2020-07-03 445 瀏覽
早餐 $33:通粉大碗既,但佢俾錯餸我。張單寫雪菜肉絲,佢俾左火腿我同埋啲通粉都幾難食炒蛋不過不失,正常味道唯一可以讚係多士夠脆炸雞脾+飲品: $26未熟,有血水,俾左佢換。之後果隻都算ok三餸麵,送左個餸全部都普普通通咁啦服務麻麻地,出餐比較慢😪但係勝在夠平 食得飽。😃😃😃
早餐 $33:
通粉大碗既,但佢俾錯餸我。
張單寫雪菜肉絲,佢俾左火腿我
同埋啲通粉都幾難食

炒蛋不過不失,正常味道

唯一可以讚係多士夠脆

炸雞脾+飲品: $26
未熟,有血水,俾左佢換。
之後果隻都算ok

三餸麵,送左個餸
全部都普普通通咁啦

服務麻麻地,出餐比較慢😪

但係勝在夠平 食得飽。😃😃😃
2020-06-14 315 瀏覽
點解會執錯餸架...明明點B餐車仔麵就執錯A餐既車仔餸....唉每次都係返到屋企先知執錯...我冇可能行返去換架😩😩😩😩😩😩可以下次小心啲嗎...我唔通要次次check完你啱唔啱先走🙄
外賣自取
2020-02-03 628 瀏覽
而家車仔麵轉左型連飯都賣埋,堂食蒸飯都係廿幾蚊,真係抵過你自己煮飯,不過好可惜車仔麵餸既選擇就少左好多。今晚試下佢個豬軟骨飯餐,$49 連油菜同野飲,飯面仲有隻煎蛋🤩都算抵食。✨豬軟骨夠淋夠入味,係偶意有一兩舊比較爽口,呢個汁撈飯真係好好味,入面仲有青紅黃椒。薯仔有d 炆到上晒色勁入味,不過有d 就炆得未夠火喉。 紅蘿蔔估唔到好食過薯仔,夠香甜入味ar~~~✨菜心蠔油可以少番d, 而家太多咸得濟😁~~~整體幾好食,下次試雞翼飯先,不過個汁應該一樣ge.

2020-01-01 493 瀏覽
今日既臨記不同昔日既臨記,車仔面之前最鍾意食既餸居然無晒。溏心蛋,牛筋,腐皮卷,桂花雞翼,豬軟骨。。。通通都消失了,而家想食就要拆散晒黎買。變晒牛筋河,豬軟骨飯,雞翼飯。。都幾搞野。。車仔面牛腩就只係得牛腩碎,雞翼尖,果然物盡其用,另外仲出埋常餐同埋蒸飯添。今日都係食番車仔面,$29 有三餸比以前平左。傳統湯我覺得個味唔同左,無以前濃得咁勁同埋帶多左甜同胡椒味好飲左。蘿白有三大舊,好食爽甜無渣。魚餃正常,白魚蛋就軟綿綿都幾好食。整體嚟講幾好味又平左,但選擇少咗實在失色不少

整體嚟講幾好味又平左,但選擇少咗實在失色不少

2019-12-09 491 瀏覽
朋友知道我愛吃車仔麵,叫我試試這家,她說味道不錯,而且覺得衛生情況較佳。我點了蘿蔔碎牛腩豬皮米粉少辣,朋友點了五寶湯米。蘿蔔很清甜,碎牛腩味道好,可惜肉質有點粗糙,豬皮沾滿湯汁很好吃,我點的是小辣,其實辣度挺大的,不能吃太辣的朋友要注意了。朋友吃的是五寶湯米,他說各種材料的水準也不錯,又說他常來此店吃午餐。這店環境不錯,給人乾淨的感覺,付錢點選食物後,可到座位等待叫號,然後自取食物,另外還可自取開水,店員態度友善。
我點了蘿蔔碎牛腩豬皮米粉少辣,朋友點了五寶湯米。
2019-11-01 428 瀏覽
今次係第一次幫櫬臨記, 見佢有下午茶餐三餸只需29元, 決定一試,點知?中伏見到餐牌寫話,推介瑞士雞翼尖決定一試, 點知,雞翼尖上 個有未抆的毛, 決定叫服務員玩過幾隻給我,結果。。。 我明明叫幼麵 , 點知佢畀咗碗油麵我, 我問阿姐, 原來呢間車仔店係冇普通麵食的,只有米粉,油麺,米線,河粉!一間車仔麵如果冇普通麵食真係失去曬所有的靈魂, 失去咗原本車仔麵嘅特色!!!最慘係, 我叫的瑞士雞翼尖,一款送只得6隻,但3隻還有雞毛,好理譜下! 呢間嘢真係冇下次!見到咁嘅環境已經唔想食, 最後都食咗幾啖就走啦!

