2024-10-08
今晚同同事嚟呢度打邊爐,最緊要係為咗佢哋嘅花膠雞湯而嚟嘅😍好彩我哋早早就book咗位,晚飯時間真係超多人,不過入面空間比較大,唔會話好迫金湯桃膠花膠雞湯:一端上嚟我哋又忍唔住感嘆,個煲入面滿滿都係料,成隻雞喺煲入面慢火燉煮先熬製出嚟嘅金黃雞湯!再到配上桃膠同軟嫩Q彈嘅花膠,滿滿嘅骨膠原!湯底嘅味道好濃郁,一啖飲落去就覺得好開胃,暖心又暖胃~餐廳有超過50款唔同嘅火鍋配料任君選擇,各式海鮮、和牛、雞肉、豬肉、蔬菜仲有佢哋自家手打丸子等等,落咗落去花膠雞湯到煮一煮,湯頭更加鮮甜💯 西班牙黑豚肉:睇吓個肉片紋理有幾咁吸引!🤤切得薄薄嘅黑豚肉片,肥瘦相間,涮一涮就好拎返起開食,食落去冇腥味反而帶住一絲甜味,我哋食得好過癮!花枝片:夠晒新鮮嘅花枝片💛快快手碌吓佢就已經好脆好有嚼勁~ 配埋花膠雞湯更加入味好食😋萵筍:打邊爐加啲蔬菜落去更加鮮甜~ 萵筍燙熟咗之後有住雞湯嘅鹹香味,食落去好爽口,清爽又解膩👍🏻
晚飯時間真係超多人,不過入面空間比較大,唔會話好迫
,一啖飲落去就覺得好開胃,暖心又暖胃~
返起開食,食落去冇腥味反而帶住一絲甜味,我哋食得好過癮!
又解膩👍🏻