2022-10-07 414 瀏覽
收工未夠鐘去玩射箭就梗係食d野先,又唔想話食太飽就搵到雅都商場上層有個熟食區,入面好多形形色色既小店,今日就試下呢間章魚燒大師既章魚燒,店外都可以望到工作人員點樣處理食物。睇下餐牌食乜啦,章魚燒有5種口味,改名就好似5兄弟咁,太郎到5郎,幾得意,價錢黎講就略有點小貴,平均約7蚊1粒,買套餐就抵d有飯或烏冬加飲品都係3十幾蚊。現場美食區係有坐位的,店鋪主要都係用即棄餐具,坐位黎講就唔算太多,1個人搵位可能會比較麻煩d。原味太郎由於店鋪都幾好生意呢份餐都等左大約15分鐘,優點就即製新鮮,講返食物,原味大郎配料主要有d沙律醬,紫菜粉同木魚,木魚個量都ok多但章魚燒偏細粒,粉漿都比較稀個心唔實,呢個口感似係日本大阪所食既質感,但個人不太喜歡,入面有1粒章魚都算幾大粒,除左章魚就無其他野了,外皮黎講有少少韌,唯一讚既就係好熱,因為新鮮即做既。麵豉湯跟餐有飲品或麵豉湯,飲品都係罐裝或紙包飲品,所以我揀湯黎試試,湯麵豉落得比較輕,唔太濃味,配料都只有海帶,只屬一般。鰹魚湯海帶烏冬成個餐黎講烏冬反而最好,用既係手打烏冬,大約半包左右啦,保持到煙韌既口感,鰹魚湯唔會好咸,海帶量都幾多,另有3塊鳴門卷。w

原味太郎

原味太郎

麵豉湯

麵豉湯

鰹魚湯海帶烏冬

鰹魚海帶湯烏冬

wasabi5郎
由於想試多種口味章魚燒就另加多1份4粒既wasabi5郎,章魚燒既口感就同上面講既一樣啦,主要係wasabi落得都幾多下,攻到我係咁忍住咳,但除此之外就無咩特別了,只係多左wasabi。

wasabi5郎

整體上唔算話好高質,章魚燒入面都只得粉漿同章魚粒,調味靠配料,好既地方係都叫多人買所以新鮮製作較熱,除返開最抵果個大滿足都要差唔多6蚊粒,價錢略為貴d,可能個人口味唔同,我個人只覺一般般。
鰹魚海帶湯烏冬
2022-07-08 246 瀏覽
章魚燒大師💛明太子章魚燒(6粒) $40人均消費: $20 (2人)-明太子章魚燒🐙成Pat明太子😋食落去有啲辣口 熱得滯🥵入邊包住一粒大嘅章魚不過唔會好似坊間其他章魚燒店咁有粟米/椰菜佢入邊就咁得啲粉漿🥺木魚可以再多啲👻啲醬汁就夠🤤超熱辣辣等5分鐘就食得👍🏽·以上評價 同🐹一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽-28/6/2022 ate-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵食程度:🌕🌕🌑🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑·#od屯門覓食之旅 #od食章魚燒·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
章魚燒大師💛
明太子章魚燒(6粒) $40
人均消費: $20 (2人)

明太子章魚燒🐙

希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-06-28
2022-05-31 180 瀏覽
唔知放左幾耐既小丸子,成舊炭咁真係唔好俾客啦,真係好難食嫁,你諗下消費者俾錢食放左好耐又炭咁既小丸子仲會唔會幫襯你下一次,做食物最緊要係品質,你自己見到都食唔落既野就唔好俾客食。
2022-05-29 169 瀏覽
又黎到GO GO MALL搵食,貪呢度個美食廣場多嘢食揀,食完個飯仲口痕,轉一圈後決定食下小丸子。呢間小丸子有五款口味,種種都想試,但第一次食都係試個原味先啦。叫左原味太郎四粒,意外地快有得拎喎,十分鐘唔使,比起元朗間人氣小丸子店,下下起碼半個鐘至一個鐘都無得食,哈哈。雖然咁快有,啲小丸子都係新鮮做嘅,外脆內軟,粒粒都有章魚肉,仲要勁多醬好正啊,好食過某間連鎖店十萬倍!下次試下大滿足,一次有哂咁多口味先。

下次試下大滿足,一次有哂咁多口味先。
2022-04-08
5 分鐘 (堂食)
2022-05-17 166 瀏覽
[屯門章魚燒大師🐙]-話說琴日睇完大阪旅遊節目🇯🇵心思思想食章魚小丸子😍咁啱經過Gogomall 記得個food court 好似有賣章魚燒於是買左六粒過吓口癮😝-餐廳對出有位比食客坐低慢慢食Food court座位都闊落環境衛生都唔錯同埋睇到鋪頭廚房都幾乾淨-😋飛魚子章魚燒 六粒 $40首先要讚下佢 非常足料六粒章魚燒面頭鋪滿晒飛魚子仲有魚木😍讚👍🏻麵糊入面包住章魚粒*1不過個皮就唔太脆同埋平均差唔多要$7粒有啲啲貴🤏同埋味道一般好味指數:🌕🌕🌕🌗-📍💸人均消費:40
[屯門章魚燒大師🐙]

