏覽
點評:-相比其他石燒牛店,沙律吧有薯仔沙津,讚-入座有口罩套俾每位人客,體貼-唔需要加錢,已經包咗自助沙律吧同湯餐牌:-全日餐牌-星期一到五有午餐嘅餐牌,六十蚊就有石燒牛食等候時間:-是次幫襯係假日午市,可能早去食,唔洗等直入,但食緊嘅時候就見到要等位了-要留意嘅係,無得拎飛,要排隊等食物種類:石燒牛,豬肉同魚註:要用現金入俾買飛機,無得用信用卡,八達通或其他電子支付,要留意價錢:平日午餐就50起假日就80起相:平日午市餐牌揀咗價錢較平嘅神石牛扒留意依隻牛同間會有條根嘅200g都幾大塊自助沙律吧,有椰菜絲同薯仔沙律湯,個味都唔會太淡,有豆卜同海帶送嘅口罩套
點評:
-相比其他石燒牛店,沙律吧有薯仔沙津,讚

-入座有口罩套俾每位人客,體貼

-唔需要加錢,已經包咗自助沙律吧同湯

餐牌:
-全日餐牌
-星期一到五有午餐嘅餐牌,六十蚊就有石燒牛食

等候時間:
-要留意嘅係,無得拎飛,要排隊等

食物種類:

平日午市餐牌

揀咗價錢較平嘅神石牛扒
留意依隻牛同間會有條根嘅

200g都幾大塊

自助沙律吧,有椰菜絲同薯仔沙律

湯,個味都唔會太淡,有豆卜同海帶

送嘅口罩套
2020-05-20 960 瀏覽
之前行街經過,一直都想入黎試下。佢的set menu 星期一至五,上午十一點至下午六點前都有優惠,仲要唔收加一。我哋今日特登黎試下,佢嘅牛排。我哋叫左一客神石美國天然牛排,仲有一客美國極黑毛豬。客人可以自己添加飯、麪豉湯同沙律,形式自助。牛排整好,在石塊上滋滋咁響,香氣撲鼻,望落去似七成熟。切左一塊,放入口中,肉質軟嫩,有牛味,味道偏淡。灑上岩鹽、黑椒再試,味道的層次再提升左。牛排上的蒜片連埋牛排一齊食,都好味!豬排的肉質就硬少少,但味道都唔錯。加上岩鹽同黑椒好食。沙律正常,有芝麻醬同柚子醬選。麪豉湯味道剛好,佢哋的米飯係用日本米,不過我覺得飯唔夠黏。食物整體唔錯,性價比高,$60一個set, 值得一試。客人都偏多,不斷有客人入黎。
之前行街經過,一直都想入黎試下。
我哋今日特登黎試下,佢嘅牛排。

食物整體唔錯,性價比高,$60一個set, 值得一試。
客人都偏多,不斷有客人入黎。

2020-05-14
2 分鐘 (堂食)
  • 神石美國天然牛扒
2020-05-15 725 瀏覽
當日我同我老公去試下呢間新餐廳, 老公叫左一份韓牛, 係自取形式, 加上鐵板上, 取餐埋位既時候佢唔小心就整跌哂落枱面,  當時都好大動作, 我認為好正常應該有個職員會走埋黎問下你咩事?! 但完全沒有, 站在後旁的職員都只是站著, 完全沒有上前問一聲,  完全漠視我地, 於是我地自己開聲問, 可唔可以幫我地清理一下,  職員先話我幫你清洗一下牛肉再比你, 完! 當刻倒瀉野心情已經好差, 仲要無人理會既感覺, 只係好想走, 唔係好接受到當刻的處理, 有待改進, 謝謝!
2020-03-01
10 分鐘 (堂食)
2020-05-14 795 瀏覽
我其實是因為聽說是rubberband成員開才來吃吧,再者看到餐牌都岩食便進去了。這店是先點餐再進入坐位入坐吧,會有職員在店外幫你有機點餐,都沒有加一服務費,記住用現金放入果點餐機,就像同日本吃拉麵那樣吧不得不承認是環境真是有點逼迫感,不會要坐得太舒服吧,而和隔離位距離超級的近,雖然有塊嘢隔著......不過食物方面都還可以吧,M6澳洲黑毛和牛有根,食落有點不會太舒坦感覺。反而是另一個比較便宜美國安格斯好吃一點,但牛味就不太重。個人最喜愛自助部分,有沙律、味噌湯和白飯。其中味噌湯非常好飲,真的有到了日本渴的感覺

