2022-01-05 339 瀏覽
集團式諗住食好小小點知仲衰過小店服務態度差食物差環境差衛生差有位死都唔俾客坐死都話有訂位到食完都仲有大把位明明漏單又話我地明明無叫但你就係明明無覆單所謂既經理連一句唔好意思都唔識講食物唔夠熱飯凍 串燒凍衞生又唔好比個碗又唔乾淨仲要疫情底下衞生都係咁差早知比錢受人氣我去食茶餐廳唔好
集團式諗住食好小小
仲要疫情底下衞生都係咁差
早知比錢受人氣
我去食茶餐廳唔好
2022-01-05 306 瀏覽
這間日式餐廳, 餐牌種類都有很多, 有鐵板燒、壽司、卷物手卷、一品料理、刺身、石鍋飯、丼飯、甜品今天試了北海丼北海道刺身飯(三文魚、帶子、海膽、三文魚籽)牛脷鹽燒一串剌身飯很足料, 三文魚厚身油脂分佈剛剛好, 帶子大大粒, 海膽、三文魚籽非常新鮮, 另配上麵豉湯還額外點了一串鹽燒牛脷, 即叫即燒, 熱辣辣肉汁豐富, 有驚喜坐位寬敞舒適, 上菜都很快, 不過服務態度真的很一般, 店員常常看不到顧客舉手下單, 這個真的需要改善

今天試了
北海丼
北海道刺身飯(三文魚、帶子、海膽、三文魚籽)
牛脷鹽燒一串

• 海鮮丼飯
2022-01-04 253 瀏覽
味道和服務都不好,因為是中午時間,原要求卡位,但服務員說是6人枱,要求板隔搭枱比我哋,我哋拒絕,佢就安排咗去窗邊。位置環境十分曬,太陽直照我臉,極不推薦女士們光顧!

2021-12-25 309 瀏覽
門口接待態度極度惡劣,想問佢仲有幾多張枱有就黑口黑面,叫我哋等吓啦等等下期間無啦啦又有啲不知名嘅客人入咗去,然後又話有訂枱喎一張又一張,無位咪唔叫人唔好等囉,洗咩派飛姐,派完都無位坐入到去,枱都未抹乾淨,成張坐椅都濕Order唔夠幾分鐘就有嘢食但全部嘢食都唔係我哋台原來同隔離枱掉轉咗不停咁上錯食物大不如前,壽司飯少醋味又無,一夾就散哂,魚生唔新鮮諗住搵個高級小小反映啦,態度仲衰過普通員工,一句唔好意思都冇,然後話我哋啲魚生係咁冇人投訴過見呀男經理咁好嘅態度,我都唔想再同佢爭論落去有咁樣嘅經理難怪有咁多咁嘅員工啦唔知貴店經理係咪咁樣培訓員工待客之道係咁價錢高檔,裝修高貴不過服務衰過普通茶檔食物同元氣冇分別
等等下期間無啦啦又有啲不知名嘅客人入咗去,然後又話有訂枱喎
一張又一張,無位咪唔叫人唔好等囉,洗咩派飛姐,派完都無位坐
入到去,枱都未抹乾淨,成張坐椅都濕
食物大不如前,壽司飯少
醋味又無,一夾就散哂,魚生唔新鮮
見呀男經理咁好嘅態度,我都唔想再同佢爭論落去
有咁樣嘅經理難怪有咁多咁嘅員工啦
唔知貴店經理係咪咁樣培訓員工待客之道係咁
價錢高檔,裝修高貴不過服務衰過普通茶檔食物同元氣冇分別
2021-12-19 321 瀏覽
Yoho 分別有兩間餐廳有壽司食🍣平時大多數都係食純壽司(之後會po)😆今次就唸住食下第二間🤤呢間嘅價錢較高💰而坐位方面都ok嘅🔺雜錦天扶良 $138分別有茄子🍆2隻蝦🦐秋葵,南瓜🎃番薯🍠同魚🐟天婦羅好脆😳炸粉唔會好厚🤫而醬汁就普通💁🏻‍♀️而個人最鐘意嘅係蝦🥰🔺刺身拼盤(8款)🎣$318刺身拼盤大部分都係魚類😙所有刺身都好新鮮😚有d刺身之前未食過添🤩而三文魚好肥美🍣最驚喜係海膽竟然唔腥😳夾埋魷魚更好食🤤🔺壽司拼盤(10款)🍣$248有10件壽司🍣仲有好細碗蟹肉飯🦀同玉子所有嘅壽司水準都好高😚但份量就較少🤭🔺天扶良蝦物🍤 $78卷物裡面有炸蝦🍤青瓜🥒而外面有蟹籽包住🙆🏻‍♀️再加埋沙律醬真係超夾🤤而炸蝦個炸皮唔係冧嘅😚🔺單點壽司🍣🔹三文魚壽司🐟$28同平時嘅三文魚壽司大同小異🤭🔹火炙三文魚壽司🔥$38個人較鐘意呢款壽司😉三文魚燒過令壽司更好食🤤🔹香蔥吞拿魚腩壽司 $68而家睇返個價錢都有少少嚇親😂但個人唔食吞拿魚所以呢件壽司係屋企人食🤭屋企人話都唔錯🙌🏻🔺整體黎講食物嘅質素都偏高🙌🏻但價錢方面真係偏高😳cp值就真係唔係幾值啦😣係元朗呢個地方可以揀cp 值更高嘅餐廳😗

