2022-09-02 72 瀏覽
性價比高既tea set😊最鍾意係個Earl gray scone!!個scone係鬆既唔會乾硬其他甜咸點都唔錯。然後預早講左想幫朋友補祝生日,想佢地幫手係碟到寫句happy birthday都十分落意幫忙❤️整體感覺好好😁Thank you so much!!
性價比高既tea set😊
最鍾意係個Earl gray scone!!
個scone係鬆既唔會乾硬
其他甜咸點都唔錯。
整體感覺好好😁Thank you so much!!
慶祝紀念
生日
2022-08-21 105 瀏覽
終於終於! 約齊姊妹們去到Swing at Tea time啦!  因為地點都唔太近地鐵站,最近應該都要係柯士甸站出,之後行過去.就應該最近上openrice 睇佢既評語都唔差,見人影相都好靚, 所以我地都叫左一set tea set感恩 職員們都好nice ,因為原來tea set係要提早預訂的,但我地即興去,所以無預早訂,但老闆都好好,竟然肯特登整比我地,超開心!雖然只係平日,但都坐滿人,我地order左🔆秘製麻油手撕雞角角窩夫🔆下午茶(2人set)下午茶set打卡就一定無輸,但唔好以為樣靚一定唔好食,你就錯啦,呢個set係好好食😋😋由其係burger ,仲有個芒果撻❤️❤️至於秘製麻油手撕雞角角窩夫,因為係speacialMeun 所以即叫,一上檯個樣又係要影下相,味道都係好正,因為中式同西式合壁👍感覺好特別,但原來咸咸既手撕雞 配 窩夫係咁正👍價錢都好相空,真心推介大家去試下
最近應該都要係柯士甸站出,之後行過去.就應該最近

雖然只係平日,但都坐滿人,我地order左

🔆秘製麻油手撕雞角角窩夫
🔆下午茶(2人set)

至於秘製麻油手撕雞角角窩夫,因為係speacial

價錢都好相空,真心推介大家去試下
2022-08-05
  • 秘製麻油手撕雞角角窩夫
2022-08-20 85 瀏覽
Girls Talk 又黎傾唔停,黎哩d比較遠離市區少少既地方都唔怕坐得耐比人趕走。訂左兩個Afternoon Tea Set 4位用,支持香港小店。雖然唔算好大,但都有打卡千秋同埋特色裝修。很優閑的環境。😋Afternoon Tea Set $280 (2人份量)先黎個小木屋蝴蝶主題既食物架,鹹甜點都有各種唔同食物。包括: - 辣味蝦沙律,各式迷你漢堡包(三文魚/泡菜/雞肉)-迷你芒果撻/ 迷你士多啤梨撻/朱古力bagel / 伯爵茶鬆餅/Tiramisu最難忘係迷你芒果撻同伯爵茶鬆餅,係超超超好食😋其他都係高上質素,除左泡菜果個包鹹咗少少,可能我食慣清淡。簡直成個set好食過好多酒店既high tea set😋冬陰功辣蝦卷心粉 $98哩個又係超好味,個卷心粉好少食到,煙靭唔淋身,冬陰功味好入味,直頭好似去左泰國咁。第一次食冬陰功湯以外嘅食物,好配搭。必食😋😋Special drink - Pink Hopper $60 (跟set +$20)哩杯好有西瓜,青瓜,少少薄荷味,加埋梳打既特飲,唔甜好fresh, 超好飲,必試😋⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿分)Swing.at 秋千.在 (佐敦)佐

先黎個小木屋蝴蝶主題既食物架,鹹甜點都有各種唔同食物。

包括:

- 辣味蝦沙律,各式迷你漢堡包(三文魚/泡菜/雞肉)

最難忘係迷你芒果撻同伯爵茶鬆餅,係超超超好食😋

😋冬陰功辣蝦卷心粉 $98

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿分)

