餐廳: 秘坊
資訊:

2020-12-04 401 瀏覽
🌸#girlsfoodies荔枝角#girlsfoodies港式 🌸​【💛 #GF_List 】​🉑:外賣自取 9 折 ⭐評分: 8/10 ​———————————————​聽網友介紹去㗎!真係地膽先揾到😹 小店有堂食、外賣自取同區內送遞服務,每到午市繁忙時間,仲會多單到要close down 🤣 要食就早d落單,可以預訂㗎!——————————————————
​▪️ 自選車仔麵 ($13麵底 + $8唐生菜/滷豆腐 + $15雞扒 ) 送飲品細細間舖頭但選擇超級多,有早餐、有下午茶、有飯有麵有烏冬有西多士,連素湯都有!目測衛生都ok,外賣網上落單,去到比錢就得超方便!掙扎要雞扒定豬軟骨,但好肯定我簡啱咗!🤤 雞扒大大塊,醃料唔過鹹仲有啲香草味,處理都好好無雪雞味道,煎到皮脆肉嫩,亦無油膩感,啖啖肉好滿足!覺得應該要加翻係招牌雞扒,順便下午茶推多個雞扒包哈哈~滷水豆腐我以為係平時豆腐火腩飯嗰種質素㗎咋!點知咬落,入面嫩到好似椒鹽豆腐咁,鹵水汁唔太特別但甜甜鹹鹹幾入味,挑剔位係8蚊得2粒麻雀Size,有d貴~😣麵底揀咗米線,佢係茶記最難食嗰種軟beabea,遇水即刻發脹嘅粗身米線嚟,唔
【💛 #GF_List 】​
🉑:外賣自取 9 折
⭐評分: 8/10 ​
———————————————​
——————————————————

麵底揀咗米線,佢係茶記最難食嗰種軟beabea,遇水即刻發脹嘅粗身米線嚟,唔係店家烹調技巧有問題,係個料本身有問題,建議換第二隻牌子😖 秘制辣菜甫係免費加,單食正,浸落碗湯成碗嘢都惹味咗!😍

最後讚吓杯外賣凍檸茶,真係有少甜少冰,仲要1杯等於人哋外賣2杯,凍檸茶愛好者表示飲得好爽😌

✨ 秘坊 ✨​
📍荔枝角永盛工業大廈地下3號舖
⏰ 0800-1800 (星期日休息)​

2020-11-08 1148 瀏覽
🟣無厘頭:星期六就返半日、收工又係輕鬆日忙碌完畢去醫肚、做人唔會有苦惱車仔面係我最啱、行完街街又咁啱望見地下咁搶眼、原來直入係「秘坊」咁就一於睇食乜、望見餐牌咁多款款款想食咪段估、選擇困難又開始見到大雜開心哂、一碗就乜都有哂😂—————————-🟢秘坊大雜:秘坊大雜無得頂、大腸豬手唐生菜滷水蛋潮渊魚蛋、牛丸魚蛋無得頂蘿蔔炆得又夠稔、越吃越食甜入心秘制豬大腸夠勁、南乳豬手無得傾夠火夠喉入哂味、秘制菜譜更一流辣味辣得好出色、唐生菜又爽又甜牛丸魚蛋夠彈牙、滷水蛋做得出色配上秘坊豬骨湯、大雜車仔唔簡單成碗面稱心滿意、吃喝人生是天意🤗😂——————————-🟡自選車仔面:朋友自選車仔面、番茄湯底唔簡單香濃味道啖啖甜、鹵水蛋加荷包蛋豬手夠焾不在講、咖喱豬皮又入味鹵水豆腐更好味、冬菇炆得香又焾配搭粉絲更一流、粉絲索晒湯底味食落就更加滋味、車仔秘坊唔簡單隨咗好味同滋味、全無味精確好味——————————🔵小食:又來多三個小食、皮蛋木耳豬軟骨豬軟骨味道出色、黑醋木耳鉤爽口皮蛋來配個黑醋、滋味小食在心頭—————————-⚫️甜點:繼續來多個甜點、就係食呢個金磚特式金磚西多士,入面夾層花生掂咬開入面層層叠、

