2022-09-03 25 瀏覽
🤍花楽🖤將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖📍花楽係將軍澳南一間環境雅致既餐廳,環境舒服唔趕客,食物質素都好高!🥪鵝肝多士 $108必食!!依個一食落口,我同我朋友同一時間都露出好味到流淚嘅眼神!鵝肝入口即溶,香口既油脂係多士上就唔膩,d油係可以滴出黎個種。一件絕對唔過癮,可惜叫咗好多嘢,否則食幾件都不為過!🦀燒賣甲羅燒 $168賣相比100分,職員會係你面前融一融蟹膏同蟹子,之後都可自由選擇同多士一齊食或者同燒賣壽司一齊食。一雞兩味,幾得意又滿足,仲有沙律俾你解解膩。🧀輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128呢個有驚喜!大大份,每一件都有軟殼蟹又有大大粒芝士同埋其他配菜,每啖芝士都包裹住蟹肉,層次豐富但啱啱好唔膩,唔錯!🍵海膽松葉蟹茶漬飯 $108海膽味出色,松葉蟹味較淡,熱熱地食都好味。🍣三文魚壽司&三文魚腩壽司 $8-10呢碟好抵食因為壽司有半價(星期一至五指定壽司刺身半價優惠😍),三文魚腩油脂比例啱啱好,入口都有即溶效果,加埋調味濃淡得宜,都幾好味幾推介!🍻除咗餐牌上選擇,仲有全新二人套餐可以揀。下次一定試試!
🤍花楽
🖤將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖

🥪鵝肝多士 $108

🦀燒賣甲羅燒 $168

🧀輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128

🍵海膽松葉蟹茶漬飯 $108
海膽味出色,松葉蟹味較淡,熱熱地食都好味。

🍣三文魚壽司&三文魚腩壽司 $8-10

🍻除咗餐牌上選擇,仲有全新二人套餐可以揀。下次一定試試!
2022-09-01 23 瀏覽
將軍澳精緻華麗的日式餐廳🦥✨望住海旁的餐廳中,這間日式料理的比較搶眼呢!魚生方面用上了高質素的食材,連襯托的食用材料和餐具也很精緻,令人大開眼界!很美麗!《花樂八品丼》$168是午市定食的選擇,這個刺身丼包括有海膽、深海池魚、金目鯛、油甘魚、牡丹蝦、三文魚、日本直送飛機魚和蔥吞拿魚蓉。刺身種類有多款貴價食材,性價比極高!很抵吃的!而且刺身味道也是新鮮的!海膽也很鮮甜!配有沙律、漬物、麵豉湯、茶碗蒸和飲品。《辛口吞拿魚他他佐脆片》$128推薦!✨粒粒形狀的吞拿魚,有中拖羅,也有大拖羅,認真肥美!粒粒吞拿魚舖滿了大圓形的壽司飯,再配搭旁邊的番薯脆片想吃,很有衝擊!很!好!吃!甜甜的番薯脆片!十分開胃!《燒賣甲羅燒》$168推薦!很!好!吃!🤘🏻蟹膏,加上海膽,以石燒的方式把食材溶化,香噴噴!再塗在多士上吃,很惹味呢!而且配搭海葡萄沙律,健康而精美!《咖喱吉列豚肉定食》$98午市定食也有熟食!吉列豚肉炸得很脆卜卜,而且份量也十足!總結:華麗精緻的日式料理!
將軍澳精緻華麗的日式餐廳🦥✨

望住海旁的餐廳中,這間日式料理的比較搶眼呢!

《花樂八品丼》$168

配有沙律、漬物、麵豉湯、茶碗蒸和飲品。

《辛口吞拿魚他他佐脆片》$128

《燒賣甲羅燒》$168
推薦!很!好!吃!🤘🏻

《咖喱吉列豚肉定食》$98
午市定食也有熟食!吉列豚肉炸得很脆卜卜,而且份量也十足!

