餐廳: 聚來車仔麵
資訊:

今日去深水埗買野 突然落大雨 就係到食LUNCH好耐冇食過車仔麵 決定試下呢間😇如果係我屋企附近 我應該會每個星期都食😎餐廳裝修簡約乾淨 睇店員感覺似係家庭式經營食物除左車仔麵仲有好多唔同既小食價錢實惠 味道出色 好抵食😎💥車仔麵 選擇好多 可以自選餸 麵 湯底 辣度因應每款餸 價錢都會唔同咖喱魚蛋 香辣魷魚 蘿蔔 油麵魚蛋大粒咖喱味好出 魷魚爽口彈牙辣辣地好惹味蘿蔔清甜入味 好正再加埋佢地既自家製蒜蓉辣椒菜譜 出色😌💥招牌煎餃🥟係佢地自家包既餃子 見好多人都食緊就叫左雙拼 椰菜雲耳豬肉 芝士粟米味即叫即煎 煎得好靚係金黃色食落去個皮唔厚 入面係滿滿既餡料 椰菜雲耳豬肉好清新 家既味道芝士粟米勁夾勁香🥰💥爆漿阿華田西多士 其實已經好飽 但呢個真係好特別好邪惡😈西多士上面鋪滿阿華田粉 切開就係流心既阿華田漿 榛子醬 勁邪惡 啖啖都係朱古力味好香好高質😇💥熱檸水 熱奶茶跟餐叫咗兩杯嘢飲🥰

今日去深水埗買野 突然落大雨 就係到食LUNCH

勁邪惡 啖啖都係朱古力味好香好高質😇

💥熱檸水 熱奶茶
跟餐叫咗兩杯嘢飲🥰

2024-06-10 58 瀏覽
平時食車仔麵除左配菜款式多d花臣之外,都唔見有咩大突破,但今次呢間餐廳,除左車仔麵出色之外,仲有特色既西多士,好食之餘仲可以打卡🍜車仔麵套餐有2~3同4餸,由配菜、湯底同都都可以揀。除此之外仲可以揀醬汁同多走/蔥,配塔千變萬化。配菜基本上有接近20款,個人最欣賞蘿蔔同牛腩,前者清甜入味而且食落完全冇渣,好明顯有精心揀過。而牛腩就非常淋身同入味,好過好多潮州粉麵舖🧇爆醬阿華田西多士(棒子醬餡)一上枱見到西多士上除左佈滿啡咖色既柯華田粉之外仲會見到中間有泡阿華田係度浪浪玩。用刀一切就會流到成碟都係,但入口充滿阿華香味之餘味道又唔會太甜,完全減低左食西多士既罪惡感。而且$40就已經食得到。質素仲好過好多打卡cafe。另外仲有一款爆醬草莓味,下次一定會試埋!⚜️聚來車仔麵📍深水埗基隆街172號地舖#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #hkfood #hongkongfood #hongkong #hk #foodblogger #hkig #hkfoodshare #hkfoodielife #hkrestautant #bestfoodfeed #insta

🍜車仔麵

🧇爆醬阿華田西多士(棒子醬餡)

⚜️聚來車仔麵
📍深水埗基隆街172號地舖

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #hkfood #hongkongfood #hongkong #hk #foodblogger #hkig #hkfoodshare #hkfoodielife #hkrestautant #bestfoodfeed #instadaily #foodiegram #hkers #hkfoodporn #西多士 #車仔麵 #聚來
2024-06-01 47 瀏覽
估唔到深水埗行到咁入嘅內街有間隱世港式車仔餐廳,門口貼有明星嚟幫襯嘅合照。行經過比「車仔飯餐」吸引到,幾特別喎,試吓先!揀咗幾款車仔餸配白飯,有魚蛋、豬紅、雞腎,牛腩。第一次咁食,啱曬我老公。又鐘意食車仔麵嘅餸,但食麵又唔覺飽,今次配飯,湊米氣!而我就揀咗招牌葱油雞扒飯。葱油汁好香!雞扒啱啱新鮮生炸起,熱辣辣!外表香脆,肉嫩多汁,葱油汁飯撈埋半熟雞蛋汁,真係幾好味😋 本身唔太餓都一啖一啖食晒。煎餃子🥟都唔錯🫶🏻 兩面煎到金黃色好靚,首先要講係個皮唔韌,唔洗死咬。以煎食過煎餃子嘅皮好韌,用力扯,結果個皮爛咗,個餡跌晒出嚟😵‍💫 呢度食完全冇呢個問題。咬開,外皮酥脆到聽到聲,見到入面肉餡,皮薄餡靚,好味!

