2020-06-22 439 瀏覽
I’m so impressed with the semi buffet here. You can eat the starter and dessert as much as you can. For the starter, they will cook the lobster soup in front of you. You may see the fire as well as they will add some wine to the soup!! The taste is so amazing and you can find many lobster inside the soup. I ordered Steak for the main and my mum ordered king prawn pasta. The chef would cook both dishes in front of you. It’s amazing to see the chef to cook for you.

2020-06-17 309 瀏覽
最近做野做到頹要食返啲好野等個人開心下禁下openrice睇下有冇咩正野見到維景酒店🏨而家做火焰🔥半自助晚餐聽個名都覺得好似好勁咁仲可以買coupon用計返即係有75折優惠,即刻買幾張😂半自助晚餐6:30開始前菜、沙律、甜品任食然後可以自選一款主菜其中有兩款桌前烹飪精選係會即場係你面前烹調仲可以半價追加生蠔🦪、海鮮拼盤點完主菜先上生蠔🦪同海鮮生蠔有三款,法國🇫🇷Le Speciale 、黑珍珠同埋澳洲Coffin Bay三款味道都好鮮甜,唔會好重海水味,我自己就幾鍾意❤️海鮮拼盤有海蝦、田螺、青口、長腳蟹中間仲放咗啲乾冰食之前可以加水玩下個海鮮拼盤即時變得好夢幻✨食完頭盤就會即席有專人烹調龍蝦湯龍蝦🦞味好重,好好飲跟住就係重頭戲🔥火焰牛扒嘩好犀利,見到啲火燒到成個人咁高但廚師姐姐處變不驚,專業👍🏻我自己就揀咗個燒銀雪魚食兩款主菜都好有水準,唔錯😋最後仲有甜品🔥火焰車厘子🍒本身好想出去甜品bar拎甜品食不過已經好飽留返下次先😝
最近做野做到頹
要食返啲好野等個人開心下

禁下openrice睇下有冇咩正野
見到維景酒店🏨而家做火焰🔥半自助晚餐
聽個名都覺得好似好勁咁
仲可以買coupon用
計返即係有75折優惠,即刻買幾張😂

半自助晚餐6:30開始
前菜、沙律、甜品任食

然後可以自選一款主菜
其中有兩款桌前烹飪精選係會即場係你面前烹調
仲可以半價追加生蠔🦪、海鮮拼盤
生蠔

點完主菜先上生蠔🦪同海鮮
三款味道都好鮮甜,唔會好重海水味,
我自己就幾鍾意❤️
海鮮拼盤

海鮮拼盤有海蝦、田螺、青口、長腳蟹
中間仲放咗啲乾冰
食之前可以加水玩下
個海鮮拼盤即時變得好夢幻✨
龍蝦湯

食完頭盤就會即席有專人烹調龍蝦湯
龍蝦🦞味好重,好好飲

跟住就係重頭戲🔥火焰牛扒
嘩好犀利,見到啲火燒到成個人咁高
廚師姐姐處變不驚,專業👍🏻
我自己就揀咗個燒銀雪魚食
兩款主菜都好有水準,唔錯😋
蜜餞鵝肝西冷

生蠔
龍蝦湯
蜜餞鵝肝西冷
燒茄子銀 鱈魚
好耐無食過自助餐喇!咁大火仲唔係高溫消毒?!依加銅鑼灣維景酒店推出咗火焰半自助晚餐!前菜、沙律、芝士、甜品、果汁類係自取任食,價錢就按自己所選嘅主菜而定,價錢介乎$308-$388。另外,每位客人都會再送一份火焰龍蝦湯同埋火焰甜品!如果想食海鮮,可以再另加生蠔、凍海鮮拼盤、刺身船⋯我就試咗佢地嘅生蠔同凍海鮮!#生蠔 每份有3隻,分別有法國、愛爾蘭、蘇格蘭,3款都非常新鮮,大大隻,好鮮甜!個人最鍾意愛爾蘭嗰隻,海水味適中,蠔身又夠肥美,連檸檬汁都唔洗落,直接啪咗,正!#海鮮 拼盤就有長腳蟹、青口、海蝦、翡翠螺。送到之後會喺乾冰上倒啲水,製造出仙境嘅效果,天氣咁熱辣辣,見到都覺得舒服!真係一晚玩齊冰火兩種感覺!食完海鮮類之後,餐廳亦準備好為我地表演第一場火焰表演!先嚟個火焰龍蝦湯!先將龍蝦肉炒香,再加少少酒,再點火!哇!啲火大到嚇一嚇!火完嗰吓個香味真係充斥住成個場!再將龍蝦湯煮熱就可以上枱!龍蝦湯夠香濃,仲有大大件龍蝦肉,好味~飲完湯之後,可以先去出面拎啲頭盤前菜食住先,再等下場嘅主菜表演!餐廳好體貼地要求每位客人都要帶好口罩,仲有一位職員專為客人帶同除手套!食物方面,我最鍾意佢地啲芝士