總結:華麗精緻的日式料理!
2022-09-01 20 瀏覽
好耐冇去將軍澳,今日特登去行Donki,行到夜晚食飯時間,就喺附近搵嘢食😋原來海旁附近開咗好多食肆,見到有間食壽司嘅,門口望入去都幾靚就決定揀呢間,一入去坐低侍應就已經招呼我哋先坐低,然後話俾你聽今日有啲乜嘢推介,原來餐廳最近推出星期一至五指定壽司,刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件,聽落真係好抵我哋都叫咗幾款,果然抵,又新鮮我哋仲叫多咗⭐️沖繩炸雞呢個要推介真係好好食,炸到脆卜卜咬落嫩口滑,仲要有肉汁👍🏻👍🏻 ⭐️泡菜黑豚肉石鍋飯泡菜唔會太辣,配上黑豚肉珍珠米,粒粒分明咬落有口感⭐️安格斯牛肉鍋賣相靚不特止,牛肉夠新鮮配料都好多,如果一個人食應該都夠飽🤭今晚呢一餐好滿足,環境靚😍食物正 價錢公道下次會再去
好耐冇去將軍澳,今日特登去行Donki,行到夜晚食飯時間,就喺附近搵嘢食😋原來海旁附近開咗好多食肆,見到有間食壽司嘅,門口望入去都幾靚就決定揀呢間,一入去坐低侍應就已經招呼我哋先坐低,然後話俾你聽今日有啲乜嘢推介,原來餐廳最近推出星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件,聽落真係好抵我哋都叫咗幾款,果然抵,又新鮮我哋仲叫多咗
沖繩炸雞

⭐️沖繩炸雞

⭐️泡菜黑豚肉石鍋飯
泡菜唔會太辣,配上黑豚肉珍珠米,粒粒分明咬落有口感

⭐️安格斯牛肉鍋

今晚呢一餐好滿足,環境靚😍食物正 價錢公道下次會再去
沖繩炸雞
花楽一向都係出名嘅打卡日本菜尤其係佢嘅花花下午茶真係勁靚見佢呢排做緊優惠 好多壽司同刺身都做緊半價梗係要約朋友嚟食下啦油甘魚 吞拿魚赤身 三文魚刺身佢嘅刺身多數都係2件或4件做單位可以揀多幾款等師傅幫手砌到靚靚咁好厚切呀又新鮮 半價真係好抵食半價壽司都好多款我地食左穴子 鵝肝 中拖羅 三文魚腩 牡丹蝦師傅手勢好好 壽司飯唔怕鬆散中華風燒賣壽司呢個一定要叫嚟打卡 其實係拖羅茸壽司 包到好似燒賣咁 好靚好得意日本味淋魚干勁鍾意呢個小食 燒到兩面金黃色肉質軟身又香口 加埋沙律醬好惹味七味醬油燒雞骨腸層皮好脆口 豬肉腸都幾香唔肥膩鹽燒油甘魚鮫油甘魚鮫油脂好豐富 魚肉又厚身加埋蘿蔔茸醬汁好正 怕腥嘅朋友都話好味原來除左刺身同壽司做緊半價仲有主餐牌冇嘅二人餐都幾抵食我見隔離枱都好豐富 下次可以試下
花楽一向都係出名嘅打卡日本菜