揀咗幾款車仔餸配白飯,有魚蛋、豬紅、雞腎,牛腩。

2024-05-27
2024-06-01 31 瀏覽
今日終于可以試到流心士多啤梨爆醬西多,食落去真系好特別,好好味,好豐富嘅士多啤梨味,再叫咗個車仔面,車仔面都好好味,每個餸都好好味,叫咗朋友介紹嘅芝士粟米煎餃,芝士味濃郁不會太漏,真系要推介俾大家真系好好味😋😋😋大家可以去試下
聽講附近有一間出名的餃子店,不過去的時候沒有開,見到這間聚來車仔麵,於是就和朋友去吃。.結果發現這間車仔麵的煎餃非常不錯,有一種驚喜尋寶的感覺呢!我們叫了鴛鴦煎餃分別是韭菜及粟米椰菜豬肉餃,煎得剛剛好金黃色薄薄的一層,非常脆口。而且餃子餡飽滿肉汁爆出來,調味也相當得宜。.另一個驚喜,就是蔥油雞扒煎雙蛋飯,雞扒一吃就知是即叫即煎,雞皮脆脆的,雞肉熱辣辣,而且很滑嫩,配上流心蛋真的是一流呢!.當然他們的車仔麵也很不,叫了一個三餸的有雞翼,芝士丸及冬菇,份量也很OK。.街頭的煎釀三寶就經常吃,在餐廳內食感覺更加實在,一大口一大口,不會切到細細粒,即叫即煎吃得出的熱騰騰朝氣。

已經好耐無黎過深水埗 對上一次黎同今次黎都系甘岩做野經過😆 呢個地方一直俾我既感覺都系一個可以品嚐麵食 小食等等經濟便捷 但又簡單滋味既地方😙呢間「聚來車仔麵」眼見系由屋企一家人經營 主打一個家的味道🥰 雖然門面叫車仔麵 但其實佢一間多元化既餐廳 👍🏻自選車仔麵 $45因為自選既餸都吾同 所以每碗價格都會吾同😆 我地嗌左 香辣魷魚 雞翼尖 同 咖喱魚蛋 配油麵🍜 魷魚爽口彈牙 ; 雞翼尖夠入味 ; 咖喱魚蛋大大粒😙 中意加埋佢個秘製辣醬🌶️招牌鮮煎餃子 (8隻) $45入門既時候已經見到佢地系度親身包緊😍 我地嗌左八隻都系韭菜餃🥟 餃子既肉餡量非常多 一口咬落去仲會爆汁添🤤煎釀三寶 $27當日既三寶有青椒 茄子 豆腐😙 每一款都釀滿魚肉 經過香煎後 非常香口惹味😉爆漿阿華田西多士 $40呢個系我超級期待既🤩 我地仲加左$2 配朱古力榛子醬系入面做夾心🍫 西多士上灑滿左超多阿華田粉 然後切開就系澎湃既流心阿華田漿 再加埋朱古力榛子醬 每一啖食落口都系超級濃郁既朱古力味 超邪惡啊😈

自選車仔麵 $45

• 爆漿阿華田西多士
  • 招牌鮮煎餃子
  • 自選車仔麵
2024-05-17 13 瀏覽
終於比我食到佢哋嘅爆漿阿華田西多士啦😍, 真係最好食㗎😋😋😋😋😋😋😋雖然好邪惡但係係值得, 因為真係勁好食, 唔好見佢咁澎湃咁多阿華田粉但係又唔會太甜喎😙最驚喜呢就係佢哋嘅粟米芝士餃好食到不得了, 我諗我一個人都可以食到一打, 仲有佢哋嘅自家製辣菜脯, 真係想問吓佢哋可唔可以買樽返屋企好鬼正😍我哋仲叫咗招牌炸肉丸同埋秘製魷魚呢兩樣都好好食😋佢哋仲有個士多啤梨🍓西多士🥪我下次叫埋先🥳