見到咁嘅環境已經唔想食, 最後都食咗幾啖就走啦!

2019-09-08 442 瀏覽
f2第一次出去食就食咗佢早嘅話唔洗等位 頹食之一價錢偏平! 野食份量個人覺得足我就食咗個22蚊 魚蛋河因為果日有優惠掛見到個餐牌正價都係三十幾左右嗌咗好快有 5分鐘左右質量普通咁囉食完就走果種
f2第一次出去食就食咗佢
嗌咗好快有 5分鐘左右
質量普通咁囉
食完就走果種
2019-09-03
5 分鐘 (堂食)
2019-09-07 308 瀏覽
得知最近臨記有返車仔麵,梗係要返去支持下,見到menu29蚊三餸,算係幾抵食,啲餸味道同之前差唔多,不過比起之前少左款式,希望日後加返多啲啦,始終佢賣返車仔麵真係好好多,晚飯時間,差不多張張枱都有客,比之前多返好多客,希望快啲多返啲餸比我地揀啦,歡迎回歸車仔麵呀
2019-08-20 252 瀏覽
到晚飯時間啦!周圍搵下食乜好。行過見到,咦,新開架喎!嘩!!$22!!咁平?!望落個樣都ok 呀!試下啦!我地兩個人都係嗌左魚蛋河粉係出面櫃面嗌完入去等嗌號碼入面冇乜人,都幾大,坐得都舒服!嘩。。。都幾足料喎!!有一堆魚皮,用匙羹放住,唔會林哂!讚!魚片有3塊,魚蛋有2粒,仲有1件魚片頭全部都好有魚味,好好味!!!😍😍😍除左河粉本身跟一條菜,另外,我地都嗌左碟菜。都唔錯呀!兩個人都係食左$61!!又好食,超值啦!!不過呢個係優惠價,岩既就快啲去試啦!!不過其實原價都係唔駛$30,都唔貴!推薦呀!!
到晚飯時間啦!周圍搵下食乜好。
行過見到,咦,新開架喎!
嘩!!$22!!咁平?!
望落個樣都ok 呀!
試下啦!

我地兩個人都係嗌左魚蛋河粉
係出面櫃面嗌完入去等嗌號碼
入面冇乜人,都幾大,坐得都舒服!

嘩。。。都幾足料喎!!
有一堆魚皮,用匙羹放住,唔會林哂!讚!
魚片有3塊,魚蛋有2粒,仲有1件魚片頭
全部都好有魚味,好好味!!!😍😍😍

除左河粉本身跟一條菜,另外,我地都嗌左碟菜。都唔錯呀!

兩個人都係食左$61!!
又好食,超值啦!!
不過呢個係優惠價,岩既就快啲去試啦!!
不過其實原價都係唔駛$30,都唔貴!
推薦呀!!

2019-08-19
2019-07-23 183 瀏覽
用心制作,雖然是小店,但絕對不馬虎。特別推薦牛孖筋,份量多,入口即溶👍油炸鬼雞翼小朋友最喜歡吃,肉很嫩又多汁。溏心蛋太太好喜歡,吃完不停話仲好食過台灣🤦🏻‍♂️
用心制作,雖然是小店,但絕對不馬虎。

