肉多多火鍋

2025-01-15 972 瀏覽
終於有機會來訪依間位於銅鑼灣,名字勁吸引嘅火鍋餐廳🤩 內部以木系裝橫為主,透過一整列玻璃窗採納自然光照明,感覺和諧又放鬆❤️ 餐桌以獨立卡位座為主,寬闊又舒適📍 今次㨂咗爆炒蒜頭蛤蜊雞湯底👍 湯底會由職員現場炒製,視覺嗅覺味覺三重享受😆 製成後職員會先讓客人品嘗一下濃湯嘅滋味,現加入清湯供打邊爐✅ 湯底用料好新鮮,雞肉濃香鮮嫩,蛤蜊隻隻飽滿,入口鮮美多汁,真係好正😚 肉類就㨂咗勁豪華嘅就愛牛大胃王😍 三層架分別放滿三種牛牛,包括頂級低脂牛、頂級霜降牛同埋澳洲和牛😋 全部牛牛都新鮮紅潤,油花均勻,入口即化,牛味濃香☺️ 真係唔食走寶🤤 另外再叫咗海鮮同埋地道台式小食,海鮮好新鮮飽滿,小食邪惡兼惹味😈 非常值得一試喲👍 餐廳自助區更設有醬油區,提供多款醬料供客人按喜好製作✅ 有興趣亦可參考一下旁邊嘅醬料製作指引🥴👍 自助區亦提供前菜小食,台式甜品同埋杯裝雪糕供客人任食唔嬲😘 超級有誠意喲❣️ 🐧❣️ 結帳時職員會附送少量夾公仔機硬幣,可以到lift 口處嘅夾公仔機玩一下喲😘

2025-01-01 2489 瀏覽
跟朋友逛街,現在天氣經常變冷,吃點暖胃的東西是一流的,所以吃火鍋當然是首選,逛至這商場,看見一間店子不錯的樣子,進升降機到店舖時,升降機內有坐位坐,很有趣,店內很寬闊,坐位舒適,而且有些小遊戲供客人等位時玩樂,十分貼心自助吧有3款冷盤小吃,而且還有糖水雪糕供大家無限享用鴛鴦鍋 246元我們叫了鴛鴦湯底,選了阿母 酒香藥膳雞湯,這鍋含中藥及米酒成分,雞像亦嫰滑,而且看見有人蔘,非常補滋潤補身,還點了爆炒川府和牛油麻辣湯,這個鍋含牛油成分,最重要是鴨血豆腐可以無限添加,只吃鴨血也值回票價了,店員亦貼心為你即場炒香這麻辣湯,途中亦有說明辣醬料愈炒得久便愈辣呢牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉 248元我們叫了牛豬肉瀑布,他們有多款肉選擇配搭,牛,豬,羊任君選擇,到肉上碟時非常浮誇,肉真的像瀑布一樣滿佈擺盤上,2款肉油脂分佈均勻,非常嫰口,厚度像吃壽喜燒的肉一樣薄,這種肉配火鍋非常適合手切美國牛小排(L) 308元上盤時有乾冰伴碟,煙不斷散出,非常吸精,每塊肉也切得非常工整,一口一塊,而且牛肉嫰滑非常,肉質絕不有韌的感覺肉多