我哋仲叫咗招牌炸肉丸同埋秘製魷魚呢兩樣都好好食😋

佢哋仲有個士多啤梨🍓西多士🥪我下次叫埋先🥳
🌟餐廳:聚來車仔麵 📍地址:深水埗基隆街172號地舖💰價位:$50~$100⏰營業時間:星期二至日 11:00 - 21:00📱電話:23918033車仔麵一向我最鍾意嘅食物之一,食物種類繁多,湯底及麵底又可以按自己喜好選擇,再試多幾款唔同嘅餸菜,夠晒豐富!今日就嚟到深水埗呢一間聚來車仔麵,主打價錢親民車仔麵,仲有各款特色小食及套餐,總有一款啱心水~———————————————————🔹自選4餸車仔麵呢款4餸車仔麵我就揀咗公仔麵底,配搭腩汁及豬骨雞湯,夠晒滋味!餸菜揀左午餐肉、牛丸、豬紅及椰菜餃,每一款份量都夠晒豐富,特別鍾意豬紅及椰菜餃,豬紅份量十足,口感嫩滑;椰菜餃油餐廳由自家包製,餡料豐富,咬落層次感十足!———————————————————🔹自選3餸車仔麵朋友仔就揀左貢丸、魚腐及墨魚丸3餸車仔麵,麵底就揀咗飽肚又彈牙嘅番薯粉!蕃薯粉口感滑順且質感Q彈,而墨魚丸及貢丸夠晒出色,兩款丸類大大粒,咬落夠哂彈牙多汁,值得一試!———————————————————🔹柚子蜜雞翼雞翼又係呢度另一水準之作!雞翼大大隻,先炸至脆卜卜,上層再加入微微酸甜既柚子蜜,食落份外惹味!———————
🌟餐廳:聚來車仔麵

🔹自選4餸車仔麵

🔹自選3餸車仔麵

🔹柚子蜜雞翼

🔹生菜魚肉
為食嘅我哋決定叫埋呢個生菜魚肉,咁先夠晒滿足!
一大碗份量豐富,魚肉彈牙,鮮味十足,配爽脆嘅生菜,再淋上濃湯,口感豐富!

👅整體小總結
餐廳定價價錢親民,車仔麵及餸菜選擇夠晒多元化,而且仲有多款自家包製嘅餃子,性價比十足!
2024-05-08
2024-05-12 26 瀏覽
話說GG部電話舊電成日都好快冇電,琴日就去左深水埗鴨寮街訂左舊電,今日去放低部電話都要等佢整成4幾個字㗎,等佢整緊嘅時候,悶悶地喺條街度嚟行行去,行行下見到一間寫住車仔麵嘅鋪頭係門口貼左d 明星相、邪惡爆醬阿華田西多士、又爆醬草莓西多士,又好正嘅咖哩同蔥油飯嘅相就畀佢吸引咗,入去坐低睇下佢究竟係係咪一間以車仔麵掛名而被耽誤左嘅甜品鋪定魔術店先,要乜有乜。岩岩好趕得切下午茶嘅尾巴,所以一個人就食左2個餐,有2杯餐飲,唔好睇少我,三兩下就K.O. 曬la😏😏😏📌沙嗲汁雞扒薯粉$38配凍啡少冰+$3薯粉質地岩岩好,唔會太硬同太淋,連埋沙嗲汁湯底好滋味,仲有一大塊雞扒,真係估唔到下午茶竟然甘大方,煎香醃好嘅雞扒,肉質好嫩滑,一啖肉一啖麵,夠曬招積。凍啡唔會太甜有咖啡香,夠曬醒神☀️📌爆醬草莓西多士$40配凍檸茶少冰+$3一放上枱就見到充滿少女心嘅迷人粉紅色,中間仲夜晚若隱若現🩷,一刀切落中間即時爆滿滿嘅奶醬,好治療🤗🤗🤗除咗外面有士多啤梨粉之,中間都釀咗士多啤梨醬,幸福感滿瀉。邊篤住實實在在嘅🍋🍵,邊切呢個粉嫩嘅西多士就曬chill🥰GG 最鐘意小店,滿滿嘅人情味,仲有洗手間、酒精搓手液等提供,

