2024-02-20 147 瀏覽
以前呢間係做單點火鍋果陣已經覺得正,而家轉左放題超抵食,當然要黎la~揀左B套餐,除了有超過100款火鍋配料及飲料無限供應外,仲可以任食澳洲和牛、美國牛下肩及美國安格斯牛三角,勁抵!一坐低先上一盤刺身拼盤,有三文魚、八爪魚和帶子。之後就上湯底。呢間湯底每日新鮮熬煮,好滋補。以下食物最值得 encore! 牛下肩胛:肉味濃郁豬肉片:勁大片又唔油花膠:女人至愛自家製響鈴:香脆大大條脆炸午餐肉:厚切香脆,當小食咁食都正食完邊爐仲可以嗌甜品,有雪糕豆腐花,坐到1am先埋單,抵到爛

以下食物最值得 encore!
牛下肩胛:肉味濃郁
豬肉片:勁大片又唔油
花膠:女人至愛
自家製響鈴:香脆大大條
脆炸午餐肉:厚切香脆,當小食咁食都正

食完邊爐仲可以嗌甜品,有雪糕豆腐花,
坐到1am先埋單,抵到爛
2024-02-20 7155 瀏覽
位於旺角的火鍋放題店。最近才知道美滋鍋原來轉了放題火鍋,以前仍是單點的時候就已光顧過一次,當時就已經覺得食物質素很不錯;而剛巧當天下班時間較夜,得知餐廳9:30ᴘᴍ後入座便可享有無限時任吃任喝至凌晨兩點,便決定到訪這間餐廳了。⋆_____6+1款小鮮肉放題套餐 $258 (Set B) ______⋆ 選了B套餐,除了有超過100款火鍋配料及飲料無限供應外,更可以任食澳洲ᴍ6+和牛、美國ᴘʀɪᴍᴇ牛下肩及美國安格斯牛三角,超划算呢!.ღ 刺身拼盤吃火鍋前會先上一盤刺身拼盤,有三文魚、八爪魚、帶子等,蠻鮮甜的~.ღ 湯底光是火鍋湯底已有8款選擇,而且最我們最後決定分別選了養生藥膳醉雞鍋及膠原蛋白養顏美容鍋。餐廳的湯底更是每日新鮮熬煮,滋補又養顏打邊爐也可以滋補一下啊;尤其是膠原蛋白養顏美容鍋,濃郁鮮香,非常建議淥煮前先喝一碗湯啊。.ღ 肉類及其他火鍋配料所有食材均是用店家的ɪ-ᴘᴀᴅ下單的,特別推介:▫美國ᴘʀɪᴍᴇ牛下肩胛:肉味濃郁,油脂分佈均匀。▫美國安格斯牛三角:牛肉大片粉嫩,入口油香滿溢。▫花膠:大大塊,養顏之選。▫自家製響鈴:響鈴是自家製的,因此香脆又大根,入口酥脆。▫蝦:鮮
刺身拼盤
ღ 湯底
ღ 肉類及其他火鍋配料
所有食材均是用店家的ɪ-ᴘᴀᴅ下單的,特別推介:
▫美國ᴘʀɪᴍᴇ牛下肩胛:肉味濃郁,油脂分佈均匀。
▫美國安格斯牛三角:牛肉大片粉嫩,入口油香滿溢。
▫花膠:大大塊,養顏之選。
▫自家製響鈴:響鈴是自家製的,因此香脆又大根,入口酥脆。
▫蝦:鮮甜又新鮮,肉質完全不霉。
▫鴨血:軟稔又入味。
▫脆炸午餐肉:厚切香脆,即食浸湯兩食也可。
ღ 自助區小食
自助區有煎釀三寶、辣魚蛋及碗仔翅這些港式地道小食,吃火鍋也可以體驗夜繽紛(?
甜品及飲品
甜品有不同品牌的雪糕,均可在ɪ-ᴘᴀᴅ下單。
▫飲品則可以在自助區自取,除了有日本啤酒外,更有自家製的無糖茶等,選擇眾多。
2024-02-16 138 瀏覽
這間火鍋店之前已經好想去,朋友去過話好好食,屋企人去過又話好好食,所以今次趁住假期,就去試一試,可能當日係年初三,仲要每位加$20,所以人唔多。我和朋友選了C豪華(每位$248),因為我喜歡食澳洲牛,而佢係澳洲M6+和牛。鍋我哋選養生藥膳醉雞鍋,好得意係自己加湯,一樽樽,好得意。食材真係好新鮮,牛肉冇雪味,放落鍋沒有泡浮面,食物嘅種類繁多,飲品亦一樣,因為任飲任食,我哋點咗好多轉,可能每一樣都有份量限制,所以好放心不停點。今次真係一試難忘,下次一定再去。
。鍋我哋選養生藥膳醉雞鍋