飲完湯之後,可以先去出面拎啲頭盤前菜食住先,再等下場嘅主菜表演!餐廳好體貼地要求每位客人都要帶好口罩,仲有一位職員專為客人帶同除手套!食物方面,我最鍾意佢地啲芝士,其中有款法國嘅Herbes Cheese,入口又香又Creamy,送麵包/餅干都一流!另外沙律吧有燒菠蘿!食主菜前食返幾舊開下胃口都唔錯!

主菜方面,一共有7款選擇,當中有2款桌前烹飪精選,就係有得睇表演嘅款式!有牛柳同虎蝦選擇~我就揀咗田螺黑椒牛柳,另一份就揀咗清燒茄子銀鱈魚!火焰牛柳同樣會推格車仔出嚟,喺面前煎排同點火~喺面前即煎聞到嗰種香味,真係同平時好唔同!真係色香味俱全!牛柳五成熟,控制得啱啱好,表面輕輕煎過,做到鎖水效果,肉汁鎖住喺入面,入口嫩滑富肉香。個人覺得唔需要配黑椒汁都已經好好食~

雖然清燒茄子銀鱈魚就無得玩點火,但味道都相當唔錯,鱈魚入口嫩滑,重點係魚皮煎得香脆!再加埋燒茄子、燈籠椒、洋蔥,整體感覺相對輕怡,食完都無乜罪惡感~

食完主菜又可以出去行下拎甜品~有芝士蛋糕、朱古力蛋糕、啫喱、迷你果撻、朱古力、泡芙、生果外⋯仲有Haagen Dazs係任食嘅!丫!麵包旁仲有個暖住嘅椰撻!表面焗得乾身,有少少微脆口感,又唔會太甜。

火焰甜品可以開估係咩喇~火焰車厘子!
做法有啲似煮蘋果金寶啲蘋果咁,加咗邪惡嘅牛油同糖煮,又點會唔香!點火後上碟,再加上一球雪糕、忌廉、杏仁片做點綴。車厘子好大粒同厚肉,入口酸酸甜甜,作為飯後甜品,完全唔會覺得漏~令人滿足!
🍨🍒🍨🍒 🍨🍒🍨🍒
服務方面要讚一讚,職員好有禮貌,好奇問下點火嗰位姐姐,用幾多度嘅酒先會咁大火?又問佢點到咁大火會唔會好危險😂我睇到都驚燒親手。佢都好有善咁同我地傾咗陣,原來佢地訓練咗2個月,無想像中咁危險⋯厲害厲害
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
優惠方面:
依加喺Openrice買現金券,有75折。
用$75就買到$100現金券,無限1次用幾張。
📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
繽紛維苑餐廳
天后銅鑼灣道148號香港銅鑼灣維景酒店2樓
📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
唔知幾耐無同老公二人世界去拍拖食飯😅咁啱見到openrice有酒店餐廳嘅半自助晚餐做緊75折coupon優惠,咁抵?重要係火焰美食主題🔥腦補桌前烹飪畫面😍即book! 晚餐由6:30開始,點完餐就可以先享用自助吧美食啦,因疫情關係,酒店要求客人取食物前必須戴上口罩及手套,而且食物亦有用透明蓋封好,確保衞生,咁客人就可以放心食用啦👍我哋重 #半價追加 咗 #生蠔三國誌 及 #凍海鮮拼盤 ;三款生蠔分別來自法國、愛爾蘭及蘇格蘭,蠔size夠大又多肉😋正啊!餐廳重做緊加$98/位任飲紅白酒,美酒愛好者唔好錯過!餐湯為火焰席煮龍蝦濃湯,感受視覺嗅覺刺激,急不及待品嚐,龍蝦肉質結實鮮甜,水準超越外面一般西餐廳。主菜方面我哋叫咗:蜜餞鴨肝西冷扒及香煎辣汁虎蝦(桌前烹飪);鴨肝煎得外脆內軟,入口即化😍虎蝦用酒饌過,加上微微香辣調味,變得很惹味,汁料用作伴意粉一流👍