鴛鴦鍋 246元

牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉 248元

手切美國牛小排(L) 308元

肉多多火鍋
糖街25-31號Sugar+ 3樓
阿母 酒香藥膳雞湯及爆炒川府和牛油麻辣湯
手切美國牛小排(L)
牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉
阿母 酒香藥膳雞湯及爆炒川府和牛油麻辣湯
手切美國牛小排(L)
牛豚雙饗(肉瀑布)澳洲和牛加日本豚肉
2024-12-10 4194 瀏覽
最近天氣有時凍凍地就好想去打邊爐。咁啱同朋友食生日飯,順便見天氣凍就去咗銅鑼灣新開嘅一間台灣邊爐試吓。位置上啱啱開係新落成嘅商場,幾近維園嗰邊叫做都幾方便。入門口係一部夾公仔機,不過佢唔係夾公仔係夾零食,啱晒小朋友嚟玩。 邊爐湯底可以選擇單一或者鴛鴦煲,我哋就揀咗鴛鴦煲。湯底都幾多選擇,同埋都幾特別。 我哋揀咗「招牌爆炒海味石頭」同「聰明沙茶魚頭湯」 。 個人覺得幾特別嘅係招牌爆炒海味石頭湯底,特別在一開始職員會喺你面前表演爆炒海味,散發出清香 ,再放啲豬肉片 ,煎香咗之後再落湯底,過程中仲會用溫度計嚟測溫度合唔合標準。非常特別。 兩個湯底味道唔算好鹹個人認為啱啱好。 之後就叫左「肉瀑布」、「餃類拼盤」、「手切日本A4和牛」、「海上花」。肉瀑布係以美國牛肉拼湊而成一個類似樓梯形, 職員會加上乾冰做出好似瀑布既外觀 打卡一流。 海上花,顧名思義是不同的魚類,合共4款。中間有一款更擺到花咁 好靚。肉質鮮嫩除咗必叫的東西外,仲可以喺外面嘅自助吧拎甜品雪糕。當日的雪糕是雀巢,有3-4款口味。 以甜品是冬瓜茶,旁邊配以三款配料,包括芋圓等。 生日壽星,更可有「蛋糕」 。 「蛋糕」不是一般蛋糕,

海上花,顧名思義是不同的魚類,合共4款。
中間有一款更擺到花咁 好靚。肉質鮮嫩

冬瓜茶

生日壽星,更可有「蛋糕」 。 「蛋糕」不是一般蛋糕,而係以豬肉擺成蛋糕外表,10分特別。 上枱是職員更會跟你唱生日歌10分有氣氛
肉肉蛋糕

個人認為依間比得上海底撈,一來是服務很好很細心,二來打卡度極高感覺很高級。 餐廳更加提供橡筋同衛生洗手間,甚至有牙線漱口水等清潔用品10分體貼。

慶祝紀念
生日
冬瓜茶
肉肉蛋糕
  • 招牌爆炒海味石頭湯
  • 海上花
2024-08-01 11547 瀏覽
正當旅遊協會落力推廣香港服務態度之際,連獲三年好感動冠軍的,台灣排隊名店「肉多多火鍋」落腳銅鑼灣糖街,也許能幫我們一把!來自台灣最歡樂嘅火鍋品牌,「肉多多火鍋」的宗旨是帶給客人愉快的用餐體驗,係一間賣服務同歡樂嘅餐廳!事事細心行多一步,正是香港飲食業需學習的態度。咁究竟「肉多多火鍋」有咩與別不同,先講呢個生日蛋糕:生日肉蛋糕生日蛋糕五花八門非新鮮事,但依然覺得呢個生日肉蛋糕很震撼,一眼望落去真係好多肉!與「肉多多」之店名非常合拍。全部都係豬肉,脂肪紋理有序,擺放得整齊,好想同佢點把火,只欠枝蠟燭,哈哈!原來肉蛋糕在台灣是很普遍。凡當月壽星會員皆會免費獲贈生日肉蛋糕,嘩啦啦,絕對是在火鍋店內最實用又最令人開心嘅禮物!沾醬攻略我平日唔太識調醬,睇到牆上呢個攻略,非常受落,甚感細心!這裏的調味料不乏自家調製,例如古早味醬油、岡山腐乳醬、香油等,自己隨意混合都好好食。漬物小吃在醬油附近三款漬物小吃,最特別是熱情果,鹹甜交替。甜湯亦有兩款甜湯,分別是檸檬白肉及燒仙草,個人認為檸檬白肉非常好飲,清甜可口,餐餐後都適合。重點當然在食物:鴛鴦鍋-招牌爆炒海味石頭湯配聰明沙茶魚頭湯講明夠細心,當然有鴛鴦
咁究竟「肉多多火鍋」有咩與別不同,先講呢個生日蛋糕:

沾醬攻略
我平日唔太識調醬,睇到牆上呢個攻略,非常受落,甚感細心!
漬物小吃
在醬油附近三款漬物小吃,最特別是熱情果,鹹甜交替。
甜湯

重點當然在食物:

