2022-12-19 83 瀏覽
我又去左食立鮨啦🤭平時間唔中都有過去幫襯,點解今次會想同大家分享?😄係因為我發覺食下食下,原來我點左咁多野食🤣😁好癲啊!佢哋以前係企喺度,無櫈坐,而家有,唔通係因為咁🤣不過有櫈坐真係好正,真係會想食多啲野🤤同大家分享下我食啲咩先☺️Lunch set特選三文魚盛合三文魚盛合🍣有壽司三件、軍艦一件及六件小卷,份量都算幾多幾抵食☺️佢哋既餐仲包沙律及湯👍特別要提下佢個湯好好飲,好濃郁💯一啲都唔似平時出面既即沖麵鼓湯😋自選手握壽司六貫 呢個自選款式都算頗多,我點左炙燒左口魚、帆立貝、甜蝦、蟹肉蟹膏軍艦、粒貝、火炙烏賊🦑全部都非常新鮮👍特別想提下火炙烏賊🦑因為用左柚子提味,配埋佢地特製嘅壽司飯,味覺更高享受😎牡丹蝦刺身擺盤精緻,刺身非常新鮮👍加入青檸汁更突顯清甜美味軟殼蟹手卷呢個係跟餐加$28🤭又係整得好出色😋首先軟殼蟹非常香脆份量又多,而且手卷入面仲有青瓜絲減低油膩感👍另外我仲order一份蟹子沙律😳😳份量非常多,而且仲有滿滿嘅蟹籽掛在青瓜沙律上,入口非常豐富雞軟骨雞軟骨好香脆而家佢哋仲做緊周年慶,超筍優惠就可以享用到刺身!不過可惜我食完先發現,已經食唔落🫣🫣過幾日要再去食🤤📌 立鮨 (富達大廈
不過有櫈坐真係好正,真係會想食多啲野🤤

同大家分享下我食啲咩先☺️
Lunch set特選三文魚盛合

自選手握壽司六貫

牡丹蝦刺身
擺盤精緻,刺身非常新鮮👍加入青檸汁更突顯清甜美味

軟殼蟹手卷

雞軟骨
雞軟骨好香脆

📌 立鮨 (富達大廈) (旺角)
旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖

#立鮨 #壽司 #刺身 #高質壽司 #omakase #自選六貫壽司 #新鮮美味 #日式壽司 #日本美食 #高質平價推介 #美味之選 #yummy #mkfood #旺角美食 #美食推介
2022-12-13
午餐
2022-12-18 33 瀏覽
以前會去尖沙咀嘅分店,而家喺旺角呢間分店吧枱仲有位坐,可以食得更加舒適😊白子小食🥢 ($58)都係第一次嘗試,幾Creamy,味道濃郁但唔會腥,仲有明太子醬有少少辛辣感,非常之夾三文魚籽軍艦🥢 ($25)每次黎都必點,賣相精緻,三文魚子滿瀉,新鮮鮮味刺身盛合五點($28)適逢五周年優惠,超級抵叫,唔會因為優惠質素下降👍🏻,有三文魚,帶子,甜蝦,迷你三文魚子海膽,全部肥美新鮮吞拿魚腦天壽司🥢($48)估唔到呢到都有稀有部位😍,腦天味道更加濃郁同時肉質柔軟,超級喜愛立鮨特上拼盤🍣 (午市)($150)麵豉湯🥢凍冰冰有乜嘢好過熱騰騰嘅麵豉湯沙律🥗有好多沙律醬同青瓜絲🥒,係兒時嘅味道牡丹蝦壽司🥢鮮甜爽彈深海池魚壽司🥢魚味濃郁北海道帶子壽司🥢大大隻又夠鮮甜中吞拿魚腩壽司🥢夠魚油,魚香十足

白子小食🥢 ($58)

三文魚籽軍艦🥢 ($25)
每次黎都必點,賣相精緻,三文魚子滿瀉,新鮮鮮味

刺身盛合五點($28)

吞拿魚腦天壽司🥢($48)

立鮨特上拼盤🍣 (午市)($150)