香煎辣汁虎蝦
蜜餞鴨肝西冷扒
香煎辣汁虎蝦
蜜餞鴨肝西冷扒
2020-06-04 415 瀏覽
最近銅鑼灣維景酒店嘅繽紛維苑餐廳推出咗火焰美食半自助餐🍽除咗有沙律坊🥗芝士角🧀甜品枱🍮同 Haagen Daze 雪糕杯🍨仲有任選主菜同桌前烹飪精選🍳.田螺黑椒牛柳🥩牛柳質地好淋,田螺切碎後同牛柳好夾😋酒味同蒜味都好濃🍶🧄仲可以近距離欣賞到大廚嘅火焰烹調🔥.香煎辣汁虎蝦🌶一共有兩隻大蝦🍤醬汁只係微辣😆蕃茄味幾濃🥫質感彈牙😜加埋個意粉🍝份量剛好.生蠔三國誌(2客)🦪三國分別係法國法芬奇🇫🇷愛爾蘭、蘇格蘭🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿全部蠔都係即開即食🔪味道鮮甜又大隻👍🏻.配埋濃味嘅白酒(2杯)🍾️最嘆之選.凍海鮮拼盤🧊有長腳蟹🦀海蝦🦐青口、翡翠螺🐚豐富多彩.席煮龍蝦濃湯(2客)🥣龍蝦炒完就之後好香又鮮嫩🦞味道濃郁帶甘香🤤.烈焰燒車厘子🍒車厘子加入酒再煮熱🍶配上雲呢嗱雪糕同杏仁片🍦酒味香濃☺️仲有車厘子嘅酸甜味
配埋濃味嘅白酒(2杯)🍾️最嘆之選
凍海鮮拼盤🧊有長腳蟹🦀海蝦🦐青口、翡翠螺🐚豐富多彩
烈焰燒車厘子🍒
  • 甜品
  • 紅白酒
  • 甜品區
2019-12-12 1148 瀏覽
尋晚試咗個大閘蟹自助餐冇團購優惠但佢都做緊信用卡優惠八折再加一後一位成人大約$480感覺都算OK同行朋友有人去過其他酒店食大閘蟹自助餐話有啲好似配給咁要排好耐先攞得一隻但呢度大閘蟹任攞咁劑,不停refill, 完全唔使驚會冇得食我哋每人都食咗至少六隻大閘蟹雖然比較細隻,亦冇自己買嘅咁多膏但係味道都算唔錯,大家都食得好開心另外,鴨肝多士、燒羊架、安格斯牛柳、燒牛肉等熟食都幾好食,我哋都有encore回本必食嘅龍蝦我試咗半條,都算鮮甜,不過有啲乾身,但都算食得過因為我好鍾意食薯格,係自助餐都忍唔住攞咗一舊,雖然好脆,但炸到乾晒硬晒咁,麻麻哋最後甜品都好唔錯,就算超飽我都攞咗兩三轉水果有菠蘿、西瓜、哈密瓜、火龍果,全部都算鮮甜佢有個凍櫃,入邊擺咗好多切好晒細細舊嘅cake其中呢舊朱古力cake(面頭有金箔同忌廉)超好食好濃嘅朱古力味,仲好食過出邊買40幾蚊一件嗰啲蛋糕質地係實實地咁,入邊有榛子,成件cake一啲都唔甜,可惜之後想encore都冇晒椰汁黑糯米幾好食,焦糖燉蛋(好似係抹茶味)正常水準心太軟(黃色匙羹裝住)就麻麻哋,朱古力味唔算濃,亦冇流心(但算軟心)佢仲有幾款芝士蛋糕,但我已經冇
尋晚試咗個大閘蟹自助餐
冇團購優惠但佢都做緊信用卡優惠
八折再加一後一位成人大約$480
感覺都算OK
同行朋友有人去過其他酒店食大閘蟹自助餐
話有啲好似配給咁要排好耐先攞得一隻
我哋每人都食咗至少六隻大閘蟹
雖然比較細隻,亦冇自己買嘅咁多膏
但係味道都算唔錯,大家都食得好開心

