2023-04-25 947 瀏覽
依間日本餐廳係YOHO 入面,價錢算係中上。裝置算寬敞設有BAR枱位。店員既服務態度都非常好,上菜速度亦好快。鮪赤身$58、章紅魚$52、火炙三文魚$44、𩶘魚$48(壽司)呢度嘅壽司真係好正,尤其係佢哋嘅鮪赤身,章紅魚同𩶘魚,食落去好鮮甜!加上佢哋嘅火炙三文魚,仲有啲微微嘅焦香味,好好味啊!推介大家一定要嚟試吓!松葉蟹蓋海膽石鍋飯$178呢度嘅松葉蟹蓋海膽石鍋飯真係好正,啲蟹肉鮮甜,而啲海膽份量亦好多!仲有松葉蟹膏既好濃郁好creamy!雜錦天扶良$138呢度嘅雜錦天婦羅好香脆,熱辣辣嘅,一口咬落去就好juicy!

松葉蟹蓋海膽石鍋飯$178

雜錦天扶良$138

2023-04-22
今晚共聚、聊天、吃美食、談旅遊⋯😄🔰飛機貨刺身(7款),3人份量$1117,中拖羅入口溶化,牡丹蝦肉鮮甜黏密,紅鯛和黑鯛魚肉肥美紮實,帶子爽滑,所有食材新鮮高質🔰松葉蟹蓋海膽石鍋飯$178,蟹殼面有松葉蟹肉、加拿大海膽、蟹籽,三款食材下面有很多蟹膏,超乎想像的多🥳,和熱騰騰的珍珠米飯混和,美味無窮,讚不絕口🔰穴壽司(1件)$88,賣飛佛🤩,每次必吃,層次是加拿大海膽、大甜蝦、三文魚子、吞拿魚蓉、帶子片,最底層有少許飯,多重質感,絕對是味蕾大滿足🔰鹽燒三文魚頭$88,有面頰和三文魚肉,肉質有肥美的,也有些偏嚡的,此乃正常,看吃的部位,而眼睛組織位置如啫喱狀般滑,總之能夠吸收或多或少的Omega 3,都是不錯的選擇
今晚共聚、聊天、吃美食、談旅遊⋯😄

飛機貨刺身(7款)

松葉蟹蓋海膽石鍋飯

穴壽司(1件)

鹽燒三文魚頭

2023-04-12
飛機貨刺身(7款)
松葉蟹蓋海膽石鍋飯
穴壽司(1件)
鹽燒三文魚頭
2023-03-28 621 瀏覽
我最近去咗穴壽司,好開心嘅飲食體驗!佢哋嘅主打係壽司同刺身,特別推介佢哋嘅軟殼蟹卷。呢款卷物入口即溶,蟹肉鮮甜,而且軟殼蟹炸得好脆,加埋啲酸甜嘅醬汁,真係好味!另外一款必試嘅菜式係蟹蓋蟹膏海膽飯,佢哋嘅飯做得好熟透,每粒飯粒都好鬆軟,加埋啲濃郁嘅蟹膏,再撒上啲新鮮嘅海膽,真係好滋味!如果你鍾意喝湯,咁你就一定要試下佢哋嘅鯛魚豆腐湯。湯底清甜,豆腐好滑,再加埋啲鮮嫩嘅鯛魚肉,真係好開胃!總括而言,穴壽司嘅食物質素非常之高,而且味道都好正!服務員態度好好,環境整潔,令人感覺好舒服。不過啲價錢有啲貴,唔係普通人可以常常嚟嘅,但絕對係值得一試嘅好地方!
我最近去咗穴壽司,好開心嘅飲食體驗!佢哋嘅主打係壽司刺身,特別推介佢哋嘅軟殼蟹卷。呢款卷物入口即溶,蟹肉鮮甜,而且軟殼蟹炸得好脆,加埋啲酸甜嘅醬汁,真係好味!