🟣無厘頭:
星期六就返半日、收工又係輕鬆日
忙碌完畢去醫肚、做人唔會有苦惱
車仔面係我最啱、行完街街又咁啱
望見地下咁搶眼、原來直入係「秘坊」
咁就一於睇食乜、望見餐牌咁多款
款款想食咪段估、選擇困難又開始
見到大雜開心哂、一碗就乜都有哂😂
—————————-
🟢秘坊大雜:
秘坊大雜無得頂、大腸豬手唐生菜
滷水蛋潮渊魚蛋、牛丸魚蛋無得頂
蘿蔔炆得又夠稔、越吃越食甜入心
秘制豬大腸夠勁、南乳豬手無得傾
夠火夠喉入哂味、秘制菜譜更一流
辣味辣得好出色、唐生菜又爽又甜
牛丸魚蛋夠彈牙、滷水蛋做得出色
配上秘坊豬骨湯、大雜車仔唔簡單
成碗面稱心滿意、吃喝人生是天意🤗😂

——————————-
🟡自選車仔面:
朋友自選車仔面、番茄湯底唔簡單
香濃味道啖啖甜、鹵水蛋加荷包蛋
豬手夠焾不在講、咖喱豬皮又入味
鹵水豆腐更好味、冬菇炆得香又焾
配搭粉絲更一流、粉絲索晒湯底味
食落就更加滋味、車仔秘坊唔簡單
隨咗好味同滋味、全無味精確好味

——————————
🔵小食:
又來多三個小食、皮蛋木耳豬軟骨
豬軟骨味道出色、黑醋木耳鉤爽口
皮蛋來配個黑醋、滋味小食在心頭

—————————-
⚫️甜點:
繼續來多個甜點、就係食呢個金磚
特式金磚西多士,入面夾層花生掂
咬開入面層層叠、啖啖花生夠口感
吃落好味確一流、來到一定要必吃
牛油牛奶好均勻、全部黏滿著西多
加埋花生有咬口、愛金磚吃停不口

