2006-01-30 8 瀏覽
我唔否認呢間野真係好好食但係我年28同幾個frd去食我地個個今日大年初一都病哂!又嘔又發燒又手軟腳軟又頭痛又頭暈真係大整估!!!!!!!!!!!
我唔否認呢間野真係好好食
但係我年28同幾個frd去食
我地個個今日大年初一都病哂!
又嘔又發燒又手軟腳軟又頭痛又頭暈
真係大整估!!!!!!!!!!!
2006-01-07 10 瀏覽
環顧旺角咁多酒樓, 但係任食打邊爐大部份都係唔掂, 咁凍既天氣,行過少少, 去到油麻地試下呢一間先.......最欣賞係接待處已寫到明碼實價任食火$48加醬油, 湯底加一, 總共$86, 都幾抵食品!!(當然唔計另叫既野食和汽水啤酒), 每人仲送有生蠔, 珊瑚玤同海蝦既海鮮併盤, 又有菊花茶,酸梅湯任飲...d野食質素都不俗呀, 尢其係肥牛, 肥廋適中而且有少許雪花和唔太厚, 同係日本shabu shabu食既牛肉差不多呀@_@

2005-09-07 41 瀏覽
今朝返工前10點黎呢度飲早茶,星期一至五12:45前埋單小點$4.8,中$8.8,大$10.8,茶芥$6位.我地2個人叫左7個點心:蘿蔔糕$4.8,南瓜什菌腸$8.8,豬膶燒賣$8.8,萈菜餃$10.8,叉燒包$4.8,小籠包$8.8(仲有1様吾記得),另外叫左碗擔擔麵$16蘿蔔糕---都吾差!頗香蘿蔔味,又吾太油.南瓜什菌腸---吾錯,清清地,唯南瓜吾夠腍.豬膶燒賣---男友點既,自己吾食膶,淨系食左上面片雞肶菇同埋下面d魚肉,味道都ok!萈菜餃---皮尚算薄,但味道吾夠鮮!叉燒包---不俗!細細個,包身夠軟熟,叉燒粒吾過肥.小籠包---4小個,完全吾掂,皮厚且蒸過火.擔擔麵---個湯完全吾合格!清湯加花生醬,極之求其!反而麵用正宗上海幼麵.埋單$99,都算抵食!環境方面都算好坐,但被安排坐左吸煙區後來先知!服務亦ok.

蘿蔔糕---都吾差!頗香蘿蔔味,又吾太油.

南瓜什菌腸---吾錯,清清地,唯南瓜吾夠腍.

萈菜餃---皮尚算薄,但味道吾夠鮮!

叉燒包---不俗!細細個,包身夠軟熟,叉燒粒吾過肥.

小籠包---4小個,完全吾掂,皮厚且蒸過火.

2005-07-30 51 瀏覽
今日飲下午茶親眼目睹此事, 皆因差d被人搵老襯既韓國遊客係同我搭檯!!事緣就係韓國遊客唔識中文, 就叫左個侍應拎個英文餐牌,個特製搵笨英文點心紙,個價仲貴過食正價,例如一籠叉燒包韓國遊客order就此9.8,港人order就$4.8, 有冇搞錯,我有相為證架!!!!好彩被我地發現得早, 我地就幫佢地同經理講數,個經理都總算態度良好, 冇黑面,同我地講話係公司規矩, 佢個樣都有d 疚咎,(明搵笨), 與此同時不過個中年部長就好不滿, 因為我地識破左佢地既搵笨鬼計,佢係度發牢騷, (黑面部長:呢s 係公司規矩, 你地個張冇錯咪得囉!!!, 我同男友:咁即係搵人笨??? 部長(黑面加仇視):總之係公司規矩, 唔好多事!!!我同男友O晒咀...唔係呀嘛~~~~)黑面部長講完之後就走左去, 企係近門口位繼續仇視我地!!!經過一輪周旋,酒家同意只收2籠點心錢(佢地一共order 左3籠,一籠解蝦魚翅餃$23.9<--得減, 因為港人用點心紙冇呢樣, 冇計, 叉燒包$9.8,潮州粉果$0 <--呢籠冇收$$(因為係我地幫佢地用全中文點心紙order既!!!!總結今之問題:1. 英文餐

總結今之問題:
1. 英文餐牌價錢只有正價, 遊客下午茶時竟然都係照收比正價貴既價錢
2. 店員專登唔用紀錄卡, 將遊客港客分開, 結果係想收遊客貴價
3. 店員對搵笨行動一味回避, 揭發後態度難以接受
4. 酒家此舉實在係今香港再次蒙羞!!!!!

特製搵笨英文點心紙相片:
2005-07-08 16 瀏覽
火鍋配料好多選擇, 唔詳細介紹, 但當中手打三寶丸好正, 貪佢夠新鮮, 水餃/ 雲吞新鮮足料. 另外, 雞子都可以任食(因為冇邊幾間可以任食).任食火鍋每位$48,醬油,茶芥加一埋單每位$86左右.

另外, 雞子都可以任食(因為冇邊幾間可以任食).

任食火鍋每位$48,醬油,茶芥加一埋單每位$86左右.

2005-05-19 5 瀏覽
9:00PM後$10半打嘉士百,小菜$18起,最抵都係條魚,$400有成三斤半重既老虎班,係街市買都差唔多,坐得又舒服.如果9:00後去就真係好抵!!!
2004-11-18 10 瀏覽
星期六去飲早茶,d 野食唔錯,飽好得,環境唔錯,唔使同人搭枱,幾抵食,係d服務唔好.食左:腸粉幾滑,幾多料;粉果大小適中,點辣油幾正;蓮容飽蓮容唔太甜,而且有粒粒咸旦黃,正宗;奶皇飽的奶皇香滑好味;千層馬拉榚好多層,一層黃一層橙,即係奶皇馬拉榚,幾得意;擔擔面好大碗,都幾好;

食左:
腸粉幾滑,幾多料;
粉果大小適中,點辣油幾正;
蓮容飽蓮容唔太甜,而且有粒粒咸旦黃,正宗;
奶皇飽的奶皇香滑好味;
千層馬拉榚好多層,一層黃一層橙,即係奶皇馬拉榚,幾得意;
擔擔面好大碗,都幾好;

2004-05-31 22 瀏覽
星期六同班朋友去飲茶,可能樓高三層的關係,中午1幾鐘唔駛等都好有位,點心款式多,腸粉都有六、七款,千層馬拉榚有奶皇同芝麻幾特別,奶皇包的奶皇係橙色的,d奶皇好似流沙流出o黎,好正。仲有煎簿餅、燒買……等,6個人食了十幾碟點心都係250蚊,好平。
2004-04-30 22 瀏覽
變左花園酒家