好味指數:🌕🌕🌕🌗

📍
💸人均消費:40

2022-04-09 180 瀏覽
屯門gogomall即叫即製章魚燒🐙****************<原味太郎> $20/4粒<飛魚子三郎> $46/8粒<明太子四郎> $38/6粒章魚燒共有五款口味,全部都係即叫即製,落左單要等十至十五分鐘⏰個粉漿似係港式同日式章魚燒嘅混合版,每粒章魚燒內都有粒章魚!雖然未做到外脆內軟嘅口感,但又唔會好似港式章魚燒咁得舊粉🙌🏻最推薦係飛魚子三郎口味,飛魚子嘅份量超級多,足夠包住成粒章魚燒嫁😍
屯門gogomall即叫即製章魚燒🐙

****************
<原味太郎> $20/4粒
<飛魚子三郎> $46/8粒
<明太子四郎> $38/6粒

2022-02-18 193 瀏覽
落錯左單唔肯改,之後仲要加返錢補食物。唔知以為太子女。。。咩都唔洗做咁。其實生意已經唔好,仲要咁做法都幾難撐。成個場都無咩人,都唔知點解做錯野仲要屈返個客補錢。如果唔係小朋友想食都唔想買
2022-01-06 180 瀏覽
Mentaiko takoyaki ($30/4pcs)Outer layer was crispy and chewy - not too thick either! This was the best part. Sauce was just the right proportion, mentaiko was very generous as well, might be a little salty for people who are on the lighter-taste buds side. Overall, me and my friend loved it very much! Very crispy layer with soft filling and chewy tako - what else could we ask for?
Mentaiko takoyaki ($30/4pcs)

明太子章魚燒
明太子章魚燒
2021-12-20 177 瀏覽
大滿足12粒一次過食落哂咁多款味👍🏻滿足哂選擇困難症嘅我😂原味,飛魚子,明太子,wasabi 食落wasabi最有記憶🤣因為真係會食到好攻鼻🥲流哂眼淚🥲其他就覺得原味最好食😗飛魚子同明太子就主要真係食到上面嘅味😗蓋過咗章魚燒本身個味🤣
大滿足12粒
一次過食落哂咁多款味👍🏻
滿足哂選擇困難症嘅我😂
原味,飛魚子,明太子,wasabi
食落wasabi最有記憶🤣
因為真係會食到好攻鼻🥲
流哂眼淚🥲

其他就覺得原味最好食😗
飛魚子同明太子就主要真係食到上面嘅味😗
蓋過咗章魚燒本身個味🤣
屯門雅都Gogo mall入面有好多嘢食其中一間好嘢食係章魚🐙丸-今日叫咗個晚餐A餐加咗錢變8粒 full set total $50食完都夠好飽但章魚丸唔夠炸 入面嘅料得章魚 冇菜 冇粟米但章魚大大粒 好味道的
屯門雅都Gogo mall入面有好多嘢食
其中一間好嘢食係章魚🐙丸
今日叫咗個晚餐

A餐加咗錢變8粒 full set total $50

食完都夠好飽
但章魚丸唔夠炸 入面嘅料得章魚 冇菜 冇粟米
但章魚大大粒 好味道的

2021-08-15 387 瀏覽
大耐冇行去凱都戲院個邊,原來隔離開左個細場叫go go mall, 扶手電梯上一層,嘩成層都係food court, 其實就係連著凱都商場一樓。以前屯門有間好出名既章魚燒,可惜搬左,呢間個個都話好食,咁即管試下😂有幾隻味隻隻都想試,叫左份「大滿足」,四隻味一共有12粒。(左至右)明太子味:俾左好多明太子,但覺得有點咸,可能沙律醬要多番啲中和下Wasabi 味:都一樣勁多wasabi 係面,食左一粒好辣好攻鼻(我太廢唔辣得),於是挑走左大部分wasabi 原味:好多木魚好開心飛魚子味:呢個最驚喜,勁多飛魚子,多到食唔晒呢間材料好足有誠意,可惜章魚燒唔係外脆個隻,我其實想食外脆🙂