加埋蘿蔔茸醬汁好正 怕腥嘅朋友都話好味

原來除左刺身壽司做緊半價
仲有主餐牌冇嘅二人餐都幾抵食
我見隔離枱都好豐富 下次可以試下
將軍澳南喼邊開咗好多間新餐廳,其中我見到有間日式餐廳「花楽 」有日式下午茶Tea Set。呢間餐廳裝修充滿日式風格,有木紋條子嘅趟門同日式酒櫃特色🍶除咗日式下午茶Tea Set,仲有下午茶餐牌都幾抵食,另外壽司同刺身有半價優惠。三文魚子壽司🍣- 三文魚籽都幾多,晶瑩剔透,粒粒卜卜脆- 海水咸香味濃🌹粉紅玫瑰花茶🫖- 淡淡玫瑰香- 茶味偏向比較清淡拖羅蓉伴香蔥玉子壽司- 模仿多士造型- 拖羅蓉口感細滑鮮味,配上香甜玉子🦀松葉蟹甲羅鳥巢壽司- 有兩款:海膽/三文魚子- 甲羅燒造型,底部係壽司飯,伴絲絲鮮甜嘅蟹肉及濃郁鹹香嘅蟹膏,正😍鵝肝壽司- 香煎的鵝肝油香濃郁- 入口即溶,邪惡爆燈🤩山葵漬油甘魚水菜卷- 鮮味的油甘魚包住新鮮爽脆的水菜卷- 好似沙律咁樣好fresh 拖羅/甜蝦刺身- 拖羅鮮味肥美,肉質細嫩有光澤- 甜蝦新鮮鮮甜磯煮鮑魚- 鮑魚已經切好咗,口感爽口- 醬汁香濃好入味蟹籽醬伴芝士年糕- 芝士年糕炸到外皮金黃色- 咬落去爆出香濃芝士軟心🤤- 鹹香芝士配上煙煙韌韌的年糕同酸酸甜甜嘅蟹籽醬好夾,推薦👍🏻日本海草COCKTALL杯- 爽脆海葡萄🍇配昆布- 調味比較酸,好開胃芝士蛋糕🍰