鴛鴦鍋-招牌爆炒海味石頭湯配聰明沙茶魚頭湯
講明夠細心,當然有鴛鴦鍋。正好遇上我們兩個有不同口味。老公鍾意香口,我鍾意食魚。

聰明沙茶魚頭湯

大大個魚頭,皮厚肉多。

招牌爆炒海味石頭湯
打響名堂的招牌爆炒系列,以數種海鮮及蔬菜調製的秘製石頭醬,佐以獨門爆炒油爆炒後,搭配柴魚高湯多層次的鮮美口感,
招牌爆炒海味石頭湯
面前即炒即吃,爆炒超級香,裏面嘅豬肉片,很爽口!
大滿足痛風號*1
超喜歡食海鮮,海蝦有3款,魚又有3款,2只帶子、10粒蜆、魷魚2條、若干蠔及手打蝦膠一份。
大滿足痛風號*1
值得一提,竟然有剝蝦服務,真心被感動,據說涮肉服務都有,不過唔好麻煩人,自己涮仲開心。

松阪豬

心水推薦,上乘超爽嫩,口感一流。
魚皮餃+薯粉
餃皮零舍煙靭,意外驚喜。
蔬菜寶盒
叫佢寶盒冇錯,真係好多款式。
滷肉飯
老公無肉不歡,估唔到好好食。
滷肉飯
貪心多嚐兩款夜市美食,鹽酥雞白糖粿
鹽酥雞
白糖粿
最後,仲有雀巢雪糕食,不知幾多年冇食過牛奶公司嘅雪糕。
雀巢雪糕
雀巢雪糕
突然間啲人咁開心嘅,原來每晚皆有突發活動,經理會走出來出個題,之後客人鬥快致電指定電話,中獎的客人即送一份食品。

「玉多多」尚有貼心小物,如果有需要可以用,洗手間內有漱口水、芬芳劑、長髮有髮圈,孕婦可借抱枕,手機冇電借充電寶等。
最後唔好忘記去玩夾公仔,消費$100兌換一枚代幣,夾中有零食!有得玩必開心,個個帶着歡迎聲音離開,真好橋,唔怪得獲獎!
環境方面,光猛舒適,服務到位,點可能有投訴!
鹽酥雞
白糖粿
2024-08-01 10208 瀏覽
以歡樂台式服務紅遍台灣,台灣人氣「肉多多火鍋」全球首店終於開幕常去台灣的我,當然對台灣火鍋第一品牌「肉多多」不會感到陌生,在台灣連鎖火鍋網絡口碑排行榜第一名,係人氣排隊名店!以歡樂台式服務紅遍全台灣,香港作為「肉多多」全球海外首店終於開幕了,想吃正宗台式爆炒火鍋和同時品嘗到道地的台灣夜市小吃,不用親身飛台灣,在香港就可以吃得到了這間台灣人氣火鍋店在台灣已獲得很多獎項,已連續三年獲得好感度冠軍,創立的宗旨是歡樂多多,雖然肉多多是賣服務和帶給大家歡樂的餐廳,但食物質素一樣唔差,其招牌爆炒石頭湯底和麻辣湯底必定要試試自助區設有醬料、前菜、雪糕、愛玉提供✨麻辣鴛鴦鍋▪️招牌爆炒海味石頭鍋招牌湯底,用幾種海鮮和蔬菜調製的石頭醬,利用爆炒手法來增加食材嘅鮮香味道,再加入特製湯底,帶出鮮甜濃郁的味道,店員更會即場在客人面前爆炒,光聞到已經覺得好香▪️猴腮雷台式麻辣湯這個湯底非常適合喜歡嘗辣又不吃牛的朋友,湯底選用豚骨湯,用了多種辛香料和特調嘅麻辣醬烹煮而成,味道香醇唔會太嗆辣或者太麻,覺得辣度唔夠,更可請店員稍作調整、鍋底的鴨血和豆腐都很出色,入口嫩滑,更可無限次免費添加,保證吃到飽✨肉瀑布▪️ 頂級霜降

自助區設有醬料、前菜、雪糕、愛玉提供

✨麻辣鴛鴦鍋
▪️招牌爆炒海味石頭鍋
▪️猴腮雷台式麻辣湯

✨肉瀑布
▪️ 頂級霜降牛
選用牛肩胛中軟嫩的部位,油花分布均勻呈現霜雪狀,肉中間有少許細筋,肉質香甜軟嫩

▪️ 比利時橄欖豬
橄欖豬是飼養由小麥、大麥、粟米和大豆等純天然穀物加上橄欖油的飼料,作為健康脂肪的來源,在飼料中使用橄欖油來增加豬肉中不飽和脂肪酸含量,橄欖豬肉細膩的紋理,肥瘦比例均勻,口感嫩滑多汁
肉瀑布上枱時都很震撼和充滿仙氣,打卡一流