今次真係一試難忘,下次一定再去。
店舖免費刺身船
  • 紫背天葵洛神花茶
  • 鴨血
  • 花膠
2024-02-12 131 瀏覽
朋友收工收十點 想舒舒服服打邊爐🍲推薦位於旺角家樂坊「美滋鍋」 夜晚九點半後入座 可以無限時任飲任食到凌晨兩點🕑真係好興奮😎餐廳有ABCD四款小鮮肉套餐 任食120分鐘 每位$198起✨提供超過100款火鍋配料及飲品👍🏿D餐可以任食澳洲M6+和牛🐮美國PRIME牛下肩🐮美國安格斯牛三角🐮湯底有八款選擇 當中包括沙嗲、香辣、醉雞鍋等等。。我哋選了養生松茸野菌鍋 打邊爐都可以食得好健康🥰💥自助區提供小食、沙律、飲品、甜品、醬料。飲品方面冷泡茶一定係我首選🫶🏻每枱客人免費送上刺身船🚢品嘗多款肉肉之外 有海鮮、餃子、丸類 、菌類。。必點竹簽蝦、沙白、鮮鲩魚骨腩、鮮准山、蓮藕、粟米🌽。。。食物選擇多 性價比高 下次可以Encore 😛記得食埋甜品先好走🙆🏻‍♀️

2024-02-01 162 瀏覽
寒風襲港,想吃䁔笠笠火鍋。美滋鍋的120mins小鮮肉放題吃到飽,性價比高,4款套餐,最抵吃由每位$198起,火鍋配料及飲料無限供應。最吸引是9:30pm入座,可任吃任喝至凌晨兩點,適合大班朋友相聚傾計。養生藥膳醉雞鍋熱霧傳來陣陣藥膳香,令人食慾大開! 滋補藥膳湯底,真材實料,有沙參、玉竹、杞子和紅棗等,先嚐一口清湯,滋補養顏,雞肉滑嫰可口,雞皮滑溜,健康養生。D至尊套餐(美國安格斯封門柳/ 美國PRIME牛下肩胛 /安格斯牛三角及澳洲M6+和牛)M6和牛霜降雪白,肥美厚切,入口柔軟而綿化,吸收了濃厚雞湯,牛味加倍香濃,牛香在口腔迴盪,非常適合牛魔王! 和牛三角誘人,是牛的腩位部位,油脂豐腴,咀嚼時沁出細膩肉汁。安格斯封門柳同樣雪花均勻,細膩肉汁散發,品嚐到牛肉的甘香,十分心動。PRIME牛下肩胛滾淥十多秒,軟嫩可口。田野豬五花肉質感鬆軟,邊沿有少許肥膏,入口爽彈之餘,鮮香美味,口感不錯! 吃完肉類,還有海鮮誘惑。海鮮廣島蠔/日本蟹棒/ 青口/象拔蚌片/沙白/蝦/ 鯇魚片/魚骨腩等)蠔肉肥美圓潤,滑不溜口,內裡肉汁鮮甜,綿化口感很吸引。海蝦紮實,入口彈牙,蝦頭還有蝦膏,鮮香滋味。花膠口

D至尊套餐

田野豬五花

海鮮:
(廣島蠔/日本蟹棒/ 青口/象拔蚌片/沙白/蝦/ 鯇魚片/魚骨腩等)
蠔肉肥美圓潤,滑不溜口,內裡肉汁鮮甜,綿化口感很吸引。海蝦紮實,入口彈牙,蝦頭還有蝦膏,鮮香滋味。花膠口感黏糯,綿彈可口,充滿骨膠原。鯇魚片雪白厚切,魚肉清甜滑嫰,啖啖香稠。

