2019-04-30
去藍田探uncle,佢話未食lunch,隨隨便便落屋村商場食,佢話未試過,可以一試,於是入去左形式上有點似連鎖式快餐店,看水牌,先下落,等叫號,再自己取餐正當煩惱緊要精選配搭定自選時,我發現精選配搭抵好多,還可以加錢加餸,結果叫左兩碗再加小食湯底有四種可以揀:傳統湯,咖哩湯,麻辣湯,鮮茄湯除了傳統湯外,其餘三種要加$1而粉麵就有七種可以選擇:米線,米粉,粗麵,幼麵,油麵,河粉,仲有+$3可轉讚岐烏冬豬八戒-有豬皮、豬大腸、豆卜、腩肉、菜心,要了傳統湯和油麵,傳統湯清甜得黎有點中藥藥材味,配合煙韌油麵,best match牛魔王-有牛肚、牛腩、韮菜、蘿蔔、牛丸,配鮮茄湯和油麵,牛同茄係我的最愛,$40有齊曬,真係好滿足孜然燒雞翼(五隻)-外脆內嫩,外面孜然粉很好,好野味,內裏又好多肉汁油炸鬼豬扒-這店的特色小食,外面有層類似油炸鬼的粉漿,非常香脆,而內裡的豬扒很淋,又保持多汁鮮嫩菜心-嫩,無渣,都算幾大碗另外各加左+$7叫左杯野飲,整體都幾抵,好食又抵食,uncle話下次可以自己去
菜心-嫩,無渣,都算幾大碗