特別推薦牛孖筋,份量多,入口即溶👍

油炸鬼雞翼小朋友最喜歡吃,肉很嫩又多汁。

溏心蛋太太好喜歡,吃完不停話仲好食過台灣🤦🏻‍♂️

2019-07-14 210 瀏覽
星期六做義工之前要趕快吃午餐, 經過藍田的商場見到臨記車仔麵, 快快入去醫肚! 店內光線充足,座位舒適。這裏的價格非常便宜, 點了魚蛋粉$22,鳳爪排骨飯$22,罐裝可樂$7,黑芝麻豆漿$8。魚蛋粉只需$22, 有魚蛋,魚片和炸魚皮, 雖然魚蛋和魚片的味道不算太突出, 但這個價錢都已經可以接受, 另外炸魚皮辣辣地,幾惹味。鳳爪排骨飯味道一般啦, 但份量也不少。這裏食物質素雖然普通,但價錢大眾化, 店舖環境乾淨, 到時一間唔錯的快餐選擇。

鳳爪排骨飯味道一般啦, 但份量也不少。

魚蛋河

鳳爪排骨飯

2019-07-13
2019-07-14 149 瀏覽
今天午餐想吃車仔麵。一行三人來到這間位於啟田商場的車仔麵,店舖依舊在,但車仔麵消失了!轉賣魚旦粉及蒸飯。開業大概半年多吧!?車仔麵不特別出色,約$40上下的 3 餸麵, 也就中規中矩,車仔麵的靈魂 - 醬汁也挺吸引的,怎麼了呢?一場來到,魚蛋粉也照吃好了。沒有麵 (沒問是否只是今天沒有),分別選了河粉及米線。炸魚皮較簿身,炸得香脆,小小咸,放入湯中吱吱響,秒殺。其他配料包括牛丸、墨魚丸、炸魚片、魚蛋以至湯底的調味均偏咸,湯胡椒味略重。而魚皮餃算是各項配料中較好的一款,外皮軟滑又有咬口,帶魚香及肉香。再加上紫菜及河粉,一大碗,很飽肚。還是車仔麵做得比較好。

今天午餐想吃車仔麵。

一場來到,魚蛋粉也照吃好了。

魚蛋米線 / 魚蛋河 / 五寶湯河

沒有麵 (沒問是否只是今天沒有),分別選了河粉及米線。

五寶湯河

炸魚皮較簿身,炸得香脆,小小咸,放入湯中吱吱響,秒殺。

再加上紫菜及河粉,一大碗,很飽肚。

還是車仔麵做得比較好。

2019-07-07
午餐
2019-07-07 128 瀏覽
喺其他區特登過嚟諗住食車仔麵 點知嚟到個Cashier 話今日無車仔麵食 得蒸飯嗰啲 我問知唔知點解無 佢話 唔知 公司政策 OK noted with thanks. 我諗住問吓幾時有返可以再過嚟試吓啫 真係唔該哂
都食過幾次,其實味道份量都不錯,只是成日漏餸,五次去,四次都漏,但相信這方面可以改善,今日再去,見佢多左魚旦粉、牛丸麵、蒸飯,以為佢有新野出,點知收銀話我地無賣車仔麵啦,唔係下嘩,見入面人流真係不多,唔賣車仔麵,不是嘛!
2019-06-23 125 瀏覽
歸家路上9時左右到藍田啟田商場,特意來試試臨記車仔麵,熱門菜式大多售罄了,最後都叫到滿滿的7樣餸,好滿足🥳所店內採用自助形式,先在門口選款式購票,入座等叫號。我取了車仔麵後,發現漏了2款餸(重要的咖哩魷魚和雞肉😣)整盤抬出去跟車仔哥哥說,他二話不說就補給我,多謝你呀🤗可能沒什麼人淨叫餸都會選7款🤣自選車仔麵 $561. 咖哩魷魚好香好好味!爽口又彈牙👍🏻2. 唐生菜甜甜的3. 雲耳爽口,份量多4. 白蘿蔔有3大塊,外堅內軟,輕輕一咬就開了,有白蘿蔔味道。5. 鮮腐竹好滑☺️6. 蠔油小花菇好入味!每口散發著濃濃的菇味😋7. 雞肉😳肉質較韌。因為連雞翼和豬軟骨都售罄,才選雞肉的...8. 鮮茄湯底帶點酸酸的,碗內帶有蕃茄粒😍很開胃啊,混了咖哩魷魚味道更香口🤣💙mylittle評分:8

街坊價車仔麵!

自選車仔麵 $56