————————
🟠飲品:
凍飲來個柚子蜜、濃郁柚子夠清香
味道健康不太甜、冰凍冰凍又涼快
熱飲檸蜜不會酸、清新檸檬飄飄然
全部餐具獨立包、吃出簡單又健康

————————-
食過「秘坊」車仔面,人生開心又一天
開開心心又一日...簡簡單單又一餐
開心🥳⋯⋯就係咁簡單
中午去咗荔枝角工廈取貨,順便喺嗰頭買埋午餐返去食。我喺網上見到「秘坊」線上落單有九折,於是我預早落單,過大約廿分鐘去到舖頭,我見到個情景真係嚇一嚇,因為有廿幾、卅十人喺走廊等緊😱,勁墟冚!小店位於工廈底層,舖頭主要做外賣單,我見佢有加盟各個外賣平台🥡。因此好多等嘅人同我一樣,喺上網落咗單先嚟拎。後尾發現原來佢都有個堂食舖位,喺主店轉過灣先到。儘管訂單多到一個點,但店員們仍保持禮貌,加上我見佢哋其實都好快手。我等多五分鐘左右,食物就Ready,整齊放哂入紙袋🛍。由於我本身已經一抽二袋,所以就無買車仔麵,廢事我笨手笨腳倒瀉湯🙈。我買咗一個撈烏冬比自己,再加一堆小食同同事Share食。韓式泡菜牛肉冷讚岐烏冬($42),呢個係我嘅午餐主食。🐮烏冬同牛肉嘅份量都唔少,外賣造型嚟講算非常好!烏冬面頭有紅椒絲、青蔥粒同泡菜等配料點綴,另外仲有醬料。醬料包括喺烏冬上面嘅甜辣醬,同埋獨立包裝嘅豉油一包,後者係偏淡嗰種,唔會過鹹。撈匀所有醬料同餸後,烏冬口味變得好韓風🇰🇷,整體味道唔錯。黃金炸魚餅($22/大),🍢炸魚餅有五塊,雖然應該係入貨,但魚餅好好食,魚膠夠彈牙,又唔會煎到太油太燶。泰式甜酸醬直接落
黃金炸魚餅
黃金炸魚餅($22/大),🍢炸魚餅有五塊,雖然應該係入貨,但魚餅好好食,魚膠夠彈牙,又唔會煎到太油太燶。泰式甜酸醬直接落咗喺個盒度,我自己就OK,但有啲人未必鍾意。
豬軟骨
豬軟骨($32/大),其實我諗好多小食都係車仔麵可點嘅餸嚟,豬軟骨嗰樣最明顯,哈哈🤣。豬軟骨亦係有五嚿,但感覺無咁抵食...,不過佢同樣係幾好味,成嚿肉連軟骨都忟到好淋好淋。
秘坊辣魷魚
秘坊辣魷魚($28/大),辣魷魚真係辣㗎啵🌶,不過都接受到嘅。大份嘅魷魚份量多,而且🦑魷魚唔係雪到死死實實、無尼味道嗰種。
滷水雞翼
滷水雞翼($32/大),🍗雞翼有五隻,滷水入味嘅,但雞肉就有少少嚡口。
涼伴皮蛋
涼伴皮蛋($12/小),皮蛋好正,後悔無叫到大份!皮蛋嘅蛋黃同蛋白我都好鍾意食,蛋白彈牙,而蛋黃就夠綿夠化。呢度嘅調味鹹鹹哋,好惹味🤤。
總括嚟講,小店嘅食物出品幾好食😋,價錢亦都抵!店員仲同我講遲啲會轉餐牌,加入多啲泰式粉麵,叫我第日試吓。我希望小店繼續咁好生意啦(多啲嚟),但同時要睇睇點樣可以再快手啲(密啲手)😉!
2020-10-29
20 分鐘 (外賣自取)
涼伴皮蛋
餐廳:秘坊 (荔枝角)地址:荔枝角青山道588-592號永盛工業大廈地下3號舖捐完血,去咗荔枝角一間最近都幾紅嘅車仔麵檔食lunch🍜。呢間秘坊取名為秘密食材同埋秘密嘅地方㊙️,希望帶比食客一個秘密驚喜🎊。佢地今年7月開業,去到就已經比佢地好客同熱情嘅服務態度吸引咗🥰,今次十二點幾去到,單係外賣就要等半個鐘🙈,原來外賣有9折,今日仲有回饋8折💓,所以決定係附近行個圈,晏啲再返黎食叫咗個自選車仔麵($13),麵線揀咗泰國綠豆粉絲(+$3),比較少係出面見到所以試下,由泰國入口🇹🇭,用綠豆整成,所以唔想食澱粉嘅人都啱😆。呢種粉絲比我地一般食嘅無咁鬆散,而且好彈牙😬,我幾鍾意❤️湯底揀咗秘坊特濃鮮茄湯(+$3),仲有好幾舊新鮮番茄🍅,湯底鮮香唔酸,加埋餐廳自家製嘅秘坊甜辣醬同秘制辣菜脯,確實有另一番風味,真係好好食🤤,不過唔食得辣嘅人就記得另上喇🙈餸方面要咗秘製豬大腸($10)、滷水豆腐($10)同秘坊辣魷魚($12)。豬大腸軟稔而且無腥臭味,清潔得幾好👍🏼;滷水豆腐就唔太食得出滷水味,可能因為個湯底太濃😂,不過一咬就爆汁😍,隱隱約約食到啲滷水香,唔會好咸;魷魚真係必叫🤩,爽口得黎煮得好稔,加上
餐廳:秘坊 (荔枝角)
地址:荔枝角青山道588-592號永盛工業大廈地下3號舖

捐完血,去咗荔枝角一間最近都幾紅嘅車仔麵檔食lunch🍜。

叫咗個自選車仔麵($13),

滷水豆腐就唔太食得出滷水味,可能因為個湯底太濃😂,不過一咬就爆汁😍,隱隱約約食到啲滷水香,唔會好咸;魷魚真係必叫🤩,爽口得黎煮得好稔,加上本身用秘坊辣汁煮過,特別惹味😋

另外叫咗個金磚西多士($25),因為老闆娘為食嘅關係😆,真係做到與眾不同👏,西多一開四,務求令佢有更多黃金脆邊👻,細細件亦尤其啱哂口細嘅女士😽,
花生醬有兩層,食落口鬆軟無咁厚實,花生醬濃郁之餘仲食到粒粒花生🥜