✨生日肉蛋糕
會員生日優惠,當月壽星會員便可兌換生日肉蛋糕,很適合來慶祝食生日飯

✨鮮蔬寶盒
菜盤非常豐盛,有香菇、紅蘿蔔、金針菇、杏鮑菇、高麗菜、豆腐、粟米、萵筍、白蘿蔔等等

✨響鈴捲|油炸鬼
▪️油炸鬼浸在麻辣湯數十秒,仍可保持脆度,咬落脆卜卜
▪️響鈴捲火鍋必點,喜歡放在麻辣湯上吸晒麻辣湯嘅味道

✨刀削麵|滷肉飯
▪️滷肉飯的滷肉肥瘦比例均勻,充滿台灣的風味
▪️ 刀削麵口感QQ,充滿韌性和彈性,配上石頭鍋香甜的湯底更美味

「肉多多」更有多款夜市美食,蚵仔煎、鹽酥雞、炸花枝丸、白糖粿、蚵仔酥、麻辣鴨血豆腐等

✨花枝丸|白糖粿
▪️花枝丸炸到金黃酥脆,內裡口感鮮甜Q彈▪️白糖粿口感煙煙韌韌,似麻糬,外層加了黑芝麻味道香濃帶回甘味,適合作為甜點

除了食物之外,更着重的是服務
▪️晚八活動,鬥快打出電話可贏取美食
▪️生日當月壽星會員可免費兌換生日肉蛋糕
▪️可提供剝蝦涮肉服務,夠晒體貼
▪️有漱口水和芳香劑,可為孕婦提供抱枕,更為長髮女士提供髮圈,服務非常貼心
▪️貼心小卡一張,夠窩心
▪️免費夾娃娃,消費滿 $100 即可兌換一個代幣,有得食又有得玩

今天來到銅鑼灣Sugar+,這是我第一次體驗到有椅子坐的電梯😂🤣,感覺非常特別!晚餐選擇了台灣人氣火鍋店《肉多多火鍋》,又一過江龍進軍香港了😊。坐下立馬送上一壺無糖蜜桃熱茶,口感細膩柔和,既有茶的醇厚,又帶有蜜桃的果香。來到這裡,當然要試試他們的招牌爆炒系列湯底!我們選了「招牌爆炒海味石頭湯」,這個湯底是在現場爆炒,以數種海鮮和蔬菜調製的秘製石頭醬,搭配爆炒手法增加食材的獨特鮮香,再加入培根豬,炒出濃郁的肉香油脂味。自助醬料吧,每位18元,試了一下「台式經典沾醬」,寶島沙茶醬+古早味醬油+適量蒜泥、辣椒、蔥花和洋蔥,這個配搭味道又唔錯喎!😌身為食肉獸,當然不能錯過《就愛牛大胃王》啦!😋 三層大肉盤,分別是油脂少的「頂級低脂牛」、雪花般的「頂級霜降牛」及獨特大理石花紋的「澳洲和牛」。再食埋以豬肉擺成的生日肉蛋糕,十分有趣特別。還有自助甜品吧免費品嘗,芋圓,黑白涼粉配冬瓜茶及雪糕供應。埋單時還送了五個金幣給我們去夾零食,食完仲有得玩,十分滿足哦!😍

還有自助甜品吧免費品嘗,芋圓,黑白涼粉配冬瓜茶及雪糕供應。

台灣過江龍超人氣的十大連鎖爆炒火鍋冠軍「肉多多火鍋」終於到香港開店了!在台灣已有50間直營店,將60-70年代最地道的台式爆炒石頭鍋發揚光大而爆紅🔸招牌爆炒海味石頭湯($128)🔸頂級牛肉瀑布($328)🔸鹽酥雞($38)🔸手打丸拼盤($88)🔸海中蝦($98/8隻)🔸醬料吧($18)湯底賣點必定是招牌爆炒海味石頭湯,店員會即場落入醬料爆炒培根豬肉片、乾魷魚、蕃茄、洋蔥.再把海鮮湯底加入,既濃郁又帶鹹香.另外頂級牛肉瀑布也是重點之一!把頂級低脂牛及頂級霜降牛,由上而下逐層的整齊排列,再加上店員隨即放入乾冰,猶如仙境瀑布.而其餘的火鍋配料亦新鮮在水準.鹽酥雞份量多,則炸得比較乾身一點~火鍋後可到自助吧甜品,任食雪糕、古早味冬瓜糖水配仙草/ 芋圓/愛玉.而店內設有一部夾零食機,食客消費滿$100便可得到1個歡樂代幣.飯後還能來一點歡樂感~

