2024-10-29
踏入秋季,皮膚乾燥,容易咳嗽,注重健康嘅我都要食得養生少少。 ☺️見美心皇宮推出 「適時識食」-秋冬系列菜式,選用時令農產品為食材炮製而成,老少咸宜!🍲每一道菜式選材都有含豐富營養價值,仲邀請中西醫師介紹每道菜式有咩養生功效,好似鮮淮山健脾養胃、補肺生津,蕃薯低 GI隱血糖、益氣補虚,鮑魚補益肝腎、滋陰養顏、補而不燥。🤭睇吓我今晚同屋企人咗咩? 😋「羊肚菌秋葵炒鱸魚球」 - 唔只味道鮮甜,食落仲好開胃清新。😋「鮮淮山番薯豬爽肉」- 加入番薯及豬肉以黃豆醬炆焗非常惹味。😋「有機南瓜煮鮑魚」 - 用上芋頭南瓜,入口带有淡淡芋頭清香。估唔到加埋鮑魚一齊炆味道咁夾。仲有其它適時識食菜式,下次再食! 即日起至2024年12月1日嫁昨🤭全線美心皇宮、全線翠園(廣場飯店-翠園除外)、全線八月花、映月樓、翠玉軒都可以試到🤩
睇吓我今晚同屋企人咗咩?
仲有其它適時識食菜式,下次再食!
即日起至2024年12月1日嫁昨🤭