蟹籽墨魚滑
墨魚滑洋溢鮮香,充滿卜卜響的蟹籽,吃到粒粒的墨魚肉,十分鮮味,食指大動。綿彈誘人,味蕾滿足。

鴨血
用筷子下鍋後也不會散掉,震騰騰的而不帶腥味,像蒟蒻般輕盈,十分過癮。

蔬菜有十多款:娃娃菜、生菜、西洋菜、萵荀、唐花菜、鮮菇等,喜歡爽翠的萵荀銀耳,清新味覺。補身的蟲草花,令湯底更滋補。火鍋絕對不少得脆響鈴、香脆魚皮及山根,放在湯中吸嗦湯底,油香四溢,質感變得軟糯,。

多款餃子和丸類:豬皮、墨魚丸、牛丸、香菇肉丸、蟹柳、炙燒芝心丸、魚皮餃,喜歡炙燒芝心丸,外皮煙煙韌韌,內裏充滿邪惡芝士;牛丸質感綿彈,入口爆漿,蟹柳鮮甜惹味,十分滋味。粟米餃子脹卜卜,內裡填滿清甜粟米,肉汁可口滋味。
最後還有水果及甜品任吃,蜜瓜雪糕的清新氣息,為喉嚨降溫,豆腐花香滑、甜思思,畫上圓滿句號,加上環境寬敞,令人難忘。
潮流興夜繽紛😛等埋朋友收工過左去旺角打邊爐❣️我地9點半入座,美滋鍋可以任食任飲到凌晨兩點😆今次我地揀左最平個套餐😚$198就有超過一百款配料可以食💖湯底方面要左清涼解熱雪耳鮮椰子鍋🤓啲椰子肉超甜,所以成個湯都好清潤❣️我地Encore幾次嘅火鍋配料有🫶四方肥牛🌟肥瘦適中,肉質嫩滑精選肥牛🌟脂肪比例相對地多,一啲都唔嚡牛舌🌟牛味濃郁,口感爽脆田野鄉村嫩豬花肉🌟豚肉片有彈性,味道豐富竹籤蝦🌟容易剝殼,夠晒鮮味彈牙花膠🌟滑嘟嘟嘅口感,充滿骨膠原豬肉韭菜餃🌟自家製爆餡嘅餃子飲品有三款冷泡茶🌟清爽嘅桂花烏龍茶同茉莉花茶、解膩嘅紫貝天葵洛神花茶❣️仲有二款啤酒🌟日本麥啤同嘉士伯🍻甜品有大阪牛乳雪糕,食左蜜瓜、伯爵茶、海鹽口味😆仲食左起哂沙嘅西瓜同好甜嘅火龍果🥰
潮流興夜繽紛😛等埋朋友收工過左去旺角打邊爐❣️

我地9點半入座,美滋鍋可以任食任飲到凌晨兩點😆

今次我地揀左最平個套餐😚$198就有超過一百款配料可以食💖

我地Encore幾次嘅火鍋配料有🫶

四方肥牛🌟肥瘦適中,肉質嫩滑
精選肥牛🌟脂肪比例相對地多,一啲都唔嚡
牛舌🌟牛味濃郁,口感爽脆
田野鄉村嫩豬花肉🌟豚肉片有彈性,味道豐富

竹籤蝦🌟容易剝殼,夠晒鮮味彈牙

花膠🌟滑嘟嘟嘅口感,充滿骨膠原
豬肉韭菜餃🌟自家製爆餡嘅餃子

仲有二款啤酒🌟日本麥啤同嘉士伯🍻

甜品有大阪牛乳雪糕,食左蜜瓜、伯爵茶、海鹽口味😆

仲食左起哂沙嘅西瓜同好甜嘅火龍果🥰
💡當寒流襲港遇上人間美味新加坡任食火鍋店今個星期寒流襲港,市區溫度去到單位數字,天氣咁凍最岩就打邊爐,不過今日要約既飯腳今日要OT到好晏,好在比我搵到間打邊爐店係9:30pm後入座無限時任食到凌晨兩點,岩晒今次既飯腳呀。餐廳設有兒童樂園(個名叫寶寶樂園😂),帶小朋友仲可以邊食邊玩添!🍽前菜一開始會送一架船仔黎,原來係刺身黎既,刺身有帶子,赤背,八爪魚加埋三文魚,刺身都幾鮮美,真係好驚喜,估唔到打邊爐都有咁高質既刺身食,正呀😆🍽湯底今次叫左個鴛鴦湯底,有養生藥膳醉雞湯同埋長生松茸野菌湯,藥膳醉雞湯有好多件雞,仲有紅棗,北芪同埋𣏌子,雞件好滑真係好養生呀,松茸野菌湯就好岩素食人士,湯底入面有好多野菌,蟲草花等,味道十分之濃郁。🍽和牛級數牛肉 x 大量火鍋配料任食價錢平得黎,仍然可以任叫任食澳洲M6+和牛、美國PRIME牛下肩同埋美國安格斯牛三角,牛肉十分之高質,牛肉味好重。每位$198起,就有超過100款火鍋配料及飲料無限供應,真係火鍋好選擇呀。
💡當寒流襲港遇上人間美味新加坡任食火鍋