有幾隻味隻隻都想試,叫左份「大滿足」,四隻味一共有12粒。
(左至右)
大滿足

原味:好多木魚好開心
飛魚子味:呢個最驚喜,勁多飛魚子,多到食唔晒

2021-08-15
15 分鐘 (堂食)
大滿足
2021-07-30 207 瀏覽
之前一直都有聽朋友講呢間小店嘅章魚燒🐙好好食 呢日去佢屋企嘅時候順便買上去同佢一齊分享 眼見有好多唔同款嘅口味都想試 就唔小心咁買左兩盒🤪 買的朋友要留意因為章魚燒🐙係即叫即整 所以預咗要等10至15分鐘大滿足🐙話明係大滿足 當然可以滿足你貪心🤤的慾望 呢盒係有成四款唔同口味的章魚燒 包括原味 飛魚子 明太子 Wasabi 啱晒我呢啲眼闊肚窄的人 每款有三粒🍡 他們所有的章魚燒都係即叫即整 每款口味的章魚燒配料都非常之多 而每一粒的份量都啱啱好👍🏻 唔會一大舊粉咁 仲可以食到一粒好大的八爪魚tim 值得推介 💯Wasabi章魚燒因為出面真係比較少見Wasabi章魚燒 所以小編專登額外買多一盒 章魚燒上面放左一大舊Wasabi 一啖食落去 嗅覺👃🏻同味覺👅都有好大的衝擊 好似食緊辣辣壽司🍣咁 好正😂😂😂 如果怕太辣的朋友 可以自行減少Wasabi的份量

大滿足🐙

Wasabi章魚燒
15 分鐘 (外賣自取)
  • 大滿足
2021-07-08 221 瀏覽
🇭🇰屯門【#章魚燒大師 】🐙原味太郎 六粒 $26一入口餡料夠晒口感😍大粒嘅章魚肉一口入魂面團唔會太粉👍🏻重有好多醬 簡直係大滿足😋另外都有好多其他味選擇有機會每一粒都想試晒!📍章魚燒大師 (Go Go Mall) (屯門)#屯門 屯門鄉事會路112-140號Go Go Mall1樓S67號舖#屯門美食 #gogomall
🇭🇰屯門【#章魚燒大師 】

🐙原味太郎 六粒 $26
一入口餡料夠晒口感😍
大粒嘅章魚肉一口入魂
面團唔會太粉👍🏻
重有好多醬 簡直係大滿足😋

另外都有好多其他味選擇
有機會每一粒都想試晒!

📍章魚燒大師 (Go Go Mall) (屯門)

#屯門美食 #gogomall
2021-06-23 169 瀏覽
唔止3️⃣個願望,係4️⃣個。一次滿足到你4️⃣個願望✨💁🏻‍♀️岩曬有選擇困難症既我🙆🏻‍♀️💁🏻‍♀️想試多幾種味既大王🤴🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ 大滿足 • 12粒 ($68) 🈵㊗️一盒有齊4️⃣隻味 (每個味3️⃣粒),分別係👇🏻1️⃣ 原味 : Normal 😬2️⃣ 飛魚子 : 份量多到要用匙更食🥄3️⃣ 明太子 : 明太子既味唔算好出😮4️⃣ Wasabi : 如果唔係好食得辣既,表面個一pat,真係足夠攻到你標眼水🥺.👆🏻全部都加左蛋黃醬同木魚花👆🏻🤰🏻食完12粒,真係飽晒🤰🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔺小丸子每粒入面都有粒章魚🐙🔺外面唔係好脆🤏🏻💥入面粉漿可以少d🤨係比較淋身(關西)個種,不過,面既餡料係真係足既👏🏻🤩💁🏻‍♀️但我同大王就比較鍾意食脆(關東)個款多d😜~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
唔止3️⃣個願望,係4️⃣個。
一次滿足到你4️⃣個願望✨

1️⃣ 原味 : Normal 😬
2️⃣ 飛魚子 : 份量多到要用匙更食🥄
3️⃣ 明太子 : 明太子既味唔算好出😮
4️⃣ Wasabi : 如果唔係好食得辣既,
表面個一pat,真係足夠攻到你標眼水🥺
👆🏻全部都加左蛋黃醬同木魚花👆🏻
🤰🏻食完12粒,真係飽晒🤰🏻
🔺小丸子每粒入面都有粒章魚🐙
🔺外面唔係好脆🤏🏻💥入面粉漿可以少d🤨
係比較淋身(關西)個種,
不過,面既餡料係真係足既👏🏻🤩
💁🏻‍♀️但我同大王就比較鍾意食脆(關東)個款多d😜
2021-06-11 162 瀏覽
-章魚燒大師 (仲有好多唔同款嘅小丸子,可以跟餐)飛魚子三郎 價錢: $38 6粒重點!!!飛魚子超級多(*¯︶¯*)未試過食章魚小丸子有咁多飛魚子🙈多到要用匙羹食😍入面都好足料 唔會成粒都好似麵粉咁😖😖上面嘅沙律醬再加飛魚子一啖咬入去 完全係爆出嚟咁多🙈外脆內軟 唔會完全軟林林 雖然唔算特別大粒(如果再大粒啲就好啦雖然唔似其他舖頭咁樣會落埋wasabi醬 不過有啲紫菜碎係上面都好正 (≧▽≦)不過整體都好好味 下次想試吓跟餐烏冬 仲有其他味道都好想試😋😋下次一定要再食下其他嘢!
-章魚燒大師 (仲有好多唔同款嘅小丸子,可以跟餐)
飛魚子三郎 價錢: $38 6粒

下次想試吓跟餐烏冬 仲有其他味道都好想試😋😋
下次一定要再食下其他嘢!
2021-06-06
15 分鐘 (堂食)