2018-04-29 207 瀏覽
素。晚。餐 素食朋友有口福了。愈來愈多人愛吃素,我都要試下,今次到CWB 隱世素菜店晚餐晚餐每位三百元左右,不算貴,環境可以,冷氣夠凍,唯獨電梯要等好耐好耐,不過算啦隱世嗎!份量偏大女仔呢就未必食得晒 , 最令我印象深刻嘅就係呢個甜品奶凍,滑個好多傳說中嘅奶凍店。配上香甜嘅紅豆。好美味。薰蛋都是另一個亮點,流心香甜。蛋味香濃,唔到咁簡單嘅廚房都做到咁出色嘅薰蛋。更年興食健康野,羽衣甘藍同藜麥都可以話係先鋒部隊,好多朋友成日打卡晒自己食健康的藜麥早餐。將藜麥同羽衣甘蘭合併而成嘅沙律。配上酸甜嘅蘋果,健康美味。蟲草花牛肝菌珍珠飯,淨係呢一個食物嘅配搭已經夠晒健康,飯粒口感剛好,味道不會過濃,而且有香,同老闆講過原來佢哋嘅食材呢全部都新鮮,而且呢都會食當季最好嘅食材。咁你厭倦左同朋友食飯係一齊鋸扒食意大利粉肉丸,大家不如都素一點。唔怪之得睇食評人哋話呢一度係素食界嘅廚師發板啦!
素。晚。餐

唔怪之得睇食評人哋話呢一度係素食界嘅廚師發板啦!
2018-04-27
同舊同事聚會今次揀左一間食素菜既,畢竟大家平時大魚大肉 係時候黎個Green Friday啦!晚市套餐只有一款 由前菜到main到甜品都一應俱全 首先有醋漬蘿白、牛蒡青瓜、燕麥焗冬菇 平時既醋漬蘿白我都唔會食…不過呢個賣相幾精緻 食落去清清地有陣甜蘿白味,都幾易接受 第一道要黎開胃都幾好 牛蒡青瓜都係比較爽口既開胃菜,到燕麥焗冬菇比較新既煮法 燕麥平時做早餐就有…加埋冬菇又幾夾wo 龍井茶溏心蛋,茶係個蛋既底唔係幾食到龍井茶味 不過溏心蛋非常溏心,又滑 羽衣甘藍真係好好味!仲配有蘋果既酸甜味伴沙律好健康 旁邊既汁好fresh 又唔似一般沙律汁咁膩 亞麻籽黃薑蔬菜湯真係第一次試… 估唔到加左黃薑既西湯會咁似南瓜湯 飲落係幾有驚喜,因為天氣比較涼飲完非常暖胃! 點埋包食更加滿足~ 黑松露炸薯球,黑松露非常香而薯球口感好綿密 每啖都軟綿綿咁 蟲草花牛肝菌珍珠飯,睇落已經好入味 因為牛肝菌既汁已經俾d飯吸哂,好好味! 雖然睇落好似好細碗,不過食埋呢個飯都真係7成飽了 綠茶紅豆奶凍 奶味香濃,淡淡的綠茶清香唔會搶左奶味 略嫌個紅豆可以再多小小,因為食到底就冇哂綠茶&紅豆 餐廳

同舊同事聚會今次揀左一間食素菜既,畢竟大家平時大魚大肉
係時候黎個Green Friday啦!晚市套餐只有一款
由前菜到main到甜品都一應俱全

首先有醋漬蘿白、牛蒡青瓜、燕麥焗冬菇

平時既醋漬蘿白我都唔會食…不過呢個賣相幾精緻
食落去清清地有陣甜蘿白味,都幾易接受
第一道要黎開胃都幾好

牛蒡青瓜都係比較爽口既開胃菜,到燕麥焗冬菇比較新既煮法
燕麥平時做早餐就有…加埋冬菇又幾夾wo

龍井茶溏心蛋,茶係個蛋既底唔係幾食到龍井茶味
不過溏心蛋非常溏心,又滑

羽衣甘藍真係好好味!仲配有蘋果既酸甜味伴沙律好健康
旁邊既汁好fresh 又唔似一般沙律汁咁膩

亞麻籽黃薑蔬菜湯真係第一次試…
估唔到加左黃薑既西湯會咁似南瓜湯
飲落係幾有驚喜,因為天氣比較涼飲完非常暖胃!