🍽前菜

🍽湯底

🍽和牛級數牛肉 x 大量火鍋配料任食

2024-01-27 81 瀏覽
The soup base was a delightful surprise, tantalizing my taste buds with its rich and savory flavors. As I browsed through the menu, I was impressed by the wide array of choices available – a testament to the variety that promised to cater to every palate. From succulent leafy greens to an assortment of mushrooms, tofu, and noodles, each item seemed carefully selected to complement the delicious broth. The highlight, however, was the freshness of the meats. Each slice was a juicy invitation to in

The highlight, however, was the freshness of the meats. Each slice was a juicy invitation to indulge, and indulge I did, savoring every tender bite. To my delight, the seafood selection was equally impressive, offering everything from plump shrimp to delicate fish that melted in my mouth.

This all-you-can-eat experience was more than just a meal; it was a feast for the senses. Every ingredient contributed to a symphony of flavors that left me not just full, but truly content. As I concluded the culinary journey, I leaned back, a smile of satisfaction playing on my lips, already looking forward to my next visit.
天寒地凍最岩就係食火鍋,最近就去左旺角黎自新加坡既【美滋鍋】,每位$198起,超過100款火鍋配料同飲料無限供應,而我地就叫左C套餐,係牛肉放題,可以任食澳洲M6+和牛、美國PRIME牛下肩同美國安格斯牛三角。我地就9:30pm後入座,可以無限時任食到凌晨兩點。湯底有幾款已經包左、而我地就叫左另外加錢既膠原蛋白養顔美容湯底,好多藥材、非常濃郁。店員建議先飲湯再開始放食材。一入坐會先有每人一份魚生刺身、用pad點餐同有熟食區。可以等食物時先食D熟食。食材方面個人最推薦澳洲M6+和牛、自家制響鈴、同自家制水餃。和牛肉味香濃、脂肪少。響鈴香脆而且好吸湯。飲品甜品都係任飲任食,食足幾個鐘、真係好滿足。

飲品甜品都係任飲任食,食足幾個鐘、真係好滿足。
  • 炸響鈴
2024-01-18 139 瀏覽
今日朋友介紹我去家樂坊嘅<美滋鍋>,佢份工收得夜,而家出面啲食肆又好多都早收,佢話呢間係極少有又好味又開得夜嘅放題火鍋店😎 我都有上網睇過,原來係來自新加坡,而家仲做緊9:30pm入座可以食到凌晨兩點,唔怪得個friend極度推介啦🤩🤩餐廳光猛又乾淨,仲有個兒童遊樂場添,一家大細都好適合🥰 每位198蚊起🤩🤩 包超過100款火鍋配料,飲品除咗茶,汽水等外,竟然仲有嘉士伯啤酒,全部都任飲任食,勁正😎🌟牛肉火鍋放題有四個餐選擇,可以任食澳洲M6+和牛、美國PRIME牛下肩胛和美國安格斯牛三角, 我今日就揀咗B餐($208),主攻美國PRIME牛下肩胛😎😌我哋加咗50蚊做鴛鴦湯底,滋補養生香辣鍋惹味但溫和,與肉類同鴨血好夾🤩 清涼雪耳解熱鮮椰子鍋係我真心非常推介一定要點嘅鍋底😍😍真係好味道不得了㗎,湯都飲咗兩碗,好味到真係唔捨得加湯😆🌟食物方面,出面都有啲小食同沙津,另外仲有好多好多種唔同嘅醬汁俾你揀,一定調教到你鍾意嘅味道🫶🏻🌟牛肉方面,美國PRIME牛下肩胛真係幾唔錯,油脂唔算好勁,但係肉味同口感嘅比例非常好。另外好有驚喜嘅係牛舌,大片又新鮮😍🌟大家一定要叫海鮮,無論鯇魚,沙白同蝦,我都

