2020-03-07 147 瀏覽
小弟喜愛榴槤,但係又唔受得,次次食完,無論食返幾多個山竹,第二日都係會唔舒服。所以好多時都會食榴槤製品,滿足下自己。今日見到呢個飲品店,好多人排隊,應該無死。仲見到有幾樣榴槤製飲品,就決定買杯試下。一般榴槤飲品,都以好榴槤為賣點,即係成個榴槤拎去搾汁,係好味,但我不如食個榴槤?所以我揀咗個奶蓋榴槤鍚蘭紅茶。貪佢有榴槤香得嚟又唔會太漏,幾解渴。但加咗奶蓋,又唔會好淡味,整體杯嘢做得好平衡,我覺得難得有榴槤味得嚟又唔會淨係得榴槤味。

2020-03-02 147 瀏覽
依間喺廣華醫院對面嘅小食茶飲店而家告急!見最近都好多人網上介紹、經過見到大排長龍好多人幫襯💪🏻負責人係藍帶廚,小店主打榴槤系列,見比較多人介紹貓山王沙冰。💛黃店認證:8.12全日播放903還我們共議節目;6.12罷市;6.16悼念義士;貼滿文宣和連儂牆。👓 真。榴槤白咖啡 $35一開始飲落去有榴槤味都有咖啡味但冇特別香,唔重咖啡味,飲完冇咖啡嘅餘韻,飲飲下似飲緊咖啡水冇榴槤味添,質地比較水,大家都係飲返個招牌榴槤沙冰算啦🤗本身好想試埋小食尤其個西班牙油炸鬼,但五點幾去到所有小食已經售罄☹️評分:6/10

👓 真。榴槤白咖啡 $35
評分:6/10
早前喺FB見到關於喱間黃店既告急Post,知道係喺旺角個頭,小編今日同同事食完Lunch就即刻去「懲罰」佢啦!!!🙌🏻喱間手搖黃店,雖然唔係其他台式飲料店咁,有黑糖珍珠比你揀,但佢都仲有好多特色野飲嫁!!!好似 #榴槤系列 & #枇杷膏系列 咁,不過小編就不了😅 佢仲有 #沖繩黑糖香蕉沙冰 、#玫瑰奶 等等,真係好特別!🤩.#玫瑰龍眼蜜 #無糖 #熱飲不過小編想養下生,雖然今日有成24/25度,中午又大大個太陽」🌞,但小編都係選擇入熱飲!!😝 橫掂戴住口罩喺街飲野都有dd麻煩,所以買熱飲帶返office飲都ok😎小編問清楚無糖係走果糖既意思,但係因為龍眼蜜既關係,杯野飲都係有甜味既,但就唔會過甜搞到好難入口~而且飲落去個下龍眼味都幾濃,不過就好似冇咩玫瑰味,但係味道都係唔錯既,好滋潤既感覺🥰🍵小編同事飲 #話梅青檸梳打 ,佢地話味道都唔錯啊,叫左半糖岩岩好,只係去到尾當d冰溶左就係淡左少少🙊.🏆 「豬」味指數:7/10📌 溫馨提示:小編明白大家喱排都可能比較少出街,或者放工都會即刻返屋企。但正因為咁,唔少黃店都經歷緊難關,好需要大家既支持,大大力「懲罰」先可以幫佢地渡過!香港人.要一齊
#玫瑰龍眼蜜 #無糖 #熱飲
🏆 「豬」味指數:7/10
📌 溫馨提示:小編明白大家喱排都可能比較少出街,或者放工都會即刻返屋企。但正因為咁,唔少黃店都經歷緊難關,好需要大家既支持,大大力「懲罰」先可以幫佢地渡過!香港人.要一齊羸呀!!!💪🏻
話梅青檸梳打  &  玫瑰龍眼蜜
2020-02-29 76 瀏覽
女人就係要養生呢間有好多唔同嘅養生飲品都有關東煮😜店內都有幾個位,可以坐下學生同醫護都有優惠良心商店✨今次比佢嗰羅漢果薑茶吸引✨一飲好重羅漢果同薑味完全足料🌟天氣小小涼,一飲好驅寒成身暖曬羅漢果飲完,喉嚨好舒服不過呢間店就做唔住,希望大家支持下
女人就係要養生
呢間有好多唔同嘅養生飲品
都有關東煮😜