麵豉湯🥢
凍冰冰有乜嘢好過熱騰騰嘅麵豉湯

沙律🥗
有好多沙律醬同青瓜絲🥒,係兒時嘅味道

牡丹蝦壽司🥢

大大隻又夠鮮甜

中吞拿魚腩壽司🥢
夠魚油,魚香十足

2022-12-16 51 瀏覽
成日都排長龍嘅壽司店今次到我試到啦!佢有幾間分店,出名高質壽司,多選擇,但價位合理.咁就等我試下啦😏我去左旺角分店,係有位置坐嘅,因為尖沙咀分店要企係度食.座位係壽司bar枱,後面有位比你掛衫佢有我一直好想試嘅白子壽司,即係魚類睪丸😂😂食落好新鮮,好creamy,味道比想像中易接受.價錢好合理💰HKD$48特上吞拿魚盛合有赤身,中吞拿魚腩,大吞拿魚腩,碎蔥吞拿魚腩,火炙吞拿魚腩.唔係講笑,每件都好厚,好大件好肥美,咬落冇根😆😆壽司飯已經調好味,加左豉油.做得幾好👍🏻💰HKD$170 (5件)特選三文魚盛合有三文魚,三文魚腩,火炙三文魚,三文魚小卷,辣三文魚軍艦.😋😋又係好肥美,辣三文魚軍艦幾特別,又唔算好辣,但幾刺激到味覺💰HKD$60真鯛壽司💰HKD$20一個人食夠飽了😌😌
成日都排長龍嘅壽司
💰HKD$48

特上吞拿魚盛合
💰HKD$170 (5件)

特選三文魚盛合
💰HKD$60

真鯛壽司
💰HKD$20

一個人食夠飽了😌😌
記得之前去朋友屋企開party 已經買過佢既外賣🍣今次就親身再黎到堂食 原來有得坐既🤭不過店舖唔係十分大 位置有限 只有bar枱圍住亦正正係咁 特別有一種日本地道風味出現咗🎏呢度既選擇可以話喺花多眼亂 好多唔同款式同配搭🤩我會建議先睇睇佢既盛合拼盤 抵食之餘亦都有好多種類👍🏼➷🪐 海之幸盛合▸ 北海道帶子壽司▸ 珍寶甜蝦壽司▸ 北海道活象拔蚌壽司▸ 海膽壽司▸ 牡丹蝦壽司呢個盛合 正正就開中我個範🤭我係要食好多蝦先滿足🦐曾經試過一餐食30隻甜蝦刺身 我認我都真係痴痴地線🫣海之幸盛合入面所包含既都係海產類壽司🍣新鮮程度高 入口啖啖鮮甜味 真係令人回味無窮🤤§🪐 海膽壽司盛合▸ 海膽赤蝦壽司▸ 海膽帶子壽司▸ 海膽魷魚壽司▸ 蟹肉海膽壽司▸ 海膽火炙左口魚邊壽司我揀左一個盛合 🧸都唔執輸 揀咗個佢最鍾意既海膽😍每次有海膽 我發覺我地都係唔會放過😆有時抽起條筋 仲會特登買一板半板返屋企食🤭呢度既海膽份量唔算小 入口溶化🤤甜味徘徊係口腔內佢同其他海鮮既配合 有助提升整舊壽司既味道👍🏼§🪐 松葉蟹肉海膽壽司🪐 三文魚籽軍艦🪐 大吞拿魚腩壽司🪐 牛油果軟殼蟹卷其他壽司都係回味之選 要食好幾次先可以
記得之前去朋友屋企開party 已經買過佢既外賣🍣