🌟大家一定要叫海鮮,無論鯇魚,沙白同蝦,我都覺得好高質,我都encore咗兩次😂

丸🌟類我推介芝味牛筋丸,係好嘢嚟㗎。另外墨魚滑,我都覺得幾好👍

🌟自家製韭菜豬肉餃皮薄餡靚,一定要點👍

🌟不得不提係佢啲蔬菜全部都好鮮甜,係天然嘅甜味,我哋叫咗菠菜,油麥菜,皇帝菜同粟米,記得用個 鮮椰子鍋烚菜,真係好得👍

我覺得個價錢好抵而且又可以食到凌晨兩點,環境又乾淨,員工態度好好,好似做得好開心,咁即係證明<美滋鍋>其實都各方面都做得幾成功🫶🏻 真係要講多次,個鮮椰子鍋真係好好味🤩🤩呢個價錢落我一定會再嚟,邊駛返大陸食嘢呀😂當日weekday都座冇虛席 ,真心推介🫶🏻

2024-01-12
$250 (宵夜)
2024-01-14 159 瀏覽
打邊爐嘅季節,出左成日街一餐都未落過肚,同朋友黎左呢呢間新加坡打卡火鍋店,平日夜晚都坐滿人!我地9:30pm後入座可以無限時任飲飲食到凌晨兩點🤣 ♥ 火鍋任食每位都係$ 198起,超過100款火鍋配料同飲品😍湯底方面我地揀左鴛鴦鍋+$50,膠原蛋白美容養顏鍋(加咗人蔘、瑤柱、紅棗同枸杞非常足料女人岩哂好滋補🥰個湯底又唔會好鹹)同沙嗲湯底小辣(超正,好濃郁辣度適中)入去坐底已經即刻有一艘刺身船,三文魚帶子、北寄貝同八爪魚🐙都好新鮮自助區有時令小食、生果同嘢飲(超多種類!!)肉類選擇超豐富,有得任食澳洲M6+和牛、美國PRIME牛下肩同美國安格斯牛三角,食肉獸就係不斷encore 美國premium牛下肩🤤🤤食完一碟又一碟🥳 肉類全部質素都好高,🐷豬🐮牛🐑雞🐤樣樣齊朋友強烈推介‼️,一定要嗌烏冬落沙嗲湯底到索晒湯底超濃郁😍哈哈哈哈 食左兩個烏冬 食完真飽左🙉最後仲有冰沙送❤️感覺好消膩

火鍋任食
每位都係$ 198起,超過100款火鍋配料同飲品😍

自助區有時令小食、生果同嘢飲(超多種類!!)

最後仲有冰沙送❤️感覺好消膩

生活不仅要吃甜头,还要吃肉肉,在這裏吃火鍋放題,太滿足,太適合吃肉獸的我了!N個打卡位,梦幻粉的裝潢,蓝色的大公仔永生花熊很漂亮,还有小朋友的游乐场!必點D至尊套餐💖超赞👍8款湯底,6+4款小鲜肉😋 (美國安格斯封門柳+美國PRIME牛下肩胛 + 美國安格斯牛三角+ 澳洲M6+和牛+黑毛肚+廣島蠔+新鮮肥鵝腸+ 日本蟹棒+青口+象拔蚌片) ➕100多款火鍋配料➕甜品,飲品,小吃,任吃任喝,性價比超高!這裡東西太好吃了,一不留神朋友都吃完了,沒留給我😫,還好是放題,任吃任喝!