個人最喜愛自助部分,有沙律、味噌湯和白飯。
其中味噌湯非常好飲,真的有到了日本渴的感覺

2020-04-30 1020 瀏覽
神石喺荃灣大約已經兩個月,因為一直都太多人嘅關係,到而家仲未食過,今日咁啱經過見冇乜人排隊,試試佢鋪頭嘅門口有部自動販賣機,唔使擔心唔識用, 鋪頭好細心,有安排員工企喺度教客人落單講一講店面先, 感覺開揚光猛,唔會好似其他舖頭咁,好大油煙兼黃禁禁, 望落去都幾舒服問咗店員呢一度嘅招牌菜之後,我哋一共嗌咗兩set牛, 分別係100 gram薩摩和牛,同埋150 gram黑安格斯牛隔肌薩摩和牛睇得出油脂分佈非常平均,完全冇偷工減料。提一提大家,和牛同其他牛上碟既方式唔同,仲係係全生嘅狀態,所以燒嘅時候要燒耐少少,令到佢表面上色, 咁樣食落去先會有牛味和牛食落去好軟滑, 成個口充滿著牛脂嘅香味, 但又唔會感覺食到成口油咁, 好有水準至於行平民路線既黑安格斯牛隔肌,唔好睇佢價錢平,食落去嘅味道一啲都唔差,好食過出面好多所謂嘅扒房,牛味非常香濃, 亦唔會難咬開,very nice全自助嘅麵豉湯,飯,沙律吧有好多唔同嘅沙律醬可以揀仲有一樣不得不提嘅事,呢度非常乾淨,完全唔會有油膩嘅感覺,幾點加非常多分埋單兩個人400蚊,如果兩個人都平食既過話加埋300蚊唔洗,推薦!

全自助嘅麵豉湯,飯,沙律吧

有好多唔同嘅沙律醬可以揀

2020-04-19 827 瀏覽
行完海之戀donki,好多餐廳唔知邊間好?咁就不如來塊石燒牛扒啦,肉類眾多之餘,仲有海鮮任君選擇,除此之外,仲有兩款沙律配4種醬,味噌湯同白飯比你無限添,cp值爆曬燈呀🤩澳洲M6黑毛和牛肩胛里肌$140/200g🐮燒一陣就已經香噴噴,食落牛味濃郁,肉質都算嫩口,感覺呢款簡簡單單配上鹽同黑胡椒就好足夠😋美國極級黑安格斯牛膈肌$110/200g🥩呢個雖然肉質冇上面個塊咁嫩,牛味亦無咁濃,但呢塊超索汁,索左燒汁之後係口腔內爆曬出來,正🤤

澳洲M6黑毛和牛肩胛里肌$140/200g🐮

美國極級黑安格斯牛膈肌$110/200g🥩
  • 美國黑安格斯牛膈肌
2020-04-13 835 瀏覽
之前見很多人排隊,今日路過冇人,終於試左,肉是可以,但是塊石好快凍,(問佢佢會換比你),但係其他飯湯沙拉,歺具全部自助,人人都掂得,今時今日,有D worry wor.....
,人人都掂得
,今時今日,有D worry wor.....
2020-04-13
2020-04-08 737 瀏覽
今日經過門口比佢嘅香氣深深地吸引咗入去食🤤除咗牛之外仲有魚🐟海老🦐其他肉類有雞🐓黑毛豬🐖真係比其他鋪多幾款選擇喔所有餐具,飯,沙律,湯都係自助形式,因應個人喜好去取食物同份量沙律有兩款選擇,一款係紅蘿蔔絲+兩色椰菜絲沙律,另一款係青瓜薯仔沙律。而沙律醬亦有4款醬汁提供:包括千島醬,胡麻汁,柚子醋,意大行黑醋汁🥙🥗有驚喜且性價比高牛味濃烈,而且肉質鮮嫩無筋 一切開塊牛,啲汁流晒落去塊熱石到,滿場香氣根本無需要加任何調味料金木鯛肉質新鮮👍🏻
今日經過門口比佢嘅香氣深深地吸引咗入去食🤤
除咗牛之外仲有魚🐟海老🦐其他肉類有雞🐓黑毛豬🐖
真係比其他鋪多幾款選擇喔