除咗日式下午茶Tea Set,仲有下午茶餐牌都幾抵食,另外壽司刺身有半價優惠。
花楽奢華下午茶

三文魚子壽司🍣
- 三文魚籽都幾多,晶瑩剔透,粒粒卜卜脆
- 海水咸香味濃
三文魚子壽司

🌹粉紅玫瑰花茶🫖
- 淡淡玫瑰香
- 茶味偏向比較清淡
粉紅玫瑰花茶

- 模仿多士造型
- 拖羅蓉口感細滑鮮味,配上香甜玉子

🦀松葉蟹甲羅鳥巢壽司
- 有兩款:海膽/三文魚子
松葉蟹甲羅鳥巢壽司

鵝肝壽司
- 香煎的鵝肝油香濃郁
- 入口即溶,邪惡爆燈🤩

山葵漬油甘魚水菜卷
- 鮮味的油甘魚包住新鮮爽脆的水菜卷
- 好似沙律咁樣好fresh

拖羅/甜蝦刺身
- 拖羅鮮味肥美,肉質細嫩有光澤
- 甜蝦新鮮鮮甜

磯煮鮑魚
- 鮑魚已經切好咗,口感爽口
- 醬汁香濃好入味

- 芝士年糕炸到外皮金黃色
- 咬落去爆出香濃芝士軟心🤤

日本海草COCKTALL杯
- 爽脆海葡萄🍇配昆布
- 調味比較酸,好開胃

芝士蛋糕🍰
- 蛋糕質感軟滑creamy
- 味道香甜帶少少芝士鹹香
芝士蛋糕

法國特濃榛子蛋糕
- 榛子朱古力味香濃
- 細細件唔會太膩

日本櫻花和菓子🍡
- 車厘茄造型,開頭仲以為係車厘茄,原來裏面係豆沙
- 口感有少少黏牙

十勝紅豆綠茶厥餅
- 厥餅煙煙韌韌,配上綠茶粉同十勝紅豆
- 味道偏甜,綠茶粉味比較淡
十勝紅豆綠茶厥餅

水信玄餅🌸
- 😍賣相好靚,晶瑩剔透的水信玄餅裏面擺咗粉色花瓣
- 配上黑糖醬入口清甜滑溜,清新解膩
- 如果配埋黃豆粉就更完美
水信玄餅

整體來講,食物賣相十分精緻,用咗鮮花花瓣做裝飾,下午茶Tea Set整體好有日式特色; 環境好有日式風格; 地點比較遠,不過喺將軍澳海旁好寫意。
2022-08-31
5 分鐘 (堂食)
花楽奢華下午茶
三文魚子壽司
松葉蟹甲羅鳥巢壽司
芝士蛋糕
水信玄餅
2022-08-31 40 瀏覽
太座返將軍澳娘家小聚,晚飯時間當然要搵嘢食,姨仔提議不如去海傍,佢話除咗Donki都開咗好多食店!呢區D樓都幾靚,又可以望到海,自成一角,原來真係多咗好多嘢食,太座話不如試吓呢間花樂!坐低職員就介紹而家做緊優惠,星期一至五指定壽司同刺身做半價,睇吓價錢又抵食喎,三文魚壽司都係8蚊一件!我地梗係唔放過啦,叫咗赤身、深海池魚腐皮等等壽司,最特別係原條穴子壽司,其實係星鰻,同食開嘅鰻魚差不多,但比較細條!另外仲叫咗我喜歡嘅山葵八爪魚軍艦同蟹籽軍艦!刺身當然叫咗三文魚4切,仲有甜蝦4本,都幾鮮味 ,唔錯!“沖繩炸雞”炸得唔錯,外面脆脆入面juicy!“吉列炸蠓伴黑松露醬”非常好味嘅配搭,又估唔到兩樣咁夾,必試!“七味醬油燒雞骨腸”呢個又係第一次食,口感特別,見仁見智,我就麻麻但太座好鍾意!“泡菜黑豚肉石鍋飯”非常惹味嘅銅飯,食得再飽都會一啖一啖咁食!強烈推介嘅係“安格斯牛肉鍋”,用壽喜燒湯底非常清甜,有𦘦菜、金菇、冬菇,吸收哂D湯,所以份外好味,牛肉唔少,肉味濃郁,再沾埋雞蛋食,滑嘟嘟,一流!
坐低職員就介紹而家做緊優惠,星期一至五指定壽司刺身做半價,睇吓價錢又抵食喎,三文魚壽司都係8蚊一件
“沖繩炸雞”炸得唔錯,外面脆脆入面juicy!

泡菜黑豚肉石鍋飯
吉列炸蠓伴黑松露醬
泡菜黑豚肉石鍋飯
吉列炸蠓伴黑松露醬
  • 吉列炸蠔伴黑松露醬
聽朋友講呢度星期一至五指定壽司同刺身有半價優惠,咁好掋食放咗工就梗係要嚟試下😍。雖然只係閒日,但都坐到八成滿😯半價壽司刺身都有好多款,最平嘅三文魚壽司8蚊就有喇,真心好掋呀~佢哋仲推出咗二人套餐,主餐牌都無架。以下係半價壽司:日本海膽軍艦($44)- 非常新鮮,仲一啲腥味都無三文魚籽軍艦($19)- 三文魚籽大大粒,口感一流中拖羅壽司($39)- 十分鮮甜,仲帶入口即溶感日本牡丹蝦壽司($39)- 個蝦爽口彈牙,仲好大隻油甘魚壽司($13)- 味道較淡,建議食咗先就算平都一樣好高質三文魚壽司($8)-三文魚腩壽司($10)蟹籽軍艦($10)另外仲嗌咗兩個卷,兩個都有驚喜!茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷($138)- 黑松露味好香,配上吞拿魚腩嘅魚蓉同忌廉芝士,個味好夾。鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷($108)忌廉芝士配三文魚 就一定唔會失望,加咗蟹肉,啖啖都好鮮甜。
聽朋友講呢度星期一至五指定壽司刺身有半價優惠,咁好掋食放咗工就梗係要嚟試下😍。

雖然只係閒日,但都坐到八成滿😯

以下係半價壽司
日本海膽軍艦($44)- 非常新鮮,仲一啲腥味都無
三文魚籽軍艦($19)- 三文魚籽大大粒,口感一流
中拖羅壽司($39)- 十分鮮甜,仲帶入口即溶感
日本牡丹蝦壽司($39)- 個蝦爽口彈牙,仲好大隻
油甘魚壽司($13)- 味道較淡,建議食咗先
就算平都一樣好高質
三文魚壽司($8)-
三文魚腩壽司($10)
蟹籽軍艦($10)

另外仲嗌咗兩個卷,兩個都有驚喜!

