2024-11-23 74 瀏覽
平時都幾鍾意食米線陣,覺得佢哋個湯底幾好食,小食都唔錯。不過真係間間分店嘅味道都有啲參差我同你一間食咗幾次,都覺得好似比其他分店冇咁好食。今次再試一樣失望,蕃茄湯底好淡,配料加咗鴨血,但係係冇味的,口感都唔好又薄電腦今日咁肚餓,食起上嚟都冇食慾
平時都幾鍾意食米線陣,
覺得佢哋個湯底幾好食,小食都唔錯。
不過真係間間分店嘅味道都有啲參差
我同你一間食咗幾次,都覺得好似比其他分店冇咁好食。
電腦今日咁肚餓,食起上嚟都冇食慾
2024-11-03 168 瀏覽
本身忙咗一日買嘢返屋企食 仲要等外賣嘅時候同frd分享呢間好食 仲影到單比佢睇話推薦 之後返去食到有蟲 !!?我真係火都黎埋 衛生情況咁差??打電話過去 接線員態度都算OK 有負責解決返問題 但係食到有蟲呢樣嘢我真係好嘔心咯我一定要比呢個差評!衛生情況不改善 下次去堂食食到有蟲 直接報食環!!認真超嬲超級差體驗食到一半已經想嘔返出黎 如果唔係外賣 我一定會報食環 如果食到人食物中毒點算?淨係賠錢?精神損失好大問題 我而家見到米線都驚 嬲到爆

之後返去食到有蟲 !!?我真係火都黎埋 衛生情況咁差??

超級差體驗
外賣自取
2024-10-09 249 瀏覽
見到米線陣出咗撈水晶粉 最愛水晶粉 所以點咗個豬頸肉滷水雞翼撈水晶粉試吓味先我哋都食唔到辣 呢個麻辣醬料冇我想像中咁辣 可以接受到 同事仲話無味咁🤣水晶粉口感唔錯 豬頸肉好嫩 滷水雞翼有2隻 我覺得唔係好入味 仲有半隻溏心蛋 加埋酸菜花生青瓜絲肉碎撈埋一齊好好食 再配杯百香果蘇打 滿足晒😌
豬頸肉滷水雞翼撈水晶粉
10 分鐘 (堂食)
午餐
小吃騙錢,員工態度極為惡劣。早幾天去吃米線,花了10元添加了皮蛋,來時竟然只有一片,甚至圖片清楚顯示了至少有2塊,找來店員理論,當值員工說廚房不肯換,所以就退掉,然後廚房員工竟然衝出來用手撕開一片皮蛋做2片,還鬧我“咁係咪有兩舊呀”,態度非常不友善,不建議大家到此店消費。
小吃騙錢,員工態度極為惡劣。
2024-05-10 256 瀏覽
應該⋯叫做辣辣大汗豬扒,辣到邊食邊咳,碟中豬扒底部放了很多辣椒粉,沒有邊吃邊流汗,只是邊吃邊咳,豬扒炸得啱啱好,外脆內軟,湯底較辣,如果重一點花生醬味就好了,米線不夠彈,及偏向腍身,不過一試無妨,但下次就唔試嚕😆。
2024-05-10
5 分鐘 (堂食)
2024-04-26 226 瀏覽
啱啱食咗一碗米線陣嘅麻辣蕃茄湯底米線,味道真係唔錯架!不過就係湯底嘅辣味有啲失左分,略嫌可惜。先嚐湯底,麻辣同蕃茄嗰種結合真係好新鮮。啲麻辣味頗夠味,辣味亦都係層次分明,唔會單調。蕃茄嘅酸甜味道同辣椒嘅辣度互相襯托,帶出一種特別嘅風味。湯底係濃郁而滑嘅質感,入口滋味迸發,好開胃!米線嘅質感都好正,煮得幼滑有咬勁,彈牙感十足。米線同湯底嘅結合都好恰到好處,每一口都能夠充分吸收湯底嘅味道,令人回味無窮。唯一可惜嘅就係辣味,略嫌唔夠夠夠辣。當我食咗幾口之後,對辣嘅渴望仲未能完全滿足。希望下次可以再加多啲辣椒,令呢碗麻辣蕃茄湯底米線更加刺激啲味蕾!總括而言,呢碗麻辣蕃茄湯底米線係一個好唔錯嘅選擇。湯底嘅組合創新,米線嘅質感出色,只係辣味稍嫌有啲不足。不過,如果你鍾意食麻辣嘅話,可以考慮同店家講多加辣,咁樣就更加完美啦!仲有加埋用網上外賣平台叫自取有半價,總數$34.5,好抵下。