台灣過江龍超人氣的十大連鎖爆炒火鍋冠軍

🔸招牌爆炒海味石頭湯($128)
🔸頂級牛肉瀑布($328)
🔸鹽酥雞($38)
🔸手打丸拼盤($88)
🔸海中蝦($98/8隻)
🔸醬料吧($18)

另外頂級牛肉瀑布也是重點之一!

2025-01-22 0 瀏覽
今次同朋友黎到銅鑼灣新開嘅台灣過江龍爆炒火鍋冠軍店~ 可以望住個維園景食飯。抵食好開心~ 最正就係食完飯仲可以去門口試一試大家「夾娃娃」技術~🥩就愛牛大胃王(三層架)一次過食晒3款最頂級牛肉,一次過體驗幾款牛肉嘅獨特風味~ 頂級低脂牛+頂級霜降牛+澳洲和牛~ 上枱時候發現超大碟。真係食到full晒。低脂牛肉口感雖然冇乜油脂,但肉味相當濃。霜降牛就當然油花分布均勻,入口即化,而澳洲和牛最好食,啖啖豐富肉香🥣爆炒蒜頭蛤蜊雞湯首先用蒜頭爆炒蛤蜊,再加入雞湯、中藥、麻油、米酒。開餐前飲左個湯先。淨係呢度已經夠晒和味~ 超好飲,我同朋友都非常鍾意~ 之後打邊爐時唔使多沾汁醬已經好夠味~🥢扇貝 + 虎蝦海鮮點了新鮮的扇貝同虎蝦。扇貝大大隻,肉質鮮嫩。而虎蝦除左大隻之外,肉質緊實彈牙,蝦頭仲有濃味蝦膏~ 🥢半份夜市炸物拼盤+炸花枝丸拼盤包含了各式夜市人氣炸物,如花枝丸、炸豆腐、甜不辣等等。新鮮炸出黎好脆口好正~ 一定要試!🍭甜品/小食芋圓、仙草、愛玉,仲有小食都係放題任食! 好完滿

🥩就愛牛大胃王(三層架)

🥣爆炒蒜頭蛤蜊雞湯

🥢扇貝 + 虎蝦

🥢半份夜市炸物拼盤+炸花枝丸

🍭甜品/小食
芋圓、仙草、愛玉,仲有小食都係放題任食! 好完滿
2025-01-15
2025-01-22 0 瀏覽
喺網上見到呢間餐廳啲肉肉擺盤好靚,評價又高,所以今個月都同朋友過嚟食🥳因為生日嗰個月過嚟食,仲送一個肉蛋糕😂唔可以放過呢個優惠今次只係得我同朋友兩個人,所以先叫咗一份牛肉+豚肉嘅肉瀑布,再加餐廳送嘅肉蛋糕就已經有兩大盤肉啦🤭肉蛋糕上枱時,店員仲會問我哋使唔使唱生日歌慶祝🤭好貼心呀。肉瀑布(牛+豬):真係好吸睛呀👍🏻打卡一流。除左打卡之餘,唔係講笑,D肉片仲全部都大大片🤭好好吃🤤介紹埋個湯底,係胡椒豬肚雞湯👍🏻好得呀!個湯好香濃胡椒味!香麻而不辣👍🏻底料亦都好多好足料👍🏻豬肚好爽,雞好滑。台式火鍋店就係特別貼心,出面醬料bar 旁邊,仲有好多醬料調製配方👍🏻台式糖水,仙草芋圓同雪糕都係任食。打完邊爐食返少少甜品岩曬🤩仲有好多桌面遊戲同埋食完飯有遊戲幣可以玩門口嘅夾公仔機🤭有得食又有得玩。真係性價比幾高👍🏻❤️