又唔會搶走咗本身主角帶出既鮮味 呢個位拿捏得好好👍🏼
想食得有質素既可以試吓佢 絕對帶到驚喜俾大家😋

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2022-12-08
5 分鐘 (堂食)
海之幸盛合
北海道帶子壽司
海膽壽司
海膽火炙左口魚邊壽司
三文魚籽軍艦
大吞拿魚腩壽司
牛油果軟殼蟹卷
立鮨 (富達大廈)旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖終於去到依間壽司店 平時經過開見好多人排隊今日去到都係等左一陣就有位😍就咁睇個名都知佢係立食店點知入到去原來係有位坐既👍🏻真係估唔到地方唔算好大 雖然細細間 但好有氣氛🥳⭐️壽司既款式都幾多🌟而且價錢好親民 所以叫多幾碟都唔怕😛佢所有既壽司飯都已經落左少少調味 其實唔點豉油都ok😋份量亦都係岩岩好一啖擺得晒落口 唔會食到d飯周圍都係🍣海膽壽司盛合海膽火炙左口魚邊壽司, 海膽赤蝦壽司, 海膽帶子壽司, 蟹肉海膽壽司, 海膽魷魚壽司成個set都係海膽 正呀🤭海膽好甘甜幼滑 完全冇腥味而海膽同其他海膽既配搭可以做到鮮上加鮮牛油果🥑軟殼蟹卷牛油果同軟殼蟹可以話係卷物界CP基本上都會好食 加上壽司飯已經調左味令到成個卷物既味道可以更加突出大吞拿魚腩🐟壽司大吞拿魚腩好香魚油 非常新鮮 入口即溶 超級滿足松葉蟹肉海膽壽司呢個蟹肉會食到有蟹膏既成份 好香濃亦都係建議唔點豉油食 原味道更吸引🌻海之幸盛合🌻北海道帶子壽司, 珍寶甜蝦壽司, 海膽壽司, 牡丹蝦壽司, 北海道活象拔蚌壽司中意海產既可以揀呢個SET 有唔同既蝦類 仲有海膽 款款都覺得好新鮮🦭
立鮨 (富達大廈)
旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖

其實唔點豉油都ok😋
份量亦都係岩岩好一啖擺得晒落口
唔會食到d飯周圍都係🍣

海膽壽司盛合
海膽火炙左口魚邊壽司, 海膽赤蝦壽司,
海膽帶子壽司, 蟹肉海膽壽司, 海膽魷魚壽司
成個set都係海膽 正呀🤭

大吞拿魚腩好香魚油 非常新鮮 入口即溶 超級滿足

呢個蟹肉會食到有蟹膏既成份 好香濃
亦都係建議唔點豉油食 原味道更吸引

🌻海之幸盛合🌻
北海道帶子壽司, 珍寶甜蝦壽司, 海膽壽司,
牡丹蝦壽司, 北海道活象拔蚌壽司
中意海產既可以揀呢個SET 有唔同既蝦類
仲有海膽 款款都覺得好新鮮🦭
北海道帶子仲要勁大件 非常鮮甜

食完今次之後我已經期待緊下次再黎食喇😆
  • 北海道帶子壽司
2022-12-10 38 瀏覽
最近總是能夠找到好餐廳!呢一間鮨店我留意左好耐,全港也有數間分店!最初既「立鮨」係真係只可以站立,但是今次到訪既旺角分店設有舒適座位,令客人可以坐下用餐!很讚!食物方面也是一定要推介,人均大約$300,但質素完全不輸上千一位的omakase 餐!大家經過一定要試試看!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ △五週年刺身盛合x $28.00連三文魚都有驚喜 滑溜 新鮮,帶子極度鮮甜 有天然微鹹 彈牙 。甜蝦刺身連蝦膏也是鮮而不腥!而迷你三文魚籽海膽杯, 海膽有一小塊 !但係沒有將貨就價 甜味好出 !立鮨特上壽司盛合 x $150.00(牡丹蝦、深海池魚、北海道帶子、中吞拿魚腩、以及海膽壽司)深海池魚雖然是白魚!但味道都好新鮮好突出 好過唔少鮨店; 牡丹蝦加上了壽司醋,啖啖肉!好綿滑;帶子有少少柚子醋,清新! 海膽微甘 夠creamy !中拖羅無乜筋,油脂豐盈~😍😍吞拿魚腦天壽司$48第一次食!原來腦天即吞拿魚頭頂既肉,一條吞拿魚只得兩片,好珍貴👍🏻口感軟滑,筋少而脂肪多,魚味好濃!鮫鰈魚邊壽司$38油脂更勝左口魚!微炙帶出其中的魚油,入口即化,帶點焦香外,也

大家經過一定要試試看!

五週年刺身盛合x $28.00

立鮨特上壽司盛合 x $150.00
(牡丹蝦、深海池魚、北海道帶子、中吞拿魚腩、以及海膽壽司

深海池魚雖然是白魚!但味道都好新鮮好突出 好過唔少鮨店;
牡丹蝦加上了壽司醋,啖啖肉!好綿滑;
帶子有少少柚子醋,清新!