點埋包食更加滿足~

黑松露炸薯球,黑松露非常香而薯球口感好綿密 每啖都軟綿綿咁

蟲草花牛肝菌珍珠飯,睇落已經好入味
因為牛肝菌既汁已經俾d飯吸哂,好好味!
雖然睇落好似好細碗,不過食埋呢個飯都真係7成飽了

綠茶紅豆奶凍
奶味香濃,淡淡的綠茶清香唔會搶左奶味
略嫌個紅豆可以再多小小,因為食到底就冇哂綠茶&紅豆

餐廳會成日轉menu 個人覺得幾有新鮮感
多d試下唔同配搭既素食都幾好,全部都係super food對健康有益
我覺得餐廳可以再多小小介紹每道菜,令大家都可以了解多d每道菜
而舊同事係男士佢都覺得夠飽,下次會再幫襯~
2018-03-16 255 瀏覽
收費過高,食物份量小得可憐,造成收費與食物份量不成正比。$250 的收費應該降至每位最多每位$180。食物平平無奇,淡而無味。油煙抽風系統差勁,因而引至全間餐廳充滿油煙味及煙霧彌漫!由於油煙抽風系統差,餐廳的解決方法是把所有空調調低,因而今到室內溫度太冷,感覺一點都不好。侍應太年輕,無經驗,不懂得同客人溝通。有4位walk-in 客人走進餐廳,餐廳不是滿座,侍應只回答晚餐一定要預訂。這4位walk-in 客人只好無耐地離開!
2018-03-16
2018-03-09 255 瀏覽
銅鑼灣返工,其實openrice 一下樓上既食肆好多時都有驚喜。今次搵左間特別既素食特別在我睇完餐牌,真係想象唔到可以有咁樣既配搭落單自己劃好就可以俾店員。SET LUNCH有餐湯或沙律選擇,我就因為個名而揀左"鷹咀豆藜麥沙律""鷹咀豆藜麥沙律"有淋身既藜麥,有口感既鷹咀豆,有爽脆既菜,加埋酸酸甜甜既醬汁,好開胃!!再加上一片較脆既多士,好喜歡,真係食清晒,一粒都無剩見到餐牌有特色既茶類,所以嗌左杯"士多啤梨紅莓茶"試試佢本以為味道會好膠,點知又唔錯,飲完唔會鞋口添,幾清新!!主菜:日式海苔蟹味菇意粉分量都不少,陣陣咸香味,蟹味菇唔會有草青味,意粉軟硬適中,唔會太淋,有咬口,撈埋紫菜一齊食,味道更有層次。店鋪坐位舒適,唔會有擠迫既感覺,而且感覺好潔淨。
今次搵左間特別既素食

特別在我睇完餐牌,真係想象唔到可以有咁樣既配搭

落單自己劃好就可以俾店員。

再加上一片較脆既多士,好喜歡,真係食清晒,一粒都無剩

見到餐牌有特色既茶類,所以嗌左杯"士多啤梨紅莓茶"試試佢
本以為味道會好膠,點知又唔錯,飲完唔會鞋口添,幾清新!!