雖然堂食嘅位置有啲細,但食物質素、價錢同服務態度真係三大搶分位,值得推薦你去試下👍🏼
2020-10-30
15 分鐘 (堂食)
  • 金磚西多士
2020-10-30 239 瀏覽
一位朋友對食有要求推介,同她食飯一定唔會中伏。 仲可以唔用腦就食到好野...........今次都係一樣,好推介。 這間店要找到都可以話有點難度⋯⋯係工廈地下一條隱蔽小行,唔識路,我都係常常時運高朋友,一定睇唔到囉😂😂😂或👀大睇過左都會囉😂😂😂😂要食好野要細心找下啦⋯⋯好想開玩笑去找「秘坊」車仔麵檔... 一點都唔Hea,有飯食,有米線,當然有重點香港人發明的車仔麵。 我同朋友差唔下午茶時間才去這店,有些食品已經買哂。 服務員都好有禮貌,不停唔好意思。 好味嘢食一向都係早買☀️都好正常。非常要讚,小店餐具好明顯用心挑選過,唔係平時見的即棄。 米線食到見底就知好味啦😋下次,會試下菜底車仔麵.... 其實仲係唔係車仔麵呢😂😂😂

今次都係一樣,好推介。 這間店要找到都可以話有點難度⋯⋯

要食好野要細心找下啦⋯⋯

好想開玩笑去找「秘坊」

下次,會試下菜底車仔麵.... 其實仲係唔係車仔麵呢😂😂😂

2020-10-29
真係人品大爆發,自從上次跟店家交流過素食既問題後,老闆娘竟然主動提出請客 😳 今日中午黎到通道口... 哇,太多人排隊了吧?!等咗半個鐘,人龍依然不絕!但都係件好事~代表店家品質高先有大量捧場客 😀👍🏻🍜 自選車仔麵 (米粉+冬菇、滷豆腐、 唐生菜) 配 蕃茄濃湯米粉偏粗身,但入口順滑Q彈。純素蕃茄濃湯似羅宋湯一樣濃郁,雖然話外食湯底鈉質含量高應避免飲用,但太好味,忍不住喝光光 🙈🌟 以店家咁高客流量,難得仲咁照顧素食人士的需要,真係超感動 🥺🌟 又話說店家咁受歡迎,我都唔知應唔應該大大力推薦佢地,徒添壓力... 但真心覺得呢間店太好!🌟 想吃既素友們記得盡量提前係網上落單 / 避開繁忙時段,切忌Walk-in地址:荔枝角永盛工業大廈地下3號舖

地址:荔枝角永盛工業大廈地下3號舖

自選車仔麵 (米粉+冬菇、滷豆腐、唐生菜)
蕃茄濃湯(純素)
自選車仔麵 (米粉+冬菇、滷豆腐、唐生菜)
蕃茄濃湯(純素)
2020-10-24 271 瀏覽
第一次幫襯,外賣自取,返到屋企打開,包裝得好好,好乾淨。平時外賣最怕D餐盒未合實,搞到成袋又油又濕立立。今次外賣有咁多湯同飲品一D都無漏,唔會成袋濕立立咁👍🏻食物方面,我食咗滷水雞翼+豬軟骨+滷水豆腐,面底揀咗泰國綠豆粉絲。豬軟骨好好食,滷水雞翼同豆腐都好入味,粉絲唔會因為索晒D湯而一夾即斷,食到尾都仲有咬口。辣菜脯好味,但越食越辣,食到中段要抖抖,但又停唔到口,下次落單要叫佢唔洗比咁多😅整體感覺係一間有heart有質素的車仔麵。

整體感覺係一間有heart有質素的車仔麵。
2020-10-24
  • 豬軟骨
2020-10-23 1572 瀏覽
秘坊有如其名,地點都有點隱蔽,就係永盛工業大廈隔離條巷入去就見到,可以先在網上落單,去到才付款,超級方便,網上落單仲有9折優惠。韓式辣麻醬雞絲菠菜粉皮第一次食菠菜粉皮,帶菠菜味既粉皮非常特別,食落有口感,配埋韓式辣麻醬雞,非常惹味。自選車仔麵除左一般既常見既麵底之外,都有一些比較特別既選擇,例如辣乾撈和泰國綠豆粉絲,係外面比較少見既車仔麵底,今日一於試下辣撈粗,可選粗麵或幼麵,亦可選辣或不辣,餸菜選了自家制酸齋、秘坊辣魷魚和豬軟骨。仲有配料可選,秘制辣菜脯、泰國辣蝦粉、炸蒜和香蔥。限定推介:手打泰式魚餅店員話限定推介會每兩星期轉一次,等大家每次黎都有新野推出,泰式魚餅好有泰式風味,非常彈牙。涼伴皮蛋黃金炸魚餅日式涼伴青瓜