海膽微甘 夠creamy !中拖羅無乜筋,油脂豐盈~😍😍

吞拿魚腦天壽司$48

鮫鰈魚邊壽司$38
油脂更勝左口魚!微炙帶出其中的魚油,入口即化,帶點焦香外,也保持的魚生部分的腴嫩。

秋刀魚刺身(半條)$78
期間限定菜式,由於是時令食材,魚肉的甘甜且滋味。一客3份,濃郁鮮香,後勁十足 ,不能錯過~

2022-12-10 19 瀏覽
立鮨成日聽,食都係第一次,因為見要企係到食怕攰,近期先知原來旺角店係有得坐嘅,咁就去旺角試吓啦🍱特上吞拿魚盛合💰$170全部都係吞拿魚好滿足,大拖羅中拖羅蔥吞拿魚蓉,全部都好食,油脂豐富🍙火炙大吞拿魚腩海苔壽司💰$50呢個超正,吞拿魚本身勁多魚油,火炙埋更加香油脂味,超腍入口即化的口感,配埋海苔一流🉐🥟炸雞皮餃子(2件)💰$42雞皮真係好邪惡,煎炸到好脆身🥢原隻磯煮鮑魚💰$58好入味又煮得腍,好食💰$352🚩立鮨 (富達大廈) (旺角) @sushitachihk 📍旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖

🍱特上吞拿魚盛合💰$170

🍙火炙大吞拿魚腩海苔壽司💰$50

🥟炸雞皮餃子(2件)💰$42
雞皮真係好邪惡,煎炸到好脆身

🥢原隻磯煮鮑魚💰$58
好入味又煮得腍,好食

💰$352
🚩立鮨 (富達大廈) (旺角) @sushitachihk
📍旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖
2022-12-07
10 分鐘 (堂食)
2022-12-10 16 瀏覽
🍽️立鮨 📍地址: 旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖😋之前食左一次 已經覺得好抵食,今日行開波鞋街,又點可以唔幫襯下呢?入到去我以為去錯左舖頭,因為入邊竟然有凳,但原來係冇入錯到既,睇黎係我太耐冇黎啦,有凳坐之下舒適感大增😆👉🏻鰻魚手卷 $23手卷同以往一樣,都係由壽司師傅親手遞俾我仲好溫馨提示左我食咗手卷先,因為怕塊紫菜會林好啦好啦,既然你咁講到,就唯有一啖食咗佢先啦,果然啲紫菜超級脆,塊鰻魚就爆出嚟,好似同我揮緊手咁,唔點豉油都咁好味啊下次可以encore其他手卷👉🏻三文魚刺身(3片)$39推介‼️👉🏻芥辣八爪魚軍艦 $12👉🏻北海道特大珍寶帶子壽司 $38推介‼️👉🏻北海道帶子壽司 $18👉🏻蟹柳小卷 $15👉🏻飛魚籽軍艦 $12👉🏻大吞拿魚腩壽司 $48推介‼️👉🏻原隻活赤貝壽司 $35壽司一如以往咁新鮮,紫菜亦都非常之脆卜卜吞拿魚同三文魚都好肥美,油脂分布得好均勻特登叫咗帶子同埋特大珍寶帶子對比一下,想睇吓有咩分別,由圖所見特大版足足大差不多一倍,睇見都流口水,鮮味嚟講,我覺得普通版既帶子較為新鮮,性價比比較高值得一提嘅係原隻活赤背壽司,由於加咗少少柚子汁,清新之餘,仲帶
🍽️立鮨

📍地址: 旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖

😋
之前食左一次 已經覺得好抵食,
今日行開波鞋街,又點可以唔幫襯下呢?

👉🏻鰻魚手卷 $23
手卷同以往一樣,都係由壽司師傅親手遞俾我
仲好溫馨提示左我食咗手卷先,因為怕塊紫菜會林
下次可以encore其他手卷

👉🏻蟹柳小卷 $15
👉🏻飛魚籽軍艦 $12
👉🏻大吞拿魚腩壽司 $48
👉🏻原隻活赤貝壽司 $35

壽司一如以往咁新鮮,紫菜亦都非常之脆卜卜
吞拿魚同三文魚都好肥美,油脂分布得好均勻
值得一提嘅係原隻活赤背壽司,由於加咗少少柚子汁,清新之餘,仲帶出赤貝嘅鮮甜。由於勁新鮮嘅關係,超級爽口,依家諗起都流口水😋😋😋