Swing.at 秋千.在 (佐敦)
佐敦文蔚街23號文苑樓地舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #佐敦美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #swingat #hightea #afternoontea #閨蜜 #chill
2022-08-09 79 瀏覽
#fatchubelly佐敦秋千.在 (佐敦)Mini bagel tea set $328Tea set需要早一日預訂首先scone 好有驚喜😍好濃Earl grey 味口感鬆化外脆內濕潤唔會乾!至於四個mini bagel裏面最好食嘅係pulled pork chesse bagel👍有泡菜同芝士香辣惹味至於慢煮雞胸同三文魚bagel較為普通唯一一個甜味bagel係朱古力bagel🍫上面充滿溶化嘅朱古力唔會好甜但包體比較乾身整體bagel包體幾煙韌但有少少乾甜食方面比鹹食更出色🥰士多啤梨mousse cake🍓甜而不膩士多啤梨味幾濃唔會好假芒果tart🥭塔皮幾脆配上椰子cream幾夾!tiramisu cream好滑香濃嘅咖啡味好食!😍Cocktails prawn 🍤 蝦肉彈牙個sauce香香辣辣非常惹味👍最後tea set 跟兩杯嘢飲我同朋友都揀咗Dirty咖啡味濃口感香滑唔錯⚠️總括而言價錢比起出面酒店嘅tea set平好多但質素都唔錯絕對唔Hea🙈環境cozy平日去冇咩人非常適合同朋友high tea吹吓水評分:70回頭率:65
#fatchubelly佐敦

秋千.在 (佐敦)

Mini bagel tea set $328

非常適合同朋友high tea吹吓水

評分:70
回頭率:65
2022-08-04 746 瀏覽
Their afternoon tea set was quite attractive and best of all the last order is 6:30pm so you can enjoy it after work.However, you have to reserve the tea set in advance, which is quite convenient with Whatsapp.The afternoon tea set already includes coffee/tea but you can choose their special drinks for an additional $20.As this was their summer tea set, so some of the food items are slightly different from the menu but are tasty nonetheless.The server also kindly reminded us the strawberry chees

The server also kindly reminded us the strawberry cheesecake/mousse will melt and advised us to eat it first which was rich with a tarty sauce.
The pineapple coconut tart was very aromatic and gave a lovely summer vibe.
The dirty chocolate despite covered with chocolate was not too sweet. The bagels were chewy and the colorful arrangement made it even more appetizing. My favorite is the charcoal bagel with its spicy filling inside.
The scones here had a very strong earl grey aroma, which I loved a lot. The sauce of the prawn cocktail had a nice kick to it.
For drinks we ordered the colourful Pineapple Danube and Pineapple Black to match the summer afternoon tea. My Pineapple Black was a surprising nice match of the Pineapple Juice and the espresso. I would love to try their other food items but I was a bit full already. Maybe next time.
題外話/補充資料: Last order of afternoon tea 6:30pm. Need reserve in advance
2022-08-04
姐姐鍾意食ᴀꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ係人都知㗎啦🤫(妹妹我成日都要陪佢去食🫣)所以我哋得閒就會周圍去探索下有咩好食嘅下午茶今次呢間我哋覺得抵食又有質素,可以同大家ꜱʜᴀʀᴇ吓❣️.📍春夏迷你貝果下午茶($298/2人)(包2杯咖啡/茶).ᴛᴇᴀꜱᴇᴛ鹹食同甜品各4款,另外有ꜱᴄᴏɴᴇꜱ同2杯咖啡/茶呢個下午茶最特別係有4款ʙᴀɢᴇʟꜱ 🥯3色ʙᴀɢᴇʟ本身味道食唔到有分別但口感全部都好煙韌,加上唔同餡料都幾好食甜品高質,味道唔ʜᴇᴀ有心思,連ᴍᴏᴜꜱꜱᴇ都勁好食唯一係芒果柚子撻有啲失望個ꜱᴄᴏɴᴇ竟然係伯爵茶味,仲要超香超濃🤎有驚喜.🔸 ꜱᴍᴏᴋᴇᴅ ꜱᴀʟᴍᴏɴ • ᴏʀɪɢɪɴᴀʟ ʙᴀɢᴇʟ: 〰️煙三文魚夠肥美配埋ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ唔錯喔✌🏻🔹 ꜱʟᴏᴡ ᴄᴏᴏᴋ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ • ʙᴇᴇᴛʀᴏᴏᴛ ʙᴀɢᴇʟ: 〰️厚切雞胸肉幾嫩唔嚡,但醬汁少咗啲🔸ᴘᴜʟʟᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ • ʙᴀᴍʙᴏᴏ ᴄʜᴀʀᴄᴏᴀʟ ʙᴀɢᴇʟ: 〰️手撕豬辣辣地又ᴊᴜɪᴄʏ🔥加埋芝士好惹味我哋最中意呢款❣️🔹ᴅɪʀᴛʏ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ: 〰️ 黑朱古力淋面唔會過甜,朱古力味濃郁🔸 ᴘʀ

