試 食 甜 品 新 店 😋 糖 老 鴨店 鋪 以 淡 黃 色 格 調用 了 不 同 卡 通 佈 置 有 點 Disneyland 感覺有 別 於 其 他 店 鋪✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨焦 糖 醬 脆 蕉 窩 夫 配 雪 糕 $48雪 糕 三 揀 一(雲 呢 拿/ 朱 古 力/ 曲 奇)😍 喜 岀 望 外。窩 夫 香 脆外 脆 內 軟。吾 會 太 過 厚 實可 能 小 編 掛 住 影。已 經 吾 熱 了但 食 落 仍 然 暖 粒 粒 的 👍🏻 推 介 ‼️‼️金 寶 蘋 果 $52等 候 需 時 15 分 鐘 ⏰但 咁 先 代 表 新 鮮 岀 爐所 以 上 枱 時 非 常 熱面 頭 的 金 寶 口 感 似 粉 粉 的 曲 奇食 落 會 有 些 乾 。入 面 蘋 果 甜 左 些 少整 體 再 配 雪 糕 一 熱 一 凍 係 吾 差P.S. 第 一 次 食。所 以 比 較 吾 到❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️食 完 之 後 已 推 介 友 人 黎 食 窩 夫呢 到 窩 夫 價 錢 確 係 吾 貴岀 面 60幾 70幾 都 有。值 得 一 試‼️🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡店鋪:糖老鴨 (大埔)地址:大埔舊墟直街9
試 食 甜 品 新 店 😋 糖 老 鴨
店 鋪 以 淡 黃 色 格 調
用 了 不 同 卡 通 佈 置
有 點 Disneyland 感覺
有 別 於 其 他 店 鋪
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
焦 糖 醬 脆 蕉 窩 夫 配 雪 糕

焦 糖 醬 脆 蕉 窩 夫 配 雪 糕 $48
雪 糕 三 揀 一(雲 呢 拿/ 朱 古 力/ 曲 奇)
😍 喜 岀 望 外。窩 夫 香 脆
外 脆 內 軟。吾 會 太 過 厚 實
可 能 小 編 掛 住 影。已 經 吾 熱 了
但 食 落 仍 然 暖 粒 粒 的 👍🏻 推 介 ‼️‼️

金 寶 蘋 果

金 寶 蘋 果 $52
等 候 需 時 15 分 鐘 ⏰
但 咁 先 代 表 新 鮮 岀 爐
所 以 上 枱 時 非 常 熱
面 頭 的 金 寶 口 感 似 粉 粉 的 曲 奇
食 落 會 有 些 乾 。入 面 蘋 果 甜 左 些 少
整 體 再 配 雪 糕 一 熱 一 凍 係 吾 差
P.S. 第 一 次 食。所 以 比 較 吾 到
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
食 完 之 後 已 推 介 友 人 黎 食 窩 夫
呢 到 窩 夫 價 錢 確 係 吾 貴
岀 面 60幾 70幾 都 有。值 得 一 試‼️
🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡🏡
店鋪:糖老鴨 (大埔)
地址:大埔舊墟直街9號粵發大廈1號舖
2017-08-12
焦 糖 醬 脆 蕉 窩 夫 配 雪 糕
  • 焦糖醬脆蕉窩夫配雪糕
2017-08-10 211 瀏覽
(好耐冇寫食評啦!終於有間舖令我寫返食評)今日一早要去太和做嘢,做到差唔多四點鐘見有小小肚餓小小攰又好熱於是係附近睇吓有咩食同埋休息下!見到個招牌寫著糖老鴨甜品(個名又幾duck意!)行到入去坐低望吓個Menu有D咩飲品可以解喝見到寫住菊花蜂蜜!咁就叫一杯試吓!飲落都好清甜!消暑一流!味道有8分半(10分係滿分)再睇吓有D咩食可以醫肚,見到佢地個menu有好多款俾你揀!於是揀咗款朱古力花生醬味嘅朱古力窩夫(本人好鍾意食花生醬同埋朱古力)等咗5鐘到一上抬我嘩咗一聲賣相好靚!一食食到好香花生醬味同埋食到D朱古力窩夫入便有D朱古力粒係入便真係好耐冇食個咁好食嘅窩夫(下次一定要同朋友去食多幾次試埋其他野!見佢地menu仲有好多特別野)味道有9分半,有半分等佢地都進步!
飲落都好清甜!消暑一流!味道有8分半(10分係滿分)

一上抬我嘩咗一聲賣相好靚
  • 朱古力花生醬朱古力窩夫
2017-08-09 201 瀏覽
依加大埔甜品店越開越多有一日同屋企人去舊墟直街嗰邊食飯食完經過橫街見到間個名幾特別既甜品店所以同屋企人入去試下新野睇到menu真係有啲選擇困難症.因為好多甜品都好似好好食.但係我地最後都選擇了呢啲蜂蜜玉桂原味窩夫 窩夫外脆內軟基本上依加好少食到好鬆軟既窩夫.贊!楊枝甘露沙冰 好夠椰汁同芒果味士多啤梨醬奶凍 真係食得出係自己煮的 有一粒粒既果肉食完都係覺得吾夠 再叫多個花生醬練奶朱古力窩夫 今日真係好滿足 p.s大約窩夫都要等5至10分鐘 真係熱辣辣上枱唯一不足既係洗手間仲未可以用
依加大埔甜品店越開越多

有一日同屋企人去舊墟直街嗰邊食飯

食完經過橫街見到間個名幾特別既甜品

所以同屋企人入去試下新野

蜂蜜玉桂原味窩夫 窩夫外脆內軟
基本上依加好少食到好鬆軟既窩夫.贊!

楊枝甘露沙冰 好夠椰汁同芒果味

士多啤梨醬奶凍 真係食得出係自己煮的 有一粒粒既果肉

p.s大約窩夫都要等5至10分鐘 真係熱辣辣上枱

唯一不足既係洗手間仲未可以用

2017-08-08 156 瀏覽
味道剛剛好👍不太過甜價錢好合理,新鋪你尼講甜品非常之好食,讚咗Facebook每款甜品仲可以減兩蚊,老細好好人喎下次請我食雪糕,值得推薦非常之好,下次一定會再幫襯
2017-08-05 183 瀏覽
近太和嘅飯後甜品又多一個選擇不過餐牌介紹窩夫部分略嫌有點累贅,因為窩夫有2種口味,餐牌一頁顯示原味,另一頁顯示朱古力味,但配料大概都一樣,所以一開始睇以為有好多不同款BTW: 店員有禮🔻🔻🔻🔻是日點選🔻🔻🔻🔻$42 - 紅豆綠茶雪糕配窩夫(比較快淋,要同時間競賽,如果可以再厚脆一點更好)$28 - 冰糖木瓜燉雪耳(略甜。微溫熱。熱一點會更佳)由於新開張。店員說Facebook 讚好。甜品仲可減$22個人同時出示Facebook讚好合共減咗$4,即刻覺得抵咗
近太和嘅飯後甜品又多一個選擇

BTW: 店員有禮

🔻🔻🔻🔻是日點選🔻🔻🔻🔻

紅豆綠茶雪糕配窩夫
$28 - 冰糖木瓜燉雪耳(略甜。微溫熱。熱一點會更佳)
(熱) 冰糖木瓜燉雪耳
由於新開張。店員說Facebook 讚好。甜品仲可減$2