2019-05-28
香港地食車仔麵已經係好普遍既事,但可以食到一間咁出色既,真係難得。今日朋友帶左個仔出黎一齊行街食野,去到商埸見到呢間舖勁多人排隊,即刻走去搵返個靚位,跟住大隊一齊食。入面原來勁大,自己入去搵個位,睇完食咩就出去排隊買野食,非常方便。佢選擇有好多,呢個紙只係小部份,背後仲有小食,出奇地有好多小朋友可以一齊食既野呀。我叫左咖哩湯,讚岐烏冬,瑞士花香雞翼,回味豬大腸,銀芽咖哩湯有小小辣,烏冬彈牙,雞翼超入味勁鐘意,豬大腸冇怪味又大舊,銀芽爽口,仲叫多左個好出名既油炸鬼雞翼,外脆真係油炸鬼味,入面鮮嫩多汁,我朋友就叫左河粉,牛腩,秘製牛孖筋,溏心蛋,可樂,傳統湯底,原來傳統湯仲可以選擇清湯,加腩汁,加沙爹汁,我選擇加腩汁,河粉正常唔會煮到散,牛腩大大舊,仲有一半肥膏一半肉,好嫩,牛孖筋彈牙,骨膠原非常高,溏心蛋出奇地好食,咬開即刻流心,好特別連入面都好有味,非常出色,最開心係可以大人細佬一齊食,朋友仲要玩野俾可樂個仔飲,阿仔笑得幾開心。另外在叫多個甜酸齋,阿b又可以食,我地又可以食,最岩一家人。
即刻走去搵返個靚位,跟住大隊一齊食。
入面原來勁大,自己入去搵個位,睇完食咩就出去排隊買野食,非常方便。 佢選擇有好多,呢個紙只係小部份,背後仲有小食,
出奇地有好多小朋友可以一齊食既野呀。 我叫左咖哩湯,讚岐烏冬,瑞士花香雞翼,回味豬大腸,銀芽
仲叫多左個好出名既油炸鬼雞翼,外脆真係油炸鬼味,入面鮮嫩多汁, 我朋友就叫左河粉,牛腩,秘製牛孖筋,溏心蛋,可樂,傳統湯底,
原來傳統湯仲可以選擇清湯,加腩汁,加沙爹汁,我選擇加腩汁,
河粉正常唔會煮到散,牛腩大大舊,仲有一半肥膏一半肉,好嫩,
牛孖筋彈牙,骨膠原非常高,溏心蛋出奇地好食,咬開即刻流心,
好特別連入面都好有味,非常出色,