大閘蟹

最後甜品都好唔錯,就算超飽我都攞咗兩三轉
水果有菠蘿、西瓜、哈密瓜、火龍果,全部都算鮮甜
佢有個凍櫃,入邊擺咗好多切好晒細細舊嘅cake
其中呢舊朱古力cake(面頭有金箔同忌廉)超好食
好濃嘅朱古力味,仲好食過出邊買40幾蚊一件嗰啲蛋糕
椰汁黑糯米幾好食,焦糖燉蛋(好似係抹茶味)正常水準

佢仲有幾款芝士蛋糕,但我已經冇胃口再食
糖水有木瓜雪耳糖水及楊枝甘露,其中楊枝甘露同行友人食完再encore多一碗

雪糕有Häagen-Dazs,味道有士多啤梨、芒果及桑梅、雜莓、朱古力,不算很吸引
飲品選擇都算足夠,果汁有蘋果汁、西柚汁及橙汁
熱飲有紅茶、熱朱古力(似麥當勞嗰款)同咖啡
紅茶隔離有鮮奶,但如果jar鮮奶有冰住會好啲

最後,想讚下服務態度好好

大部份侍應都有笑容,換碟換得好密,每次換碟前亦會問客人 係唔係食完啦
啲凳全部都自動幫你笠咗椅套保護你件外套(之前睇過某人評酒店自助餐時講過香港好多高級酒店連椅套都冇)
夾大閘蟹同切燒牛肉嘅廚師態度都超好,會同我講幾句咁