肉蛋糕

肉蛋糕上枱時,店員仲會問我哋使唔使唱生日歌慶祝🤭好貼心呀。

肉瀑布(牛肉+豬肉)

胡椒豬肚雞湯底

台式糖水,仙草芋圓同雪糕都係任食。
打完邊爐食返少少甜品岩曬🤩

真係性價比幾高👍🏻❤️

肉蛋糕
肉瀑布(牛肉+豬肉)
胡椒豬肚雞湯底
  • 生日肉蛋糕
  • 胡椒豬肚雞湯
2025-01-22 0 瀏覽
最近,台灣大型連鎖火煱店《肉多多》喺銅鑼灣設左第一間海外分店。✨️我從 8選1 湯底選左〈招牌爆炒海味石頭湯〉店員會在桌前先把哂海味、蕃茄、洋蔥、麻油等放在鍋中,然後即場爆炒,爆出陣陣香氣,令人食慾大開。湯底有鹹香得來,不會太鹹,而蕃茄又能顯然帶出鮮味,果然不錯。主食方面,今次我嗌左兩款不同的牛肉✨️Wa! 好多多嘅肉放舖在一個微傾大架上!眼前呢個景象好震撼呀!「君不見黃江之水天上來」;君僅見瀑布之肉瀉下來,令人嘆為觀止。咁嘅壯觀嘅多多肉場景,啱哂生意人來豪情請客、閠蜜眾會瘋狂打咭 或 一家大小盡情享用。這是頂級美國霜降牛,肉質偏瘦,牛味濃鬱。✨️ 日本A4和牛有兩款切法 ~ ( 切粒 和 切片) 放在一個玻璃大碗上,精美可觀,靚到吾捨得食。其肉質爽嫩Q彈,紋理分明,油脂雪花均勻。✨️每人加$18,就可以享用醬料吧。呢個吧除了有十多款醬料外,還有甜品任食,正啊!📍銅鑼灣 糖街25-31号 Sugar+ 3樓

✨️[湯底]

主食方面,今次我嗌左兩款不同的牛肉

✨️[肉瀑布]

這是頂級美國霜降牛,肉質偏瘦,牛味濃鬱。

✨️ [手切和牛]

✨️[醬料吧]

📍銅鑼灣 糖街25-31号 Sugar+ 3樓

2025-01-22 0 瀏覽
今日同朋友嚟到銅鑼灣嘅肉多多火鍋 🍲,呢間係嚟自台灣嘅過江龍火鍋名店 🇹🇼,真係名不虛傳,食物質素高,服務又好 👍,真係好推介大家嚟試下! —————————————————🌊 招牌爆炒海味石頭湯 $128 我哋揀咗肉多多嘅招牌湯底,招牌爆炒海味石頭湯。呢個湯底係用幾種海鮮同蔬菜整嘅秘製石頭醬,再加上爆炒手法,將食材嘅鮮香完全爆發出嚟 🔥。最後加入特製湯底,嗰種鮮甜濃郁嘅口感真係一流!另外,呢個套餐仲包埋培根豬(150g),炒到出晒油,香氣撲鼻 🥓。🥩 就愛牛大胃王 $468 ✨ 頂級低脂牛+頂級霜降牛 + 澳洲和牛背肩 作為牛魔王,我哋當然唔可以錯過就愛牛大胃王三層大肉盤 🍖。牛肉包括頂級低脂牛、頂級霜降牛同埋澳洲和牛背肩,每款牛肉都好新鮮,口感一流,真係食到停唔到口 😋。🐄 手切日本A4和牛(L) $328 A4和牛真係冇得輸,肉質鮮嫩,油脂分佈勻巡,每一啖都係享受 😍。🍨 自助醬料吧同甜品 另外,加$18就可以任食自助醬料吧、牛奶公司雪糕同埋糖水,包括古早味冬瓜、仙草、芋圓同愛玉 🍧。甜品選擇多,真係好滿足 🎉。🍑 無糖蜜桃茶 解渴又唔會太甜,真係幾好飲 ☕️。🎉 消

