2007-12-30 4 瀏覽
一行三人食個晚餐,上到去即刻有人問幾位,服務態度OK.坐低食左三個餐,兩個t骨排晚餐+個焗田螺晚餐。先來忌廉湯,少少暖既,餐飽係蒽蓉飽,唔係餐飽,有D失望,又冇牛油..飽又係少少暖..正餐來喇,T骨,好似薄切牛排咁..肉質一般,唔夠厚,失望,再來落汁,唔知點解要等左成幾分鐘先有人來落汁..結果「池池聲」就得幾秒...灰灰地..洋蔥汁唔夠未..冇洋蔥留低..薯菜唔夠多..又冇人醒目拿來茄汁..苦等..最後唔要..想加飯,點知要加8元..谷鬼氣..唔加俾佢,之後返到家再吃..本來聽朋友講花園T骨最正,想來吃下..結果失望極了。可能轉左老闆,連舊日最正既T骨都失傳..可惜.
一行三人食個晚餐,上到去即刻有人問幾位,服務態度OK.

坐低食左三個餐,兩個t骨排晚餐+個焗田螺晚餐。
谷鬼氣..唔加俾佢,之後返到家再吃..

2007-12-28 39 瀏覽
上星期同朋友出觀塘食lunch,就試下花園餐廳。當時係平日,好多人,差唔多坐滿哂,我同朋友企喺上咗樓梯個位等。隔咗一兩分鐘,就有待態過嚟為我哋安排位,服務夠勤快,抵讚!坐咗兩人位後,我地order set lunch,三十幾蚊有餐湯,有嘢飲,有扒食。我哋招手叫食物後,待態好快嚟到,啲嘢食都好快到... 令我覺得可能一定整定好多。講返啲食物,我叫咗忌廉湯,但個湯送嚟時唔夠熱... 要扣啲分。個牛扒又太硬,煎得好老... 再扣啲分,餐飲不過不失。總結間店舖好快手,但啲嘢食就有美有不足,都ok,我會再嚟食~

2007-12-18 29 瀏覽
先黎羅宋湯- 味道OK 和海鮮忌簾湯(冇海鮮)~!豬牛羊扒- ok 啦~!服務幾好~!
先黎羅宋湯- 味道OK 和海鮮忌簾湯(冇海鮮)~!
豬牛羊扒- ok 啦~!
服務幾好~!
2007-12-07 9 瀏覽
終於趕完工作, 鬆一口氣出外用餐.餐湯是蘿宋湯, 不夠香濃. 餐包只是微暖.蕃茄芝士焗海鮮意粉- 蕃茄味幾濃, 令人開胃些, 但芝士味被蕃茄醬蓋過. 所謂海鮮只是蟹柳, 日式魚蛋, 魷魚仔, 一隻蝦, 料比較少和求其, 意粉不太淋, 可接受吧!
終於趕完工作, 鬆一口氣出外用餐.

餐湯是蘿宋湯, 不夠香濃.

餐包只是微暖.

2007-12-06 7 瀏覽
話明唔去唔去, 點知又去多次, 點解? 咪因為唔信邪囉, 好就比多個機會佢啦! 但係到底結果會係喜出望外定係失望而回呢?兩個人去到發覺勁多人, 師傅心諗係咪真係咁好味呀? 不過應該係撞午膳時間, 但最後都要等成十五分鐘先有位!一坐底即刻睇下有咩食啦, 有鐵板午餐, 特餐, 午餐等等, 思想鬥爭左一陣, 最後決定要兩個鐵板午餐, 而兩個鐵板午餐都係要左鑊仔牛柳, 一紅一白湯!最先黎竟然係餐湯, 紅湯係羅宋湯而白湯係忌廉粟米湯, 羅宋湯完全唔似羅宋湯, d料都幾多又夠紅, 但就唔夠味又唔辣, 叫雜菜湯會好d囉, 而忌廉粟米湯都幾多粟米, 不過就比較水, 一d都唔忌廉, 不過師傅都會覺得白湯好過紅湯; 而餐包就熱辣辣好鬆軟, 幾好味; 牛柳要左五成熟配埋佢地招牌黑椒汁, 牛柳好薄好鬆, 而肉地又唔會鞋, 黑椒汁夠香夠辣, 都幾好啦, 再配上炸薯條, 炸薯條都幾鬆脆, 唔會太硬, 可以喎!總括黎講呢度食物質素都可以, 比師傅想像中好, 而環境都舒服, 服務就普普通通, 可以接受, 而鐵板午餐都係四十五蚊, 而且冇加一, 不防一試! 今次結論都算喜出望外, 呢一間師傅覺得可以再黎!