📌沙嗲汁雞扒薯粉$38配凍啡少冰+$3

📌爆醬草莓西多士$40配凍檸茶少冰+$3

GG 最鐘意小店,滿滿嘅人情味,仲有洗手間、酒精搓手液等提供,超驚喜👍🏻。完全稱得上麻雀🦅雖小,五臟俱全。食完就啱啱好夠鐘拎返我部機lu✌🏻

📍聚來車仔麵

#聚來車仔麵
#深水埗
#深水埗美食
#爆醬西多士
2024-05-12 23 瀏覽
網紅爆漿阿華田西多士(甜品)出現在車仔麵店都幾特別😊 經過深水埗一於入去試下🤩🔹爆漿阿華田西士多$40👍店家自創的爆漿阿華田西多士,面層鋪滿阿華田粉,中間爆漿嘅係花奶,一切開滿滿嘅流心即時流晒出嚟😝 視覺效果很好😍 未食時以為會好甜,又唔係喎mix 埋中間係花生醬加埋一齊好好味👍🔹秘製辣魷魚 $40👍薄薄片的魷魚超爽脆,配上秘密醬汁,小小辣,有少少麻醬味入口好多層次👍🔹柚子蜜雞翼 $34炸至黃金香脆嘅雞翼,表面加上甜甜的柚子蜜令香脆嘅雞翼好似無咁熱氣😝 炸得剛好外脆內滑😋🔹胡椒豬肚 $40淡淡的胡椒味,豬肚切絲易入口,唔會好韌😊 發現點枱上嘅菜莆增加少少辣,成件事更好味咗😋🔹招牌煎餃子 $37叫咗韮菜餃& 椰菜雲耳豬肉餃各3隻,隻隻餃子都非常飽滿,見到店主在店新鮮包制,即叫即煎,底面都煎得好金黃脆口好吸引,沒有油膩口感,咬落去外脆內juice 😋 配跟埋嘅醋汁更加提升香味😋 🔹鹵水豬手 $45鹵得好入味之餘,入口即溶有少少咬口,唔會去到淋pat pat無口感😋 補一補充骨膠原🤩5件豬手都燒得好乾淨,一條豬毛都無,真係用心制作👍除車仔麵外,又有鹵水,炸嘢,甜品,咖哩飯都有,真係好多選擇👍

🔹爆漿阿華田西士多$40👍

🔹秘製辣魷魚 $40👍

🔹柚子蜜雞翼 $34

🔹胡椒豬肚 $40

🔹招牌煎餃子 $37

🔹鹵水豬手 $45

除車仔麵外,又有鹵水,炸嘢,甜品,咖哩飯都有,真係好多選擇👍 枱上嘅辣菜莆好夠惹味,配餃子及豬肚都好好味😋 落單&上菜店員很有禮貌,付錢時更有細心問到嘢食好唔好食😊小店用心制作下次再食埋佢其他嘢😋

2024-05-11
下午茶
  • 爆漿阿華田西多士
  • 招牌鮮煎餃子
  • 秘製辣魷魚
2024-05-07 26 瀏覽
終於終於有空可以去到一家連明星都會去的車仔麵餐廳!吉列豬扒飯/咖喱汁不要覺得是很普通的東西,絕對不是,不吃會後悔!他家的咖喱汁是分開上的,超級貼心!而且而且吉列豬扒是很鬆軟,外面超脆的。凍檸茶茶底新鮮濃郁,甜度也剛好!凍檸樂加$8有凍檸樂,咁抵!一定飲佢喇!超好的,是可樂單獨分開上的,超細心!選3款餸麵這次選擇了瑞士雞翼、豬紅、猪皮;麵類選擇了米線!整體上,一定一定要吃辣,他家的辣醬是特製的!湯底也是自家熬製的,餸類也給了很多很足料。秘製辣魷魚由於太喜歡他家的辣醬,就叫多了一小食,魷魚是水魷不是炸的,新鮮又鮮甜!📍地址:聚來車仔麵 (深水埗)深水埗基隆街172號地舖#車仔麵餐廳 #車仔麵 #明星也會去的餐廳 #深水埗必吃#抵食之選 #深水埗 #深水埗餐廳 #聚來車仔麵 #香港 #香港必吃 #香港必食 #地道美食 #香港地道美食
終於終於有空可以去到一家連明星都會去的車仔麵餐廳!

吉列豬扒飯/咖喱汁

凍檸茶
茶底新鮮濃郁,甜度也剛好!

凍檸樂

選3款餸麵
這次選擇了瑞士雞翼、豬紅、猪皮;麵類選擇了米線!

秘製辣魷魚

📍地址:
聚來車仔麵 (深水埗)
深水埗基隆街172號地舖

成日見到有人分享呢間車仔麵嘅爆漿西多士🤣不過怕肥嘅我真係無勇氣試 都係穩穩陣陣食返碗麵🍜深水埗街坊小店嚟講 算係平靚正之選😍配餸多選擇 又有自家製餃子🥟有韭菜餃同椰菜豬肉餃 餃子皮厚身但唔會好粉感 餡料幾多 幾有鮮味車仔麵湯底唔會太鹹 清清甜甜 又唔泛油 飲完都無口乾分別叫咗幼麵、上海麵 麵質爽口💞特別推介豬手、豬頸肉 入味又爽口 白蘿蔔亦都多汁清甜 又無渣🥙丸都好彈牙!去深水埗唔一定係食越嚟越貴嘅X記🤣食呢間平民小店一樣掂