雖然佢個場雖然有啲細,裝修有啲舊,食物款式唔算好多,食物嘅名牌都唔係好齊,可以改善

但總括嚟講食物水準都唔錯,比想像中有驚喜,食得都算開心

2019-12-11
用餐優惠
信用卡優惠
  • 甜品
2019-12-07 810 瀏覽
超正呀,係大閘蟹任食呀(〃∀〃),大閘蟹好多膏,可以慢慢食足3個鐘!!!之前去左銅鑼灣維景酒店 metropark_hotel_cwb 食buffet,做緊大閘蟹.波士頓龍蝦.安格斯牛自助晚餐,亦有刺身、BBQ生蠔、鴨肝等,所有野都係任食~~~~冷盤既龍蝦同長腳蟹腳都好鮮味,Buffet提供左多款既parma ham同芝士,分別可以配埋sherry wine 同port wine,減去油膩感,另外仲可以加$98任飲紅酒同白酒。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。呢度每一枱都有枝棒棒,比你去bbq counter order羊架、牛、燒蠔同鴨肝,(✪ω✪)燒好後就會送去你張枱,咁就唔使喺出面呆等,浪費啲時間,安格斯牛肉味濃,羊架煎到好juicy,最鍾意個鴨肝,好香口而且油脂豐腴!!!大閘蟹好多膏,師傅會不停蒸不停供應,我都食左6隻到(๑´ㅂ`๑),怕寒涼就可以飲番杯薑茶~  仲有好多甜品供應,有芝士蛋糕、朱古力奶凍,Haagen-Dazs雪糕等等,食完好滿足(๑´ㅂ`๑)銅鑼灣維景酒店 地址:天后銅鑼灣道148號香港銅鑼灣維景酒店2樓
銅鑼灣維景酒店
地址:天后銅鑼灣道148號香港銅鑼灣維景酒店2樓
2019-12-01 731 瀏覽
踏入大閘蟹季節已經一段日子😍想任食大閘蟹🤔當然要去銅鑼灣維景酒店食「大閘蟹.波士頓龍蝦.安格斯牛」自助晚餐 🍽一去到當然要去揀下啲大閘蟹啦🦀入面都有好多膏👍🏻食多幾隻都已經可以回本👌🏻除左大閘蟹之外,波士頓龍蝦亦都係大然之選🦞鮮甜厚肉😋另外仲有雪場蟹腳、海虎蝦🦐青口、翡翠螺等🐚 熱食方面比較推介法式鴨肝、紐西蘭羊架🐑燒生蠔等,鴨肝多士食落香脆,加上士多啤梨🍓就冇咁膩😉極速回本當然唔少得Haagen-Dazs 雪糕🍨想食就要早啲去拎,咪如果就會無晒🤦🏻‍♀️另外甜品方面有切餅🍰Cup cake🧁布丁🍮其他仲有中西湯🥣壽司刺身🍣即煮粉面🍜熱食🥘你仲可以+$98任飲3款紅白酒🍷🍾飲到盡興
  • 大閘蟹
  • 凍海鮮
  • 甜品區
  • 刺身
之前見yahoo團購優惠$388+$52.8=$440.8一位,「任食大閘蟹🦀、波士頓龍蝦🦞、安格斯牛🐮」即刻忍唔住手買落尼,食餐勁嘅,等我滙報番戰情俾你地聽,個主題buffet會去到12月15號完結💫安排嘅坐位闊落嘅,晚餐餐廳近乎滿坐,不過取餐情況唔算混亂,亦冇一窩風搶食物,比較需要排隊/取籌嘅係燒羊架同燒生蠔等,好采由於來嘅時間較早,影落食物完整情度達到$100%🤭☝🏻🥛飲品全自助式,水果類有蘋果汁、西柚汁同橙汁,其他茶、水、咖啡皆有之餘,大閘蟹旁設有薑茶驅寒,較入位置有小型雪櫃裝咗砵酒及雪梨酒,加$98蚊的話有其他任飲自助紅白酒供應,由於覺得主角系蟹宴,所以冇另外再加任飲服務🦀大閘蟹唔係話咁大隻,蟹膏屬中等情況未至爆滿,但就真係源源不絕咁供應,我都忍唔住成功挑戰到六隻,我食嘅大閘蟹全部都係公唔見有姆出現🥣湯有是日西湯/中湯,今日龍蝦湯為西湯,粉葛湯為中湯,而前菜亦唔少選擇,煙三文魚、煙火雞胸、沙樂美腸、凍肉拼盤、煙鴨胸、意大利巴馬腿、各款沙律🥗🍽今晚熱盤分別係紅花煮龍蝦鉀、清蒸鱸魚、照燒日本黑松露粒、雞軟骨串、煎香辣魚餅、草菇配時蔬、鴨鬆炒飯、精選意粉🍝等🧁甜品真係太多款多到數唔

🧁甜品真係太多款多到數唔清兼多到試唔晒,不過有令我最驚喜嘅甜品就係麵包布甸🥧!外皮少許麵包效果,內裏綿滿蛋香滑溜口感,底層仲有放到提子乾粒🍇,佢係我心目中甜品之冠

除各式各類甜品蛋糕、啫喱、撻外,仲有朱古力/士多啤梨/芒果味嘅Haagen-Dazs雪糕任食 ,中式糖水仲有味道幾好嘅楊枝甘露同綠豆沙添

✍🏻整體而言主角離不開大閘蟹,其餘冷熱盤質素屬一般,羊架、安格斯牛同燒蠔都唔錯,甜品就種類繁多,大多味道都唔錯,以閘宴、肉類同甜品而去,大致唔會失望🥂
🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
2019-11-25
$440.8 (晚餐)
  • 大閘蟹
最近是大閘蟹的季節,有沒有人跟我一樣是大閘蟹的愛好者? 早幾日我來到銅鑼灣維景酒店食自助餐,酒店最近的主題正正是當盛的大閘蟹,單單是大閘蟹放題已經超吸引! 先介紹頭盤海鮮 有長腳蟹 螺 青口 蝦 及超級超級多膏的龍蝦!前菜方面我最欣賞Parma ham 搭配埋火箭菜同蜜瓜,Parma ham的咸中和火箭菜的苦再配合蜜瓜的甜,簡直絕配! 前菜更備有各款芝士,而且酒店非常貼心準備了Sherry Wine配搭芝士,令味道更突出! 除了Sherry Wine,更有Pot Wine令客人淺嗜酒精。 除了一般的熱食,BBQ絕對是主打,款式包括蠔、安格斯牛、羊架、鴨肝、蝦,主打的原因是即場製作即場燒,而不是預早燒好,所以是絕對是熱燙燙入口的!之後就是主角大閘蟹了,滿滿的大閘蟹看到都令人垂涎三尺,酒店亦細心為客人準備薑茶避免太寒涼! 甜品方面亦令人目不暇給,多款的蛋糕、甜品、Haagendaz雪糕、仲有超足料的楊枝甘露,選擇超多! 最後,如果你跟我一樣是喜歡酒精的話,絕對不能夠錯過紅白酒任飲的優惠,只需要加$98就有紅白酒各3款任飲,絕對是與朋友飲飽食醉,不醉無歸的好地方!
最近是大閘蟹的季節,有沒有人跟我一樣是大閘蟹的愛好者?