—————————————————

🌊 招牌爆炒海味石頭湯 $128

🥩 就愛牛大胃王 $468
✨ 頂級低脂牛+頂級霜降牛 + 澳洲和牛背肩

🐄 手切日本A4和牛(L) $328

🍨 自助醬料吧同甜品

🍑 無糖蜜桃茶
解渴又唔會太甜,真係幾好飲 ☕️。

🎉 消費優惠
呢度仲有個好正嘅優惠,每消費滿$100就會送一個 coins 可以玩夾公仔機 🎁。如果生日嗰陣嚟食飯,只要每人低消過$200,就會送一個肉蛋糕 🍰,真係好啱同朋友一齊嚟慶祝 🎂。
2025-01-18
2025-01-21 0 瀏覽
台灣過江龍肉多多火鍋🍲喺銅鑼灣開咗首間海外分店 唔洗飛台灣都可以食到爆炒湯底啦 如果自問係食肉獸 一•定•要•嚟!🥢店舖位置喺糖街Sugar+ 坐窗邊位直接望到維園 採光好好 景色開揚🗾店內亦好舒適 裝修帶有日式感覺ꕥ 湯底有8款選擇 我哋呢款係爆炒蒜頭蛤蜊雞湯🐔會喺席上爆炒材料先 勁香🔥職員會提醒喺打邊爐之前可以飲咗湯先 諗住淺嚐一下 最後自己都飲咗3碗😅入口鮮甜 再加蒜頭嘅香 真心停唔到 蛤蜊好大隻 雞肉同湯底都好夾 職員見我飲咗咁多 都有即刻幫我加返啲湯再打邊爐ꕥ 大胃王肉拼盤我見最主要係有大胃王/肉瀑布同肉蛋糕 我哋揀全牛嘅🐂以三層架形式上枱 而3款牛都各有不同 最高層係澳洲和牛 肥瘦均勻 肉質有彈性 中間層係我至推嘅頂級霜降牛 入口有溶化感 鮮嫩👍🏻而尾層嘅頂級低脂牛 我本身以為會偏韌 估唔到肉質都好嫩 有驚喜✨ꕥ 手切牛美國牛小排🇺🇸上枱後職員加入乾冰 煙霧飄飄 好有儀式感💕無論肉質問你定雪花都好靚仔 而且牛味都好濃呢 下次嚟想再試下日本和牛 職員介紹油脂更重 更有溶化感除咗牛 另外仲點咗大白菜同台灣經典嘅王子麵 食完之後仲有免費雪糕或者自製仙草芋圓 超滿足~呢度嘅自助區都
ꕥ 湯底
ꕥ 大胃王
肉拼盤我見最主要係有大胃王/肉瀑布同肉蛋糕 我哋揀全牛嘅[就愛牛大胃王]🐂以三層架形式上枱 而3款牛都各有不同 最高層係澳洲和牛 肥瘦均勻 肉質有彈性 中間層係我至推嘅頂級霜降牛 入口有溶化感 鮮嫩👍🏻而尾層嘅頂級低脂牛 我本身以為會偏韌 估唔到肉質都好嫩 有驚喜✨
ꕥ 手切牛
除咗牛 另外仲點咗大白菜同台灣經典嘅王子麵 食完之後仲有免費雪糕或者自製仙草芋圓 超滿足~呢度嘅自助區都好乾淨企理 埋單之後仲有得玩爪娃娃機
最後 我覺得都幾優惠嘅 就係壽星生日月幫襯都會送一個豪華肉蛋糕🎂
大熱肉食打卡啱晒嘅手切和牛、大胃王、肉瀑布、生日肉蛋糕都好吸引,全部賣相一流夠壯觀🤩茶飲仲係🍑蜜桃茶,清淡香氣,解油膩好適合熱門湯底好多款式,每個口味都好吸引🍲我就揀咗招牌爆炒海味石頭湯,即席炒香乾魷魚、洋蔥、番茄、乾蔥,蔥段、豚肉,再加入麻油海鮮湯煲滾可先就咁飲啖湯,幾香,較喜歡乾蔥味,豚肉都好好食,不會太老🐄肉類實在花多眼亂,要咗美國牛肉瀑布,有頂級低脂牛、美國SRF和牛肩胛肉味香濃不肥膩,食多啲都唔怕🥬整份娃娃菜🥢半份枝竹🌽半份玉米🍄‍🟫半份香菇🥢半份金針菇最後要咗啲蔬菜類,超飽肚🚩肉多多火鍋 (銅鑼灣) @rododo.hk📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓

