2017-11-30 1489 瀏覽
屯門街坊有次食過佢個雲吞麵話好好味,想再試佢個雞煲。平時茶餐廳格局,晚上變成火鍋場。閒日128人頭免加一,雞煲一轉+火鍋任食兩小時,爆哂場,好多學生哥、年青人同家庭客支持,一般要等一陣。我哋坐室外二人位就不用等。除了派飛叫位那位姐姐霸氣外露之外,其他姐姐都很有善。除雞煲外還有另外六款煲可以選擇,如蘿白牛腩,或加錢要椰子煲雞。雞煲有不同辣度選擇,選了小辣,只有少少麻辣,怕辣人士也能接受,而好辣之徒就記得升呢。雞煲份量非常足,雞也很厚肉,調味濃郁入味,比一般主打雞煲的店更優勝。飲品除了汽水外,還可以任飲茶記啡茶,有得任飲茶記COT本身已是一件賞心悅目的事。更驚喜是有自家暖杞子菊花羅漢果水任飲,好窩心。雞煲本身沒什麼醬汁,為免之後清湯打邊爐,可留少許細塊的雞件作湯底。邊爐料是click紙仔,漏了一次單。邊爐料就始終一份錢一分貨,正常貨式。豬肉片肥得像煙肉。菜葉類幾新鮮。抵食之選,有下次!
屯門街坊有次食過佢個雲吞麵話好好味,想再試佢個雞煲
雞煲

抵食之選,有下次!
2017-11-23
雞煲
2017-08-21 1252 瀏覽
我地一行4人喺出面等,個侍應同我地講我地係第三張,等左唔止一個鐘,其間入左6、7檯客,就算遲過我地嘅都入左去,我地問佢點解,佢話因爲我地前面入嗰張係6人檯,2人又連入3張,6人又入左,跟住睇住5個人坐左落張4人檯,但明明我地到左先無了其地等,一早就唔好話等3張喇!最多我唔食嘅姐!不停以為下張到我地!等到10點未未有得食
2017-08-21
90 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2017-05-22 1185 瀏覽
去呢間之前一星期去左佐敦食雞煲要三舊水今日朋友帶路下去到屯門食呢間一百蚊鬆D任食,抵到爆,汽水都任飲不過我就鐘意飲菊花茶,堅煲,不太甜又健康d雞有三種辣,例如我不能太辣的可擇bb 辣 or 中辣但快食同埋她們服務好,會教點樣食,又親民,感覺一家人咁,好niced雞 可不停 refill,或或者食1,2轉之後就打邊爐,佢地d餃都幾ok,同埋魚旦好彈牙最後一定要叫炸饅頭,新鮮熱辣辣,皮又脆卜卜
去呢間之前一星期去左佐敦食雞煲要三舊水
今日朋友帶路下去到屯門食呢間
一百蚊鬆D任食,抵到爆,汽水都任飲
不過我就鐘意飲菊花茶,堅煲,不太甜又健康
同埋魚旦好彈牙
最後一定要叫炸饅頭,新鮮熱辣辣,皮又脆卜卜
2017-04-26 1154 瀏覽
今日行完街,我話想食辣野🌶🌶,朋友帶我去佢之前食過嘅雞煲。哩間系茶餐廳,滿位,門外面仲有人等,冇得電話book。等左差唔多30mins,就入得去啦。系出面睇入面好似迫迫地咁🤔,但其實入到去唔系想象中👏🏻👏🏻咁迫。至尊惹味雞煲(大辣)👍🏻👍🏻👍🏻好味嘅!不過唔多辣同埋都幾油😂😂,好香,雞又多,仲可以限制加雞塊☺️☺️。其實加左第二次已經飽飽地,之後加湯食油麥菜😋😋。個啊姨話加湯煮菜食會辣死我地,講真,真系俾佢嚇一嚇,食落其實都唔系好辣😰。❤️可以再去❤️飲品方面都系可樂個D👶🏻
今日行完街,我話想食辣野🌶🌶,朋友帶我去佢之前食過嘅雞煲

至尊惹味雞煲(大辣)
❤️可以再去❤️

飲品方面都系可樂個D👶🏻
至尊惹味雞煲
2017-04-16
30 分鐘 (堂食)
至尊惹味雞煲
2017-04-14 700 瀏覽
其實申請左帳號咁耐都係第一次出post 但尼間野真係要力推 可能自己又住屯門先幫手支持下xd 。其實以價錢128來講“假日138” 佢雞既資素已經好好 ,我唔係食評家, 總知入到我口我係覺得好食, 可能我妹仔肚掛, 就算有其他仲正既雞煲但因為佢價錢便宜搭夠 就等如食爭鮮好多人話唔好食, 但我覺得3蚊有咁既質素已經係好,唔會好好食但又唔會難食, 同埋尼間雞煲野飲有 凍檸茶啊 蜜啊 華田 好立克尼些飲已經好好 好特別 仲有“無限雞”尼個噱頭 , 應該不是很多地方有, 所以總結來說這地方不錯 ,係同朋友晚飯吹水既好選擇。但有樣要插既地方就係訂左位既作用唔算太大,有次我訂1930 我地4個1918到 ,但佢地話冇桌要起碼2005先有,話有成班人1800一齊來搞到冇桌,雖然我明白做生意當然係多些來密些守,有客來就當然即做,但話曬我地訂左位...如果唔係訂位就冇乜意義xd不過夥計都有禮貌 ,尤其果個後生男人應該係老闆 ,經常著黑色衫 ,態度更不錯, 可能因為係老闆所以先會咁有禮貌掛 xd 謝謝。

• 無限雞煲
2017-03-30 617 瀏覽
平時夜晚喺屯門行返去置樂,總係見到呢間舖附近企滿一大班人,令我對呢間舖有啲印象,後來聽老公屋企人講佢喺由細舖搬到嚟依家呢個位,日頭買麵,之後撈埋雞煲後好多人幫襯,於是由細舖變大舖難得出街食,於是就提議落去食雞煲,點知6點幾落到去已經要等位,仲要等成7-8張,家人唔想等之下放棄咗,並決定之後嘅星期日嚟個早段晚餐,5:30pm就入去食,免卻等位等好耐...言出必行,5:30pm嚟到一定有位,但坐坐下到6:00左右已經full咗,真心好彩早一步...事實上佢又真係抵食,未開始食就咁睇價錢,星期六日$138一位,平日$128一位雞煲+打邊爐...雞煲又有多款選擇,最終叫咗麻辣雞煲...呢個3個人份量,感覺比平時吃開都算大份,出面多數計半隻定一隻雞,但呢到點睇都唔知半隻,由於有屋企人關係只係叫了bb辛辣,不過依舊味道上好香口,夠味,啲雞都嫰口,就算唔太辛辣吃落都唔錯嘢完雞當然喺打邊爐,但睇番佢啲張單先知有得免費加雞,當然就唔放過,再加order 後嘅份量都唔少,加一次就差唔多夠最後當然喺打邊爐,材料方面正常款式都有,但都算多種類,不過有樣幾特別,就係佢叫嘅飲品任叫之餘,可以好似平時咁茶餐廳叫法,

最後當然喺打邊爐,材料方面正常款式都有,但都算多種類,不過有樣幾特別,就係佢叫嘅飲品任叫之餘,可以好似平時咁茶餐廳叫法,即係除咗可樂、羅漢果茶有之外,可以叫奶茶、咖啡、檸茶,冷熱同價,呢樣晌出面未經歷過,幾特別
以呢個價錢嚟食雞煲,加埋食物質素,值得再嚟幫襯

2017-03-26