2018-07-15
今天去旺角行下,又落大雨。看到大大個花園餐廳招牌,好多年沒吃,多年後就再去試一下。要撘lift上二樓。一出lift 就有侍應招呼我們坐近窗卡位,間鋪用了黃燈,窗外又暗,都幾有氣氛。全店八成滿座。叫了兩個午餐,都是澳洲西冷牛扒,一個跟飯,一個跟薯菜,不是鐵板的。首先上了忌廉湯,好多磨菇。我覺得稍微淡味,自己加了一點鹽,加了胡椒粉。我嗰份是薯菜,份量好多。牛扒好大塊,牛扒底下都是薯條。首先食了一條炸薯條,不是好脆。牛扒以五十幾元的價錢,算是不錯,有牛味,咬落去肉質好嫩滑,沒有筋。午餐整體良好,性價比高。侍應反應非常迅速,要茄汁幾秒即有,落單又快,埋單又快,上菜上湯又快,攞起個餐包個盛器即收,包未食完,牛油用一半放枱面又收,朋友最後一啖湯剛剛放低匙即收,站後兩步等我飲完即收,我亦非常配合快快快.....非常勤快,留意到全店侍應都好快手,最後給了$5貼士鼓勵。
午餐整體良好,性價比高。