店內都有幾個位,可以坐下
學生同醫護都有優惠
良心商店✨
今次比佢嗰羅漢果薑茶吸引✨
一飲好重羅漢果同薑味
完全足料🌟
天氣小小涼,一飲好驅寒
成身暖曬

羅漢果飲完,喉嚨好舒服

不過呢間店就做唔住,希望大家支持下
2020-01-12 718 瀏覽
細細間但有野食有野飲有得坐😁店內好好文宣poster仲有香港貼紙拎洛神花蜂蜜梳打好重蜜糖味!而唔係糖水,依家天氣乾燥岩哂酸酸甜甜好開胃,好大杯不過要趁冰融之前飲哂,唔係就會好淡架啦!
細細間但有野食有野飲有得坐😁店內好好文宣poster
仲有香港貼紙拎

洛神花蜂蜜梳打
好重蜜糖味!而唔係糖水,依家天氣乾燥岩哂
酸酸甜甜好開胃,好大杯
不過要趁冰融之前飲哂,唔係就會好淡架啦!
2020-01-03 548 瀏覽
呢間黃店幫襯過幾次,每次都唔記得寫食評。成間舖都貼晒文宣,早係6月已經好投入反送中。8月903播還我們公義,佢間舖全日播。fb見佢出post派水同暗示請手足。老細仲整左唔文宣貼紙果啲隨便攞。佢啲野飲好特別,出面飲唔到。你唔會揾到珍珠同奶茶,但佢有榴槤、白咖啡、梳打同沙冰,飲完無痴肥既罪咎感覺。最近佢改左menu,多左爆谷、關東煮同飯糰,亦發現限時枇杷膏系列,就試一試佢。$34 枇杷膏梳打本身枇杷膏咪有種涼喉既感覺既,冰凍梳打絕對係將呢個感覺昇華。飲完成個喉嚨好潤,希望無咁易賴武漢野啦
呢間黃店幫襯過幾次,每次都唔記得寫食評。
$34 枇杷膏梳打
枇杷膏梳打
2020-01-03
10 分鐘 (堂食)
枇杷膏梳打
2019-12-28 543 瀏覽
這店常常沒顧客光顧,看似很冷清。但從食評中得知榴槤飲品出名,便嘗試一下。 若單喝珍珠奶茶,價錢比一般店貴少少。 既然嚟到,決定再加多少少錢飲榴槤奶蓋!平時好少見到有舖頭有榴槤奶蓋,一喝有啖啖榴槤味,值得一試,四季春茶底清香👍畀我見到有飯團單張,睇落好吸引,但當日太飽食唔落,得知呢間舖頭平時七點左右開門專售飯糰,決定隔幾日黎幫襯。某日行山買咗兩個飯糰同一杯茶( 每個飯糰盛惠12蚊,價錢抵😋;另加8蚊有茶 / 白咖啡)飯糰材料豐富, 一咬落去淡淡三文魚肉,豐富omega 3 🤣🤣。 好啱平時行山遠足或者買返工食 😋 又多一個選擇估唔到小小一間鋪頭都特登安排堂食!平時行街可以嚟呢度坐下飲杯嘢,我見佢哋仲有賣西班牙油炸鬼!! 下次可以同朋友呢度食下午茶😍😍😍

某日行山買咗兩個飯糰同一杯茶
又多一個選擇

估唔到小小一間鋪頭都特登安排堂食!