主菜:日式海苔蟹味菇意粉

店鋪坐位舒適,唔會有擠迫既感覺,而且感覺好潔淨。
2018-03-01
2018-03-01 190 瀏覽
午飯次次都食肉,今次試下轉變下試一試食素先時間尚早,未有人,可以包場地方寛敞,坐落夠哂鬆動,岩哂傾計每張枱都有個小盆栽,增添綠色元素今日餐湯係新特別既西蘭花湯飲落唔單止夠滑身,仲不失西蘭花既味道,配埋塊熱辣辣又鬆軟既面包,好食今日午餐仍然放棄唔到食辣少少既辣豆瓣醬加上用豆乳,有啲似腐乳味意大利麵唔好煮得過火,加埋汁同煮既火侯控制得而面條吸到汁之餘又唔會淋哂身,仍然有彈牙既口感飲品真係唔知飲咩好,店員姐姐介紹左呢杯比我紅菜頭加埋蘋果清爽清甜
午飯次次都食肉,今次試下轉變下

試一試食素先

時間尚早,未有人,可以包場

地方寛敞,坐落夠哂鬆動,岩哂傾計

每張枱都有個小盆栽,增添綠色元素

西蘭花湯

今日餐湯係新特別既西蘭花湯

辣豆乳芝麻野菜意大利麵

今日午餐仍然放棄唔到食辣

少少既辣豆瓣醬加上用豆乳,有啲似腐乳味

意大利麵唔好煮得過火,加埋汁同煮既火侯控制得而
面條吸到汁之餘又唔會淋哂身,仍然有彈牙既口感

紅菜頭蘋果汁

飲品真係唔知飲咩好,店員姐姐介紹左呢杯比我

紅菜頭加埋蘋果
清爽清甜
2018-02-20
西蘭花湯
辣豆乳芝麻野菜意大利麵
紅菜頭蘋果汁
情人節又到啦!老實說,好多情人節套餐真係貴到好唔合理,所以如果想兩口子慶祝情人節,又唔想比一個唔合理嘅價錢食一個唔好味又唔開心嘅情人節套餐,真係要花啲功夫去搜尋吓。另外就會覺得慶祝未必一定要大魚大肉,有時清清地都唔錯啊!於是就選咗位於銅鑼灣嘅一間食素食肆 -「素。喜。館」上到嚟,覺得餐廳環境完全冇因為情人節而裝飾過,完全談不上浪漫😅只係一間平平實實嘅餐廳,但係其實佢嘅食物比咗好大嘅驚喜我🤩佢有因為情人節而設計咗個menu♥️會用食物拼成花嘅形狀,賞心悅目。味道仲意想不到咁好味添!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真心推~推~推介呢間餐廳!👍🏽

另外就會覺得慶祝未必一定要大魚大肉,有時清清地都唔錯啊!

於是就選咗位於銅鑼灣嘅一間食素食肆 -「素。喜。館」

真心推~推~推介呢間餐廳!👍🏽

慶祝紀念
情人節
  • 意式蔬菜丸子
  • 羽衣甘藍藜麥烤蘋果沙律
  • 黑松露芝炸薯球
  • 情人節甜品
2017-12-24 200 瀏覽
尼期成日同sweetie 講要 慢活.輕食!佢就拎我黎 喜 . 素 . 館 一齊食晚餐~哈!見到佢個套餐都幾多款食品,驚唔飽既人出沒了~一於叫佢個晚市套餐試吓先~1) 前菜小食 : 有車厘茄; 秋葵; 釀冬菇2) 紅菜頭柚子沙律伴黑醋汁** 前菜小食同沙律都係開胃醒神,一讚佢個紅菜頭非常新鮮,清新大自然感覺!3) 姬松茸豆腐燉蛋燉蛋嫩滑配軟棉姫松茸,頂呱呱~!!!4) 牛油豆蔬菜濃湯濃湯蘸麵飽片,唔錯喎~ 5) 黑松露芝士炸薯球薯球炸得好乾身,而且本身大愛炸薯球,佢中間包住黑松露,味道很濃郁喔~!!!6) 鮮淮山昆布珍珠飯鮮淮山微爽淋滑,昆布又有益,配珍珠飯激正~7) 是日甜品: 桃膠紅棗蓮子湯,暖甜有口感!8) 飲品: 玫瑰花茶,有個茶壺暖住,好貼心~
尼期成日同sweetie 講要 慢活.輕食!
佢就拎我黎 喜 . 素 . 館 一齊食晚餐~哈!
見到佢個套餐都幾多款食品,驚唔飽既人出沒了~
一於叫佢個晚市套餐試吓先~