有驚喜且性價比高
牛味濃烈,而且肉質鮮嫩無筋
一切開塊牛,啲汁流晒落去塊熱石到,滿場香氣
根本無需要加任何調味料

日本金木鯛
金木鯛肉質新鮮👍🏻
2020-04-05
2020-04-05 692 瀏覽
Mark 低左好耐想試今日超肚餓一於去食肉肉肉🥩門口有個好似拉麵店咁嘅食卷機揀左想食咩買好食卷先入座第一次嚟花多眼亂唔知選咩好呢個時候店員哥哥及時出現介紹左不同牛嘅特性 咁我最後試了牛隔肌🐮同埋鴨肝🦆等待牛牛嘅時候先去任食區拎左沙律同白飯沙律🥗都有好多款醬汁選擇 開一開個胃準備食肉!隔左一陣肉來了200g 都真係唔野少!切開都係紅嘅 一路食一路用個熱石煎熟佢可以隨個人喜好決定生熟程度呢個牛隔肌肉質剛剛好唔會韌煎一煎就食得 佢本身都好夠味 點少少鹽已經好正!扒左兩碗飯!鴨肝好肥美 跟左塊多士一齊食解一解膩令人滿意的一餐😋
Mark 低左好耐想試
今日超肚餓一於去食肉肉肉🥩
門口有個好似拉麵店咁嘅食卷機
揀左想食咩買好食卷先入座
第一次嚟花多眼亂唔知選咩好
等待牛牛嘅時候先去任食區拎左沙律同白飯

沙律🥗都有好多款醬汁選擇
開一開個胃準備食肉!
隔左一陣肉來了
200g 都真係唔野少!
切開都係紅嘅 一路食一路用個熱石煎熟佢
可以隨個人喜好決定生熟程度
呢個牛隔肌肉質剛剛好唔會韌
煎一煎就食得 佢本身都好夠味
點少少鹽已經好正!扒左兩碗飯!
鴨肝好肥美
跟左塊多士一齊食解一解膩
令人滿意的一餐😋

2020-03-24 657 瀏覽
📍神石焼きビーフステーキ水產専門店繼續用存貨照片~這家要人齊才可以入座,而且位置都是橫著座,所以不建議太多人一起去(當然最近都不要多人聚會啦🤷🏻‍♀️).🔸美國和牛西冷🥩雪花很讚牛味很濃,沾一點岩鹽再吃一口白飯,讚~🔸美國極黑毛豬🐖有驚喜,我一向不太愛豬肉因為都很容易會柴,但這肉超嫩而且油脂很香,要配生薑燒肉汁吃🔸小樽若雞🐥比較普通一點,皮燒久一點脆脆比較好吃. 飯、湯和沙拉都是自由加添,飯軟硬到剛好,湯.. 直接喝光都忘了拍照🤣,沙拉還有幾個醬可以選要拌哪個。.💲約Hkd 150 @人🏡香港荃灣如心廣場商場二期2樓206🕢11:00 - 22:00.#hkig #黃色經濟圈 #poyeefoodie
📍神石焼きビーフステーキ水產専門店
🔸美國和牛西冷🥩
雪花很讚牛味很濃,沾一點岩鹽再吃一口白飯,讚~
🔸美國極黑毛豬🐖
🔸小樽若雞🐥
比較普通一點,皮燒久一點脆脆比較好吃
💲約Hkd 150 @人
🏡香港荃灣如心廣場商場二期2樓206
🕢11:00 - 22:00
#hkig #黃色經濟圈 #poyeefoodie
2020-03-14 485 瀏覽
從谷友和網上介紹這間餐廳,初時以為藝人開一定高檔次,去到才知是日式自助買票形式。揀了150g 美國prime A 牛扒,等候時間去自助吧拿日本飯,沙律和湯,吃了一轉牛扒可以取。但影了幾張神石冷了,店員主動轉了塊新熱石。牛扒很嫩口和有彈性,煎的聲音很治愈,有機會再光顧。