2023-03-22 485 瀏覽
又係我最愛嘅日本菜回味一下在日本的日子🎌每次食呢間日本餐廳 都會叫呢set 一黎抵食 二黎可以share 三黎細細份 ✨迷你丼物餐(配沙律、前菜、熱烏冬或蕎麥麵、甜品)此餐可選兩款丼物 或 一款丼物+兩款串燒因為本身已配有一款熱食所以我揀一丼物+兩串燒熱食 // 烏冬 (都唔細碗架~)煙韌彈牙有咬口 最後先食啲烏冬都唔會淋哂清淡昆布湯底 仲有日本魚蛋同唔少海帶😊 丼物 // 蔥吞拿魚魚生飯吞拿魚蓉滿滿的鋪係飯面😍好鮮甜入口即溶 淨食魚蓉都唔太膩煙靭珍珠米帶少許醋味加上少少醬油配飯一啖食🤤👍🏻 串燒// 牛肋骨肉 + 五花腩肉2者又腍又厚 肉質鮮嫩肉味濃香香炭燒味 有少少鹽更帶出肉鮮味肥瘦適中啖啖肉 但因太厚咯覺膩🤣 甜品 // 蕨餅濃濃黃豆粉包住甜甜黑糖涼糕煙韌Q彈得黎唔痴牙 最後飲啖香濃煎茶 好滿足☺️
又係我最愛嘅日本菜
回味一下在日本的日子🎌
每次食呢間日本餐廳 都會叫呢set
一黎抵食 二黎可以share 三黎細細份

✨迷你丼物餐
(配沙律、前菜、熱烏冬或蕎麥麵、甜品)
此餐可選兩款丼物 或 一款丼物+兩款串燒
因為本身已配有一款熱食
所以我揀一丼物+兩串燒

熱食 // 烏冬 (都唔細碗架~)
煙韌彈牙有咬口 最後先食啲烏冬都唔會淋哂

濃濃黃豆粉包住甜甜黑糖涼糕
煙韌Q彈得黎唔痴牙
最後飲啖香濃煎茶 好滿足☺️
2023-02-28 402 瀏覽
餐廳的食物完全沒有問題只是價錢比較貴,性價比真心唔高!同埋元朗咁多餐廳唔一定要食佢。個人有幾款比較覺得係值得叫的😊包括天婦羅🍤蝦卷,兩款都係幾高質同埋好食咁當然價錢都係偏貴啦!
2023-02-23 371 瀏覽
嗰日係拍拖一百日,想搵一間質素好少少嘅餐廳嚟食就搵咗呢一間!男朋友同我都認為食物質素係偏高的但價錢就真較高!同埋食物嘅份量唔係好大份,需要叫多幾樣嘢才飽,買單的價錢都差唔多要過千
2023-01-20 540 瀏覽
正常水準嘅味道 冇乜水準嘅態度🫠某女員工走黎同我講: 得返10分鐘用餐時野,外面有人等緊。我: 但係我order嘅嘢食仲未嚟…..。。。。。。。。。。如果下次同我講要還台之前check吓你哋上齊嘢食未就好了我哋唔係食哂唔走枱面又有嘢食,仲要有嘢食未到我都冇吹你哋 反而比你吹走人均八十茶餐廳都未咁我地食咗人均八百喎…btw 其他員工都正常後尾其他員工幫我跟嘢食表示可以食完先離開雖然執嘢都執得快但應該咁樣先合理又或者夠鐘前半個鐘可以同我哋講聲嘢食方面:有啲新鮮有啲麻麻哋啦之嚟黎過幾次大致上都好味同其他分店差唔多
正常水準嘅味道 冇乜水準嘅態度🫠
某女員工走黎同我講:
得返10分鐘用餐時野,外面有人等緊。
我: 但係我order嘅嘢食仲未嚟…..