外賣自取
  • 飯糰
2019-12-05 308 瀏覽
💛💛💛冬季必備💛💛💛今日轉涼,得番13度☃️☃️🌬🌬🛎羅漢果薑茶🥤🥤🥤暖入心平時我係一個好怕飲養生茶既女仔,但喱款薑茶飲完暖笠笠之餘,因為有羅漢果中和,唔會一味死辣,一飲落去,成個人暖晒😋😋😋另外朋友叫左🛎青檸話梅梳打🥤🥤🥤,佢話配搭非常清新,甜甜酸酸,唔似一般鋪頭一味化學味死甜,健康之餘有冇罪惡感咁嘅嘢飲!!!😋😋😋佢話飲完非常開胃,睇黎我下次都要試下先
💛💛💛冬季必備💛💛💛
今日轉涼,得番13度☃️☃️🌬🌬

🛎羅漢果薑茶
🥤🥤🥤暖入心

平時我係一個好怕飲養生茶既女仔,

但喱款薑茶飲完暖笠笠之餘,

因為有羅漢果中和,唔會一味死辣,

一飲落去,成個人暖晒😋😋😋

另外朋友叫左🛎青檸話梅梳打🥤🥤🥤,

佢話配搭非常清新,甜甜酸酸,

唔似一般鋪頭一味化學味死甜,

健康之餘有冇罪惡感咁嘅嘢飲!!!😋😋😋

佢話飲完非常開胃,睇黎我下次都要試下先
羅漢果薑茶
青檸話梅梳打
2019-12-01
5 分鐘 (堂食)
羅漢果薑茶
青檸話梅梳打
  • 話梅青檸梳打
2019-12-05 238 瀏覽
榴槤比價千金,入口飄逸香踪,果鮮揮去卻不去,食後滿咀馥郁。榴槤甚高價,一小碗榴槤蓉已值超過百元。果皇榴槤入饌食品多,飲品較少。熱飲可混和雞湯,凍飲宜製沙冰。「榴槤令我多相思,今次又相見」。此店是東南亞飲品店,半泰半台風情。貓山皇沙冰濃郁,很重本,份量十足。高座位舒適,有韓風,夠年輕活力。今日有杯套送,性價比高。「香甜味兒薰薰,春心醉又軟」。真材實料,可用混和甚麼。榴蓉流溢甘甜。不同凡香,齒頰留香。加奶蓋和紅茶,則會沖淡榴槤香。除非加12元特濃吧。
榴槤比價千金,
入口飄逸香踪,
果鮮揮去卻不去,
食後滿咀馥郁。

榴槤甚高價,一小碗榴槤蓉已值超過百元。

「榴槤令我多相思,今次又相見」。
此店是東南亞飲品店,半泰半台風情。

今日有杯套送,性價比高。

「香甜味兒薰薰,春心醉又軟」。真材實料,可用混和甚麼。
榴蓉流溢甘甜。不同凡香,齒頰留香。

加奶蓋和紅茶,則會沖淡榴槤香。

除非加12元特濃吧。
  • 貓山王沙冰
2019-11-29 191 瀏覽
主要賣飲品,不過唔係一般台式飲品🙅有榴槤既飲品同小食,又有梳打系列同沙冰系列既飲品,感覺上似偏向泰國、新加坡多啲🇹🇭🇸🇬----------榴槤奶蓋錫蘭紅茶 (走冰) $35一拎到手,即刻飲下個榴槤奶蓋,係清楚飲倒榴槤味既👍不過同紅茶攪勻之後...榴槤味消失左😭係咪應該要加$12追加特濃榴槤先得😔榴槤煎堆 (3粒) $32 跟飲品減$10即叫即炸,食落好香白芝麻味😍咬開有榴槤流心,亦都有榴槤香,不錯吃😉
----------
榴槤奶蓋錫蘭紅茶 (走冰) $35