🔺雜錦天扶良 $138

🔹火炙三文魚壽司🔥$38
個人較鐘意呢款壽司😉三文魚燒過令壽司更好食🤤
🔹香蔥吞拿魚腩壽司 $68

2021-12-09 226 瀏覽
無質素的餐廳沒有服務眼見有數位侍應不過完全無理你咁解現時天氣冷杯茶都係冷的 應該係學人拉麵店?食物差壽司收貴的價錢不新鮮烏東得個咸字Yoho價錢質素是咁樣寧願俾多少少錢食好啲
無質素的餐廳
沒有服務
眼見有數位侍應不過完全無理你咁解
現時天氣冷
杯茶都係冷的
應該係學人拉麵店?
食物

Yoho價錢
質素是咁樣
寧願俾多少少錢食好啲
2021-11-13 492 瀏覽
從沒想過在LUBUDS 集團餐廳會受到如此無禮的對待。海港城及又一城分店均有一定質素保證,然而元朗分店郤是天淵之別,首先不是walk-in,是經openrice 訂位。原來會安排廚房門口。另外安排入座已即時反映位置很焗及有異味。希望安排調位。然而待應們態度傲慢,所有枱均已訂座。本不想換地方,算吧快快食餐飯便算。然而示意找侍應。相信是較senior 的待應只理會隔離枱,及後解釋是該枱落單,但落單內容是討論小朋友事宜。終於有侍應回應。我再查詢有沒有其他位置可調,但換來要受氣,給一位黃(王)姓男經理無禮對待。選擇即時離開,食餐飯不想氣。
從沒想過在LUBUDS 集團餐廳會受到如此無禮的對待。

選擇即時離開,食餐飯不想氣。
2021-11-09 588 瀏覽
早嗰排外賣自取65折,間中都有買走食試過質素覺得ok咁啱見到lunch有折就諗住試吓堂食呢間應該係同海港城嗰間天穴同一個集團黎嘅不過價錢當然就平一截啦食過2次壽司餐覺得佢地都keep到水準而我就唔食三文魚子,餐廳好窩心轉左另一款俾我特上壽司御膳拖羅同炙燒左口魚重油脂,香口海膽微苦,整體唔差嘅~呢張係上次食嘅👆🏻~串燒御膳有八款,配白飯唔食牛舌,餐廳轉左第二款蔬菜燒得啱啱好,保留原有水份雞翼同鱔都係,燒完好juicy腩肉反而燒得太乾,食落都幾靭整體都幾咸吓,應該啱送酒落少d鹽就好喇~每個餐都會跟餐前小食、沙律、蒸水蛋同麵豉湯~總結:老老實實如果呢個價錢嘅壽司餐唔算貴但應該係lunch time先唔過$200
早嗰排外賣自取65折,間中都有買走食
試過質素覺得ok
咁啱見到lunch有折就諗住試吓堂食
呢間應該係同海港城嗰間天穴同一個集團黎嘅
不過價錢當然就平一截啦