姐姐鍾意食ᴀꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ ᴛᴇᴀ係人都知㗎啦🤫
(妹妹我成日都要陪佢去食🫣)
所以我哋得閒就會周圍去探索下有咩好食嘅下午茶
今次呢間我哋覺得抵食又有質素,可以同大家ꜱʜᴀʀᴇ吓❣️

📍春夏迷你貝果下午茶($298/2人)
(包2杯咖啡/茶)
呢個下午茶最特別係有4款ʙᴀɢᴇʟꜱ 🥯
3色ʙᴀɢᴇʟ本身味道食唔到有分別
但口感全部都好煙韌,加上唔同餡料都幾好食
甜品高質,味道唔ʜᴇᴀ有心思,連ᴍᴏᴜꜱꜱᴇ都勁好食
唯一係芒果柚子撻有啲失望
個ꜱᴄᴏɴᴇ竟然係伯爵茶味,仲要超香超濃🤎有驚喜

〰️煙三文魚夠肥美配埋ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ唔錯喔✌🏻
〰️厚切雞胸肉幾嫩唔嚡,但醬汁少咗啲
〰️手撕豬辣辣地又ᴊᴜɪᴄʏ🔥加埋芝士好惹味
我哋最中意呢款❣️
🔹ᴅɪʀᴛʏ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ:
〰️ 黑朱古力淋面唔會過甜,朱古力味濃郁
🔸 ᴘʀᴀᴡɴ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ:
〰️蝦肉爽口🦐,醬汁酸酸辣好開胃
🔹ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ:
〰️咖啡味好突出,仲有啲酒香☕️
ᴍᴀꜱᴄᴀʀᴘᴏɴᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ食落幼滑濕潤,超高質❤️
🔸 ꜱᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ᴄᴀᴋᴇ:
〰️外型夠晒ᴄᴜᴛᴇ🍓味道一啲都唔頹
ᴍᴏᴜꜱꜱᴇ食落似雪糕,中間仲包咗果肉,好正!
🔹 ᴍᴀɴɢᴏ ᴘᴏᴍᴇʟᴏ ᴛᴀʀᴛ:
〰️雖然加咗芒果🥭同西柚想模仿楊枝甘露
但味道唔夠酸,算係咁多款中比較失望嘅👉🏻👈🏻
🔸 ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ꜱᴄᴏɴᴇ (ᴄᴏᴛᴛᴀ ᴄʀᴇᴀᴍ & ʙᴇʀʀʏ ᴊᴀᴍ):
〰️口感鬆脆,有啲似曲奇🍪
伯爵茶味超濃,食落唔會好乾,配埋個ᴊᴀᴍ,好食!