2022-08-30 21 瀏覽
星期二中午嚟到將軍澳吃了一間非常地道嘅日本餐廳當中充滿驚喜我先來一個咖喱豚肉定食吃到1口正宗的日本咖喱 加上美味的黑豚肉好想溫泉蛋 這個花識到一種日本嘅情懷麵豉湯植物沙律蒸蛋都係簡單而豐富嘅味道花樂八品丼定食賣相已經見到一種美味嘅新鮮 全部魚生都非常甜美配上丼飯更加係吃到的一種幸福燒賣甲羅燒淨係見到張相已經覺得好豐富爐燒蟹蓋 上面蟹膏三文魚子海膽 配上法包 一種豪華嘅食法 兩棵燒賣裏面吃飯 加上成語嘅海膽蟹膏醬汁 再加埋海葡萄沙律 見到一種豪華嘅感覺辛口吞拿魚他他佐脆片新鮮吞拿魚日本飯返每一糖都咁肥美配上脆片一種新鮮有趣嘅感覺 我認為這個一定要叫 來到這裏不得不提這裏的環境位於海濱地帶裝修又非常之好服務又好今時今日可以用這樣的地方消費 俾錢都俾得開心啲
星期二中午嚟到將軍澳

位於海濱地帶裝修又非常之好
服務又好
今時今日可以用這樣的地方消費 俾錢都俾得開心啲
2022-08-29 22 瀏覽
這家餐廳初開時來過一次  今天去將軍澳探朋友又見指定壽司刺身有半價優惠很划算另外還有主餐牌沒有提供的全新菜式2人餐於是進去一試! 油甘魚三文魚腩壽司壽司賣相非常精緻 魚味濃郁三文魚壽司只是8元一件刺身同樣有半價優惠款款都厚切又新鮮 必叫推介醬油大蔥雞肉雞肉燒烤過 連埋大蔥一起吃 加醬汁夠惹味燒冬菇串燒不可缺物 一份兩串鮮冬菇與其它串物陪襯一起吃非常匹配 燒羊架羊架大大件 炭燒得剛剛好 外面少少脆 羊肉味濃 推介! 黑豚肉串簡單加了黑椒和鹽調味 黑豚肉肉質彈牙七味醬油燒雞骨腸這道菜十分特別 一咬下時去像脆皮腸吃起來卻又有另一種味道 內裡少少黑椒 肉連埋骨 喜歡吃雞翼等骨類的朋友不要錯過!安格斯牛肉鍋壽喜燒湯味道甜甜地配以安格斯牛和其它雜菜配菜另外還可以再加點烏冬等配料 食到飽飽
這家餐廳初開時來過一次

串燒不可缺物 一份兩串鮮冬菇
與其它串物陪襯一起吃非常匹配

燒羊架
羊架大大件 炭燒得剛剛好
外面少少脆 羊肉味濃 推介!

黑豚肉串
簡單加了黑椒和鹽調味 黑豚肉肉質彈牙

七味醬油燒雞骨腸
這道菜十分特別 一咬下時去像脆皮腸
吃起來卻又有另一種味道
內裡少少黑椒 肉連埋骨
喜歡吃雞翼等骨類的朋友不要錯過!

