2020-03-28 438 瀏覽
飯後想喝一杯台灣飲品。 我喜歡芋頭奶,不是每間茶飲店都有。這間看到有,就要這個吧! 付款等了5分鐘左右就可取飲品了。一看顏色便心花怒放,粉紫色很溫柔少女心爆發。 不錯!不太甜,飲得舒服順喉。但芋頭味道有點淡,和芋頭份量未算多。

$28 (宵夜)
2020-01-15 452 瀏覽
台灣主持人NONO係荃灣開嘅#花羡沐嵐 ,裝潢和logo都好靚😻👍🏻但點解冇咩人排隊嘅🤔個個都幫襯隔離嘅老虎堂...本身係諗住試#青龍波霸奶蓋 ,點知去到店員話黑糖珍珠賣晒😭-#沐嵐飛彈奶 (其實姐係珍珠奶茶⚫️⚫️)中杯💲20. / 大杯💲22. (圖中是大杯)好香濃茶味👍🏻👍🏻👍🏻這個甜度➕茶的香味=台灣味🇹🇼好台灣嘅感覺~係台灣先會飲到喱個味道,香港好少搵到🤤🤤🤤中意台灣食物嘅朋友,應該會明果個感覺🤤珍珠Q彈👍🏻 會想再去試埋佢其他野飲🤤
本身係諗住試#青龍波霸奶蓋 ,點知去到店員話黑糖珍珠賣晒😭
#沐嵐飛彈奶 (其實姐係珍珠奶茶⚫️⚫️)
中杯💲20. / 大杯💲22. (圖中是大杯)
好香濃茶味👍🏻👍🏻👍🏻這個甜度➕茶的香味=台灣味🇹🇼
好台灣嘅感覺~係台灣先會飲到喱個味道,香港好少搵到🤤🤤🤤
中意台灣食物嘅朋友,應該會明果個感覺🤤
珍珠Q彈👍🏻 會想再去試埋佢其他野飲🤤
2018-08-10
2019-10-19 396 瀏覽
#黑糖珍珠鮮奶 荃灣$3豆花果度越開越多手沖 珍奶店, 又名珍珠奶茶街😆 🔹黑糖波霸奶蓋(少冰) $32無得少甜, 如果想少甜要少珍珠🤨奶蓋唔係厚身果隻, 我飲唔到奶蓋左邊度味道ok, 雖然最後我無少甜,但隻甜都接受到珍珠普通啦好處係唔駛點等, 好快就有得飲 👉🏻我都係鐘意🐯多d======================#foodreview_junjunjunko#junjunscore6/10
#黑糖珍珠鮮奶

荃灣$3豆花果度越開越多手沖 珍奶店, 又名珍珠奶茶街😆

🔹黑糖波霸奶蓋(少冰) $32
無得少甜, 如果想少甜要少珍珠🤨
奶蓋唔係厚身果隻, 我飲唔到奶蓋左邊度
味道ok, 雖然最後我無少甜,但隻甜都接受到
珍珠普通啦
好處係唔駛點等, 好快就有得飲 👉🏻我都係鐘意🐯多d
======================
#foodreview_junjunjunko
#junjunscore6/10
2019-10-13 261 瀏覽
行行吓見口渴就買咗杯桂花烏龍茶加珍珠嚟飲,意外地比其他嘅台式飲品店好飲甜度同冰都喺嗌咗正常,出奇地甜度剛剛好,冰都溶得好快,而茶味適中,珍珠甜得嚟又唔會太膩下次經過會買其他嘢飲試吓~

下次經過會買其他嘢飲試吓~
2019-09-19 275 瀏覽
晚上下班後心血來潮,想和朋友一起買飲料喝,一個人孤單單時候不會想買的,哈哈哈哈。。。🐰我們一起來到荃灣路德圍,被花羨沐風的裝修風格吸引住,選了一杯雙起司奶蓋。店內只有一位男店員,男店員不停收銀後,馬上就去沖飲品, 速度飛快的,飲品很快就完成了,可能因為他太忙的關係,叫他也完全沒理睬。飲品有一種奇怪的味道,本以為雙起司會有很濃郁的芝士味,結果沒有... 奶蓋也沒什麼芝士味道,淡淡的... 朋友說我點錯了,應該選水果茶,哈哈... 整體上令人挺失望的茶飲店。