➕$20可轉做特飲,揀咗ᴘɪɴᴋ ʜᴏᴘᴘᴇʀ & ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ᴅᴀɴᴜʙᴇ
2杯都有漸層效果,打卡一流🍹
味道清新又消暑,好適合夏天飲

📍冬陰功辣蝦卷心粉($98)
ᴛᴏᴍ ʏᴀᴍ • ꜱᴘɪᴄʏ ꜱʜʀɪᴍᴘ • ᴄᴀꜱᴀʀᴇᴄᴄɪᴀ
佢哋自家調製嘅冬陰功汁真係做到又酸又辣🔥🇹🇭
有泰式風味之餘辣辣地可以刺激食慾🤤
卷心粉比較少見,質感有咬口仲幾掛汁添
蝦都有6隻🦐,爽口彈牙真係非常唔錯🥰

📍秘製麻油手撕雞牛角窩夫($58)
ʜᴀɴᴅ ꜱʜʀᴇᴅᴅᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪᴛʜ ꜱᴇꜱᴀᴍᴇ ᴅʀᴇꜱꜱɪɴɢ • ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ
手撕雞份量多仲好滑😳加埋雞皮又有膠質又滑溜
墊底嘅牛角包窩夫烘到脆身再加上蜜糖🧇🍯
麻油好香,味道唔錯✌🏻

呢間嘅出品幾高質,絕對唔係得個樣
鹹甜點都有放心思,餐廳仲有個搖搖凳打吓卡❤️
值得放落#草根私心收藏 ❣️

♒︎ 𝚜𝚠𝚒𝚗𝚐.𝚊𝚝 ♒︎♐︎下雨的日子☔️心情總是不太好所以去Cafe影下相坐下~食甜品就是最好的選擇⊂( *・ω・ )⊃有驚喜地覺得好食過某D五星級酒店💕🍓cheese cake造型靚之餘又好食!!EARL GREY SCONE出奇地夠茶味🍵咸點方面略嫌bagel有小小韌~不過夾餡部分做得不錯 雞胸好JUICY!另外因為有幾款係mini bagel的關係所以食晒成個SET之後都好很飽了(≧∇≦*)-貝果每款各一🥯Smoked salmon · original bagel // Slow cook chicken · beetroot bagel // Pulled pork cheese · bamboo charcoal bagel // dirty chocolate bagel以下每款各二🍮Prawn cocktail // Tiramisu // Strawberry cheese cake // Mango Pomelo Tart // Earl grey scone (cotta cream & berry jam)・‥…━━━☞・‥…━━━☞♡ ︎TEA SET需提早預約
♒︎ 𝚜𝚠𝚒𝚗𝚐.𝚊𝚝 ♒︎
♐︎
下雨的日子☔️心情總是不太好
所以去Cafe影下相坐下~
甜品就是最好的選擇⊂( *・ω・ )⊃
有驚喜地覺得好食過某D五星級酒店💕
🍓cheese cake造型靚之餘又好食!!
EARL GREY SCONE出奇地夠茶味🍵
咸點方面略嫌bagel有小小韌~
不過夾餡部分做得不錯 雞胸好JUICY!
另外因為有幾款係mini bagel的關係
所以食晒成個SET之後都好很飽了(≧∇≦*)
貝果每款各一
以下每款各二