2007-10-11 20 瀏覽
之前20/9同bf celebratre 拍拖8個月,佢o向kt番學so就番佢係kt据扒first of all,環境not too comfortable,especially中間D seats係酒樓式綿椅,and also the restaurant裝左tv,so冇哂氣分second,we ordered 2 set of dinner,其一:海陸空餐(something like that),有乳鴿,大蝦and西冷扒,其二eep fried fish fillet stuffed with cheese and bacon,however..we hv waited over 30 mins!my set(海陸空餐) is ok,but my bf's fish fillet wasn't throughly cooked!入面仍見到到透明色的肉,同佢投訴完佢只係拎番碟魚柳番炸and加番D飯扮換左,fine, i didn't expect too muchdrink is ok,nothing specialbut有機會都5會再去,coz呢個價錢係kt可以食到好多好野了...

drink is ok,nothing special

2007-09-12 5 瀏覽
個扒煎得好靚, 幾好食. 會再黎^^無論食物, 員工態度, 上菜速度都俾女人街既花園餐廳好太多了!!
個扒煎得好靚, 幾好食. 會再黎^^

2007-08-25 6 瀏覽
諗起朱咪咪個廣告(花園版)食扒最緊要有牙力!据扒最緊要有手力!1) 西冷牛扒7 成熟黑椒汁- 自問都已經手瓜起「展」, 都唔夠塊扒鈬 ; 而我又唔係七老八十, 點解咬唔爛塊扒鮋 ?2) T 骨牛扒珍寶腸蒜蓉汁- 鱓 汁好難食, 塊扒細過乜, 條腸...45 分3) 薯蓉焗田螺- 半粒鐘前整好鮁 喇?4) 羅宋湯- 蕃茄薯仔湯?5) 忌廉湯- 甜鰦 鱓 6) 白飯- 冷飯一細碟, 係淨鱓 菜汁姐7) 特飲石板街奶昔棒棒樂- 枝棒棒樂原來係朱古力條, 仲要係得一枝咁大把喎! 奶昔味同老麥一樣, 係多粒棉花糖8) 個餐包好的式姐環境燈光好暗坐坐纒 有隻蜘蛛探訪卡䒷 好窄廁所好鬼污穢呀!!!!!!!服務杯№ 都未飲, 你就同我執䒷 , 仲要執完又唔抹?
諗起朱咪咪個廣告(花園版)
食扒最緊要有牙力!
据扒最緊要有手力!

3) 薯蓉焗田螺- 半粒鐘前整好鮁 喇?
4) 羅宋湯- 蕃茄薯仔湯?
5) 忌廉湯- 甜鰦 鱓
6) 白飯- 冷飯一細碟, 係淨鱓 菜汁姐
8) 個餐包好的式姐

燈光好暗
坐坐纒 有隻蜘蛛探訪
卡䒷 好窄
廁所好鬼污穢呀!!!!!!!

杯№ 都未飲, 你就同我執䒷 , 仲要執完又唔抹?
2007-08-12 4 瀏覽
假日APM也真與青衣城同樣壯觀,兜兜轉轉,最後還是來到花園餐廳。印象中同類的飛鷹、莎樂美是試過不少,非友人介紹的話也不會想到到此一遊。友人已多年無來,重來,自然要試客中學年代的回憶:忌廉湯,主菜方面務求穩陣選了焗羊排,兩杯生啤加上這昏黃的氣氛,幾適合閒聊一番。一碗白湯、兩口生啤訴說著近況,一碗屬於較稀身的白湯,忌廉味不重,非惜日杰得凝固的貨色,下了點紅蘿蔔,暖暖的其實也不錯,友人眼眸裡泛起絲絲亮光,回憶總是瑰麗。撿起羊排,談談惱人的事,羊排下了些蒜蓉來焗,伴著燒汁加點椰菜花與炸薯件作伴碟,羊排烤得幾嫩,加點焗得過的蒜蓉及燒汁,也是不錯的佐酒小吃,連埋烤得乾巴巴的薯件也清掉,還是不夠喉。又追加了烤牛仔肉(veal),牛仔肉色澤以偏白為主,加了些胡椒、鹽醃後,味道偏鹹,慶幸化學味不重,切開後呈淡紅色澤,幾嫩滑的肉質,也有試過淡紅色的牛仔肉,印象中是品種與飼料的分別所致。淺嚼幾口,心情是好了不少,謝友人抽時間一聚。

淺嚼幾口,心情是好了不少,謝友人抽時間一聚。
2007-07-16 15 瀏覽
都會駅商場分店.星期六下午去附近食晏.又去食薑餅人喜愛的鐵板午餐.鐵板肉眼扒五成熟–overcooked, 無肉味, 無肉質, 似用梳打粉醃過, 黑椒汁過油.咖哩豬軟骨跟意粉- 咖哩汁幾辣但唔香, 豬軟骨幾多也算淋, 意粉偏乾.凍奶茶只有茶味, 有D苦澀.
都會駅商場分店.