榴槤煎堆 (3粒) $32 跟飲品減$10
榴槤煎堆
榴槤煎堆
2019-10-24 210 瀏覽
突然之間起榴連引,見到旺角有間主打榴連飲品嘅小店,即刻用Openrice外賣自取個功能,先落單,再去拎,唔使等,慳好多時間。嗌左一個榴連冰沙少甜,好香榴連味,感覺到佢好足料,唔會太甜。成杯重dupdup,好結身,唔會好似坊間有D冰沙好水嘅感覺,而且唔會有大舊嘅冰塊,口感好滑好軟,夾住d果肉,榴連控都表示好滿意,非常適合一路行街一路飲,飲晒成杯直頭有少少飽肚嘅感覺,一定會再幫襯!見到佢有榴連加咖啡或者茶嘅飲品,下次可以試吓
見到佢有榴連加咖啡或者茶嘅飲品,下次可以試吓
榴連冰沙
榴連冰沙
2019-10-02 263 瀏覽
首先,我不知道孫悟空喜不喜歡榴槤,但若果我是孫悟空,花果山內部是這樣好像也不錯下午經過登打士街,有一點點的肚餓,可是不想吃正餐,路過看見有試食,便本著「有食唔食 罪大惡極」的心態試食舖頭賣的椰子醬,若果只跟陪襯的梳打餅,會顯得偏甜,但卻掩蓋不了椰絲的口感跟滿口濃濃的椰子味,資料搜集後發現店舖的招牌鬼佬油炸鬼好像評價不錯,便買下一嚐下午茶時間,沒有人等候,老闆即叫即炸,送上來的時候外脆內軟,油膩炸物反而跟濃味的椰子醬配合得恰到好處,再加上一杯酸澀的西柚四季春作平衡,這樣下午茶的份量剛剛好可惜本人不好榴槤,眼看店舖還有其他推介,還請其他食家品評

可惜本人不好榴槤,眼看店舖還有其他推介,還請其他食家品評
2019-10-02
外賣自取
  • 西班牙油炸鬼(椰子味)
2019-09-26 154 瀏覽
經過好多次終於飲到 飲品選擇好多 企左係menu前面最後選左話梅青檸梳打 其中一幅牆用竹同熊貓🐼裝飾 用黎做打卡背景岩曬📸 $28禁大杯好抵 話梅同青檸配搭真正做到酸甜合一🙆🏻‍♀️ 加埋梳打飲完Gur曬🤤
2019-08-04 288 瀏覽
本身都鐘意食榴連,上網見到有呢一間花果山話有榴連沙冰當然要去試吓啦!係廣華醫院附近,地點好易揾。近幾年香港係咁開咩黑糖乜乜乜呀,都比較少見其他類型同有創意嘅飲品鋪頭。所以有呢類型嘅鋪頭就想試吓,而且我又鐘意食榴連喎,其實價錢都唔算貴,比起黑糖乜乜黎講叫平添。叫咗嘢飲後,好快就已經有得拎。飲第一啖!嘩!好有榴連味,好香,同你食榴連嘅味道差唔多!又凍又好味,真係唔錯!飲到尾都仲有好香嘅榴連味!值得推介比大家

係廣華醫院附近,地點好易揾。

值得推介比大家
2019-06-30 252 瀏覽
-香港有churros吃的地方不多😫今次介紹這家位於旺角👩🏼‍💻主打好多榴槤的東東👀 《花果山》❇️榴槤煎堆 3粒($28)係勁濃榴槤味😂🤝怕榴槤的人請彈開同埋呢個嘢都幾濟 你預飽好耐🥨西班牙油炸鬼 椰子味 ($28)我對churros 好偏心的🤭所以我係一定覺得好食💁🏼‍♀️佢有得揀椰子醬/榴槤醬👍🏻圖中果兩杯嘢飲我已經唔記得係咩😂所以唔好問我 不過有少少後悔冇試佢個榴槤白咖啡沙冰/貓山王沙冰🧐🤤🤤🤤所以決定下次會再去🤝👅
香港有churros吃的地方不多😫
今次介紹這家位於旺角👩🏼‍💻
主打好多榴槤的東東👀 《花果山》

❇️榴槤煎堆 3粒($28)
係勁濃榴槤味😂🤝怕榴槤的人請彈開
同埋呢個嘢都幾濟 你預飽好耐

🥨西班牙油炸鬼 椰子味 ($28)
我對churros 好偏心的🤭
所以我係一定覺得好食💁🏼‍♀️