👉🏻北海道厚岸真蠔 $78
大意左,由於冇相嘅關係,我一路幻想係2隻起,但原來係一隻大大隻嘅生蠔🦪
生蠔相當飽滿,師傅好細心咁起埋帶子位,
有少少蔥加啫喱嘅點綴,食落小小嘅海水味,
但價錢有少少高,有預算嘅朋友都可以試吓

好味指數: 4/5
性價比: 3.8/5
環境: 3.8/5

2022-12-08 37 瀏覽
再訪高質素人氣壽司店😚 餐廳裝潢呈休閒日式風格,播放日文歌曲,環境氣氛舒適。店舖全部座位都是吧枱,可以望到師傅即叫即製😍🔥 店鋪座位少,人流多,請提前預約🙆🏻‍♀️💖食物款式豐富,採用赤醋飯 味道比白米醋飯更香醇濃郁,食材質素高,價格合理,性價比高,店員服務態度很好👍🏻 晚市一人消費:$349.8 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖🍣嚴選火炙盛合 ($112/5件)✨ 火炙三文魚壽司🫧 炙燒後魚油明顯滲出,肉質十分軟腍👍🏻火炙北海道帶子壽司🫧 帶子大粒又厚身,入口軟嫩又鮮甜火炙左口魚邊壽司🫧 必食!入口即溶,滿口魚油甘香,口感極佳!火炙中吞拿魚腩壽司🫧 肥美又厚身,肉質嫩滑火炙松葉蟹腳壽司🫧 肉質鮮爽,香口惹味🍚大滿足海膽特盛(迷你) ($99)✨賣相十分吸引,雖然是迷你版 但海膽份量好多,鮮味十足,味道甘甜👍🏻 入口即化,好滿足🤤🍣火炙海苔三點 ($59/3件)✨火炙左口魚邊海苔壽司🫧 入口即溶,配搭爽脆紫菜,口感極佳!火炙牛油帶子海苔壽司🫧 好厚身,口感細綿嫩滑😚火炙牛油赤蝦海苔壽司🫧 肉質爽口彈牙,配上牛油更香口,好好味!🌟為保持紫菜乾爽脆身,師傅會配合

晚市一人消費:$349.8 🫧連加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

🍣嚴選火炙盛合 ($112/5件)✨
火炙三文魚壽司🫧 炙燒後魚油明顯滲出,肉質十分軟腍👍🏻
火炙北海道帶子壽司🫧 帶子大粒又厚身,入口軟嫩又鮮甜
火炙中吞拿魚腩壽司🫧 肥美又厚身,肉質嫩滑
火炙松葉蟹腳壽司🫧 肉質鮮爽,香口惹味

🍚大滿足海膽特盛(迷你) ($99)✨

🍣火炙海苔三點 ($59/3件)✨
火炙左口魚邊海苔壽司🫧 入口即溶,配搭爽脆紫菜,口感極佳!
火炙牛油帶子海苔壽司🫧 好厚身,口感細綿嫩滑😚
🌟為保持紫菜乾爽脆身,師傅會配合用餐速度逐件上,十分貼心🥰

🍳鰻魚櫻花蝦玉子燒 ($48/2件)✨
玉子燒嫩滑又厚身,更混有餡料😋 鰻魚好肥美,注意有魚骨
2022-12-07 20 瀏覽
放假食好啲,依間壽司店CP值高依家轉埋坐仲正🥰🥰三文魚盛合 $60抵食之選3件三文魚、1件辣味三文魚卷、6件小卷壽司盛合(上)$98吞拿魚腩、油甘魚、赤海蝦、帶子、海膽 各一件壽司海膽份量超足,好鮮甜鵝肝壽司鵝肝大大舊,仲要煎到外脆內軟,味道濃郁!黑松露帶子壽司黑松露比好多,唔似其他壽司店比丁丁粒,超香松露味,值得一試.海膽蟹糕壽司好多蟹糕蟹肉,勁濃郁蟹糕味,加埋海膽鮮甜味,令件壽司味道層次升級唔少甜蝦刺身 $46 好抵食一隻都唔洗十蚊大大隻,新鮮獺祭 $238 (300ml)好抵飲天婦羅蝦送酒一流週年活動like 社交平台可以優惠價$28刺身盛合 刺身好新鮮,記得一定要叫 每位可換一份
放假食好啲,依間壽司店CP值高
依家轉埋坐仲正🥰🥰

三文魚盛合 $60
抵食之選
3件三文魚、1件辣味三文魚卷、6件小卷

壽司盛合(上)$98
吞拿魚腩、油甘魚、赤海蝦、帶子、海膽 各一件壽司
海膽份量超足,好鮮甜

鵝肝壽司
鵝肝大大舊,仲要煎到外脆內軟,味道濃郁!