2019-11-19 527 瀏覽
If you go Hong Kong, find a nice restaurant to have a seafood buffet is a very good deal for you. You can try many types of seafood at once. They have both seafood cold dishes and hot dishes. I love the lobster a lot as I’m a lobster lover. In this season, you can eat the Shanghaiese crab here, it’s quite meaty. For the hot dishes, I recommend the grill oyster and king prawn. Don’t forget to order a great white wine to match with those great seafood.

2019-11-14 2587 瀏覽
這裡位於天后和大坑中間,酒店餐廳雖然不是很大,但勝在不用搶食物,可以悠哉慢慢吃。今晚主題是大閘蟹,原價500多,我們6人買了團購只需388一位,物超所值!有圖有真相,除了傳統蒸大閘蟹外,當然海鮮還有龍蝦,凍蝦,翡翠螺,長腳蟹,青口。 最吸引我當然大閘蟹,而且全晚一直都有,餐廳沒有中斷過取大閘蟹。本人吃了6隻……蟹膏很香不錯,而且任食當然冷盤龍蝦也是不可不吃朋友推薦西冷牛和燒安格斯牛都非常出色!西冷粉嫩,有水準!芝士款式很多有5種,煙三文魚,風乾火腿也是必吃的。大家很滿意,因為環境好大原因,食物不斷供應,沒有取不到,不夠食物感覺,款式老少咸宜,熟食小菜有咖哩牛,炒蟹鉗,炒菜蚊冬菇,炒飯,意粉……BBQ區有燒安格斯,燒蠔,燒羊架……即叫即燒甜品很多 ,除多款蛋糕, 麵包布丁,芒果布丁,雜果啫喱,楊枝金露,腐竹糖水,D字雪糕杯……小童必定喜歡飲品很多任飲選擇,有橙汁,蘋果汁,西柚汁,咖啡機,熱朱古力機,檸檬,紅茶,奶茶。 最喜歡喝熱辣辣朱古力

海鮮區

大閘蟹

蟹膏很香不錯,而且任食

當然冷盤龍蝦也是不可不吃

龍蝦又大隻又多肉

朋友推薦西冷牛和燒安格斯牛都非常出色!

燒安格斯牛

西冷粉嫩,有水準!

芝士款式很多

芝士,風乾豬肉

有5種,煙三文魚,風乾火腿也是必吃的。

BBQ區有燒安格斯,燒蠔,燒羊架……即叫即燒

最喜歡喝熱辣辣朱古力

• 西冷朳
  • 甜蝦
  • 龍蝦
2019-10-24 1369 瀏覽
自助晚餐開始時間系6:30,雖然早到左,但都安排左入座先,可以坐低慢慢揀杯飲品飲住等鍾意食大閘蟹嘅我,緊系第一時間試左先,一籠籠任食嘅大閘蟹都算肥美,我都食左好幾隻🙊旁邊仲配埋薑茶添💕波士頓龍蝦好鮮味😋有好多膏,好正,食到唔停口同場仲有鮮甜嘅長腳蟹,講到食海鮮就緊系要配返杯白酒,呢到只需加💲98就可以任飲紅白酒🍷🥂我就比較喜歡Les Dauphins Cotes du Rhone Reserve Blanc -France ➕ LEF Pupilla Cab. Sauvignon兩款都系易入口同埋比較香甜嘅酒熱暈方面有席燒美國生蠔、美國安格斯牛🥩、鮮蝦🦐、紐西蘭羊架同法式煎鴨肝等每張枱都有枝透明膠籤,只需要拎去BBQ個位同廚師講想要D咩食物,到時整完就會有侍應送上。呢個方法好抵讚👍🏻減卻左排隊時間,等食客可以有更多時間慢慢食住等❤️我最鍾意就系個鴨肝多士,外脆內軟,連埋士多啤梨一齊食,完全冇油膩感,而且仲好香口,好想即刻食多件😍甜品有 New York Cheesecake, Blueberry Cheesecake, Cup Cake🧁, Fruit Tart,仲有好幾款嘅Haagen

