餐廳: 花斑茶社 (樂道)
資訊:

2019-10-16 256 瀏覽
收到外賣自取優惠,所以一口氣買左5杯用openrice app落單選擇12:15取單,但11:40已經話訂單完成可取。無論係熱飲凍飲,飲品完成時間有差都對品質及客人期望有影響,希望店家既然選擇有外賣自取先落單的選項就應仔細跟從客人選擇的時間。
收到外賣自取優惠,所以一口氣買左5杯

2019-10-15 220 瀏覽
花斑茶社🐆出左新飲品呀🥤,泰式奶茶有得配奶蓋,珍珠或者仙草,我就試左仙草,因為泰茶本身已經味道偏甜,所以建議揀返少甜,仙草容易吸啜,係珍珠奶茶以外嘅好選擇😋.另外仲叫左杯黑糖珍珠厚鮮奶,珍珠好煙韌彈牙🤤,厚鮮奶我轉咗做脫脂奶,冇咁甜又冇咁肥🤭,因為本身黑糖珍珠已經有甜味,推薦呀🤗.即日至11月15號,Openrice仲有外賣自取優惠,黑糖珍珠烏龍奶茶$13,花豹泰茶$12,好抵呀🤑🤑
2019-10-14 278 瀏覽
係尖沙咀晚飯後周圍行下,行行下口喝順便買野飲,台式飲品店遍佈尖沙咀,但已有幾間心水,今次去友人推介的本地品牌-花斑茶社,雖然唔係台灣進駐,但茶葉都係由台中茶園直送,聽落幾有heart,一於試下。 小小的店子,裝潢簡約,貼有韓星海報,最初以為個人喜好,據了解後原來店子與不同的韓星後援會聯乘合作,都幾有創意,平日的晚不算多人。 Memu,飲品都多選擇,第一次幫襯,必試招牌貨。 黑糖珍珠烏龍奶茶(凍),$26,要了微糖少冰,奶茶入口順滑,黑糖味出,奶同茶味平均,飲落有茶香,珍珠口感煙韌,果然不俗呀。 支持小店,下次再試其他的口味呢。
Memu,飲品都多選擇,第一次幫襯,必試招牌貨。
支持小店,下次再試其他的口味呢。
6 分鐘 (堂食)
2019-10-13 124 瀏覽
繼續支持良心 #黃店 💛!一間撐學生既茶飲店, 經開尖沙咀可以去支持一下啊!🌟 即時學生優惠: 只要係學生👩‍🎓, 無論係大中小學生 (小店相信你會係一個誠實既人🤗), 就可以$18 購買黑糖珍珠烏龍、菠蘿冰茶!佢地仲話 #如果覺得太累我地請學生飲都冇問題,咁有良心既小店, 我搵唔到唔幫襯既理由~身為超級抹茶控, 我每日至少都會飲一杯抹茶🤤!抹茶鮮奶既抹茶味好香醇🍵, 採用明治4.3特濃鮮奶 (想健康啲可以揀脫脂奶啊~), 奶味香, 口感順滑。
繼續支持良心 #黃店 💛!
一間撐學生既茶飲店, 經開尖沙咀可以去支持一下啊!

2019-10-13
2019-09-18 360 瀏覽
又介紹珍珠奶茶店比大家, 位置係尖沙咀 !.難得唔洗排隊, 當然買返杯試下先啦😋😚 店長推介🗣黑糖珍珠厚鮮奶, 由於糖漿唔算多, 所以黑糖紋路唔算明顯, 因為流得太快落到底, 但其實甜度岩岩好👍🏻👍🏻 大家怕甜又想飲既可以一試👏🏻 另外牛奶🥛奶香厚滑, 而且珍珠煙韌有口感‼️
又介紹珍珠奶茶店比大家, 位置係尖沙咀 !

