2022-11-04
今日講下呢間大埔嘅小食店[粉果佬],唔好睇佢個名以為我想推粉果☝🏻Sorry~世事往往都係你估唔到嘅~❤️🩹今次我係想講吓Q彈彈嘅人手製魚肉燒賣👍🏻粉果就😅😅😅你鍾意試就試囉~我就麻麻喇😏[燒賣]一粒燒賣彈牙煙韌已經係贏咗一大截~咁佢有嘅~我就唔識話佢用咩魚肉去整先係好味,我剩係知佢無魚腥味,又唔會係成口粉咁,口感QQ再配上佢嘅辣醬豉油係幾正嘅🤤佢嘅辣係有少少帶麻~又確實惹味~令佢嘅燒賣更生色不少!不過平時我就唔係太食辣野架😖但呢到嘅辣加少少,真係會正好多!👍🏻呢到係人手包製嘅魚肉燒賣,同埋佢流量夠好少話會蒸過龍,熱辣辣而且粒粒都大粒,10蚊5粒差唔多價啦~合理收費~如果唔好食嘅10蚊有10粒都無用啦~🤪[粉果]即係咁雖然佢舖名叫粉果佬,但我就唔覺得佢嘅粉果係特別出色喇~咁佢個皮都上算煙靭嘅,但唔係粉果應有嘅口感咩?🙄 或者我唔本身對粉果麻麻地喜愛啦~💢但我都係想講,唔好浪費Quota~我寧願食多一串燒賣好過🤣
Sorry~世事往往都係你估唔到嘅~❤️🩹
今次我係想講吓Q彈彈嘅人手製魚肉燒賣👍🏻
粉果就😅😅😅你鍾意試就試囉~我就麻麻喇😏
[燒賣]
如果唔好食嘅10蚊有10粒都無用啦~🤪
[粉果]
💢但我都係想講,唔好浪費Quota~
我寧願食多一串燒賣好過🤣