壽喜燒湯味道甜甜地
配以安格斯牛和其它雜菜配菜
另外還可以再加點烏冬等配料 食到飽飽

2022-08-29 29 瀏覽
這是一間日本餐廳,在將軍澳唐俊街的海旁旁邊,環境相當舒服,食物也有水準,喜歡食日本野的朋友還可以這樣地打卡享受下午茶,都幾吸引!有刺身,有磯燒鮑魚,松葉蟹壽司,鵝肝多士…等等,食物賣相吸精之餘也不失味道
2022-08-29 42 瀏覽
今日試咗一間位於將軍澳南嘅新餐廳,店內裝修非常之精美,裝修很有格調亦有落地玻璃可以觀賞到出面嘅風景。店員嘅態度非常之友善,會用心介紹唔同款式嘅食物,會推介有新鮮空運到港嘅食物,亦會介紹唔同嘅食法同埋受歡迎嘅美食。部分食物而家做緊半價優惠(星期一至五指定壽司,刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件),食物質素非常高,食物新鮮之餘烹調出嚟嘅味道亦非常之好,份量亦足夠。係享受一餐休閒而有格調嘅美食的日式餐廳壽司八貫盛盒 $298 三文魚4切 $39 (半價)松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯 $198 手羽 $28雖然餐廳價錢略高,但配合優惠同意食物質素嚟講,亦算性價比之選,適合同親朋密友慶祝節日或一啲特別日子既好選擇

部分食物而家做緊半價優惠(星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件),食物質素非常高,食物新鮮之餘烹調出嚟嘅味道亦非常之好,份量亦足夠。係享受一餐休閒而有格調嘅美食的日式餐廳

壽司八貫盛盒 $298
壽司八貫盛盒
三文魚4切 $39 (半價)
三文魚四切
三文魚四切
松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
手羽
2022-08-25 27 瀏覽
呢日同屋企人去左將軍澳呢間日本餐廳食dinner,餐廳位於海濱旁,環境好好。我地點左壽司十貫盛盒,呢個壽司set真係好吸引啊,佢既擺盤好精緻,打卡一流。十款壽司分別係大拖羅、金目鯛、島池魚、煙燻笛鯛、三文魚、直送飛機魚、日本海膽、日本牡丹蝦、三文魚籽、日本帆立貝同埋迷你蟹飯,超吸豐富。啲刺身好新鮮,最鍾意大拖羅同埋日本海膽!另外仲點左輕井沢芝士軟殼蟹水菜卷,呢個卷物層次豐富,壽司飯包住軟滑既芝士同埋香脆既軟殼蟹,上面鋪咗creamy既牛油果,大啖食落去,超滿足!食完呢啲野都未夠喉,見到呢度啲壽司做緊半價,就點左件深海池魚腩壽司,好抵食。

刺身好新鮮,最鍾意大拖羅同埋日本海膽!

今日係將軍澳打算食日本料理,係門口見到依間做緊優惠😳星期一至五指定壽司、刺身半價優惠,三文魚壽司🍣低至8蚊件❗️另外店員仲話推出左全新菜式二人套餐,係主餐牌冇提供既,下次再黎試下先🤣✨星期一至五指定壽司刺身半價😍✨另設加一-💕 安格斯牛肉鍋 $198👅好味指數:7.8/10壽喜燒湯底清得黎香甜,安格斯牛份量好多,大概有成十塊🥹,肉質鮮嫩牛味濃郁,索哂湯汁+沾埋蛋既滑溜口感已經好正,可以唔洗再沾個胡麻醬都夠哂味😚。另外鍋料仲有娃娃菜、金菇、冬菇等,都入哂味😍。-💕 日本燒牛肉石鍋飯 $118👅好味指數:7.5/10一黎到個陣就「滋滋聲」😍,真係熱到辣手❗️放耐左一陣先撈仲會有飯焦😍,飯焦脆卜卜充滿住燒汁既香味😍,牛肉都醃得好入味,肉質鮮嫩帶有微微嚼勁,加埋洋蔥,更加香口豐富。-💕 輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128👅好味指數:9/10餐廳擺盤真係好精緻,都以花為主題🌸,好靚好有心思🥺。壽司有6件,最面層放上4片牛油果薄片,再放上蟹籽,中間飯包住炸得好香脆既軟殼蟹🦀、水菜同芝士,爽脆既軟殼蟹同水菜 +濃郁柔滑既牛油果同芝士,口感極豐富🥰❗️-💕 三文魚4切 $39 (原價$78)👅好味指數:9/1
今日係將軍澳打算食日本料理,係門口見到依間做緊優惠😳星期一至五指定壽司刺身半價優惠,三文魚壽司🍣低至8蚊件❗️另外店員仲話推出左全新菜式二人套餐,係主餐牌冇提供既,下次再黎試下先🤣
✨星期一至五指定壽司刺身半價😍
✨另設加一