黑松露帶子壽司
黑松露比好多,唔似其他壽司店比丁丁粒,
超香松露味,值得一試.

海膽蟹糕壽司
好多蟹糕蟹肉,勁濃郁蟹糕味,加埋海膽鮮甜味,
令件壽司味道層次升級唔少

甜蝦刺身 $46
好抵食一隻都唔洗十蚊大大隻,新鮮

獺祭 $238 (300ml)
好抵飲

天婦羅蝦送酒一流

週年活動like 社交平台可以優惠價$28刺身盛合
刺身好新鮮,記得一定要叫
每位可換一份
2022-12-05 32 瀏覽
日本開番關之後仲未有機會飛到去日本,為咗滿足自己今晚揀咗去立鮨彌補下仲未飛到去日本食嘢既心情。蟹棒壽司 $12蟹柳大大條又夠濕潤,非常抵食珍寶赤蝦壽司 $18赤蝦爽口鮮甜冇雪味,師傅仲去埋蝦殼啖啖肉三文魚籽軍艦 $25碟上裝上非常豐滿既三文魚籽,粒粒分明,晶凝通透芥辣八爪魚軍艦 $12辣三文魚軍艦 $12點左2款辣辣壽司,師傅即叫即做紫菜脆卜卜大滿足海膽特盛(迷你) $99一碗起碼有6-7片大海膽,海膽又夠鮮甜海膽迷必點!!火炙銀鱈魚壽司 $28銀鱈魚夠厚身,經過火灸食落有肉汁火炙海苔三點 $59包火灸左口魚,火灸帶子同火灸赤蝦壽司立鮨壽司拼盤 (上) $98一盤5件,有三文魚壽司、油甘魚壽司、帶子壽司、珍寶赤蝦壽司、海膽壽司特上吞拿魚盛合 $170一盤都係5件,有本鮪赤身壽司、中拖羅壽司、大拖羅壽司、碎蔥吞拿魚腩軍艦同火灸中拖羅壽司。週年優惠$28 「人頭計消費滿$100就可以加$28」點一份包三文魚、帶子、甜蝦刺身各一三文魚籽海膽杯一客,性價比超高,好抵食!

蟹棒壽司 $12
蟹柳大大條又夠濕潤,非常抵食

珍寶赤蝦壽司 $18
赤蝦爽口鮮甜冇雪味,師傅仲去埋蝦殼啖啖肉

三文魚籽軍艦 $25
碟上裝上非常豐滿既三文魚籽,粒粒分明,晶凝通透

芥辣八爪魚軍艦 $12
辣三文魚軍艦 $12
點左2款辣辣壽司,師傅即叫即做
紫菜脆卜卜

大滿足海膽特盛(迷你) $99
一碗起碼有6-7片大海膽,海膽又夠鮮甜
海膽迷必點!!