波士頓龍蝦好鮮味😋有好多膏,好正,食到唔停口

兩款都系易入口同埋比較香甜嘅酒

甜品有 New York Cheesecake, Blueberry Cheesecake, Cup Cake🧁, Fruit Tart,仲有好幾款嘅Haagen-Dazs杯裝雪糕🍨

呢到D侍應嘅服務態度都好好,尤其係個部長,真系超讚👏🏻👏🏻好 nice,笑容滿分💯

2019-09-27 2278 瀏覽
近年自助餐好似無放題咁流行自已都好耐無食 今日就同朋友去食餐飽既朋友幫手選左銅鑼灣維景酒店既自助餐因為佢之前有食過覺得唔錯環境寬躺舒適 一大班人都無問題一開始拎左飲品先有果汁奶茶咖啡 酒都有不過我唔飲酒 所以飲水果茶水果好足料海鮮有長腳蟹 麵包蟹龍蝦 青口龍蝦好大隻 長腳蟹都好夠肉唔係廋猛猛的 另外有巴拿馬火腿同芝士隔離有個雪櫃仔 問左職員先知原來係有酒襯返火腿芝士不過有小小烈 要飲得先好試另外有刺身吧有帶子 北寄貝 馬刀貝 三文魚 八爪魚 等我地最中意食係帶子食得出好新鮮熟食都有唔小選擇~有烤生蠔 烤羊架 烤鴨肝 等等都好惹味仲有湯 飯 魚 豬牛 串燒等等不過呢到最多放12張相 放唔到咁多最後唔小得甜品除左必食幾杯既haagen dazs雪糕之外仲有其他蛋糕款式記得番返個肚食甜品呀
近年自助餐好似無放題咁流行

另外有刺身
有帶子 北寄貝 馬刀貝 三文魚 八爪魚 等
我地最中意食係帶子
食得出好新鮮

熟食都有唔小選擇~
有烤生蠔 烤羊架 烤鴨肝 等等

除左必食幾杯既haagen dazs雪糕之外
仲有其他蛋糕款式
記得番返個肚食甜品

2019-09-27 1717 瀏覽
好耐無食過自助餐今次同朋友去食銅鑼灣維景食可以慢慢傾下計 唔駛好似放題咁限時😁_💁🏻‍♀️冷盤有龍蝦青口長腳蟹大蝦仲有麵包蟹🦀🦀🦀龍蝦好大隻厚肉我食左好多隻🦞🦞長腳蟹都幾大條有海水味Refill都快 唔會無得食👍🏻另外有Parma Ham同芝士隔離有雪櫃仔係有酒去襯返咖酒鬼一定要一試😉刺身呢間自助餐刺身雖然唔係擺到好靚個d 但放係雪櫃keep住非常新鮮 食落鮮美十足 !特別推薦帶子同馬刀貝 同行朋友個個都好中意個帶子熟食雖然冷盤無生蠔但係熟食都幾豐富有燒蠔 ,燒M5和牛,燒鴨肝,燒蝦,羊架等等鴨肝比起鵝肝無咁肥膩 不知不覺都食左好舊多😂和牛肉質都幾靚 食落都幾溶另外仲有幾款熱湯串燒飯魚平時正常既食物都有齊既甜品&飲品飲品有果茶 果汁 亦都有酒部份蛋糕係雪櫃雪住唔係就咁擺出黎推薦芝士蛋糕全部都細細件方便可以試多d其他款😝另外 唔小得雪糕啦當然係Haagen Dazs 我食左4杯_最後食完太飽 要出去散步

好耐無食過自助餐

酒鬼一定要一試😉

刺身
呢間自助餐刺身雖然唔係擺到好靚個d
但放係雪櫃keep住非常新鮮
食落鮮美十足 !
特別推薦帶子同馬刀貝

同行朋友個個都好中意個帶子