奶蓋也沒什麼芝士味道,淡淡的...
朋友說我點錯了,應該選水果茶,
哈哈...
整體上令人挺失望的茶飲店。

2019-09-05 173 瀏覽
收早等👦🏻先生晚上帶我食好西,一個人買杯茶邊飲邊遊蕩下🚶🏻‍♀️今次特登試下開左一段時間但一直未飲過既花羨沐嵐🌸🔸雙起司奶蓋青茶(無糖少冰) $25被「雙起司」個名吸引左就叫左🤣因為好好奇點樣為之雙起司🧀🤔幾欣賞佢個奶蓋都算厚,差不多有一吋(?)😂 個質地都算creamy唔會過稀,但係就唔太有芝士味,唔太感受到個雙起司🤔🤔茶底個青茶就普普通通,唔太特別。.總結黎講就係一杯好普通既茶🤔(不過好大杯,飲完好飽😂)

🔸雙起司奶蓋青茶(無糖少冰) $25
被「雙起司」個名吸引左就叫左🤣
因為好好奇點樣為之雙起司🧀🤔
總結黎講就係一杯好普通既茶🤔
(不過好大杯,飲完好飽😂)
近年來黑糖奶珠奶茶的店鋪越開越多,尤其是荃灣路德圍區更甚,今次終於有時間經過一試!店鋪叫「花羨沐嵐」,聽講是與木蘭出征典故有關,所以店鋪門面都有騎馬的剪影出現,又有一些花花圖案,都幾特別。今次我就點了「黑龍波霸奶蓋」,平時已經好喜歡飲奶蓋,加上珍珠奶茶,又有焦糖表面,一次過有3個重點於一身!⭐️重點推介⭐️:一開始喝了幾口焦糖奶蓋,焦糖的甜配上奶蓋的咸味,奶蓋夠濃郁,口感幾特別,更突出奶蓋的咸味!然後,黑糖珍珠亦夠腍身、有Q彈口感,微熱的黑糖珍珠配上冰凍的奶茶,一凍一熱口感幾夾。由於是黑糖的關係,沒有甜度的調節,所以我點了正常份量冰塊,但始終是台式飲品,比起一般飲品還是有一點甜,所以多喝多會太膩,所以最適合與朋友掃街時分甘同味啦!

⭐️重點推介⭐️:

黑龍波霸奶蓋
黑龍波霸奶蓋
2019-07-14 180 瀏覽
荃灣路德圍除了是米線聚集地,更有超過6間台式飲品店夏日至愛水果茶系列,圖片中的花羨水果漾相當吸引,有奇異果、熱情果肉、水蜜桃、提子等…就order左一杯…點知…現實是車厘茄,蘋果橙味道酸酸甜甜是唔錯,但對鮮果部份好失望個杯蓋仲要蓋唔實…漏到一手都係(無影到相,因為十分狼狽)飲到底是有點窩心可以加一點點分數,因為飲品的冰塊是跟果汁分開的,所以飲到底都唔會因為溶冰而味道轉淡

荃灣路德圍除了是米線聚集地,更有超過6間台式飲品店

點知…現實是車厘茄,蘋果橙
味道酸酸甜甜是唔錯,但對鮮果部份好失望

個杯蓋仲要蓋唔實…漏到一手都係(無影到相,因為十分狼狽)