1) 前菜小食 : 有車厘茄; 秋葵; 釀冬菇
2) 紅菜頭柚子沙律伴黑醋汁
** 前菜小食同沙律都係開胃醒神,
一讚佢個紅菜頭非常新鮮,清新大自然感覺!
3) 姬松茸豆腐燉蛋
燉蛋嫩滑配軟棉姫松茸,頂呱呱~!!!
4) 牛油豆蔬菜濃湯
濃湯蘸麵飽片,唔錯喎~
5) 黑松露芝士炸薯球
薯球炸得好乾身,而且本身大愛炸薯球,
佢中間包住黑松露,味道很濃郁喔~!!!
6) 鮮淮山昆布珍珠飯
鮮淮山微爽淋滑,昆布又有益,配珍珠飯激正~
7) 是日甜品: 桃膠紅棗蓮子湯,暖甜有口感!
8) 飲品: 玫瑰花茶,有個茶壺暖住,好貼心~
2017-12-23 5320 瀏覽
朋友係全素食者,一向都好佩服佢嘅毅力同埋堅持,我呢個咁鍾意食牛肉嘅人,喺佢面前真係有啲Guilty 12月係佢嘅生日,生日飯就一於食素啦!呢間係佢推薦嘅,位置方便,銅鑼灣鬧市嘅樓上店。一坐低店員就為我地準備好玫瑰花紅棗茶,呢種天氣飲真係好滋潤!每位人頭計$250,已經有差唔多10款食物,一道菜一道菜咁上,第一樣食物係豆乳燉蛋,味道特別在有姫松茸。接着有三款美味小食,每一款都各有特色。我最喜歡冬陰涼伴秋葵,帶點酸辣的冬陰公味道,開胃醒神。鮮冬菇就食得多,將燕麥釀咗喺裏面再焗,又香口又好味,真係第一次試最近好流行嘅Superfood 呢度都有得食。亞麻籽沙律,用上日式和風醬汁,so fresh。咁凍嘅天氣飲一碗熱湯就夠晒warm啦! 花椰菜甘筍湯,清清地,仲有脆卜卜嘅多士同埋麵包,食多一點都冇負擔。開始有一半飽啦!呢個時候就來一個好靚、肥嘟嘟、好得意嘅炸薯波波。黑松露芝士做餡了,流心感覺最正!最後嘅主食係千層麵,泡菜青瓜,味道好韓風。最令我驚喜嘅就係食素都有甜品,伯爵茶朱古力奶凍,清甜、甜度適中,好啱我口味。雖然無肉,但估唔到素食都好滿足
12月係佢嘅生日,生日飯就一於食素啦!

接着有三款美味小食,每一款都各有特色。
我最喜歡冬陰涼伴秋葵,帶點酸辣的冬陰公味道,開胃醒神。

最後嘅主食係千層麵,泡菜青瓜,味道好韓風。

雖然無肉,但估唔到素食都好滿足

慶祝紀念
生日
2017-12-23 915 瀏覽
近排多了應酬食多了,收到線人資料這裡吃得健康,今晚就一於上去食餐素食,線人已經幫我訂位,而選擇亦只有晚市套餐選擇,唔需要想吃而煩惱唔會出現,9樣東西加埋個茶都係劃一價錢$250,價錢可能會覺得比較貴,但要留意這裡不是齋鋪,而是用新鮮嘅superfood 為主再配上蔬菜生果即時烹製!先上個小吃,放了三種口味嘅食物,分別有桂花密車厘茄,冬陰公伴秋葵,焗讓燕麥鮮冬菇,三種口味各有特色,個人較喜歡清新嘅去皮車厘茄加上桂花密嘅組合,酸甜混合,加上入口個種豐富肉汁感好正!而冬陰公配秋葵亦好特別,粘粘地嘅秋葵上帶點冬陰公嘅辣,唔錯!絕對係廚師用心嘅配搭,最後個焗讓燕麥鮮冬菇,就夠晒口感,入口似食緊肉嘅感覺,當然一切都係由廚師手勢將燕麥做成啦,而且個鮮冬菇好香及好煙韌彈牙!跟住上姖松茸豆乳燉蛋,松茸混在蛋中,入口時感受到好香豆乳嘅味道,而燉蛋重軟滑,一入口就好好滑入去喉嚨內!之後就係日式和風亞麻籽沙律,香脆紫菜絲在沙律上,加埋個日式麻醬入口清新,個人覺得個醬汁不似街外咁多油,咁就食得健康!餐湯係花椰菜甘筍湯,好香嘅甘筍味之餘,湯中見到好多切碎了嘅花椰菜,為了保持蔬菜嘅鮮味,蔬菜入口時嘅軟熟度剛剛好!呢

