2022-08-07
#日式eatcovery #將軍澳eatcovery💡高質抵食人氣日本餐廳呢間居酒屋一直都人氣高企,位於將軍澳海濱,裝潢好有日式格調,有心思擺設,一邊食一邊望住河景都幾浪漫,岩曬同朋友慢慢chill,仲可以帶埋狗狗一齊用膳😍 🍽刺身🐠油甘魚清爽質感,鮮味同脂油味都好平衡👍🏻🦐甜蝦質素唔錯,新鮮嫩口,食落鮮甜軟綿🍽日本燒牛肉石頭鍋飯🐂一黎到個陣就「滋滋聲」😍,已經聞到好香,牛肉份量都幾多,醃得好入味,食落唔會覺得鞋口,食個陣將中間隻蛋撈埋洋蔥,加埋脆卜卜飯焦,口感好豐富。🍽海老天婦羅5本🍤天婦羅豐富得黎又大份,天婦羅即叫即炸,炸粉厚度適中,所以炸得好香脆可口。炸蝦大隻得黎又唔會腥,$100都唔洗,CP值夠曬高,推介🥰🍽串燒🍢食日式野,點可以唔食串燒chill下呢,叫左大羽,醬油大蔥雞肉,紫蘇黑豚肉串。燒得香口得黎好惹味。大蔥雞肉的雞肉好嫩滑,加埋個醬油一齊食,更加正👍另外叫左鱈魚乾,唔會乾身,最岩配埋酒一齊食。🍽壽司🍣而家散叫既壽司做緊半價,忍唔住都叫左幾款👻🍣三文魚壽司 🍣深海池魚腩壽司壽司色澤粉粉嫩嫩, 食落都幾肥美,油脂分怖均勻😋ps/餐廳最近推出星期一至五指定壽司,刺身半價優惠
💡高質抵食人氣日本餐廳
🍽刺身
🐠油甘魚
清爽質感,鮮味同脂油味都好平衡👍🏻
🦐甜蝦
質素唔錯,新鮮嫩口,食落鮮甜軟綿
🍽日本燒牛肉石頭鍋飯🐂
🍽海老天婦羅5本🍤
🍽串燒🍢
另外叫左鱈魚乾,唔會乾身,最岩配埋酒一齊食。
🍽壽司🍣
而家散叫既壽司做緊半價,忍唔住都叫左幾款👻
🍣三文魚壽司 🍣深海池魚腩壽司
壽司色澤粉粉嫩嫩, 食落都幾肥美,油脂分怖均勻😋
ps/餐廳最近推出星期一至五指定壽司,刺身半價優惠,三文魚壽司低至8蚊1件,真係好抵食❤️
仲推出主餐牌沒有提供的,全新菜式二人套餐~下次試試佢!