💕 安格斯牛肉鍋 $198
👅好味指數:7.8/10

💕 日本燒牛肉石鍋飯 $118
👅好味指數:7.5/10

💕 輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128
👅好味指數:9/10

💕 三文魚4切 $39 (原價$78)
👅好味指數:9/10
好厚切😳好新鮮,口感爽滑柔軟,鮮甜甘香不油腻

💕 和牛壽司 $39 (原價$78)
👅好味指數:7/10
薄薄一片和牛,油脂感唔重,牛香味濃郁👍🏻

💕 山葵八爪魚軍艦 $14 (原價$28)
👅好味指數:7/10
爽口彈牙👍🏻有微微攻鼻感覺又唔會太強烈

💕 深海池魚壽司 $14 (原價$28)
👅好味指數:7.5/10
肉質細緻爽口帶小小油份,正☺️

環境:8.5/10
日本燒牛肉石鍋飯
2022-07-21
三文魚
日本燒牛肉石鍋飯
朋友話經過呢間餐廳想試吓,今日得閒就應約食個靚靚tea set🌸-見到餐廳有個優惠係逢星期一至五指定壽司、刺身有半價,三文魚壽司仲要只係8蚊1件!超抵🤩-入到去留意到佢裝修都幾有心思,天花板係用織繩黎設計,仲有好大筒紙鶴,摺到咁多都好勁!見到佢仲有啲吧枱,同包廂,好舒服又夠靜😌-花樂奢華下午茶 $498見到呢個set好多人都有叫,同埋上網都見到好吸引🤩嚟到又點可以唔叫呢個🤣⬆️層有:~拖羅蓉伴香蔥玉子壽司佢個玉子甜甜地有醃過👍🏻~松葉蟹甲羅鳥巢壽司一個係配海膽,另一個配三文魚子❤️好多蟹肉周蟹膏超正!💯~鵝肝壽司入口即溶😌~山葵漬油甘魚水菜卷好鮮甜清新🌸~拖羅刺身鮮味入口即化🥰~甜蝦刺身鮮甜又夠黏口😊⬇️層有:~法國特濃榛子蛋糕有少少朱古力脆脆,好濃郁,又夠輕盈食落唔會濟😋~日本和菓子睇個樣就覺得好得意啦,成個柿子咁,賣相已經好吸引!入邊係紅豆餡,唔會太甜😚~十勝紅豆厥餅厥餅凍凍地,有啲咬口都唔錯👍🏻~水信玄餅超靚!入邊有朵櫻花🌸~芝士蛋糕好香芝士味又夠鬆軟🥰-另外上:~磯煮鮑魚超入味又彈牙!仲有啲芥末蔥👍🏻👍🏻~蟹籽醬伴芝士年糕呢個真係超級好食!啱啱炸起熱辣辣夠鬆脆,除咗入邊有芝士餡之外,
見到餐廳有個優惠係逢星期一至五指定壽司刺身有半價,三文魚壽司仲要只係8蚊1件!超抵🤩