呢個就係必吃推介嘅黑松露芝士炸薯球,炸得好香外脆內軟流心,咬開會見到薄薄嘅一層香脆外皮,裡面就係軟熟嫩滑嘅薯茸包住了好香嘅松露同埋容化了嘅芝士,入口真係要小心熱!但味道真係好正!

食完就係今晚嘅主菜韓式泡菜青瓜千層麵,平時食開中間夾住就係肉醬,而今次比較特別係泡菜同青瓜,入口時有泡菜嘅味道加埋青瓜爽口感覺,配搭得宜,就算吃素亦可以跟上韓方嘅口味!

吃完就上甜品,伯爵茶朱古力奶凍,上面鋪滿了朱古力粉,而下面個奶凍入口時就感覺得好香嘅伯爵茶味加埋甜度適中嘅朱古力味,真係一個完整嘅晚餐!

最後餐茶係玫瑰花紅棗茶,用滾水浸泡後,紅棗味同玫瑰花香就容化在茶中,入口芳香!

呢到每道菜都係一個接一個上,為了有最好嘅味道,見差不多先準備下一道菜,所以要等一下,個人覺得超級值得!養生之道亦可以在這裡欣賞一下!放下工作,在這裡慢慢欣賞美食,真係人生樂事!另外午餐亦好健康,下次就來吃午餐,清清個肥膩入食習慣先!
話說 佢係個食肉獸, 但隨住人大咗 身體開始提佢要以菜為主打, 而我地又想為地球先生出一分力, 減減炭排放~所以, 我地就決定開始每星期一天嘅素菜日喇~今次黎咗朋友介紹嘅素菜館, 佢話清清食食材本身嘅原味, 我會鍾意的~set 啱曬無 idea o既我地~因為本身唔係素底, 所以同我地襯好曬就啱曬呀~好可愛呀 筷子托, 我地 2隻都唔同架, so cute!!!早食飯嘅好處又來了~就係唔使等位 而又可以靜靜地享受我哋嘅晚餐, so nice!今次跟餐嘅係玫瑰花茶, 玫瑰花係 "賣飛佛" 啊!見到粒粒粉紅玫瑰花, 原粒玫瑰花好啊~前菜小食有三款, 上枱先知佢地係咩, hehe 充滿期待~(有桂花蜜?)車厘茄 + (味噌?)秋葵 + (豆豆素肉?)釀鮮冬菇, 落問號嘅原因 係因為由我地目測 + 味覺分析 而得出黎嘅~XD車厘茄去皮 有心機, 配合甜甜 o既蜜糖, 零草青除, 比平日更易入口 又 keep 得住哥份清新感!姬松茸豆乳燉蛋雖然係無平日加肉加海鮮哥分香甜, 但係清香細滑, 我地都鍾意呀~ 紅菜頭柚子沙律伴黑醋汁我本身係超級無敵勁驚紅菜頭, 所以我直接棄咗權...全部紅菜頭塞埋俾佢
所以, 我地就決定開始每星期一天嘅素菜日喇~
[我地無話邊一日做, 因為番工出街食飯 唔係咁易就麻, 總之有一日就好~]

set 啱曬無 idea o既我地~
因為本身唔係素底, 所以同我地襯好曬就啱曬呀~

早食飯嘅好處又來了~

今次跟餐嘅係玫瑰花茶, 玫瑰花係 "賣飛佛" 啊!