2019-09-12 204 瀏覽
行過口渴買杯茶飲下,近期健康都唔飲咁多糖,叫左杯皇牌既白桃烏龍。佢有全糖,少糖,半糖同微糖。 㨂左少糖,飲落去無咩甜味,個茶味仲要勁澀,真係好難哽,自己沖仲好飲過佢,桃味更加欠奉。本身見係白桃先至叫,點知d 桃肉係黃色果種罐頭桃,真係oh my god!!!!
2019-08-10 341 瀏覽
.最近飲料店開到滿街都是單單在樂道就有3間飲料店了!這家小店開在老虎堂和幸福的對面真的是超勇敢的聽說這家店的茶葉都是從台灣來的喔🥳🥳-◾️#黑糖珍珠烏龍奶茶 HKD $26喝下去是濃濃的烏龍茶味喜愛烏龍茶的話推薦這一杯喔🥵很喜歡這家的珍珠覺得很Q又不會太軟🤤唯一缺點就是烏龍味蓋過黑糖味比較像烏龍珍珠奶茶喔-◾️#岩鹽黑糖珍珠厚鮮奶 HKD $32這杯是限定產品喔第一次喝這家的時候就點了這杯超喜歡的~~❤️鹹鹹甜甜的味道超級搭味道變得更有層次喔推薦給大家👍🏼-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌑🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌑🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑.-總數: 🌕🌕🌕🌘🌑-花斑茶社🍴尖沙咀樂道32-34號地下E1舖

最近飲料店開到滿街都是
單單在樂道就有3間飲料店了!
這家小店開在老虎堂和幸福的對面

超喜歡的~~❤️
鹹鹹甜甜的味道超級搭
味道變得更有層次喔
推薦給大家👍🏼
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌗🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
服務分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑.
總數: 🌕🌕🌕🌘🌑
花斑茶社
🍴尖沙咀樂道32-34號地下E1舖

