2019-10-09
今日去咗將軍澳中心嘅紫蝶花食泰式晚餐,將軍澳中心啱啱裝修完成,很多食店進駐,只啲花就係其中一間開業不足半年的新店,當然要去支持一下餐廳有好多卡位,非常舒適,另外員工服務有禮,主動介紹菜式,唔知食咩可以請店員推介當日我哋叫咗一條烏頭魚,泰式明爐烏頭魚$168 ,放上火爐上,並自行倒上湯底,等一陣好快就食得,魚肉非常嫩,青檸味非常之濃做得相當出色另外仲叫咗蒜蓉牛油雞翼$60 ,竟然有六隻咁多,雞翼非常香口,加上蒜蓉鋪滿在牛油雞翼上煮食方面我哋叫咗泰式炒金邊粉同埋冬陰公海鮮金邊粉泰式金邊粉炒得非常乾身利落,麵條斤斤分明,分量亦非常多,叫咗其他小食差啲都食唔晒另外冬陰公海鮮金邊粉賣相非常美麗,有四隻大蝦,係大頭蝦,另外仲有滿滿嘅海鮮包括生蠔、蜆肉,魷魚等等,呢個比泰式金邊粉更加吸引,可惜我唔食得辣只能夠食金邊粉,如果食得辣嘅朋友一定要食呢個飲品方面呢度除咗有泰式飲品之外仲有唔同味道嘅奶昔,牛油果朱古力奶昔$42 真係唔錯,用新鮮牛油果打制而成,朱古力只係作為襯托,冇搶咗牛油果嘅鮮味,令一杯飲品我哋帶咗珍多冰$38 ,Menu
煮食方面我哋叫咗泰式炒金邊粉同埋冬陰公海鮮金邊粉
Menu