友人在疫情下,沒有回國內工作一段時間,久未露面的我今與他們一起吃火鍋,不過原來他的飲食習慣已改變,至愛的火鍋已不再是他杯茶,還讓我懶醒目的以為找到間超值的火鍋店好給他添!這裡最好是不限時任吃,聚舊暢談確實讓我們不用趕急的吃,還有自家製少甜涼茶,不過限量供應。(雞煲)辣度自選,可選半隻或一隻,當我們加單時(之前吃了一隻,現加半隻),侍應說吃得下,可點一隻,因為落單才做,雞件不是預先炒定;怪不得雞肉嫩滑,配料爽脆,需再煮一會更入味,醬汁濃香,稠度適中。(花膠海鮮拼盤)只供應一次花膠一般般,反而幾種貝類海產,海蝦,鮑魚,鮮甜,後兩款彈牙,正。(安格司牛肉)有牛味,轉色便吃,不會肥,腍滑。(西班牙豬肉)薄切,快熟,好味。(響鈴)沒油溢味,還暖暖哋的,過湯即取挾起,正。龍躉肉頗厚。(雜錦餃子)挺新鮮,想吃哪款都可以。回頭指數: 一定會再來,這是我第二次來,第一次來是N 年前,祈望很快又來食過,嘻嘻。

雞煲

(花膠海鮮拼盤)只供應一次

(安格司牛肉)
有牛味,轉色便吃,不會肥,腍滑。

(西班牙豬肉)
薄切,快熟,好味。

(響鈴)

沒油溢味,還暖暖哋的,過湯即取挾起,正。龍躉肉頗厚。

(雜錦餃子)

挺新鮮,想吃哪款都可以。

回頭指數:

2021-11-23 3352 瀏覽
相信大家經過深水埗既時侯都有見到一個特別既建築物,其實就你福龍門海鮮火鍋酒家黎既,初初見到朋友話食依個餐廳既時侯都係抱住試下既心態。當我去到既時侯,發現原來238加一任食雞煲海鮮火鍋放題黎,我個人黎講比較鍾意食雞煲同花膠既,咁岩依兩種食物依到都有。而且好緊要,就係雞煲係任食既,相信依個可以滿足到大部份雞煲FANS,雞煲仲相當之有質素,我地幾個人都食左幾個雞煲。另外,雖然海鮮唔係任食,牛肉都有高質既牛小排同龍躉肉任食,238加一真係值回票價。同埋當你食完雞煲之後,餐廳仲可以幫你轉花膠濃雞湯煲。可以話係一鍋兩味,估唔到試下新餐廳既心態黎食竟然發現好野,下次有機會一定會同一班朋友再黎食。餐廳好抵食,實而不華,值得支持。 評分味道⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️衛生⭐️⭐️⭐️抵食⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳好抵食,實而不華,值得支持。
味道⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️
衛生⭐️⭐️⭐️
抵食⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-11-18
2021-11-07 2977 瀏覽
雞煲:無限時任添加👍意見可以試吓微辣😋火鍋配料:海鮮様樣新鮮😋安格斯肥牛碟碟鮮嫩🐂響鈴即叫即炸✌🏼甜品:獨立包裝特色雪糕球有榴槤、奶茶、荔枝、芒果等等😋😋😋每位都係2佰幾💰冇得輸👍💪
2021-11-06 2335 瀏覽
真係好抵,真係好好好好好味呀!!!雞煲加海鮮火鍋每人都係228 ,仲有好多款飲品任飲,仲有雪糕,真係冇得輸!張枱有兩個爐,所以可以同一時間上雞煲同埋湯鍋。同行嘅朋友因為有啲唔食得辣,所以我哋叫咗BB辣,雞煲好好味,所以我哋食雞煲嘅時候,完全忘記咗打邊爐嗰part😂仲要refill 雞, 食完雞都有飽嘅感覺,所以我個人認為,在好味嘅雞煲,都記得要留肚打邊爐!因為佢打邊爐嘅食物質素,一樣係咁高!尤其是係個海鮮拼盤,海鮮非常新鮮,啲鮑魚嚟到仲會郁! ! 仲有新鮮炸嘅響鈴,係咁咦喺個雞煲或者湯鍋度拖1秒已經好好味,仲要勁脆,入邊個心仲係勁熱,食嘅時候記得要小心啲!不過真係超好味!驚喜嘅係啲魚,鱔片同埋龍躉片都係可以無限refill, 放入雞煲到煮仲惹味
真係好抵,真係好好好好好味呀!!!