星期六下午去附近食晏.

又去食薑餅人喜愛的鐵板午餐.

凍奶茶只有茶味, 有D苦澀.
2006-09-13 4 瀏覽
昨晚和朋友到這裡晚飯,點了一個大蝦salad餐和雜扒餐.,我覺得塊雞扒和豬扒係好差,相對牛扒就比較出色!!但也並不是太好,因為將它跟扒王之王比較,後者明顯生色不少呢!而那個大蝦就一般! 反而那些生果味道非常好,尤其是菠蘿! 侍應的服務態度一般,偏差呢! 但都可以接受!
昨晚和朋友到這裡晚飯,點了一個大蝦salad餐和雜扒餐.,
而那個大蝦就一般! 反而那些生果味道非常好,尤其是菠蘿!

侍應的服務態度一般,偏差呢! 但都可以接受!
2006-08-06 21 瀏覽
唔知食咩, 老公想食排, 話去扒王之王, 喂, 你連扒王之王都接受到, 咁不如去花園啦! 老公叫左一個什扒, 我叫左一個芝士焗龍脷 + 20 蚊有個法國蝸牛, 都幾好食^^老公個什扒好一一般般; 我既都幾好, 十分creamy !不過貴左小小, 成70蚊一個人......未計飲野..

老公個什扒好一一般般; 我既都幾好, 十分creamy !

不過貴左小小, 成70蚊一個人......未計飲野..
2005-12-21 9 瀏覽
朋友提議到此食飯傾偈記得以前幫襯過旺角的花園d扖排常硬淨,服務態度差但唔想再食apm,唯有選呢度之後發覺呢度d個西冷又ok軟熟d汁都幾夠味50蚊set dinner有湯有田螺有野飲都算幾抵侍應手腳非常快同朋友坐了三個多小時侍應都只過來收了兩次野後尾仲我幫地換了兩杯水繼續傾都算唔錯不過食物選擇好似唔係好多玻璃杯唔係太乾淨同埋成晚唔知咩聲gi gi叫嘈,怪怪的所以短期之內未必再來
朋友提議到此食飯傾偈
記得以前幫襯過旺角的花園
d扖排常硬淨,服務態度差
但唔想再食apm,唯有選呢度

之後發覺呢度d個西冷又ok軟熟

後尾仲我幫地換了兩杯水繼續傾
都算唔錯

不過食物選擇好似唔係好多
玻璃杯唔係太乾淨
同埋成晚唔知咩聲gi gi叫嘈,怪怪的
所以短期之內未必再來
2005-12-12 17 瀏覽
都女友行開APM, 唔想食太貴的野, 行呀行, 終於都見到花園餐廳的晚餐, $49蚊個SET(有湯, 沙律, 主菜及餐飲)都算幾抵呀, 咁就上去食羅, 因為好鬼肚餓。先黎個湯, 1紅1白, 羅宋湯較稀, 味道屬一般; 另外的海鮮忌簾湯, 唔知有咩海鮮來煲架呢........沙律, 八爪魚沙律, 有一隻八爪魚仔, 伴D 菜, 少少生果粒, 加上沙律醬, 味道都幾好。主菜, 選了鐡板豬"手八"拼帶子皇,有兩塊豬"手八", 1塊幾腍, 另一等好"un"。帶子皇, 有3隻, 好大隻下, 一切一食, 覺得係假的帶子, 似係素帶子個D 咁樣的口感。選了黑椒汁, 我唔係太食得辣, 覺得都幾辣下。餐飲OK。以前中學時代覺好好食的餐廳, 今次再食, 已覺得係一D好一般的餐廳, 咁既價錢, 個人認為椰林閣的"手八"好食D, 不過觀塘就未試過。

餐飲OK。

2005-01-27 18 瀏覽
lunch 好多時都去呢度食貪佢30幾蚊又唔使加一而且呢度0的人做野好快手但快手得黎又唔會亂~多數都食0呢度既焗反好熱~而且係炒底!
lunch 好多時都去呢度食
貪佢30幾蚊又唔使加一
而且呢度0的人做野好快手
但快手得黎又唔會亂~
多數都食0呢度既焗反
好熱~而且係炒底!