必點D至尊套餐💖超赞👍

2023-12-27 208 瀏覽
【 ❣️美滋鍋🍲 】⋄⋄就黎生日,屋企人同我慶生,去左位於旺角的🇸🇬新加坡超人氣美顏火鍋店 #美滋鍋💕💕🛋店內環境非常寬敞舒適 高品質食物⋄𝟙𝟚𝟘分鐘小鮮肉放題懶人包(晚上9:30後入座無限時任飲任食)⋄包含六款超值小鮮肉吃到飽🤰🏻還可以升級選擇特級鮮肉套餐💕⋄⋄====—====—====—====—醬料區提供多款火鍋醬料,可自由DIY配搭♥️仲有水果如西瓜、火龍果、橙、蜜瓜及小食如花生、醃青瓜、醃蘿蔔等🫶🏻⋄最估唔到係仲有特色香港美食,碗仔翅、咖喱魚蛋、魚肉燒賣都可以喺度食到😍⋄每位仲送刺身拼盤🐟⋄✧每日精心熬煮養生美顏湯底✧大家記得打邊爐之前飲返碗靚湯,特別係美顏鍋/椰子鍋,養顏美容豆乳味香濃香甜美味,滋養無比🤤而香辣鍋香辣惹味👍🏻⋄🌶️滋補養生香辣鍋|🐥養生藥膳醉雞鍋|🍄長生松茸野菌鍋|🍅維他命C蕃茄玉米鍋|🌱芫荽皮蛋鍋|🥜特濃沙嗲鍋⋄獨家火鍋湯底單鍋另加$70🍲膠原蛋白養顏美容鍋|🥥清涼解熱雪耳鮮椰子鍋—✧任飲任食套餐✧▪️🄰超值「𝟞款小鮮肉放題套餐」中午$198|晚市$258|宵夜$238|深宵$218|小童及長者$148美國精選肥牛|美國四方肥牛|牛舌|紐西蘭羊肉卷|田野鄉村嫩豬
【 ❣️美滋鍋🍲 】

就黎生日,屋企人同我慶生,去左位於旺角的
🇸🇬新加坡超人氣美顏火鍋店 #美滋鍋💕
💕🛋店內環境非常寬敞舒適 高品質食物

包含六款超值小鮮肉吃到飽🤰🏻還可以升級選擇特級鮮肉套餐💕

====—====—====—====—
醬料區提供多款火鍋醬料,可自由DIY配搭♥️

每位仲送刺身拼盤🐟

✧每日精心熬煮養生美顏湯底✧

獨家火鍋湯底單鍋另加$70
🍲膠原蛋白養顏美容鍋|🥥清涼解熱雪耳鮮椰子鍋

✧任飲任食套餐✧
▪️🄰超值「𝟞款小鮮肉放題套餐」
美國精選肥牛|美國四方肥牛|牛舌|紐西蘭羊肉卷|田野鄉村嫩豬肉|三黃鮮雞件

▫️🄱精選「𝟞+𝟙款小鮮肉放題套餐」
中午$228|晚市$278|宵夜$258|深宵$238|小童及長者$158
美國Prime牛下肩胛

▪️🄲豪華「𝟞+𝟙款小鮮肉放題套餐」
澳洲M6+和牛|日本蟹棒|青口|象拔蚌片
中午$248|晚市$298|宵夜$278|深宵$258|小童及長者$198

▫️🄳至尊「𝟞+𝟜款小鮮肉放題套餐」
中午$288|晚市$338|宵夜$318|深宵$288|小童及長者$238
美國安格斯封門柳|美國Prime牛下肩胛|美國安格斯牛三角|澳洲M6+和牛|黑毛肚|廣島蠔|新鮮肥鵝腸|日本蟹棒|青口|象拔蚌片

✧ 𝟙𝟘𝟘多款新鮮火鍋配料✧
火鍋食材新鮮,選擇較多,海鮮肉質肥厚,上菜也很快🫶🏻👍🏻

✺海鮮類
竹籤蝦|沙巴|鮮鯇魚骨腩|花膠|魚鰾筒|更多
✺豆類、其他粉麵類
✺餃子、丸子類
自製韭菜豬肉雲吞|迷你魚皮餃|芝味牛筋丸|更多
✺滑類、蔬菜及菌類
蟹籽墨魚滑|蔬菜拼盤|雜錦菇菌
✺自助區甜品、飲品及小食無限供應