・‥…━━━☞・‥…━━━☞

♡ ︎TEA SET需提早預約 ♡︎

2022-07-06 130 瀏覽
前排去咗間佐敦文青卡打cafe有以自家製貝果做主題嘅兩層架下午茶飲茶high tea 勁適合靜靜地同frd傾計🫰🏻-Mini Bagel Afternoon Tea Set(Menu在圖8)呢度嘅下午茶嘅貝果做主題🤩所以鹹點方面有三個迷你貝果漢堡⭐️煙三文魚/慢煮香草雞胸/手撕豬貝果細細粒 咬落有外層靭性十足 係我鐘意嘅bagel質地適合追求bagel高韌性人士 入邊煙煙韌韌👍🏻煙三文魚貝果漢堡夾住忌廉芝士係不敗組合👍🏻手撕豬食落微辣 開胃👍🏻最後個慢煮香草雞胸勁厚肉厚得黎因為係慢煮 所以肉質唔鞋😼咬落啖啖肉嘅健康之選 有驚喜甜點方面 ⭐️朱古力棉花糖bagel / 士多啤梨慕絲 / ⭐️楊枝甘露撻 /Tiramisu 各兩件👍🏻Tiramisu杯重咖啡味店員仲特別溫馨提示可以食咗可愛嘅士多啤梨慕絲先 怕易溶 nice最後仲有 ⭐️蝦沙律杯/ 伯爵茶鬆餅 各兩件Scone有伯爵茶味 但偏鬆散 一meet就散開🥲飲品揀咗 夏日特飲 同 焙茶Latte夏日特飲由西瓜青瓜青檸薄荷組成 fresh🤩焙茶Latte 唔多地方有 呢度嘅Hojicha Latte重茶味得黎仲好大杯 推薦👍🏻.#hkfunf
前排去咗間佐敦文青卡打cafe
有以自家製貝果做主題嘅兩層架下午茶
飲茶high tea 勁適合靜靜地同frd傾計🫰🏻
Mini Bagel Afternoon Tea Set
(Menu在圖8)
呢度嘅下午茶嘅貝果做主題🤩
夏日特飲由西瓜青瓜青檸薄荷組成 fresh🤩
焙茶Latte 唔多地方有
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_佐敦
#秋千在 (佐敦)
地址:佐敦文蔚街23號文苑樓地舖
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:3/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #佐敦美食 #下午茶 #bagel #貝果 #甜品#柯士甸美食#highteahk
2022-07-04 546 瀏覽
喺佐敦文蔚街23號嘅嘅「Swing At · 秋千」🛝 建議大家揸車嚟🚙 因為除咗佢比較遠離地鐵站🚈位置外,佢門口係好多咪錶位可以泊車,大約兜兩三個圈其實都會搵到位泊✌🏻weekend 嘅下晝大約2點半🕑嚟到,唔洗排隊直入,當時入面有兩台客,室內嘅裝修都擺設都幾靚✨ 空間感但大約只有6,7張4人枱好足同好光猛,有一個千秋凳位背景有LED 舖名嘅燈比你📍打卡📍坐到3點幾已經開始full 晒🍔香辣祕製糖漿脆炸雞 + 🥯竹炭bagel $98 bagel 🥯外皮非常煙靭但內軟熟,好有正宗嘅口感,竹炭其實係冇味嘅,所以可以當原味咁食🙈 脆炸雞有配個糖漿比你自己加🍯 炸雞都幾大塊🐔炸到外脆內濕潤又juicy😋脆漿亦夠薄👍🏻包入面有少少沙律醬,成個當burger 咁食好夾,side dish 揀咗意大利黑醋汁沙律菜🥙,夠晒清新😁唔鍾意食菜仲可以揀薯條🍟🍟墨西哥芝士辣肉醬薯條 $78個芝士辣肉醬🥩做得好好,肉汁夠晒香濃又夠辣🌶 芝士亦到有好多直情係會有拉絲效果🧀 夾埋啲薯條一齊食真係追住食,薯條🍟炸得金黃香脆🥐 Tiramisu Croffle $88呢個極力推界,唔止個賣相整得好靚😍 仲真係好

🍔香辣祕製糖漿脆炸雞 + 🥯竹炭bagel $98

🍟墨西哥芝士辣肉醬薯條 $78

🥐 Tiramisu Croffle $88
呢個極力推界,唔止個賣相整得好靚😍 仲真係好好食,下面個croffle🥐夾得岩岩好夠脆身冇過火,上面個tiramisu 做得好出色😳 切開真係見到入面係有幾層,最上層嘅cream 打得好滑身奶味勁濃郁好香🥛 中層嘅蛋糕層又夠濕又夠酒香,同牛角包一齊食好正👍🏻👍🏻👍🏻

