2024-10-24
超正!對於一個好鍾意火鍋嘅我嚟講,呢間店簡直係寶藏,我嘅favorite list又多咗一行。晚餐我時不時都會拉住男朋友到處去試新嘅火鍋店,或者喺我嘅list入面盲選一間火鍋店嚟食。啱啱喺前幾日畀我搵到呢間店,於是就拉我男朋友嚟陪我試食咗。我好鍾意呢間火鍋店嘅布置,喺微暗嘅環境度食火鍋,感覺真係好nice!我哋點咗一個雞湯火鍋——金湯桃膠花膠雞湯。好香甜,睇啲食材就感覺好補嘅一道料理。真係好鍾意呢個湯底,飲咗一口就唔想停落嚟。將雞湯入面嘅雞食到差唔多時,我哋就將脆鯇片放落去煮。佢哋嘅脆鯇片擺盤得好精美,好新鮮。放入鍋煮一陣之後,變得好鮮嫩又鮮甜,非常美味。我哋仲點咗鴨肝M5同牛丸。主要係我男朋友鍾意食,我個人唔係好識食,但係睇我男朋友食到好開心,感覺唔錯,識享受嘅人應該會鍾意。蔬菜方面我哋點咗萵筍,佢哋嘅擺盤真係驚艷到我,萵筍切得啱啱好,唔會太厚亦唔會太薄。佢哋嘅菜單有好多選擇,睇落都好唔錯,下次嚟仲想試其他嘅料理。