限定推介:手打泰式魚餅

手打泰式魚餅

手打泰式魚餅

日式涼伴青瓜

日式涼伴青瓜
2020-10-23
2020-10-21 968 瀏覽
今日我跟同事都沒有帶飯,大家都想食車仔麵,所以就去左公司附近個間車仔麵檔,可以之前一早上佢地個FB/IG SCAN 左個QR CODE 自選時間提早落單比埋$,外賣自取仲有9折添,去到比佢睇番訂單號,就可以好快有得拎,既方便又快捷!👍👍👍經典四寶(配菜:豬紅, 咖哩豬皮, 咖哩魚蛋, 紅腸)粗麵 $38: 配秘坊豬骨湯、秘製甜辣醬、牛腩汁: 車仔麵必食既四寶菜式,豬紅很入味唔會鬆散,咖哩豬皮爽口,吸左咖哩汁更惹味,而魚蛋更是用左我最喜愛既陳皮魚蛋,十分彈牙,紅腸厚身實肉,配埋秘製甜辣醬口感更提升不少,再飲啖凍檸茶,讚👍!日式照燒雞扒冷稻庭烏冬$48: 有塊大大既照燒雞扒,日式照燒味道好濃郁,雞扒肉厚嫩滑,配埋汁及wasabi撈一撈冷稻庭烏冬,烏冬更顯滑身煙韌。再飲啖凍菜蜜(少甜),更可滋潤一番!抵食三寶 (配菜:秘坊豬大腸, 蘿蔔, 唐生菜)$28 配粗麵、秘坊豬骨湯、秘製甜辣醬 (麵)、咖哩魚蛋、秘坊雲吞、秘製辣菜脯: 秘坊豬大腸洗得好乾淨,口感舒化韌脆;蘿蔔吸晒豬骨湯好腍身入味,唐生菜都好新鮮爽脆,自家製既雲吞,滑嫩的麵皮夾住鮮美的肉餡,十分鮮味,啖番啖可樂好消暑!👍😋另外叫左幾款

另外叫左幾款招牌小食:
-黃金炸魚餅(大)$22: 炸魚餅即點即炸,香濃魚肉味又唔會油淋淋!
-涼伴皮蛋(大)$22: 流心皮蛋美味清涼,就是一道開胃解膩的涼菜。
-秘坊辣魷魚(大)$28: 味道爽口脆身,食得辣既朋友們一定更覺惹味!
-秘坊雞翼尖(大)$28: 滷水雞翼尖睇色水就知道夠淋又夠味,有住家車仔麵既味道!
-麻辣豬耳(小)$15: 麻辣味濃郁,豬耳夠爽脆!味道鮮香不膩!
-滷水豆腐(小)$15: 豆腐索晒滷水汁更入味,
彈嫩的口感更加豐富!

+++++++++++++++
2020-10-19 288 瀏覽
有創意車仔麵這間位於荔枝角車仔麵小店,看似不起眼,但食過返尋味,好欣賞老闆願意創新,讓顧客因個人喜好,可以有不同的選擇。老闆綜合了中、日、泰式的食品創造出百變多樣的車仔麵食品。包括有素食車仔麵,若果不喜歡食麵的話,可以轉飯底。除此之外,湯底也有很多不同的選擇,除了無味精湯底,更有蕃茄湯底,冬陰功湯底等選擇。下午茶餐亦相當實惠,用料十足。金磚西多士$25即叫即整,三層麵包,花生醬配煉奶,用料十足。秘方煎餃子$26即叫即整,共有五隻秘方大雜$53 面底可以有多款的選擇,朋友選了公仔麵,裏面有秘方豬大腸,南乳豬手,滷水蛋,潮州魚蛋,牛丸,蘿蔔,唐生菜車仔麵我選擇粗麵配秘方冬陰功湯祕制豬大腸、咖喱魚蛋、滷水蛋,辣魷魚等限定推介(每兩星期轉一次)手打泰式魚餅,非常彈牙。秘坊荔枝角永盛工業大廈地下3號舖(近荔枝角B1出口)63616968
有創意車仔麵