🍦雪糕口味種類很多,我試左特濃朱古力、伯爵茶及豆腐口味 好滿足😌

最後送上檸檬沙冰。冰凍又解渴🧊吃完熱辣辣的火鍋最岩食一杯降降溫😍
====—====—====—====—

• 炸響鈴
  • 滋補養生香辣鍋
  • 黑毛肚
  • 綜合滑
  • 美國安格斯牛小排(半份)
  • 餃子綜合盤
平時去吃的火鍋放題都是日式或是台式的。美滋鍋 是來自新加坡的火鍋店,粉紅色的裝潢充滿夢幻的感覺。這裡還設有一個小小的室內兒童遊樂場,是一間可以打卡的火鍋店呢。2小時的任飲任食有四款套餐可以選擇,火鍋湯底則有滋補的款式。我們選了B精選.6+1款小鮮肉放題套餐 (HKD 278)。湯底是養生藥膳醉雞鍋,味道很濃郁鮮甜,之後再加湯還是很濃。有提供醬料自行搭配,另外有碗仔翅之類的港式小食可以拿。飲品也是自助形式,有汽水、支裝鴻福堂飲品等。火鍋配料和甜品則是用iPad下單。入座後先送上刺身船,都幾新鮮。上餐速度不算特別快,不過最大問題是有漏單的情況。但就食物質素來說,肉類都頗高質。特別是美國Prime牛下肩胛,肉味很濃郁。牛舌也很爽滑彈牙。而且我們的套餐亦包含了海鮮,沙白幾清甜,另外也有花膠等。除此之外還有丸類、餃子、魚腐、豆腐等,選擇頗多。甜品都是任吃的,個人推薦豆腐雪葩。店家給的柚子冰沙幾解膩。
平時去吃的火鍋放題都是日式或是台式的。
美滋鍋 是來自新加坡的火鍋店,粉紅色的裝潢充滿夢幻的感覺。

我們選了B精選.6+1款小鮮肉放題套餐 (HKD 278)
湯底是養生藥膳醉雞鍋,味道很濃郁鮮甜,之後再加湯還是很濃。
有提供醬料自行搭配,另外有碗仔翅之類的港式小食可以拿。
飲品也是自助形式,有汽水、支裝鴻福堂飲品等。
養生藥膳醉雞鍋

火鍋配料和甜品則是用iPad下單。入座後先送上刺身,都幾新鮮。
上餐速度不算特別快,不過最大問題是有漏單的情況。

但就食物質素來說,肉類都頗高質。
而且我們的套餐亦包含了海鮮,沙白幾清甜,另外也有花膠等。
除此之外還有丸類、餃子、魚腐、豆腐等,選擇頗多。

甜品都是任吃的,個人推薦豆腐雪葩。
店家給的柚子冰沙幾解膩。
題外話/補充資料: 雖然有漏單的情況,但不說這個的話其實服務都幾好。 而且這間火鍋放題店會開到晚上2點,適合要晚點時間才吃的朋友。
2023-12-15
養生藥膳醉雞鍋
[ 美滋鍋 ]旺角家樂坊呢間新加坡🇸🇬過江龍火鍋店,開業數年一直以單點形式主打養顏火鍋🍲,今年開始推出火鍋放題,每位$198起,無限任飲任食120分鐘。✿ C豪華6+1款小鮮肉放題套餐 晚市正價$298/位9:30pm後入座每位$278,可以無限時任飲任食到凌晨兩點。前菜入座後店員會送上刺身拼盤,有三文魚、帶子、北寄貝等。湯底🍲套餐可免費從6款指定湯底中選一款,鴛鴦鍋另外+$50。「滋補養生香辣鍋」以辛辣香料🌶及藥材熬製,啱哂中意食辣之人。想試招牌湯底「膠原蛋白養顏美容鍋」,要另+$70,湯底包含滿滿膠原蛋白,養生美顔好適合女士們。自助區有餐前小食、十多款飲品🍹無限任飲及時令水果🍉。熟食小食有香港地道街頭小食,咖喱魚蛋、魚肉燒賣、碗仔翅等。肉類🥩任食澳洲M6+和牛前腿心🇦🇺🐮、紐西蘭羊肉卷🇳🇿🐑、三黃鮮雞件🐔等,種類款式正常。其他火鍋配料海鮮有象拔蚌片、竹簽蝦、沙白、青口等。其他配料有日本蟹棒、餃子🥟、丸類、蔬菜🥗、菌類🍄、粉麵等,全部任食。甜品有數款口味雪糕🍨、雪葩、百福豆腐花等,食完好飽呀🫢。總結🫦 火鍋店位於旺角家樂坊,地理位置方便,坐得舒適。晚上9點半後入座更可以無限時任飲任食
[ 美滋鍋 ]

✿ C豪華6+1款小鮮肉放題套餐 晚市正價$298/位

前菜
入座後店員會送上刺身拼盤,有三文魚、帶子、北寄貝等。

湯底🍲
套餐可免費從6款指定湯底中選一款,鴛鴦鍋另外+$50。

自助區

肉類🥩

其他火鍋配料

甜品
有數款口味雪糕🍨、雪葩、百福豆腐花等,食完好飽呀🫢。

總結🫦
火鍋店位於旺角家樂坊,地理位置方便,坐得舒適。晚上9點半後入座更可以無限時任飲任食到凌晨兩點,食足4個半鐘!
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
美滋鍋