花樂奢華下午茶 $498
⬆️層有:
~拖羅蓉伴香蔥玉子壽司
佢個玉子甜甜地有醃過👍🏻
~松葉蟹甲羅鳥巢壽司
一個係配海膽,另一個配三文魚子❤️
好多蟹肉周蟹膏超正!💯
鮮甜又夠黏口😊
⬇️層有:
~法國特濃榛子蛋糕
有少少朱古力脆脆,
好濃郁,又夠輕盈食落唔會濟😋
~日本和菓子
睇個樣就覺得好得意啦,成個柿子咁,
賣相已經好吸引!入邊係紅豆餡,
唔會太甜😚
~十勝紅豆厥餅
厥餅凍凍地,有啲咬口都唔錯👍🏻
~水信玄餅
超靚!入邊有朵櫻花🌸
~芝士蛋糕
好香芝士味又夠鬆軟🥰

另外上:
~磯煮鮑魚
超入味又彈牙!仲有啲芥末蔥👍🏻👍🏻
~蟹籽醬伴芝士年糕
呢個真係超級好食!
啱啱炸起熱辣辣夠鬆脆,除咗入邊有芝士餡之外,
上面仲有啲沙律醬同埋蟹子,
混合埋一齊食超夾勁好食💯
~日本海草伴COCKTAIL杯
本身我知道呢隻海葡萄只有啲鹹鹹地嘅味,
但佢加埋啲酸酸地嘅醋,
好開胃👍🏻正!

白身魚薄造配芥末幽庵醬(7切)$138
白身魚好幼嫩鮮味🐟,肉質就比較爽身啲😍
佢嗰沙律醬係加咗少少秋葵既柚子醋~
好開胃😋

位於河畔的花楽, 木系居酒屋裝潢, 心思花藝點綴✨~好適合放工嚟relax下, 食到飽飽行俠河邊都非常舒服~ 最近推出了限定優惠, 星期一至五指定壽司刺身半價, 三文魚壽司只係$8件👍🏻👍🏻~仲有全新嘅二人套餐, 下次一定要試試!🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸♦️ 燒賣甲羅燒 $168甘香細膩的大大塊海膽, 鹹香新美的三文魚籽, 濃郁蟹膏, 配上日本大蛋黃, 撈勻之後, 坐住小火, 暖笠笠, 搽上烤過的脆脆麵包, 令人回味無窮🤩! 伴碟的小燒賣精緻可愛, 面頭係蟹子, 裏面係魚肉壽司~仲有清爽開胃的海葡萄沙律, 同香濃甲羅燒有中和平衡感~搭配得好正🥰!♦️ 海鮮茶壺湯$108 茶壺都係坐住小火, 保持湯的暖度~麵豉湯香味, 但更多點鮮甜濃郁🤤, 裏面配料有原隻鮑魚, 大蝦, 蜆同蘑菇~倒在清酒杯飲, 好有趣!♦️ 花樂卷$188每個卷物上面都有不同魚生, 包括蟹肉,島池蓉,吞拿魚蓉,山葵八爪魚, 三文魚蓉,白蝦,泡菜~壽司飯中間有好大粒芝士! 每個都好精緻用心~整體擺盤亦好igable📸~♦️ 三文魚刺身新鮮大塊~就算小份刺身都有用心裝飾~♦️ 原個白桃雪葩 - $58原個新鮮白桃冷藏至結冰, 再磨製成

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸

♦️ 燒賣甲羅燒 $168

♦️ 海鮮茶壺湯$108

♦️ 花樂卷$188

♦️ 三文魚刺身
新鮮大塊~就算小份刺身都有用心裝飾~

♦️ 原個白桃雪葩 - $58
原個新鮮白桃冷藏至結冰, 再磨製成沙冰, 口感類似雪糕, 但含糖量比雪糕低~白桃好清香🍑, 不會死甜過甜~完美甜品結尾~