下午茶餐亦相當實惠,用料十足。
金磚西多士$25

即叫即整,三層麵包,花生醬配煉奶,用料十足。

秘方煎餃子$26
即叫即整,共有五隻

秘方大雜$53

我選擇粗麵配秘方冬陰功湯
祕制豬大腸、咖喱魚蛋、滷水蛋,辣魷魚等

限定推介(每兩星期轉一次)

手打泰式魚餅,非常彈牙。

秘坊
荔枝角永盛工業大廈地下3號舖(近荔枝角B1出口)
#車仔麵 是香港的特色美食,可惜作為素食者真的有點無福消受:你以為有蔬菜野菌就=素食?NONONO ~其實不同家的車仔麵店都有自己的獨特湯底,而這些湯頭大多都是豬骨/牛腩/魚頭/雞湯等。即使是蔬菜類都有很多加入肉汁或蠔油等,反正素食者想正正常常食碗車仔麵都地雷處處,而香港地有真素食的車仔麵店又少之又少 😔 但是熊貓有開心大發現!荔枝角有家車仔麵店竟然有素食車仔麵選擇 🎉 他們竟公然指明有『素食三寶』,熊貓當然要深入研究一下 🧐🍜 素食三寶 (冬菇、白蘿蔔、豆卜 + 唐生菜) - HK$28🌟 湯底可選:素湯 (用菇菜製成) / 蕃茄濃湯🌟 網上落單自取再有9折!推薦指數(5分為滿):🐼🐼🐼🐼這家店有幾方面值得讚賞:1️⃣ 便宜但不欺場車仔麵份量足:#冬菇 至少給了6粒;#白蘿蔔 大件清甜又沒渣。而且素湯又濃濃菇香又味足,熊貓以為會『淡某某』所以加了香蔥,其實真的不用加也行。而且還可以免費添加其他醬汁及配料如秘製辣醬及菜脯等 (菜脯好辣但又辣得好過癮 🙈) 2️⃣ 店舖衛生意識高雖然位於工廈小窄巷,但衛生意識非常高!收銀及廚房都充分隔離,保證不會交叉感染!3️⃣ 誠意十足的

🌟 湯底可選:素湯 (用菇菜製成) / 蕃茄濃湯
🌟 網上落單自取再有9折!

推薦指數(5分為滿):🐼🐼🐼🐼

這家店有幾方面值得讚賞:

1️⃣ 便宜但不欺場

2️⃣ 店舖衛生意識高

3️⃣ 誠意十足的店家
因為怕中伏,熊貓特意私訊店員了解。店員不但對素食有一定水平的了解,還畫圖講明哪些是素哪些含五辛等 (見圖) 還虛心資詢更多關於素食者的偏好以改善菜單。比起有些一知半解又馬虎回覆的店家,這間店實在出色太多了!這樣有誠意的店家,你能不大大推薦嗎?