2024-04-26
30 分鐘 (外賣自取)
$34.5 (午餐)
2024-03-28 248 瀏覽
觀塘放工勁多人,求其搵間舖頭食咗晚餐先返屋企。🤩🤩🤩🤩餐廳環境:普通餐廳裝修,以白色為主,都有梳化位坐,入面位置都好多。食物方面:我哋三個人叫咗兩碗米線,一碗係新推出辣味胡椒米線,黎到兩款米線勁大碗,湯底唔太辣,啱啱好,而且好多配料,包括有豆卜、牛肉、豬肚,雲耳等。湯底又唔會太鹹,食完米線仲可以飲咗佢👍🏻👍🏻飲完之後都唔會口乾呢樣最好😋😋😋米線陣 (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓8號舖
觀塘放工勁多人,求其搵間舖頭食咗晚餐先返屋企。🤩🤩🤩🤩

餐廳環境:
普通餐廳裝修,以白色為主,都有梳化位坐,入面位置都好多。

食物方面:

米線陣 (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓8號舖
2024-03-14 234 瀏覽
作爲一個米綫愛好者,有米綫既地方就有我。 米綫陣既米綫真係無得輸,先係個重慶酸辣湯底夠酸,米綫又可以轉烏冬或者薯粉, 就已經無得輸。d餸同譚記個d又好唔同,多種類d。 加上佢個小食打起大汗豬扒真係好正,又辣又痲!真係好值得去試一試!
2024-01-28 708 瀏覽
是日平日,午餐還未食已經係下午3點,於是食下午茶當午餐。看見$39下午茶餐,好似好低食咁,一於試試:脆炸小食(A)+肉燥米線(B)+熱飲(C) = $39🔆脆炸魚柳+ 香濃擔擔湯肉燥米線(細) 配 熱華田先上小食,香噴噴,而且魚柳啖啖肉,點上泰式辣醬好食,後上嘅米線比想像中細碗得多,米線少得可憐,擔擔湯底味濃。🔆脆炸單骨雞翼+ 重慶酸辣湯肉燥米線(細) 配 熱檸水對於鍾意食辣愛好者,賣相係吸引的。份量好迷你,$39係有原因的。要食還是食一碗正常大細米線才滿足。
是日平日,午餐還未食已經係下午3點,於是食下午茶當午餐

看見$39下午茶餐,好似好低食咁

🔆脆炸魚柳+ 香濃擔擔湯肉燥米線(細) 配 熱華田

,米線少得可憐,擔擔湯底味濃。

🔆脆炸單骨雞翼+ 重慶酸辣湯肉燥米線(細) 配 熱檸水

對於鍾意食辣愛好者,賣相係吸引的。

2024-01-11
1 分鐘 (堂食)
下午茶
2024-01-06 127 瀏覽
喜歡這裏有很多米線的選集 ,特別喜歡擔擔麵米線 淡淡香味非常濃旭, 味道不太鹹 ,配其他清淡的食材如蘿蔔冬菇 ,感覺非常好, 雖然市面上都有很多間米線專門店, 但環境未必這樣乾淨
2023-12-24 111 瀏覽
難食 本來諗住平安夜去食牛大人點知冇位 咁咪黎米線陣囉 個豬趴米線豬趴應該唔係現成 俾我感覺淘寶速食feel 啲湯辣油唔飲得 然後嗌咗芋泥白肉 隻雞好唔新鮮 即係39蚊我都唔會期望咩喇 但都唔好咁難食 反正真係好失望
2023-12-24
一入到這家店,我啲心情已經飛上雲霄,期待食到美味嘅餐點。今次決定點個酸辣豬腸米線嚟試吓,同個雲吞水餃清湯米線。我個碗呢,酸辣味剛剛好,豬腸又爽滑,咁配搭就正啦👌!面都夠Q彈,而家食嘅時候都係「嘩!好雞!」嘅口感,真係夠滋味。雲吞佢都夠晒入味,不過朋友啲水餃嗰度就差啲,就話皮有啲「老粉」嘅感覺,但湯底就清新返,易入口。喺呢度,食一碗米線真係一個滿足感,不求華麗,只要有味道,真材實料就得。港式飲茶「嘩!嘩!」聲中,我嘆完美嘅一餐,算係物超所值。下次我都會再嚟品嘗其他湯底,期待會有更多驚喜呀!😊🍜🌶️