見到粒粒粉紅玫瑰花, 原粒玫瑰花好啊~

前菜小食有三款, 上枱先知佢地係咩, hehe 充滿期待~

姬松茸豆乳燉蛋

紅菜頭柚子沙律伴黑醋汁
我本身係超級無敵勁驚紅菜頭, 所以我直接棄咗權...
全部紅菜頭塞埋俾佢食... XD

紅菜頭佢話好新鮮;
而柚子多汁 得黎我地都覺得苦澀嘅~

牛油豆蔬菜濃湯

麵包口感好啊, 我地都好鍾意!
無哥啲滿滿添加劑咁快回彈, 但口感反而更簡樸自然~

黑松露芝士炸薯球

鮮淮山昆布珍珠飯

我哋全晚最鍾意呢個飯, 成為是晚推介啊!
好難得食到尾聲 我都可以自己一個人食晒全碗飯~

薑汁味 驅寒暖胃, 秋冬 我鍾意!
菇菇淮山同珍珠米嘅口感好搭, 有𡁻口 有滿足感, 好味啊!

桃膠蓮子紅棗糖水, 清甜溫暖~
桃膠軟糯得來 Keep 得住口感, 可惜蓮子苦, 係爭呢啲啲就正曬~
  • 鮮淮山昆布珍珠飯
2017-12-04 219 瀏覽
香港人生活繁忙,成日都要OT,食埋啲唔健康既快餐。為咗令自己身體健康啲,今日約左好朋友去試一間以西式煮法既素菜館。亞麻籽蘋果沙律青綠色的蔬菜加上幾片新鮮的蘋果,撈埋灑上亞麻籽既甜酸汁一齊食,清甜爽脆,係一道開胃既前菜。雙色甜椒葵花籽仁意大利麵麵條可以自己選擇意大利麵或烏冬,而且仲可以選擇走蔥蒜,迎合倒唔同素食者既需求,值得一讚。我選擇左雙色甜椒葵花籽仁意大利麵,甜椒香甜爽脆,意大利麵軟硬適中,份量足夠。紅菜頭蘋果汁套餐飲品可以選擇果汁或茶類,我選擇左健康飲品紅菜頭蘋果汁,起初我以為紅菜頭係蔬菜類,或多或少會有啲草青味,但結果喜出望外,入口清甜。

亞麻籽蘋果沙律

雙色甜椒葵花籽仁意大利麵

2017-11-20 249 瀏覽
星期六約左個好朋友開餐,佢話要健康飲食,介紹左素喜館。第一次食全素,完全冇概念。間鋪位於銅鑼灣商廈上面,地方算舒適。叫左份set lunch, 南瓜甘荀湯,雖然冇肉,但一樣鮮甜,而且唔肥膩,岩晒我地貪靚女士,仲附上烘方包,可以點湯食。主菜係黑松露磨菇意大利麵,侍應好體貼問使唔使走蔥同蒜,怕冇啲長齋既人唔食得。我只係客串,所以唔使走蔥蒜,加上大量黑松露,一上台香噴噴,忍唔住食左啖,味道比較清淡,但意大利麵煮到岩好,幾有口感,唔係我想像中因為素食而冇味,反而幾清新,唔知唔覺食晒一碟。餐飲方面都係以健康為主,有果汁,紅茶或者花茶。而且可以加錢換是日甜品,不過要貫切健康主題,而且真係好飽。依家素食都可以多元化又健康,而且選擇多,日後多個選擇。