2019-06-20
5 分鐘 (堂食)
  • 岩鹽黑糖珍珠厚鮮奶
2019-07-19 356 瀏覽
呢間茶飲店黑洞都唔係第一次飲之前幾次試過都吾錯見佢最近夏天出新野🔥聲稱飲得到既芒果糯米飯😯貪新鮮黑洞梗係即刻留名跟進🤗睇下係正吾正-🔸芒果糯米飯沙冰($36)底部大量糯米飯 夠冧身而且好香椰漿味😍糯米飯仲係微暖👏🏻值得加分面層加左台灣芒果果泥 牛奶同乳酪沙冰打得細滑 飲落無成口冰既感覺⭕️芒果甜味天然😗大啖一吸 可以飲到芒果汁又食到糯米飯🤩口感幾豐富 好岩夏天飲😛而家夠多糯米飯 飲完一杯都幾夠飽肚
呢間茶飲店黑洞都唔係第一次飲
之前幾次試過都吾錯
見佢最近夏天出新野🔥
聲稱飲得到既芒果糯米飯😯
貪新鮮黑洞梗係即刻留名跟進🤗
睇下係正吾正
🔸芒果糯米飯沙冰($36)
底部大量糯米飯 夠冧身而且好香椰漿味😍
大啖一吸 可以飲到芒果汁又食到糯米飯🤩
口感幾豐富 好岩夏天飲😛
而家夠多糯米飯 飲完一杯都幾夠飽肚
2019-05-13 569 瀏覽
期間限定見親呢個字都有種魔力令人唔諗就買 花斑茶舍雖然開係尖沙咀 但唔洗排隊就飲到.黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶$32第一次見呢個配搭 飲落又幾正喎鮮奶味突出 黑糖唔會過甜 有岩鹽中和一下珍珠淋但有咬口🖤估唔到佢嘅水準又幾高喎
期間限定
見親呢個字都有種魔力令人唔諗就買
花斑茶舍雖然開係尖沙咀 但唔洗排隊就飲到
黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶$32
第一次見呢個配搭 飲落又幾正喎
鮮奶味突出 黑糖唔會過甜 有岩鹽中和一下
珍珠淋但有咬口🖤估唔到佢嘅水準又幾高喎
2019-05-13 409 瀏覽
又一間出現了,開係鹿角巷附近嘅黑糖珍珠鮮奶,門面大大隻字係主賣黑糖珍珠,手炒黑糖珍珠,濃郁香醇,為佢地嘅座右銘,今次就試試何方神聖,係咪咁巴閉 🤡-飲黑糖珍珠之前,另外叫左杯店員極推介嘅 #白桃烏龍 $26,不過飲落嘅質素真係一般般,茶味唔夠濃,白桃味亦欠奉,係得啲桃肉碎叫做撩下牙,整體黎講都叫幾失敗 😂-到到主角 #黑糖珍珠厚鮮奶 $30,咁係 menu 果到都表明左用 4.3 牛奶,另外係奶上面都多層奶蓋咁嘅物體,佢呢個奶真係都幾濃厚,算係我飲過嘅奶中係 top 接近老虎堂果隻,而黑糖珍珠就真係令人失望,其實咬口煙韌度真係都做得好好又 q 彈,但係唯一個失敗點係個黑糖味,真係薄弱到唔係好飲到,濃郁香醇真係一個字都搵唔到,最搞笑佢就係擺呢幾隻字係門面到強烈註明,真係恭喜你呀 🤤-花斑茶社尖沙咀樂道 32-34 號地舖
花斑茶社
尖沙咀樂道 32-34 號地舖
2019-05-04 358 瀏覽
有驚喜嘅小鋪 冇咩人排隊 叫左杯熱宇治抺茶鮮奶 (少甜)奶味同抺茶味都好突出 兩者都好平衡 好濃郁 味道似Starbucks green tea latte 仲有嘢飲既溫度都值得一讚 唔會好似其他鋪頭嘅熱飲成日都過熱辣嘴 飲得好舒服 讚支持小店
支持小店
宇治抹茶鮮奶
宇治抹茶鮮奶
2019-05-03 293 瀏覽
經過諗住去買杯喺openrice 高分的新台茶鋪試試佢雖然都無乜希望,但總可以令人更失望首先去到職員玩手機完全唔理有客人企咗喺收銀機前,算!諗住叫招牌名間四季春實無死啦,走冰走甜,結果係澀的,可能你會話我抵死走甜,但我相信一杯正常的清茶係唔應該澀的。唔緊要,試過先可以評價,更何況全港九仲有好多台茶未試。
經過諗住去買杯喺openrice 高分的新台茶鋪試試佢
雖然都無乜希望,但總可以令人更失望

首先去到職員玩手機完全唔理有客人企咗喺收銀機前,算!

唔緊要,試過先可以評價,更何況全港九仲有好多台茶未試。
2019-04-17 292 瀏覽
果個野飲叫草莓赫宰真係好有才!明明琴日本身都冇話特別想飲野,但見到果個牌就行左入間舖睇🤣哈哈!李赫宰!!覺得野飲都唔錯嘅~同埋間舖比我感覺都幾乾淨利落,大家有機會經過嘅話可以去試試!
2019-02-11 295 瀏覽
買珍珠奶茶 好多時候見人多就會去邊間,,, 公司附近新開張 ,第一次見未飲過, 膽粗粗去試,買左杯 烏龍奶茶! 好快手 ! 價錢又唔貴 !估唔到好好飲呀☺☺☺ 會再幫襯! 同埋好少可係尖沙咀 食肆咁有禮貌👍👍
2019-02-11
5 分鐘 (外賣自取)
  • 烏龍奶茶
  • 黑糖珍珠厚鮮奶
經過尖沙咀見到又有一間台式飲品 期間限定既係黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶 好吸引即刻買番杯泥試下🤤入口奶味好香濃 珍珠口感係我最鐘意既 好軟糯 甜度適中 雖然黑糖味唔會濃唔係好出 但係每粒珍珠都有味唔會食食下好淡 飲到中段先有少少岩鹽味 多番d應該更好 整體泥講呢杯黑糖珍珠鮮奶都好好飲👍🏻👍🏻

黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶
黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