2021-11-06 1112 瀏覽
老友們約食飯,話嚟呢度試吓,見佢咁嘅價錢(平日$238加一,五六日都只係再加$10),無限時任飲(啤酒除外)任食雞煲+火鍋,本來就對佢嘅食物質素冇乜期望,但求有笪地方吹水唔使擔心俾人趕走就算。點知無論雞煲、火鍋湯底、火鍋配料,甚至飲品雪糕都係有質素嘅,真係估佢唔到。講下啲食物,雞煲夠惹味,可以選辣度。火鍋我哋揀咗花膠雞湯底,香濃夠味。只上一次嘅海鮮拼盤,鮑魚仲識郁嘅,食落當然係爽口彈牙啦,扇貝d肉有成2cm厚,海蝦及貝類都夠鮮甜。至於任食嘅配料,牛小排及豚肉夠滑又有肉味,響鈴係即炸新鮮滾熱辣,龍躉啖啖肉唔腥,鱔片超肥美,餃子皮薄餡靚,所有丸類都比得上一般火鍋店賣幾十蚊一碟得幾粒嘅質素,甚至連個烏冬都係彈牙嘅!呢度可以由五點半開始食到半夜,啤酒又唔貴,最平嘅雪花$15支,大青島都係$23。八個人以上可以book房,開瓶費、切餅費象徵式收$10,絕對適合生日飯局👍🏻
老友們約食飯,話嚟呢度試吓,見佢咁嘅價錢(平日$238加一,五六日都只係再加$10),無限時任飲(啤酒除外)任食雞煲+火鍋,本來就對佢嘅食物質素冇乜期望,但求有笪地方吹水唔使擔心俾人趕走就算。點知無論雞煲火鍋湯底、火鍋配料,甚至飲品雪糕都係有質素嘅,真係估佢唔到。

生日
  • 安格斯牛小排
2021-11-04 887 瀏覽
見人人講到深水埗呢間任食火鍋店咁好,今晚有朋友生日都去咗試吓…首先雞煲,牛小排及海鮮真係幾好味,但個人推介真係響鈴…好新鮮因為即叫即炸價錢又平都係二百幾蚊無限時食,可以再返轉頭食
價錢又平都係二百幾蚊無限時食,可以再返轉頭食
2021-11-02
  • 響鈴
這店只做晚市,圍數又唔多,價錢相宜,還要不限時,實在想不到能維持多年。第一次光顧是我和老公二人撐枱腳,感覺食物質素不錯。牛不靭,魚鮮味,最正,也是最出名的就是自家製響鈴。它是這店自製及即炸,非常新鮮,沒有油漬味。既然正,當然推介朋友。我與不同伙伴試過這店,每次都是滿足地走。如果8人或以上,還可以包房。之前試過兩次,自成一房,內有電視,招呼也是不錯,不會怠慢,冷氣足。一坐低,揀了雞煲同湯底,店員很快便會上雞煲,大家分一轉,就已成枱都是按人頭計的海鮮、牛肉、豬肉片、魚、餃子、手打丸、菜及響鈴等等。食完這些,大家都滿足了。之後再加龍躉片、牛柏葉、魷魚、鴨血、炸魚片等等。非常滿足,我覺得除了炸魚片略鹹及部分蜆有沙外,樣樣都幾好。飲品任飲,但不包啤酒。有獨立包裝的雪糕球,雲呢拿、荔枝、芒果、豆腐、香芋和榴蓮味。我仍然覺得值得推介,特別是飯局聚餐,因為不限時。平日,每位盛惠二百六。
2021-11-03
2021-10-27 617 瀏覽
天氣開始少少涼,想食下雞煲,立即就諗起深水埗的福龍門一間CP值高嘅任食雞煲,火鍋…雞煲配料及雞肉的比例相當好,辣度唔夠又可以加辣🥘🌶⋯⋯火鍋食物又大碟海鮮鮑魚,龍𧄌肉,貝殼類都新鮮, 肥牛質素高及大片🥩,響鈴即叫即炸夠新鮮,攞嚟吸晒雞煲啲湯食一流水餃類皮薄,多餡🥟,炸魚皮夠脆飯後甜品啲雪糕好好味上菜,換碟速度快,服務員有親切傾得最緊要係冇限時間任食任飲都係$280呢個價錢有呢種食物質素算高⋯⋯值得推薦
天氣開始少少涼,想食下雞煲
立即就諗起深水埗的福龍門

