2023-06-17
餐廳地址:餐廳位於旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號今日去左旺角同同事食lunch,呢一間餐廳距離油麻地地鐵站都大概只是5分鐘的路程,如果喺旺角地鐵站出的話都係差唔多!相對嚟講都係非常近,真係好方便😀😀😀 我和同事午餐時間到達,確認訂位之後就可以入去,餐廳位置喺地牢,亦都有好多唔同霓虹燈的裝飾,非常適合一種喜愛打卡的朋友🤞🏻 餐廳報告同埋裝修來講都偏向係簡約嘅風格,坐低亦都唔會有非常逼夾的感覺,打邊爐,令到我同同事都非常舒服🧐餐廳所有配料都非常新鮮,首先想讚吓佢個豬潤,絕對冇食到有任何苦嘅口感,豬膶再加埋麻辣嘅湯底亦都非常夾😗😗😗 都睇得出佢用料新鮮,鵝腸亦都非常爽口彈牙,朋友都幾鍾意食😗😗😗佢嘅鴨血都做得非常好食,鴨血既口感滑嫩,吸附埋麻辣湯汁,令到味道更上一層樓🤞🏻 另外一定要介紹佢嘅手切牛小排,睇得出佢每一件都係人手切而唔係用機器去切割,每塊肉同肉之間都帶有少少油花及筋位,口感識落非常爽口,每一件牛肉味較重,絕對唔係坊間任食火鍋俾肥牛嘅質素😵 呢個價錢嚟講非常對得住佢嘅質素,手切牛肉亦考刀工,每一件嘅口感都做得非常恰當,亦都唔會切斷佢本身嘅肉質😗😗😗 我哋亦都加咗每人$
我哋亦都加咗每人$48 ,任飲啤酒,生啤出邊一杯都賣緊$80,我哋每人都飲咗三杯,簡直係回本!CP值非常高,有機會一定會返嚟呢一間餐廳,辣到上太空😛😛😛😛