火炙銀鱈魚壽司 $28
銀鱈魚夠厚身,經過火灸食落有肉汁

火炙海苔三點 $59
包火灸左口魚,火灸帶子同火灸赤蝦壽司

立鮨壽司拼盤 (上) $98

特上吞拿魚盛合 $170

週年優惠$28
「人頭計消費滿$100就可以加$28」點一份
包三文魚、帶子、甜蝦刺身各一
三文魚籽海膽杯一客,性價比超高,好抵食!
2022-12-04 28 瀏覽
立鮨壽司一向有質素保證 依家轉左有位坐 可以坐低舒服啲食好欣賞呢間餐廳 所有壽司都係即叫即做師傅直接係你面前整 好有食omakase嘅感覺最近撞啱五周年優惠 食滿$200就可以叫一客🔸刺身盛合五點 $28有三文魚、帶子、甜蝦、迷你三文魚子海膽杯真係超級抵食 仲要連海膽都有 一定要叫🍣特上吞拿魚盛合 $170🔸包括有本鮪赤身壽司、中吞拿魚腩壽司、大吞拿魚腩壽司、碎蔥吞拿魚腩軍艦、火炙中吞拿魚腩壽司拖羅賣相非常吸引 鮮嫩肥美 顏色粉嫩每一啖都係大滿足☺️🍣立鮨壽司拼盤 (上) $98🔸包括有三文魚壽司、油甘魚壽司、北海道帶子壽司、珍寶赤蝦壽司、海膽壽司每一片刺身都鮮味十足 特別係帶子 厚肉之外又夠彈牙 珍寶赤蝦肉質鮮味 口感彈牙海膽亦好鮮甜 🍣火炙銀鱈魚壽司 $28銀鱈魚輕輕炙燒後散發魚油香氣 肉厚肥美 🍣蟹棒壽司 $12大大條蟹棒 口感軟熟 連蟹棒都覺得好正🍣三文魚籽軍艦 $25份量好澎湃 三文魚子多到滿瀉晒每粒都大大粒晶瑩剔透 鮮味爆棚🍣芥辣八爪魚軍艦 $12🍣辣三文魚軍艦 $12鍾意食軍艦香脆嘅紫菜 芥辣八爪魚同辣三文魚份量都好多🍣火炙大吞拿魚腩海苔壽司 $50大拖羅經過火炙食落特別香
立鮨壽司一向有質素保證
依家轉左有位坐 可以坐低舒服啲食
好欣賞呢間餐廳 所有壽司都係即叫即做
師傅直接係你面前整 好有食omakase嘅感覺

最近撞啱五周年優惠 食滿$200就可以叫一客
🔸刺身盛合五點 $28
有三文魚、帶子、甜蝦、迷你三文魚子海膽杯
真係超級抵食 仲要連海膽都有 一定要叫

🍚大滿足海膽特盛(迷你) $99
超級多海膽 鋪滿成個飯 口感綿密
用海膽撈飯大滿足
2022-12-02 52 瀏覽
前兩日去左立鮨快食壽司,唔洗等位又高質,最重要係每一樣都好新鮮,食得出海鮮食材每日由日本築地直送🤤爽爽子*\(^o^)/*-櫻花蝦玉子燒2件($25)玉子燒比較厚實,on Top 超多魚子,食落玉子蛋味濃又有櫻花蝦的咸香。-先叫D合季節的刺身秋刀魚刺身火炙後香味更濃,啖啖魚油,正正-北海道羅臼寒鰤魚壽司11月的鰤魚絕對合季節,鰤魚長得肥美細緻肉質也美味,大推。-海之幸盛合 HKD 158配湯及蟹子蟹柳沙律-好多件黎自北海道的刺身啊-北海道帶子壽司-珍寳甜蝦壽司'-北海道象拔蚌壽司-海膽壽司-牡丹蝦壽司-新鮮帶子厚肉超級鮮甜 海膽壽司甘香豐腴,食落creamy。 象拔蚌壽司口感爽脆,微微海水咸香帶出鮮味 牡丹蝦壽司creamy 食落知新鮮-仲有 珍寶甜蝦壽司,蝦身晶凝通透食落甜美。-另外跟餐仲叫左蔥拖羅魚蓉飯 肥美之餘入口即溶,點點蔥香更加提鮮!另外堂食like 社交平台同post, 可以$28享刺身盛合五點,實在太抵了!
前兩日去左立鮨快食壽司
唔洗等位又高質,
最重要係每一樣都好新鮮,
食得出海鮮食材每日由日本築地直送🤤爽爽子*\(^o^)/*
櫻花蝦玉子燒2件($25)
玉子燒比較厚實,on Top 超多魚子,
食落玉子蛋味濃又有櫻花蝦的咸香。
先叫D合季節的刺身
秋刀魚刺身
火炙後香味更濃,啖啖魚油,正正
北海道羅臼寒鰤魚壽司
11月的鰤魚絕對合季節,鰤魚長得肥美細緻肉質也美味,大推。
海之幸盛合 HKD 158