☕️ Latte $42
咖啡正常發揮,奶香味唔算濃
2022-07-03
  • tiramisu  croffle
  • 辣肉醬薯條
2022-06-20 119 瀏覽
終於放假啦又係時候食好嘢獎勵下自己努力返工今次就試左以bagel做主題嘅下午茶餐廳有一個秋千打卡位去到嘅時候已經唔少人影緊相啦下午茶需要提早預訂大約等左20分鐘左右下午茶tea set就到啦Scone超鬆化一啲都唔乾又唔會硬唔洗配埋果醬或忌廉都已經好好食大蝦沙律原本以為只係普通沙律點知用左Tabasco少少辣又幾得意Bagel就有以下4款青瓜洋蔥配三文魚最正路嘅配搭 唔算好特別雞胸肉配生菜 -雞肉只有簡單嘅調味但唔會太淡 最驚喜嘅係一啲都唔會好乾好鞋芝士泡菜豬肉絲4款入面最好食泡菜豬肉鬆好夾朱古力流心棉花糖有燒過少少溶嘅口感最好食但呢個bagel口感偏硬士多啤梨蛋糕入面除左係士多啤梨慕絲仲真係有士多啤梨果肉味道唔會好甜好假楊枝甘露撻上面柚子果肉同埋椰子忌廉下面撻係芒果慕絲真係好似食緊楊枝甘露去到cafe當然要飲返杯咖啡啦兩個人食完呢個下午茶實在好滿足好靚可以影相之餘仲好好味
終於放假啦

好靚可以影相之餘
仲好好味
Bagel 下午茶
2022-06-15 105 瀏覽
﹂秋千.在﹁的介紹在社交平台一刊登了我便馬上到{{開飯喇}}Bookmark了這間必要到訪。適逢懵佬休息便捉了他帶我到﹂秋千.在﹁一嘗午餐!因我們比預約時間早到了30分鐘,因而只可安排高枱位置。阿懵實在太餓了,所以也沒太多要求就坐於高枱位置...其後卻發現...高枱位置是個不錯的拍照位呢果然最好的安排是隨遇而安啊!----------------我倆點選了-----------------前菜:辣肉醬薯條 及 牛油青口主食:冬陰公辣蝦卷通粉 及 阿懵最愛的全日早餐---------------------------------------牛油青口:味道濃郁,每隻青口都有著濃濃油香(懵佬是用飲的方式去品嚐此汁呢==!有夠誇張吧!但是真的啊!)辣肉醬薯條:薯條口感剛好外脆內軟的,而辣肉醬非常刺激味蕾,將薯條混在一起品嚐有驚喜呢!重量級全日早餐:又是阿懵見到就會必點的{{全日早餐}}---這次是重量級的難忘All-Day呀!份量大到足以令人當刻嘩然了~炒滑蛋、半大條鰻魚、兩塊窩夫、滿滿的沙律菜、一堆炒雜菌及..
﹂秋千.在﹁的介紹在社交平台一刊登了
我便馬上到{{開飯喇}}Bookmark了這間必要到訪。

適逢懵佬休息便捉了他帶我到﹂秋千.在﹁一嘗午餐!
果然最好的安排是隨遇而安啊!

前菜:辣肉醬薯條 及 牛油青口
主食:冬陰公辣蝦卷通粉 及 阿懵最愛的全日早餐
--------------------
-------------------

牛油青口:味道濃郁,每隻青口都有著濃濃油香

份量大到足以令人當刻嘩然了
~炒滑蛋、半大條鰻魚、兩塊窩夫、滿滿的沙律菜、一堆炒雜菌及...........
阿懵停不了口之 甜甜的{{紫薯蓉}}-----它不是死甜的,沒有特別後加的蜜糖,它的味道帶點沖繩紫薯的味呢 (是我太想念日本嗎XD?)