食過2次壽司餐覺得佢地都keep到水準
而我就唔食三文魚子,餐廳好窩心轉左另一款俾我

特上壽司御膳
拖羅同炙燒左口魚重油脂,香口
海膽微苦,整體唔差嘅

呢張係上次食嘅👆🏻

串燒御膳

串燒御膳
有八款,配白飯
唔食牛舌,餐廳轉左第二款
蔬菜燒得啱啱好,保留原有水份
雞翼同鱔都係,燒完好juicy
腩肉反而燒得太乾,食落都幾靭
整體都幾咸吓,應該啱送酒
落少d鹽就好喇

每個餐都會跟餐前小食、沙律、蒸水蛋同麵豉湯

總結:
老老實實如果呢個價錢嘅壽司餐唔算貴
但應該係lunch time先唔過$200
2021-11-07 302 瀏覽
一入門口,帶位男士已經唔太客氣問有沒有安心出行,入座後想轉其他的位置,門口男士聲稱其他全部都被預訂了,對,是全部,平日的晚上竟然全部預訂了,不知道是否有那麼多生意呢?這店的員工服務真的很一般甚至差,無論是下單的員工甚至疑似是女經理,我們舉手很久也沒有職員留意到我們,而那位疑似女經理明明就看見我們但也沒有理會我們,反則只顧跟客人聊天,感覺不被尊重食物方面,十分一般,刺身有腥味,不新鮮。完全不值價錢附上午餐圖
食物方面,十分一般,刺身有腥味,不新鮮。
完全不值價錢
附上午餐圖
2021-10-28 300 瀏覽
又嚟指定動作!有質數既日本野真係食幾多次都唔會厭!今晚繼續與好朋友食好西!繼續OMAKASE! 老實說,在香港閒閒地食個OMAKASE,每位都要千幾二千蚊!但重要係未必有質素,所以難得搵到一間好食之餘,又俾到我日本居酒屋那種人與人之間既亙動,真係難得!所以一定要好好介紹俾大家!人均消費$800-1500 (其實都係睇你食D乜!一分錢一分貨)😜🤪推薦:Omakase 廚師發板 (可以既話,坐Bar 枱好feel d)燒物,尤其手羽 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻茶碗蒸👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️位置:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️CP: ⭐️⭐️⭐️⭐️係元朗站K出口yoho mall 直行就係!位置非常方便!
又嚟指定動作!有質數既日本野真係食幾多次都唔會厭!

今晚繼續與好朋友食好西!繼續OMAKASE!

推薦:

燒物,尤其手羽 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
茶碗蒸👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
位置:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
CP: ⭐️⭐️⭐️⭐️

係元朗站K出口yoho mall 直行就係!位置非常方便!
2021-10-27
用餐優惠
優惠券、現金券
2021-10-24 249 瀏覽
叫了多次不同的員工拿筷子及碗,全部也是頭也無回,等了超過十分鐘,再問一位員工,才幫我們拿,明明半分鐘的事情也不知為何還需要客人等待10分鐘?下單也一樣,不停舉手也沒有人看到,有人看到了卻說自己不懂下單又要再等,之後才見到有員工施施然走過來下單 感覺大部分員工都在發夢 員工不足是餐廳的問題,也不應該只要客人在等待吧 這樣價錢還要加一 沒服務可言吃茶餐廳更好上次8月來吃飯,兩個月後再來,已經當比多一次機會,服務依然沒變
員工不足是餐廳的問題,也不應該只要客人在等待吧
這樣價錢還要加一 沒服務可言吃茶餐廳更好

2021-08-31
2021-10-22 191 瀏覽
環境:坐位很闊落,坐得好舒服。食物:食品都幾新鮮、味道不錯。費用:收費不便宜。交通:交通很方便,搭西鐵、巴士都可去到。媽媽話想食日本野,最後入左呢間餐廳。媽媽話之前食過,所以同我食。入座時間好尷尬,係3點前後。本來職員話飲品有買一送一,但之後話3點入座計有8折優惠,咁樣會抵啲。我們叫左迷你雜錦魚生飯配天婦羅麵餐、壽司、飲品。個餐好豐富,個迷你魚生飯有三文魚粒、蟹子、還有一款魚生粒、仲有醃蘿蔔同青瓜。天婦羅炸得好靚,仲有兩隻蝦添。個烏冬好好食,個湯都好好味。真心覺得個烏冬好食過魚生飯。三文魚壽司 & 蟹籽壽司普普通通啦。凍柚子蜜好味,但無匙羹,好難食到杯裡的柚子。最後職員還送上甜品,賣相感覺有點苦,但食落感覺似啫喱,唔太甜,好好味。
環境:坐位很闊落,坐得好舒服。
食物:食品都幾新鮮、味道不錯。
費用:收費不便宜。
交通:交通很方便,搭西鐵、巴士都可去到。