2023-11-12 87 瀏覽
岀了新產品就一定要試試櫻花蝦冷麵撈撈X口水雞🐔$72外觀可愛望落好好食🤤撈麵裏有好多芫莤,瓜,melody 蛋白一片,櫻花蝦及蟹肉,超足料碗麵食落又酸又甜又辣,好有泰式風味。整體係唔錯,但可惜係麵條太過淋口水雞唔太辣同麻,好啱唔太食得辣的人雞肉好食,一點都唔乾及好滑配埋紅石榴西柚特飲,酸酸甜甜,好清爽
岀了新產品就一定要試試

櫻花蝦冷麵撈撈X口水雞🐔$72
外觀可愛望落好好食🤤

碗麵食落又酸又甜又辣,好有泰式風味。
整體係唔錯,但可惜係麵條太過淋

口水雞唔太辣同麻,好啱唔太食得辣的人

雞肉好食,一點都唔乾及好滑

配埋紅石榴西柚特飲,酸酸甜甜,好清爽
雖然平時都有食開米線陣但一聽到𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪做主題係我鍾意嘅𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪梗係馬上就衝去試試😍😍😍同時推出𝟜款期間限定櫻花蝦美食所有限定美食及餐具都有𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪的甜美點綴🪄充滿少女心💗好可愛🥰櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸魚柳 🐟🍜新鮮蕃茄湯底散發陣陣麻辣香氣,灑上櫻花蝦令湯底更昇華及鮮味濃郁,加上超萌的𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪嘜頭蛋白,米線軟硬度適中,配搭脆炸魚柳肉質嫩滑,蘸上自家秘製番茄沙律醬提升清新感,幾開胃😋櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸雞扒🐔🍜湯底一樣,但脆炸魚柳轉左超大塊的脆炸雞扒切成𝟜件,外層炸得香脆可口,裡面肉質嫩滑且啖啖肉,食完好滿足櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚🦐🧆𝟜件金黃豆腐磚炸到外層酥脆,內裡仍保留豆腐入口軟滑,而且櫻花蝦散發出獨特的海鮮香氣,估唔到甜甜的照燒汁及木魚花一齊食係咁正🤤,真係忍唔住一啖接一啖😋,值得推介❣️容易被誤解的粉紅甜心(紅石榴西柚)🍹紅石榴及西柚味,加上薄荷葉的清香,融合一齊甜蜜又清新解膩👍唔該您吖要杯柑桔特飲(柑桔綠茶)🍹呢杯青𝔹𝔹特飲係金桔檸檬和綠茶,開始飲第一啖覺得無敵甜😵‍💫,完全飲唔落,忍唔住叫店員幫我換另一杯,而第二杯甜度適中,
雖然平時都有食開米線陣

櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸雞扒

櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚🦐🧆
櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚

容易被誤解的粉紅甜心(紅石榴西柚)🍹
紅石榴及西柚味,加上薄荷葉的清香,融合一齊甜蜜又清新解膩👍

唔該您吖要杯柑桔特飲(柑桔綠茶)🍹
呢杯青𝔹𝔹特飲係金桔檸檬和綠茶,開始飲第一啖覺得無敵甜😵‍💫,完全飲唔落,忍唔住叫店員幫我換另一杯,而第二杯甜度適中,仲飲得出金桔檸檬及綠茶幾𝕗𝕣𝕖𝕤𝕙

唔單止賣相粉萌撩人,連味道都好味💯,提提大家金鐘及旺角分店化成為旗艦店,期間限定至𝟙𝟚月,𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪迷千祈唔好錯過機會去食野兼打卡影靚相📸
2023-09-28
櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸魚柳
櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸雞扒
櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚
2023-10-02 155 瀏覽
米線一上枱啲面已經係淋到爛晒,之後個湯又勁油,佢件豬扒都係油到爆,本來都幾鍾意食米線陣,但係依一間真心唔推介,雖然可能係個別事件,但係我都係接受唔到依一間光線陣嘅光線
香濃擔擔湯: 大汗豬扒米線
2023-10-02