2020-02-14
有正啤酒🍺又有好衛生意識的滿足自助餐~~~餐廳名稱至尊滿屋日本料理 (旺角)餐廳地址旺角彌敦道628號瓊華中心7樓~~~最近成日都係屋企個人心情好低落 喺屋企做嘢做到成個人腰酸背痛 仲要好耐都冇出街食飯添 大舊見我日日都sad sad貢咁 就話帶我去大食一餐 發洩一下!😆~~~當然食野還食野 我哋梗係有做足防禦措施啦 戴上口罩 再係個袋擺兩個後備口罩 同埋一包消毒紙巾 酒精搓手液之後我哋就出發喇☺~~~雖然最近少咗好多人出街 而且又係平日但係一直都人氣高企嘅滿屋都比想像中熱鬧由於唔算全場滿晒 所以佢哋安排大家隔住一張枱咁樣坐店員全部都有戴晒口罩非常有衛生意識令我哋食得好安心🥰~~~食物方面自助吧有老火湯 海帶綠豆沙 沙律吧 炸餃子 吉列帶子 日式腐皮 甜品櫃 飲品櫃 等等可以係啲嘢食未到之前 自己先夾住一啲食 而order紙上面嘅選擇都好多 例如有食放題必備嘅刺身啦 多款壽司 卷物 天婦羅 炸物 串燒 一品料理 炭燒料理 和風料理 季節料理 同雪糕 睇到我哋花多眼亂啊~~~刺身方面呢 我哋最鍾意食嘅就係 佢嘅北海道帶子刺身 黃金翡翠螺 鮑魚片同甜蝦 😂(其實差唔多樣樣都鍾意)😆~~~而
~~~
餐廳名稱至尊滿屋日本料理 (旺角)
餐廳地址旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
~~~
而壽司方面 佢哋最近嚟咗好多新款嘅壽司 好特別 我哋之前都未見過例如有至尊蜜糖芥末三文魚腩壽司 醬燒玻璃蝦海鮮卷 意大利黑醋芝士鰻魚卷 同法式芥末象拔蚌壽司等 全部都別出心裁 好特別 🍣
~~~
一品料理我就最愛水蟹粥🥣大舊就中意花膠雲吞煲 另外當然唔少得佢哋嘅天婦羅啦 全部都炸得好香脆 尤其是係天婦羅蝦🍤唔單只係即炸熱辣辣中間隻蝦仲好爽口添
~~~
除咗食物 佢哋嘅飲品都令我哋甚有驚喜 除咗有梅酒任飲之外 雪櫃仲有平時喺超級市場買得幾貴嘅蘋果梳打酒同嘉士伯 好正😄
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)