成日見到有人分享呢間車仔麵嘅爆漿西多士🤣
不過怕肥嘅我真係無勇氣試 都係穩穩陣陣食返碗麵🍜
深水埗街坊小店嚟講 算係平靚正之選😍

車仔麵湯底唔會太鹹 清清甜甜 又唔泛油 飲完都無口乾
分別叫咗幼麵、上海麵 麵質爽口💞
特別推介豬手、豬頸肉 入味又爽口
白蘿蔔亦都多汁清甜 又無渣🥙丸都好彈牙!
去深水埗唔一定係食越嚟越貴嘅X記🤣食呢間平民小店一樣掂
2024-05-06 14 瀏覽
午餐肉炒蛋煎豬扒飯,好味道。這道美味佳餚結合了香噴噴的午餐肉、口感鬆腍的炒蛋和香煎豬扒,每一口都充滿滿滿的滿足感。午餐時刻,享用這一道心心念念的美食,瞬間讓人感受到幸福的滋味。無論是香噴噴的午餐肉,還是口感十足的煎豬扒,都散發出迷人的香氣,令人垂涎欲滴。讓我們一起來享受這道美味的午餐,讓味蕾在幸福中舞動。

2024-05-05
1 分鐘 (堂食)
  • 香煎豬扒飯
2024-05-02 46 瀏覽
聚來車仔麵 車仔麵麵底揀咗唔係度度都有嘅番薯粉,粗幼適中,晶凝通透,有嚼勁。餸菜揀咗牛筋,補一補充流失嘅骨膠原,質感爽口得嚟多汁有嚼勁。另外加食車仔麵必叫嘅墨魚,大大粒,口感彈牙。再加上一啲健康選擇,生菜爽口翠綠,豆腐質感結實卻綿滑。而湯底係豬骨雞湯底,亦有各種調味醬汁料選擇。食車仔麵當然要加杯凍飲,晚餐飲凍檸水至啱,唔怕瞓唔着。深水埗餐廳選擇好多,但呢間車仔麵係簡簡單單有屋企嘅感覺。餐廳内放咗幾幅畫,一啲小擺設,更顯心思。下次我決定要試吓佢哋嘅爆醬阿華田西多士!
聚來車仔麵

另外加食車仔麵必叫嘅墨魚,大大粒,口感彈牙。
再加上一啲健康選擇,生菜爽口翠綠,豆腐質感結實卻綿滑。

而湯底係豬骨雞湯底,亦有各種調味醬汁料選擇。
食車仔麵當然要加杯凍飲,晚餐飲凍檸水至啱,唔怕瞓唔着。

2024-04-27 1305 瀏覽
大今天要跟大家分享一家我最近在深水埗發現一間有人情味餐廳-聚來車仔麵!這裡位於深水埗基隆街172號地舖,都好就腳。芝士粟米餃子。這道餃子酥脆外皮下藏著香濃的芝士和甜脆的粟米,每一口都讓人愛不釋手。大人小朋友食都好有營養。招牌韭菜餃子。這個餃子外觀金黃酥脆,一咬下去,韭菜的清香和豐富的餡料彼此融合,口感鮮味!他們自創的爆漿阿華田西多士。這塊多士外皮酥脆,切開後流出的阿華田內餡熱騰騰,口感獨特,鹹甜之間互相揮映,比起平時的西多士特別, 必食之選。聚來車仔麵的車仔麵,先選擇面底,然後再逐樣餸叫。我選擇了牛柏葉、紫菜、魚肉和芝士丸等等,每一樣餸叫都是新鮮的食材,讓整碗麵更加豐富多樣。全部材料新鮮麵底入味。聚來車仔麵 (深水埗)深水埗基隆街172號地舖#聚來車仔麵 #車仔麵 #美食探險 #餐廳評論 #香港美食 #食評 #芝士粟米餃子 #招牌韭菜餃子 #爆漿阿華田西多士 #foodie #delicious #foodblog #yummy #foodporn #instafood #foodstagram #foodlover #foodphotography #foodgasm #foodbl

聚來車仔麵 (深水埗)
深水埗基隆街172號地舖

#聚來車仔麵 #車仔麵 #美食探險 #餐廳評論 #香港美食 #食評 #芝士粟米餃子 #招牌韭菜餃子 #爆漿阿華田西多士 #foodie #delicious #foodblog #yummy #foodporn #instafood #foodstagram #foodlover #foodphotography #foodgasm #foodblogger #foodaddict #fooddiary #foodlovers #foodpic #foodpics
2024-04-25