我們叫左迷你雜錦魚生飯配天婦羅麵餐、壽司、飲品。
三文魚壽司 & 蟹籽壽司普普通通啦。
凍柚子蜜好味,但無匙羹,好難食到杯裡的柚子。
2021-10-22
5 分鐘 (堂食)
2021-09-01 313 瀏覽
好貴,叫咗個鰻魚飯我覺得好rich,食到後尾好漏,環境係幾舒適,不過真心覺得overpriced 左 刺身拼盤更加貴就唔使講,如果淨係食壽司同埋刺身一家四口可能可以食幾千蚊
2021-08-30 376 瀏覽
以後唔會再去。今日中午walk in去食,一去到門口,帶位嗰位先生問我哋有冇訂位,我哋話冇,佢已經好似唔耐煩,覺得我哋點解唔訂位,然後我哋想坐中間嗰排類似卡位,好似舒服啲,又有少少陽光,但帶位先生堅持唔俾,當時係中午12:00,未係peak hour,餐廳目測約6成滿,仲有好多吉位,但佢講到我哋得兩個人,如果坐嗰度就會霸左張四人枱,如果之後有人入坐,佢咪要加塊板(唔知係咩道理,總之就覺得你兩個人就唔好霸住張四人枱)ok我哋唔想求你,將就坐其他位,可能係商場冷氣開得細,連帶間餐廳都冇冷氣,全餐飯我哋都要擺個風扇喺枱面。服務方面都冇乜服務可言,基本野,上set唔係一次過上,2個set都有餐湯+蒸蛋,就上咗1份先,我哋仲以為得1個餐有,然後隔咗10分鐘,佢又上多份湯+蒸蛋,之後又突然上沙律同前菜(呢兩樣唔係應該一開始就要上嘅咩?)然後就上主菜,我同個侍應講想要隻碗,佢完全冇反應,我都諗佢係咪聽唔到,隔咗陣就再搵另一個侍應攞兩隻碗,我哋想share兩個飯,然後佢就真係淨係俾兩隻碗,匙羹都冇俾,可能係我講得唔清楚啦。之後搵另一個侍應加茶,佢就只係加一杯,冇加我朋友嗰杯,就走咗去隔離枱加茶,然後要
以後唔會再去。
之後搵另一個侍應加茶,佢就只係加一杯,冇加我朋友嗰杯,就走咗去隔離枱加茶,然後要叫佢加俾我朋友,佢先再加,都應該係我講得唔清楚,應該要講明,唔該加兩杯茶啊。
食物方面,呢個咁樣嘅加拿大海膽飯要$408,都真係好無言。
集團經營嘅餐廳,各方面都可以咁差,真係好難得,以後都唔會再去。
2021-08-30
星期五Yoho 勁多人,呢間叫做少人d但都等左成20分鐘。d waiter態度唔錯,野食賣相都唔錯,味道都可以(comments of each as following)但都唔平食左成$763,呢個價錢我會expect d 野食好味d…雞泡魚乾($38): 不嬲鐘意燒到燶燶地+個汁+沙律醬味道,但肉質同平時出面食既比較焾,唔知邊個先算靚野啦。但居然比我食到條骨…辣吞拿魚沙律($108): 辣辣地,ok手卷($88 each): 黑松露甜蝦手卷正常,三文魚青瓜芝士手卷個芝士味太搶我覺得一般,三文魚都有筋un un 地龍蝦蒸蛋($78): 我覺得元氣好味同抵d吞拿魚他他($168): 仲以為個底係脆脆嗰d點知係山藥,好秥我個人唔鐘意,雖然賣相好靚穴壽司($88): 穴壽司有甜蝦帶子海膽三文魚子,但一杯仔(或叫一兜仔)成$88真係好細,好貴….火炙三文魚壽司($38): ok, $38兩粒己算平

辣吞拿魚沙律($108): 辣辣地,ok
龍蝦蒸蛋($78): 我覺得元氣好味同抵d