-北海道象拔蚌壽司
-海膽壽司
-牡丹蝦壽司
新鮮帶子厚肉超級鮮甜
 海膽壽司甘香豐腴,食落creamy。
 象拔蚌壽司口感爽脆,微微海水咸香帶出鮮味
 牡丹蝦壽司creamy 食落知新鮮
仲有 珍寶甜蝦壽司,蝦身晶凝通透食落甜美。
2022-11-26 36 瀏覽
高質壽司小店-立鮨😍以為企住食,驚攰?放心,有位坐㗎,仲坐得好舒服,不過座位唔多,食飯時間可能要等位。lunch set都幾多選擇,而且價錢合理,質素都幾高,仲可以優惠價加迷你丼,一定一定一定要加呀🥰特上北海道魚生飯, $158好豐富嘅魚生飯,有三文魚、海膽、魚子、帶子、特大甜蝦。下面係大大碗嘅赤醋飯,真係越食越滿足,樣樣嘢都好新鮮。迷你蔥吞拿魚腩飯,+$28呢個迷你飯好好味呀,吞拿魚嘅香味,加上少少蔥,好香好香,不過食完個魚生飯再加個迷你飯真係好飽好飽。立鮨壽司拼盤, $98呢個壽司拼盤雖然得五件壽司,但係件件都好高質,印象最深刻係深海池魚?好香好肥美。當日嘅帶子同海膽都幾鮮甜。迷你三文魚子飯, +$28如果點呢個壽司拼盤,就記得一定要加個迷你飯啦,佢雖然叫迷你,但份量十足,勁多三文魚子,勁抵食。一人一個餐再加個飯,買單都唔使$350 ,價錢合理味道又好,食材又新鮮,下次都會再去嘅小店😍

特上北海道魚生飯, $158

迷你蔥吞拿魚腩飯,+$28

立鮨壽司拼盤, $98

迷你三文魚子飯, +$28

2022-11-23 45 瀏覽
有一段時間冇去旺角,完全唔知道原來立鮨新裝修咗,仲改左有櫈,可以坐低慢慢舒舒服服咁食。本來以前的企位都已經好鍾意去食,而家直程可以大安旨意坐低食,梗係要入支持下🤤。其實本身係諗住去食晚餐,點知做咗入去講得切六點前仲可以捱到特價嘅午市套餐😍午餐:自選壽司定食10貫(北海道帶子壽司、鰻魚壽司、日本真鯛壽司、油甘魚壽司、火灸牛油赤蝦壽司、劍魚腩壽司、北海道海膽壽司)真心大堆,如果大家晏晝黎食必定要點呢個套餐,可以自選10件想食嘅壽司,食完呢一轉之後如果仲想再食單點。🤩私心推介:海膽壽司每次嚟親食立鮨,海膽都基本上唔會失望,新鮮有海水味之餘,仲有淡淡的甜味。🤩刺身盛合5點(三文鱼刺身1片、帶子刺身1片、甜蝦剌身1隻、迷你三文魚籽海膽杯1客)呢個係期間限定:立鮨五週年優惠,只需要$28蚊就可以食到。呢個價錢基本上冇得輸。頭先都已經講過啦,海膽壽司已經好鮮甜,再配埋三文魚子造成嘅三文魚子海膽杯簡直係一絕😍😍雖然個價錢平,但係所有刺身都係同平時嘅質素一樣,絕對唔會令你失望,你睇吓啲刺身幾厚👐午餐:特選三文魚盛合鍾意食三文魚嘅朋友,都唔可以錯過。一次過可以食到唔同口味嘅三文魚,包括三文魚腩火炙、三文魚

私心推介:海膽壽司

午餐:特選三文魚盛合
鍾意食三文魚嘅朋友,都唔可以錯過。一次過可以食到唔同口味嘅三文魚,包括三文魚腩火炙、三文魚小卷等🤤

三文魚子軍艦
除咗海膽之外,三文魚子基本上都係每次嚟必食嘅。你睇張圖就知啦,絕對唔誇張,每次嚟食啲魚子都係滿瀉晒,每食一啖,魚子係口度爆開,簡直係幸福係太幸福啦💓

軟殼蟹卷
即叫即製嘅軟殼蟹手卷,入口酥脆熱辣辣🤩

珍寶赤蝦刺身
大大隻,蝦肉質飽滿,咬落口感厚肉、有彈性,蝦味濃郁。

日本岩蠔🦪
入口肥美鮮甜,海水味淡,,配埋酸酸地嘅汁提味,食到Creamy口感😍