。。。。。。。。。。
如果下次同我講要還台之前
check吓你哋上齊嘢食未就好了
我哋唔係食哂唔走
枱面又有嘢食,仲要有嘢食未到
我都冇吹你哋 反而比你吹走
人均八十茶餐廳都未咁
我地食咗人均八百喎…

btw 其他員工都正常

有啲麻麻哋啦
之嚟黎過幾次大致上都好味
同其他分店差唔多
2023-01-13 404 瀏覽
🐟燒西京銀鱈魚御膳$198,喜歡這食品,所以許多時都會選來吃👇🏼胡麻醬沙律,粟米太少,若要多些胡麻醬,可告知職員👇🏼茶碗蒸👌🏼,蛋是滑的👇🏼銀鱈魚,肉質嫩滑,經燒過後,魚油香逸,點埋沙律醬,佐飯一流👇🏼麵豉湯,味道偏鹹🔖結帳時,有一位女職員(YAN),建議怎樣運用電子現金券較好,也耐心解答一些問題,很讚賞這位女職員的服務態度當天遇不到某些態度差,又不殷勤的職員,不知是否已改革,或是我的幸運,碰不到她和他

👇🏼胡麻醬沙律,粟米太少,若要多些胡麻醬,可告知職員
胡麻醬沙律

👇🏼茶碗蒸👌🏼,蛋是滑的
茶碗蒸

銀鱈魚

👇🏼麵豉湯,味道偏鹹
麵豉湯

2023-01-06
銀鱈魚
2022-12-30 379 瀏覽
想食好味既壽司又去開yoho可以食下穴壽司!今次叫左咁多野食:芝士青瓜鰻魚卷 ,牛油果軟殼蟹卷 , 蝦天扶良(5本), 三文魚茶潰飯 ,壽司拼盤 , 黑豚淮山湯!其中最愛牛油果軟殼蟹壽司 牛油果夠熟,勁creamy 軟殼蟹炸脆 口感一流!回頭率高!
Weekday 經過,見無乜人就入去試吓,之前在又一城食過幾次穴藏,覺得唔錯,點知元朗呢間「穴」,同一集團,但食物質素同侍應服務態度都差好遠。帶位時,要求坐少人既位置,一位叫waitress既女人已經好不耐煩。仲話: 呢邊之後都會有好多人.....哈,事實係:到我食完都無人坐我附近,睇嚟都唔係太好生意姐!其實,疫情關係,唔想坐甘多人既地方都好有問題??到落單時,叫個10件壽司set, 呢個waitress話: 「「「最平嗰個,係咪?」」」哈哈,即時答佢: 係呀........係最平嗰個呀,唔該!!!壽司set 得兩款, 10件$268,12件$418,我真係叫左最平嗰個喎,係咪唔歡迎我?叫$418嗰個,唔知Mika 小姐會唔會話:「你要最貴嗰個?」如果大家想受氣,或者想聽下你叫既野係貴定平,可以去試吓呀! 食物質素,太一般,未去到可以令食客受氣都黎幫襯!!

其實,疫情關係,唔想坐甘多人既地方都好有問題??

如果大家想受氣,或者想聽下你叫既野係貴定平,可以去試吓呀!

食物質素,太一般,未去到可以令食客受氣都黎幫襯!!
2022-12-05
再一次到訪 ,服務態度改變,仲每枱要求填意見表! 但食定食。佢地唔係一set 出 ! 一先一後 相隔好耐! 亂放 ! 放到 一枱係! 插秧咁放 !見位就放! 其實食set 都係想 一set 一齊上, 按個人喜好自行選擇進食次序! 齊齊整整! 成套一齊上!係呢間店特色係 分件上! 食完哂。碎魚生飯都未到! 要追! 其實一睇就知廚房管理有問題! 方便廚房 但 影響客戶體驗! 一枱亂7 8 糟! 兩個set 放埋一堆! 我都唔知邊啲係我既! 食完 佢地即想 收哂所有小碟! 好 怪雞! 定係這個是 趕客走的策略!
再一次到訪 ,服務態度改變,仲每枱要求填意見表!