一間CP值高嘅任食雞煲火鍋
雞煲配料及雞肉的比例相當好,
辣度唔夠又可以加辣🥘🌶⋯⋯
火鍋食物又大碟

海鮮鮑魚,龍𧄌肉,貝殼類都新鮮,

肥牛質素高及大片🥩,響鈴即叫即
炸夠新鮮,攞嚟吸晒雞煲啲湯食一流

水餃類皮薄,多餡🥟,炸魚皮夠脆

飯後甜品啲雪糕好好味

上菜,換碟速度快,服務員有親切傾得
最緊要係冇限時間任食任飲都係$280
呢個價錢有呢種食物質素算高⋯⋯

值得推薦

2021-10-20
2021-09-24 1357 瀏覽
而家好難搵到一間無限時間任飲任食雞煲既火鍋店(除啤酒外),食完雞煲可以即轉火鍋打邊爐,每枱有新鮮海鮮(人頭份量)同埋有好多火鍋配料無限供應,響鈴即叫即炸,魚皮脆口,肥牛質素高,餃子皮薄餡靚,值得一試,講到價錢合理之餘,雞煲味道唔使講,真係冇得頂,辣度任君選擇,最緊要係有服務,服務員會主動招呼客人,態度友善,落單後食物好快已送到枱上,啱晒我地一班朋友可以無限時食又可以無限時吹水既好地方,值得推介既一間火鍋店👍
而家好難搵到一間無限時間任
飲任食雞煲火鍋店(除啤酒外),食完雞煲可以即轉火鍋打邊爐,每枱有新鮮海鮮(人頭份量)同埋有好多火鍋配料無限供應,響鈴即叫即炸,魚皮脆口,肥牛質素高,餃子皮薄餡靚,值得一試,講到價錢合理之餘,雞煲味道唔使講,真係冇得頂,辣度任君選擇,最緊要係有服務,服務員會主動招呼客人,態度友善,落單後食物好快已送到枱上,啱晒我地一班朋友可以無限時食又可以無限時吹水既好地方,值得推介既一間火鍋店👍
2021-09-21
2021-04-28 3829 瀏覽
之前訂過一個雞煲盆菜覺得佢真材實料又夠味所以今次上舖頭再食佢嘅雞煲雞煲可添食 真係食唔停 🤤雞煲食完落啲肥牛落去撈下 味道超讚👍👍真係想放棄個火鍋🤣🤣火鍋料新鮮 真材實料自家製響鈴冇得輸🤤良心小店值得推介 🥰
之前訂過一個雞煲盆菜
自家製響鈴冇得輸🤤
良心小店值得推介 🥰

• 雞煲 自家製響鈴
2021-04-12 2321 瀏覽
近半年無出去邊爐, 任飲任食任坐唔錯的好地方👍👍雞煲試中辣, 好夠味肉又滑, 食不停😍海鮮各樣都好新鮮, 鮑魚貝殼類蝦就得每人一份, 但龍躉肉和鱔片可以任食響鈴即叫即炸, 自制的韮菜餃和龍躉肉餃必食, 其他食物都正。仲有雪糕好好味, 在外面未見過😍😍
近半年無出去邊爐, 任飲任食任坐
唔錯的好地方👍👍
雞煲試中辣, 好夠味肉又滑, 食不停😍
仲有雪糕好好味, 在外面未見過😍😍
2020-11-27 2508 瀏覽
朋友極力推介深水埗雞煲打邊爐,盛情難卻下今晚終於黎左福龍門食雞一黎就上左個雞煲(太肚餓,食完都唔記得影相),個雞煲幾有四川味,叫小辣對我黎講都已經好夠味喇!我最鍾意佢就係食完雞煲唔係原煲加水打邊爐,而係另外上一個自選鍋食完雞煲好快就黎左個海鮮套餐,仲有碟安格斯肥牛。嘩!碟肥牛真係不得了,靚到呢!仲要係任食!正!正!正!我地叫左花膠濃湯打邊爐,一黎緊係飲啖湯先啦!入口都幾濃。跟住再食即炸脆響鈴,白鱔片,龍躉水餃同黑豚肉。

一黎就上左個雞煲(太肚餓,食完都唔記得影相
),個雞煲幾有四川味,叫小辣對我黎講都已經好夠味喇!