2019-06-08 152 瀏覽
荃灣路德圍一直有好多台式手搖飲料,次次行過都有新野試!!今次行過又見到開咗一間新嘅,所以去試下。店面好靚,好春天,花花裝橫同飲品杯好吸晴,充滿少女味,一看就知是打卡之選!唔知飲乜好,點了一杯招牌花羨水果樣 。33元一杯都幾貴,不過份量算多,大大杯飲料加滿滿的一杯水果,飲品帶有花蜜的甜味,略嫌有點過甜同埋唔夠凍。可能天氣熱,d冰溶得快。夏天食住水果行街很消暑,建議選擇少甜多冰會更好。始終覺得飲茶類會比較解渴。
夏天食住水果行街很消暑,建議選擇少甜多冰會更好。
始終覺得飲茶類會比較解渴。
2019-05-19 229 瀏覽
唔係唔好飲,但店員將張貼紙貼到超實(其實可以留返隻角畀人搣),講真沖杯嘢唔會大風到貼唔實就會吹走囉,一搣就係膠漬😔隻杯唔係你哋幾蚊隻用一次就掉嘅膠杯,用咗幾十次都係第一次有啲咁無奈嘅嘢發生
2019-03-31 272 瀏覽
路德圍多了幾間台式水果茶店,這間個樣幾靚的,來了買外賣,選擇夠多的。買左杯花羡水果漾,這個是固定糖份的,都算是大杯,水果茶賣相都好吸引的,上面有個透明膠杯,用來放住水果同冰粒,水果有蘋果,橙,青提子,車厘茄,份量都是多的。很細心的貼了支籤在杯身,方便食用呀,水果也是鮮甜好味。水果茶的橙味好突出,感覺似雜果賓治,還有仲加左些八香果的,感覺好解渴又好飲的!!下次可以試下唔同的款式。仕應的服務也OK的。

2019-03-01
$33 (其他)
2019-03-12 164 瀏覽
之前行過路德圍心思思想飲野,又想快,所以見呢間無咩人,就買杯試下。點知原來無咩人既情況下都要等相對較長時間先有…至於味道方面,自己覺得無咩黑糖味,整體對我黎講唔合格。加上價錢比附近其中幾間都要貴…都幾唔抵下🤨 自己黎講就唔會再回頭了…
2019-03-05 245 瀏覽
周街都係飲品店行過都忍吾住要整反杯😂見花羨沐嵐有新品伯爵三世奶茶,所以就決定試吓佢!有別於普通平常飲開嘅珍珠奶茶咁單調😂😂想有啲新嘗試😁😁望落都幾特別有好多款唔同嘅配料!飲得又咬得❤️❤️伯爵三世奶茶顧名思義即係用咗伯爵茶底😁再有珍珠,仙草同布甸!奶茶飲落去伯爵茶味好濃好香,不過尚算接受到,味道唔會好假😊加咗三樣配料都冇違和感啦,只系飲落口感比較豐富😂吾算話太過特別,都系試過一次就夠啦

望落都幾特別有好多款唔同嘅配料!飲得又咬得❤️❤️

吾算話太過特別,都系試過一次就夠啦
2019-03-03 103 瀏覽
經過荃灣呢條街,見到好多台式飲品店,我比佢個鋪名吸引住,所以選擇咗呢間我買咗伯爵三世奶茶,因為一次過可以滿足3個願望,佢有珍珠,仙草同布丁,我叫咗少甜,甜度啱啱好,奶同茶比例都啱啱好,珍珠都好煙韌

2019-03-01 85 瀏覽
一直都無試過花羨沐嵐,今日咁岩經過就買左黎試下。-草莓奶蓋 $22一開始扣分位就係個蓋好難cum實,輕輕拎上手 ,杯蓋就彈開左。點知再cum多十幾次都係次次都係cum完又彈返開,搞到啲奶蓋流左出杯到,隻手都污穢曬😩唔知得我個杯先係咁定點啦😢講返味道,飲落先知原來杯野係伯爵紅茶底☕️茶味都幾濃既,奶蓋比較厚、濃稠 ,但草莓味較淡。雖然個杯有啲細,但由於冰唔多,所以份量還可以。整體黎講,味道不過不失,但唔會再飲🤭
一直都無試過花羨沐嵐,今日咁岩經過就買左黎試下。
草莓奶蓋 $22
草莓奶蓋