2022-07-01
大埔呢度有間好出名既燒賣老字號, 其實呢間貌似係有整燒賣整到分家既故事🤣🥴難得我地黎大埔呢頭就順便試下啦~一去到真係嚇一跳, 點解食粒燒賣要排長龍呢?咁我地排啊排, 睇完一集鬼滅之刃都仲未到, 好不容易排到我地就拿住呢堆野去公園食⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫🌞魚肉燒賣$10/6粒 (辣&不辣各一) ($20) 8.5/10佢聲稱係加左鯊魚肉手打既, 咁食落都真係有驚喜幾好食, 因為佢幾有咬口又幾黏, feel到係好多魚肉手打出黎既黏, 唔同出面嘅機器做嘅燒賣係個口感偏向好假嘅感覺💁🏻♀️而佢d豉油都好味, 辣油辣得黎好香, 有好多層次, 所以呢個燒賣我地比好高分👅🌞咖喱魚蛋 ($10/8粒) 5/10魚蛋就係正常普通既魚蛋 雖然佢聲稱係咖喱魚蛋 不過無乜咖喱味🥴勝在口感ok啦🌞家鄉粉果 ($12/3個) 3.5/10呢間舖叫粉粿佬 但佢d粉粿真係麻麻🤣🤣個皮厚過我地既面皮🤣🤣佢個皮真係唔得, 食食吓有一個粉果突然間散開咗, 好在佢個餡好食幾有驚喜 ,不過no next time la🤪⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫呢度個燒賣係真
⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
🌞咖喱魚蛋 ($10/8粒) 5/10
🌞家鄉粉果 ($12/3個) 3.5/10
⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
呢度個燒賣係真係幾好食, 我地都會想再食既, 不過佢要排咁長龍去食真係要得閒同心情好先啦🤪
🏡環境:N.A.
🍡食物:8/10
🤵🏻服務:N.A.
💰價錢:5.5/10
👧🏻👦🏻回頭:Yes for 燒賣only