食完雞煲好快就黎左個海鮮套餐

,仲有碟安格斯肥牛。嘩!碟肥牛真係不得了,靚到呢

!仲要係任食!正!正!正!

,白鱔片,龍躉水餃同黑豚肉。

2020-11-26
2020-09-28 2038 瀏覽
鋪頭環境衛生整潔位置近 「西九龍中心」方便入枱後服務員已主動問食乜態度有禮,落單後食物好快到同主動每過一陣,過嚟收走枱面食物骨頭飲品空罐雞煲 + 打邊爐 $288 加1可以refill 雞煲 同埋refill打邊爐食物雞煲- -雞肉🐔好滑,入味打邊爐- -海鮮新鮮,我地特別鍾情蝦🦐,以及響鈴(感覺同一般市面食既唔同,好似自己炸. 正正正正正)而家餐廳想平,食物質數都唔會要求高但依間真心講句值得推介價格合理 食物質數好
鋪頭環境衛生整潔

位置近 「西九龍中心」方便

入枱後服務員已主動問食乜

態度有禮
,落單後食物好快到

同主動每過一陣,過嚟收走枱面食物骨頭飲品空罐

雞煲 + 打邊爐 $288 加1

可以refill 雞煲 同埋refill打邊爐食物

雞煲- -雞肉🐔好滑,入味

打邊爐- -海鮮新鮮,我地特別鍾情蝦🦐,
以及響鈴(感覺同一般市面食既唔同,好似自己炸. 正正正正正

而家餐廳想平,食物質數都唔會要求高

但依間
真心講句值得推介

價格合理 食物質數好

2020-09-27
生日
  • 雞煲  +  打邊爐
2020-05-18 3777 瀏覽
好耐無嚟深水埗區食嘢喇,朋友推薦一間不限時任食雞煲火鍋嘅酒家,啱晒我哋聚餐。雖然叫酒家,但舖面唔算大,廳面應該唔多十枱,有卡座及圓枱,裏面有房供應,最少要有八人。食店樓底高,老闆話開業已有四年,冷氣機清潔得唔錯,環境乾淨企理。食物方面選擇唔算好多,都有唔少係回本嘅選擇,由其白鱔片,龍躉肉,牛小排,豚肉,響鈴質素幾好。以二百幾不限時嚟講性格比唔錯,我哋一行四人除咗食嘢當然唔少得飲返兩杯,都飲咗二十支左右藍妹。藍妹大支裝$33,另外有一款係雪花牌$12,仲有款已經唔記得咗。其實雞煲要辣先好食,感謝各位朋友嘅遷就,點咗bb辣嘅雞煲,雞煲味道可以,不過雞肉真係幾鞋。另外火鍋揀嘅2號嘅花膠濃雞鍋,湯底幾香,有一隻雞肶,但就見唔到花膠。花膠環球海鮮盤人頭每位一份,每款一隻,鮑魚,蝦,蟶子唔係活鮮,但肉質可以。白鱔片,龍躉肉係任點嘅回本位,大大片都幾厚身。安格斯牛小排,第一次上嘅牛小排比較鮮紅,之後顏色暗少少,口感唔差得遠,都唔錯,幾嫩,牛味唔算重。朋友話西斑牙白豚肉好味,唔肥又唔會鞋係唔錯嘅。即炸脆響鈴,圖中係第一碟,之後嘅更脆更好味。丸類餃類都大大粒。除咗蔬菜類,仲有點水魷魚,雞子,不過掛住飲酒

其實雞煲要辣先好食,感謝各位朋友嘅遷就,點咗bb辣嘅雞煲雞煲味道可以,不過雞肉真係幾鞋

白鱔片,龍躉肉係任點嘅回本位,大大片都幾厚身

朋友話西斑牙白豚肉好味,唔肥又唔會鞋係唔錯嘅

即炸脆響鈴,圖中係第一碟,之後嘅更脆更好味

丸類餃類都大大粒。

除咗蔬菜類,仲有點水魷魚,雞子,不過掛住飲酒就冇影相啦

除咗罐裝飲品,仲有一渣渣嘅清熱飲品。

2020-05-16
2020-03-27 1688 瀏覽
一個字 掂會再去一行十多人 一次群聚 順便賭馬 開開心心一個晚上食物冇得彈雞煲夠入味 新鮮海鮮 不是cheap 牛 有VIP房 汽水任飲 係可口可樂 道地 要加分無限時 老闆健談228 再加一 員工服務態度良好 周時入來換骨碟
一個字 掂
會再去