但這份{{全日早餐}}是我目前吃過的最難忘、最豐盛、最飽足的一個!
熱愛{{全日早餐}}的吃貨們不能錯過呀!
阿懵十分推薦
﹂秋千.在﹁ 給所有吃貨們呢!
非常有質素的一間誠意美食店
辣肉醬薯條
冬陰公辣蝦卷通粉
全日早餐----紫薯蓉
2022-04-14
5 分鐘 (堂食)
辣肉醬薯條
冬陰公辣蝦卷通粉
全日早餐----紫薯蓉
  • 重量級全日早餐
2022-06-13 88 瀏覽
呢一間Cafe 最出名一定係佢個鞦韆打卡位!呢度個日式鰻魚滑蛋海苔櫻花蝦貝果 好好食😋貝果口感好煙韌 而且仲係好特別嘅海苔櫻花蝦味 再配埋個鰻魚 味道好夾😍而且仲有埋炒滑蛋 相當豐富!
2022-06-07 102 瀏覽
柯士甸附近真係好多靚𝗰𝗮𝗳𝗲😛不經不覺我已經去左三間🤣鋪面有個<搖擺鞦韆>做打卡位,可惜我掛住同朋友傾偈唔記得影環境相🥲不過食物真係幾高質🥰值得再來呢😬➣ 日式鰻魚滑蛋、海苔櫻花蝦貝果(💰𝟭𝟭𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰.𝟯/𝟱超愛鰻魚的我衝着這個來的😍貝果回彈力十足,咬起上來都幾煙韌🥰貝果係海苔櫻花蝦味,同鰻魚食起上嚟好夾🙈炒蛋嫩滑唔會乾🤤➣𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 (💰𝟵𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱第一眼看到𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲份量超大的😗口感酥脆 ❤️𝗠𝗮𝘀𝗰𝗮𝗿𝗽𝗼𝗻𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺食落輕盈軟滑,食到最後有少少甜😛但整體來講都好好食😍

➣ 日式鰻魚滑蛋、海苔櫻花蝦貝果(💰𝟭𝟭𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰.𝟯/𝟱

➣𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 (💰𝟵𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱
2022-05-19 146 瀏覽
一入到餐廳,就見到靚靚鞦韆放咗係道,最岩女仔食完野坐係上面影相打卡,想坐住鞦韆 影張靚相嘅美女們就可以考慮下呢間餐廳啦!😍📸⚠️Fatfat去之前打過電話去book位,先知原來想試嘅bagel 下午茶都係要book定先嘅,所以大家想試就要係電話度講定先啦。⚠️今次試嘅迷你bagel 下午茶$298兩人份量👭,分四部份:各款bagel🥯、幾款特色甜品🧁、鬆餅🍪同埋細蝦配沙律🥙,而野飲就另叫。店主仲未岀下午茶嘅menu,所以仲未有呢幾部份嘅食物名住!Parma Ham原味Bagel Bagel入面夾住幾種材料,分別係Parma ham、沙律菜、青瓜同埋少少沙律醬。沙律菜同青瓜好新鮮,所以當鹹鹹地嘅Parma Ham加埋新鮮嘅沙律菜青瓜再配搭bagel 嘅煙韌,一齊食味道好夾,口感一流😋慢煮雞胸紅菜頭Bagel 個雞胸令我好surprise,雞味好岀,煮到岩岩好,唔會太韌同粗糙,好好食😚。入面又多沙律醬同新鮮嘅沙律菜,食落好fresh 😍。吞拿魚沙律竹炭bagel 呢個bagel嘅醬係吞拿魚沙律配少少紫洋蔥,FatFat好鍾意吞拿魚個浸味,而佢吞拿魚絲好多,吞拿魚味濃,再加埋紫洋蔥,食落口勁香!

Parma Ham原味Bagel

慢煮雞胸紅菜頭Bagel

吞拿魚沙律竹炭bagel
呢個bagel嘅醬係吞拿魚沙律配少少紫洋蔥,FatFat好鍾意吞拿魚個浸味,而佢吞拿魚絲好多,吞拿魚味濃,再加埋紫洋蔥,食落口勁香!🤩同樣入面都有啲新鮮嘅沙律菜同青瓜,一次過食,層次感好豐富。👍🏻👍🏻

Dirty朱古力流心bagel
鍾意食苦味朱古力嘅人試完呢款bagel 應該會心心眼😍。一切開入面係流心苦味朱古力,而表面灑滿朱古力粉。但係苦中又會一點甜,因為係bagel 表面有啲一粒粒棉花粒 ,可以中和下浸苦味!