茶飲仲係🍑蜜桃茶,清淡香氣,解油膩好適合

熱門湯底好多款式,每個口味都好吸引

可先就咁飲啖湯,幾香,較喜歡乾蔥味,豚肉都好好食,不會太老

肉味香濃不肥膩,食多啲都唔怕

🥬整份娃娃菜
🥢半份枝竹
🌽半份玉米
🍄‍🟫半份香菇
🥢半份金針菇
最後要咗啲蔬菜類,超飽肚

🚩肉多多火鍋 (銅鑼灣) @rododo.hk
📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
🌟肉多多火鍋🌟係來自🇹🇼台灣嘅火鍋品牌,以歡樂同埋澎拜嘅特色大肉盤🤩作主打!海外首店設於🇭🇰銅鑼灣Sugar+,想食高質火鍋♨️,又多一個好選擇喇🥳!🔥招牌爆炒海味石頭湯 $108由店員加入麻油,喺客人面前爆炒!魷魚爆炒出嚟嘅香氣真係不得了!最後落埋豬梅肉,為湯底增添肉甜!實在太正,忍唔住飲返兩碗先開始打邊爐!🤩就愛牛大胃王 $468超澎拜三層牛肉拼盤,加埋足900g!肉品係即叫即切,而且回好溫喺最佳狀態先上菜,輕輕一焯就食得!頂層係頂級霜降牛帶漂亮嘅油花,入口軟嫩多汁!中層係澳洲和牛,肉香及脂香亦重!下層係頂級低脂牛,牛味香郁!🎂生日肉蛋糕 Free當月壽星會員就會送豪華肉蛋糕,由優質豬梅花肉組裝而成!店員會一齊唱生日歌,勁歡樂!🕹️夾公仔機 Free消費滿$100即送代幣一個,多款精美小禮物免費奉送!🍨醬料吧 $18/位除咗醬料之外,仲有埋無限量嘅雪糕、冬瓜茶、芋圓、仙草、愛玉等供應,可以自組台式夜市甜品,爽!

🔥招牌爆炒海味石頭湯 $108

🤩就愛牛大胃王 $468

🎂生日肉蛋糕 Free

🕹️夾公仔機 Free

消費滿$100即送代幣一個,多款精美小禮物免費奉送!

🍨醬料吧 $18/位

Happy Birthday to you!終於都咇到時間出嚟食生日飯揀左台灣過江龍肉多多火鍋望住個維園景打邊爐疏乎呀湯底8選1最後揀左台式猴腮擂麻辣因為想食入面啲鴨血同豆腐😂鴨血同豆腐吸滿湯汁真係好好食豆腐會爆汁要小心而且呢兩樣係可以無限任加 抵食!雖然成鍋紅油但唔會好辣平時食開10小都覺得唔辣 仲越食越香叫得肉多多梗係要食肉啦同時佢地係浮誇系擺盤相機要準備好叫左個肉瀑布 仙氣上檯上兩層係美國頂級低脂牛下兩層就係澳洲和牛話係低脂但牛味濃郁油膩感較低鍾意打邊爐嘅較健康選擇和牛的確係比低脂牛肉質軟嫩充滿牛油香愛牛必選話明生日點少得生日蛋糕今次特別啲整個豚肉蛋糕慶生上檯店員會一齊唱生日歌 氣氛滿滿🥰呢個豚肉有驚喜肉質香軟而且帶甜味唔食牛建議必點 份量都好多兩個人食左兩盤肉都好飽衝任個氣氛下次慶生都會再次考慮😊—————————————————————》 美澳牛肉瀑布 $328》 豚肉蛋糕塔 $168》 猴腮擂台式麻辣湯 $168
Happy Birthday to you!
終於都咇到時間出嚟食生日飯
揀左台灣過江龍肉多多火鍋
望住個維園景打邊爐疏乎呀
湯底8選1最後揀左台式猴腮擂麻辣
因為想食入面啲鴨血同豆腐😂
鴨血同豆腐吸滿湯汁真係好好食
豆腐會爆汁要小心
而且呢兩樣係可以無限任加 抵食!
雖然成鍋紅油但唔會好辣
平時食開10小都覺得唔辣 仲越食越香