依家素食都可以多元化又健康,而且選擇多,日後多個選擇。
2017-11-20 201 瀏覽
星期六約左個好朋友開餐,佢話要健康飲食,介紹左素喜館。第一次食全素,完全冇概念。間鋪位於銅鑼灣商廈上面,地方算舒適。叫左份set lunch, 南瓜甘荀湯,雖然冇肉,但一樣鮮甜,而且唔肥膩,岩晒貪靚女士,仲附上烘方包,可以點湯食。主菜係黑松露磨菇意大利麵,侍應好體貼問使唔使走蔥同蒜,怕冇啲長齋既人唔食得。我只係客串,所以唔使走蔥蒜,加上大量黑松露,一上台香噴噴,忍唔住食左啖,味道比較清淡,但意大利麵煮到岩好,幾有口感,唔係我想像中因為素食而冇味,反而幾清新,唔知唔覺食晒一碟。餐飲方面都係以健康為主,有果汁,紅茶或者花茶。而且可以加錢換是日甜品,不過要貫切健康主題,而且真係好飽。依家素食都可以多元化又健康,而且選擇多,日後多個選擇。

依家素食都可以多元化又健康,而且選擇多,日後多個選擇。
  • 黑松露磨菇意大利麵
2017-11-20 149 瀏覽
食齋,好多人第一個唸法係味濃、油淋淋,一啲都唔健康。今日我就破舊立新去試一試既健康又清新既西式「素.喜.館」素喜館位于銅鑼灣商廈,地理位置方便,地方舒適,都幾優閑。$88午餐套餐包一款麵食+沙律+餐湯/飲品1杯亞麻籽蘋果沙律賣相精緻,蔬果配上亞麻籽既甜酸汁,清新可口,完全食到原材料本身既味道,又健康又開胃。紅菜頭蘋果汁餐飲我選擇左健康既果汁,入口清甜,味道有啲似黑加里子汁,完全無蔬菜既草青味。黑松露磨菇大利麵陣陣既松露磨菇香味,已經令我迫不急待要試食,雖然只係幾片磨菇,但食落口鹹香味適中,麵條煙靭彈牙,份量一啲都唔少。總括,店員親切有禮,會主動提我地可以走蔥蒜,迎合唔同類型既素食者。雖然食物既種類唔多,味道亦都唔算太突出,但絕對係一餐營養價值極高既午餐。

素喜館位于銅鑼灣商廈,地理位置方便,地方舒適,都幾優閑。

$88午餐套餐包一款麵食+沙律+餐湯/飲品1杯

亞麻籽蘋果沙律

黑松露磨菇大利麵

2017-11-04 205 瀏覽
第二次來食,一到來上杯牛蒡茶,食物水準還是很好,樣樣清新,調味適中,服務又好,吃完一樣自動上第二樣菜,唔使你吹又唔會被人吹住走,食物又夠新鮮熱,几個女仔6點几坐到10點關門又唔吵可慢慢談心,因為地方唔大正正方方十張台左右夠清靜,今日見我地自攜生日蛋糕,還悉心把甜品(蛋糕)變糖水,銅鑼灣聚會好地方,男士就可能唔夠飽肚因樣樣好像法餐咁細細碟,女士食埋甜品啱啱好啦,7樣餸仔加甜品和無限添茶水~^(炸薯球 同飯都好味)每次指定餐牌都會有些唔同預訂晚市套餐如有任何問題或更改,請聯絡本店,謝謝你!😊🥕🥕🍅素.喜.館 🍆🌽***❌如不要蔥蒜和蛋奶,請提早通知本店,可另作安排 。-晚市套餐-前菜小食 2 款紅菜頭柚子沙律伴黑醋汁牛油豆蔬菜濃湯黑松露芝士炸薯球 姬松茸豆乳燉蛋鮮淮山昆布珍珠飯是日甜品牛蒡茶每位$250 📞提前一日或之前預訂可亨有9 折優惠 ✨每位$225只收現金💵**免收加一服務費
(炸薯球 同飯都好味)
每次指定餐牌都會有些唔同

預訂晚市套餐
如有任何問題或更改,
請聯絡本店,謝謝你!😊

🥕🥕🍅素.喜.館 🍆🌽

***❌
如不要蔥蒜和蛋奶,請提早通知本店,可另作安排 。

-晚市套餐-
前菜小食 2 款