各款甜品
入面有芝麻焦糖燉奶、提拉米蘇同埋橙色慕絲蛋糕。芝麻焦糖燉奶,焦糖甜度適中,食落口勁重芝麻味😳鍾意食芝麻糊嘅朋友仔應該會幾鍾意呢款。提拉米蘇,表面灑上可可粉,入面蛋糕鬆軟,食落質感好軟滑🤤橙色慕絲蛋糕,
泰式奶茶味,入面蛋糕同樣都係好鬆軟,不過Fatfat就冇乜性趣泰式奶茶味嘅蛋糕😅。

鬆餅
鬆餅表面有浸糖,食落外脆內軟,醬都有兩款,有藍莓粒嘅藍莓醬同埋奶油醬,奶油醬發得幾結實,食落口只係淡淡奶油味。鬆餅配呢兩款醬,食完有想再叫嘅衝動!

蝦配沙律菜
隻蝦🦐食落鹹鹹地,好爽口好新鮮,而沙律菜底有Tabasco醬,混合一齊食,食落又辣又fresh。😂

OREO 維也納朱古力咖啡(跟下午茶餐加$20) 7/10
表面灑上Oreo碎,中間加上cream,撈埋一齊飲,依然好重咖啡浸苦味。☕️

藍色小島
梳打咁,奇異果味幾岀,最緊要唔多冰,飲到最後唔會沖淡咗個味!🍹
2021-10-05
15 分鐘 (堂食)
2022-05-16 117 瀏覽
位於佐敦嘅呢間Cafe,地點有點偏遠,不近地鐵站唔太就腳;小妹為咗唔想摸門釘,所以一早book左位😎呢間餐廳主打自製貝果,而小妹未試過食貝果🥯關係,就二話不說即刻入去試試😍 裝修亦顯得花心思,專登整個鞦韆做打卡位,超讚💕惟坐位唔多,所以book定位較實際😛🍣🥑🥯煙三文魚牛油果蕃茄他他·原味貝果呢間Cafe以貝果出名,店內亦有多款唔同口味嘅手工貝果揀,令小妹抱好大期待😚 但結果…呢個原味貝果真係韌到用刀都切唔開,直頭連咬都咬唔爛咁濟😰 小妹以為貝果🥯外皮係烘脆左,但呢個係完全好似無烘嘅麵包,完全唔係啱小妹口味😓 至於內涵煙三文魚配牛油果🥑番茄他他,食落幾清新開胃,味道唔錯,加上旁邊配上沙律菜🥗感覺較健康~但因貝果🥯硬得太誇張,所以減咗唔少分🥺🍝意式番茄醬慢煮牛肋條卷心粉卷通粉以長條形為主,幾特別💕咬口煙韌,同平時嘅通粉感覺好唔同~味道惹味超香,唔會好濃味👍🏻牛肋條咬口不錯,唔會煮到好難咬,小妹幾欣賞呢碟卷心粉😚🍵凍抹茶鮮奶 味道好甜,且抹茶味唔夠濃,令茶味回甘味少,小妹好鍾意飲抹茶,一比較下的確有點失望😕🥤凍藍色小島賣相不錯,顏色溝得幾靚,但飲落勁似用7喜溝出嚟既feel…其他味道小妹已

🍣🥑🥯煙三文魚牛油果蕃茄他他·原味貝果

🍝意式番茄醬慢煮牛肋條卷心粉

🍵凍抹茶鮮奶

🥤凍藍色小島
賣相不錯,顏色溝得幾靚,但飲落勁似用7喜溝出嚟既feel…其他味道小妹已經唔係好記得🤣但呢款相對較抺茶鮮奶好飲🤭

整體黎講小妹最欣賞係牛肋條卷心粉,至於貝果🥯暫時唔會想再試,希望餐廳可以改善下咬口度😅 呢間餐廳嘅情調,的確可以令人有種悠悠閒閒既感覺,打卡位亦不錯🤭