2022-02-05 463 瀏覽
食物質素冠絕附近屋苑,但如果落錯單的話就恭喜你了。例如叫意粉嚟左飯,佢会話「飯咪重好食過意粉⋯⋯」叫齋啡但落左奶佢会話「落左好少嗟,無咁削胃咪仲好⋯⋯」利申:由佢喺十幾年前改衫已認識個X姨。

2021-08-08 342 瀏覽
街市內的小店,不期望佢十分光鮮,但求佢清潔。這點它是做到。食物味道正常, 樸實簡單,沒有花巧裝飾。今次食的是叉燒通粉加煙肉雞蛋, 通粉是有坑紋的,能夠沾更多嘅湯汁。 煙肉雞蛋叉燒也是正常味道。 跟餐嘅多士十分香脆。奶茶,檸茶也很好飲。
街市內的小店,不期望佢十分光鮮,但求佢清潔。
這點它是做到。
食物味道正常, 樸實簡單,沒有花巧裝飾。

奶茶,檸茶也很好飲。
2021-02-10 248 瀏覽
屋村荼餐廳都幾企理,$30左右就有餐,食物都幾唔錯,環境就坐得逼D,但係都快靚正,味道都可以啦。快快趣趣食個餐都係幾好的選擇。厚多士都有口感,另外有薯餅,依家唔係好多地方有得食,所以都幾IMPRESS~新鮮炸起真係好味

快快趣趣食個餐都係幾好的選擇。
2021-02-01
$40 (早餐)
2019-03-04 650 瀏覽
一向食開小食都算正常,但一坐低食過麵餐就忍唔住要爆! 點餐,沙爹牛肉麵,轉一丁,蛋加餐肉,加杯凍飲。$36一份正常港式茶餐,好難難食,但好令人失望餐肉簿過$5 銀,無煎,唔香,無燶邊蛋正常。一丁面,硬過米粉。好明顯成個麵都係生,食唔落口。沙爹牛肉先經典,無沙爹味不特止,牛肉有根加肥邊,無一樣係咬得開。重衰過食橡筋!! 成個麵餐,沙爹牛肉真係食唔到,放晒係碟度。下午茶餐,同時有四粒燒賣,魚肉燒賣,好彈牙。
一向食開小食都算正常,但一坐低食過麵餐就忍唔住要爆!

點餐,沙爹牛肉麵,轉一丁,蛋加餐肉,加杯凍飲。$36

一份正常港式茶餐,好難難食,但好令人失望

餐肉簿過$5 銀,無煎,唔香,無燶邊

蛋正常。

一丁面,硬過米粉。好明顯成個麵都係生,食唔落口。

沙爹牛肉麵

成個麵餐,沙爹牛肉真係食唔到,放晒係碟度。

下午茶餐,同時有四粒燒賣,魚肉燒賣,好彈牙。

2018-08-29 462 瀏覽
於晚飯時間,等候食物時間過久, 超過半小時, 比我晚到達的幾台客人早已吃完離去, 本人向該店職員詢問以防漏單, 職員說晚飯時間人多, 食物比較耐到, 該職員走進近廚房位置態度不耐煩, 態度惡劣在近廚房位置向另一名職員高聲表達不滿, 不滿客人催捉食物, 其實本人沒有催捉意思, 只是好奇為什麼食物未到,現在服務做得比以往差, 吃晚飯要受氣, 絕不會再光顧, 根本不尊重客人, 本人是該店光顧多年食客, 但竟得不到一點點尊重, 態度不知所謂
2018-08-29
2017-08-29 533 瀏覽
住附近都知馬鞍山冇嘢食,不過想食好西嘅原來都富寶有間😏。⭐️小食炸燒賣係必叫😏堅係外脆內軟唔係講笑。⭐️小食炸燒賣係必叫😏很重要,⭐️小食炸燒賣係必叫😏所以要講三次!-正餐就咖哩薯仔炆雞翼🍛(雞翼會斬半,最好唔斬就唔會有骨碎👍🏻。-其次係秘製鹵肉飯🍚,啲鹵肉好冧,叫多汁就一流🤤。-飲品方面,個人推薦凍檸茶🍹同奶茶☕️,兩款都沖得勁夠味,尤其係凍檸茶好夠茶味同檸檬味,仲帶小小澀一流😆。
住附近都知馬鞍山冇嘢食,不過想食好西嘅原來都富寶有間😏。

⭐️小食炸燒賣係必叫😏堅係外脆內軟唔係講笑。
⭐️小食炸燒賣係必叫😏很重要,
⭐️小食炸燒賣係必叫😏所以要講三次!

-其次係秘製鹵肉飯🍚,啲鹵肉好冧,叫多汁就一流🤤。

2016-03-10 851 瀏覽
這日,為小兒辦好小學的入學手續,準備搭車去上班前,當然要找一個早餐,為每一天的忙碌生活充一下電。可是,錦英苑這一個小商場可以說是冇啖好食。我心血來潮,就決定入去富寶花園個商場行一個圈。誰知,這是一個絕對的開心大發現,當我行落去商場的最底層,我發現這一個地方有如一條食街,而我就開心地,隨便找一家坐底食 (因為間間都咁多人) ,我就選中了這《筷子美食》。店子的鋪面很細,容立的人不多,所以我說,間間都係咁多人,其實是間間都只可以坐幾個人。早上,如果去茶餐廳,我習慣食麵,這兒有一個很簡單的叉燒蛋麵套餐。食小店,味道沒什麼要求,夠飽就得,此店選的瘦叉燒,夠腍身,夠簡單,更好的,這是一個有味的湯底,而不是沒味道的清水或大光麵麵湯。套餐的配搭,有幾粒魚肉燒賣,味道不需要多評,但魚肉燒賣的出現,的確,好小食店 feel。奶茶,算是一般般的,夠熱,夠濃,可是未夠滑.....簡簡單單,服務街坊的飲食地,的確是越簡單,越受歡迎。

奶茶,算是一般般的,夠熱,夠濃,可是未夠滑.....
簡簡單單,服務街坊的飲食地,的確是越簡單,越受歡迎。

$28 (早餐)