整體來說,無論價錢、味道、衛生、誠意等各方面,這家 #秘坊 都是水平之上,連同行的葷食同事們都大讚味道不錯,絕對可以再戰 👍🏻

📍@secret_in_official 秘坊 🇭🇰
地址:荔枝角永盛工業大廈地下3號舖
網站:www.secret-in.com

#hkig #instafood #veganfoodporn #hkfoodie #foodiehk #foodlover #hongkongvegan #hkfoodshare #veganfoodie #veganhk #香港美食 #荔枝角美食 #荔枝角素食 #純素 #香港素食 #travelgram #飲食日記 #whatveganseat #veganfoodblog #hkfoodblogger #卡路里 #食評
2020-09-29 433 瀏覽
前日經過,發現一間小店,感覺良好,加上網上叫餐有9折,又可以節省時間,所以一試。昨天第一次幫襯這個小店,下了單。打算趕返工的時間順路可以拿走早餐,落單時大家切勿Take現在立即取,原來他們是沒有做的,要有時間他們才會處理。也沒所謂因還有時間!等多了幾分鐘才有的早餐帶回公司食,沒想到第一啖食的時間,感覺蕃茄餐肉通粉好像沒有煮一樣,蕃茄湯底很酸,通粉像把出水後沒有煮過一樣很難食,成個通粉一點也不暖也不熱,好像將所有材料加落一個碗度罷了。所以,我只食了蛋同餐肉,沒嘗試過那麼浪費的便掉一整個早餐。所以主題很貼切沒有想過那麼難食的早餐!希望小店自行多加留意。失望的一天等多了!!!
2020-09-28
15 分鐘 (外賣自取)
$23.4 (早餐)
  • 蕃茄蛋餐肉通粉配香草包,熱檸茶
2020-09-12 529 瀏覽
今日第三次食,除左豬大腸同辣魷魚係正嘢之外,西多同竹笙同餃子都好食。好足料,份量幾多。意外驚喜係杯奶茶,好香好味。早餐都有衝動過黎買(利申: 奶茶控)粉麵我都係中意佢個泰國綠豆粉絲多啲😋😋麻辣可以再辣d~車仔麵黎講,餸嘅選擇算多。兩次再黎都有新出品新野食,好有新鮮感,同事食左淮山蓉冷麵,好fresh。好適合我喱d想扮健康嘅OL~ 要用apps落單,員工好friendly,即刻幫我,慳番攞電話~ 有親切感,食得出好用心
早餐都有衝動過黎買(利申: 奶茶控)

粉麵我都係中意佢個泰國綠豆粉絲多啲😋😋麻辣可以再辣d~

西多
番茄豬肉餃子
西多
番茄豬肉餃子
2020-09-11 401 瀏覽
呢排疫情嘅關係,除咗返工真係好少出去街食飯我喺荔枝角附近返工,成日都係食茶餐廳,附近嘅茶餐廳都差唔多食得7788;我平時都幾鍾意食車仔麵,貪佢可以自由配搭唔同嘅小食,今日同同事試吓去食下一間啱啱開嘅車仔麵以呢個價錢來講,份量都算多通常車仔麵嘅湯底都係用清水,再加滷水汁但佢呢個湯底你飲得出係真係有肉味同埋冇加味精魷魚好爽口,必試整體來講,因為個湯底唔係味精水,係肉湯,價錢唔算貴,質素算中上,可以再試
呢排疫情嘅關係,除咗返工真係好少出去街食飯

滷水雞翼、魷魚、芝士腸(湯底另上)
以呢個價錢來講,份量都算多

通常車仔麵嘅湯底都係用清水,再加滷水汁
但佢呢個湯底你飲得出係真係有肉味
同埋冇加味精
辣魷魚
魷魚好爽口,必試

2020-09-09
滷水雞翼、魷魚、芝士腸(湯底另上)
辣魷魚
2020-09-04 422 瀏覽
喜歡周圍搵好味既車仔麵喺IG見到有人推薦,專程到荔枝角試試店舖較隱蔽,但門口麵有餐牌可搵到可堂食及外賣堂食位置睇得出悉心佈置,坐得舒服食物選擇多一去到,店員用心講解,又主動幫我地落單做介紹叫左酸辣湯底米線,同豬骨湯底加秘製麻辣醬酸辣湯底好足料,有腐皮,肉碎等等麻辣醬好好味食得出湯底無落味精餸菜特別推介豬軟骨同雞翼尖份量多,又夠淋身入味魷魚都好爽口入味奶茶茶味都好夠會再回頭食👍🏽👍🏽👍🏽
喜歡周圍搵好味既車仔麵

喺IG見到有人推薦,專程到荔枝角試試
店舖較隱蔽,但門口麵有餐牌可搵到
可堂食及外賣
堂食位置睇得出悉心佈置,坐得舒服
食物選擇多
一去到,店員用心講解,又主動幫我地落單做介紹
叫左酸辣湯底米線,同豬骨湯底加秘製麻辣醬
酸辣湯底好足料,有腐皮,肉碎等等
麻辣醬好好味
食得出湯底無落味精
餸菜特別推介豬軟骨同雞翼尖
份量多,又夠淋身入味
魷魚都好爽口入味
奶茶茶味都好夠