魚生 刺身set +天婦羅  set
簡直不知所所謂! book 左12:30 位 早到幾個字入座! 因為等另一位朋友 所以未有即時order ! 啲waiter 不定吹我 落單。話只可座90 分鐘! 不停重覆 重覆 重覆 ! 講完又購 ! 客戶體驗簡直0 分! 到我入座90 分鐘左右 ,同朋友傾唔夠兩句! 不停 提我夠鐘,夠鐘,夠鐘,要我結脹離開。 埋單未夠500 蚊! 但服務仲衰過我去食 茶餐廳! 到我走時發現根本無人等位 !一大堆吉位! 點解個餐廳要對客咁mean ,不停 要趕人走呢 ? 係味經濟太好 人人有工做呢? 做管理個位 係味識轉彎、用下個腦! 識地方智慧? 定係你好多客多到做唔切? 但眼見 我埋單已1:30 分。 鬼影都無隻! 我去過咁多間- 穴, 呢間真係經典中既經典- 差劣

我去過咁多間- 穴, 呢間真係經典中既經典- 差劣
2022-11-02 403 瀏覽
最鍾意的係燒牛舌,牛舌夠厚同肥美多汁,一啖咬落去回味無窮刺身每款都係驚喜,食得出食材新鮮之餘仲好鮮甜蟹蓋海膽石鍋飯,材料豐富,啖啖都係滿足蝦天婦羅🍤,出品新鮮熱辣無得輸
最鍾意的係燒牛舌,牛舌夠厚同肥美多汁,一啖咬落去回味無窮

刺身每款都係驚喜,食得出食材新鮮之餘仲好鮮甜

蟹蓋海膽石鍋飯,材料豐富,啖啖都係滿足

蝦天婦羅🍤,出品新鮮熱辣無得輸

2022-10-24
  • 刺身拼盤
  • 串燒牛舌
  • 天婦羅蝦
2022-10-09 458 瀏覽
相中所有野食都推介,除咗炸豆腐,因為我覺得個豆腐比較普通。呢間餐廳環境十分好,菜式都十分精緻,特別欣賞佢嘅壽司上碟好靚,而且食得出材料好新鮮,三文魚肥美。熟食味道都幾好,例如燒雞翼,唔知係咪炭燒(?),配上海鹽,味道確實不錯如果想食啲簡單嘅日本菜,都幾推介幾鍾意元朗呢間,因為去過其他地方嘅分店,例如九龍塘又一城嘅穴,佢主打嘅嘢食係日本直送嘅食材,而餐牌嘅嘢食都比較貴,一碟雜錦天婦羅都要$300+。 所以覺得元朗呢一間相對比較抵食,同埋呢度環境同味道都較好
相中所有野食都推介,除咗炸豆腐,因為我覺得個豆腐比較普通。

如果想食啲簡單嘅日本菜,都幾推介

所以覺得元朗呢一間相對比較抵食,同埋呢度環境同味道都較好

2022-09-25 432 瀏覽
穴壽司雖然係連鎖店,但係質素幾高,午市嚟食可以點套餐,價錢就相宜一啲,整個套餐仲有沙律、麵豉湯、蒸蛋、甜品。刺身御膳包括7款刺身,有三文魚、油甘魚、𩶘魚、帶子等等,全部魚類刺身都厚度十足,一片刺身就等於兩片壽司上嘅魚生咁厚,刺身嘅色澤望落都新鮮,甜蝦算係大隻,而比較特別嘅款式係海膽魷魚卷,顧名思義就係用魷魚捲住海膽,魷魚嘅爽口配搭海膽嘅軟滑係非常匹配,而且師傅將魷魚卷切開數小件,一口一件,相當有特色!