2023-04-02
今晚約左姊妹黎到秋田浜燒食堂😍門外掛滿居酒屋燈籠🏮牆身布滿日文木板及魚網裝飾😊座位唔迫坐得幾舒服☺️我地點了小樽漁港二人前套餐😊而消費滿額仲可以參加一手捉赤蝦🦐刺身活動🤪今次就派出姊妹去攞😂估唔到佢咁叻可以攞到6隻咁多😋赤蝦好新鮮仲帶有甘甜蝦膏👍🥗季節沙律色澤亮麗🤩加入黑醋既沙律菜清新爽口😊酸味味好開胃☺️前菜明太子沙律🥗芥末八爪魚🐙彈牙芥末味重好刺激🤣醬油淮山漬健康開胃😍刺身五點非常新鮮🥰當中有厚切劍魚腩🐟油甘魚🐟赤身🐟三文魚腩🐠及交疊魚薄切簡單點醬wasabi已經好好食😋岩手縣米崎蠔🦪入口帶微鹹🤩餘韻清爽蠔身大隻豐滿👍濱燒🔥新鮮濃甜既函館北寄貝😊經濱燒後甜度更突出仲帶海水鮮味🤪超級新鮮南非鮑魚先燒再處理好內臟再以牛油燒香🧈店員細心將佢分開兩件讓我跟姊妹分享‼️味噌甲蘿燒🦀配多士係絕配😎把松葉蟹肉、蟹子及蟹膏混合放上脆香多士上面一齊食👍口感豐富‼️火炙香蔥三色迷李海鮮井上有三文魚、魚油豐富既左口魚加上米粒加入自家調配燒肉水果汁😋味道出色🥰明明好飽都食哂成碗👍最後甜品杏仁奶凍唔會太甜☺️杏仁味濃又滑😎
芥末八爪魚🐙彈牙芥末味重好刺激🤣
醬油淮山漬健康開胃😍
刺身五點非常新鮮🥰當中有厚切劍魚腩🐟
岩手縣米崎蠔🦪
入口帶微鹹🤩餘韻清爽蠔身大隻豐滿👍
濱燒🔥
新鮮濃甜既函館北寄貝😊經濱燒後甜度更突出仲帶海水鮮味🤪
火炙香蔥三色迷李海鮮井上 有三文魚、魚油豐富既左口魚加上米粒加入自家調配燒肉水果汁😋味道出色🥰明明好飽都食哂成碗👍
最後甜品杏仁奶凍唔會太甜☺️杏仁味濃又滑😎