2019-03-01 136 瀏覽
🍓真係有草莓的草莓牛奶,好奶好甜香濃黑龍波霸奶茶 🍓請支持即刻俾心👍🏻仲有follow @eatgoodwesteatbadwest 🍓來到荃灣路德圍想買杯嘢飲,見到老老虎堂超多人,其實仲有好多選擇,最後選了這家,個招牌好似幾靚 🍓草莓牛奶 $28 🍓這杯飲品顏值一流,上蓋有粒新鮮士多啤利架,飲品顏色係超夢幻,上面是粉綠色,下面是漸變粉紅色的喔,真係好靚 🍓飲落就都算牛奶草莓味道香滑的,草莓加上牛奶味香香甜甜的 🍓黑龍波霸奶蓋 $32 🍓黑糖掛杯的飲品實在試過好多間,未試過一間點到一個點,真係超甜,黑糖味,牛奶的濃香甜,混在一起變成超甜濃口飲品,如果不太喜歡超甜的朋友要注意了
🍓真係有草莓的草莓牛奶,好奶好甜香濃黑龍波霸奶茶

🍓草莓牛奶 $28

🍓飲落就都算牛奶草莓味道香滑的,草莓加上牛奶味香香甜甜的

🍓黑龍波霸奶蓋 $32

2019-02-18 129 瀏覽
點了一杯芝士奶蓋青茶,店員如常將標籤貼上杯上,然後放在準備製作飲品的枱上,但是她們不是立即調製飲品,而是在兩邊的鋅盤清洗毛巾及一些器皿,我眼白白望著污糟水濺入那個空的杯子裡,那條毛巾扭出來的水是奶白色的🙄,可想而知有幾污糟,為什麼可以這麼不衞生,不是在調製飲品後才進行清潔味道方面,茶味不夠濃,好像在飲道x綠茶,奶蓋一般不順囗,性價比超低,而且飲後攪肚子,用台灣藝人做生招牌,沒想到品質及服務也令人失望😞

2019-02-16
2019-02-05 66 瀏覽
新年大年初一開工諗住買杯野飲返去飲,點知返到公司開黎飲,杯野變壞左酸既...飲咁多年珍珠奶茶第一次飲到變壞左既奶茶。大家買而類飲品,真係最好都係立刻開黎試味先,唔係就可能浪費幾十蚊,真係買飯開過。
新年大年初一開工諗住買杯野飲返去飲,
點知返到公司開黎飲,杯野變壞左酸既...
飲咁多年珍珠奶茶第一次飲到變壞左既奶茶。
大家買而類飲品,真係最好都係立刻開黎試味先,
唔係就可能浪費幾十蚊,真係買飯開過。

伯爵三世奶茶
本身挺期待水果茶,見到這款是招牌飲品,而且看圖賣相不錯,但是買完就後悔。店外有位置擺放讓客人拍照。水果茶味就是很甜的濃縮橙汁的味道,沒有茶味,有點失望。水果擺放的賣相不錯,水果種類都多,杯內有多一隻細膠杯放冰,再用冰承托著水果放面,另有附送膠籤方便吉水果食。但是切開的提子不新鮮,最差的是蘋果上的新奇士水果標籤貼紙都未摵就放進杯內。👎🏻而且杯身本身較軟,容易拿不穩,杯蓋很容易就鬆掉,要小心翼翼的拿著飲得不方便。

店外有位置擺放讓客人拍照。
水果茶味就是很甜的濃縮橙汁的味道,沒有茶味,有點失望。

2019-01-21 127 瀏覽
荃灣呢排開左好多間台式飲料店 今次我地就試左呢間花羨沐嵐😀試左杯黑龍波霸奶蓋 等候既人都幾多 大概10分鐘就拎到我地杯飲品啦😛 拎上手黑糖熱辣辣 上層既奶蓋微微燒過 先飲左啖奶蓋 好香濃 黑糖珍珠都做得唔錯 幾煙韌 黑糖味都濃 😋 飲左幾啖都覺得好好飲好香奶味 只係後來越飲越膩 估計係奶蓋太厚所以變到得奶蓋味無左鮮奶味🙈
荃灣呢排開左好多間台式飲料店 今次我地就試左呢間花羨沐嵐😀

黑龍波霸奶蓋
黑龍波霸奶蓋
2019-01-12 115 瀏覽
聽聞呢間花漾沐嵐你台灣藝人nono開既,之前一直都想試,今日收工10點幾就去咗買黎飲唔洗排隊,買完拎埋過程5分鐘都唔使門面有兩個大牌一個係期間限定,黑龍波霸奶蓋,一個就火龍波霸奶蓋,好難選擇要邊個好呢?最後揀左火龍波霸奶蓋有心心圖案架喎,咁有心思既佢寫住焦糖,確係有微微既焦糖味,但攪勻左之後飲,比較似雲呢拿味,嘢飲有少少類似奶昔咁,但無奶昔咁杰身,幾得意既口感!珍珠唔會太硬,比較軟,唔算好甜,幾好!好怕珍珠太甜!

唔洗排隊,買完拎埋過程5分鐘都唔使

最後揀左火龍波霸奶蓋

有心心圖案架喎,咁有心思既

2018-12-30 96 瀏覽
雙起司奶蓋青茶,奶蓋味道一般,奶味同芝士味都唔濃,反而有鹽味雙起司都唔見得質感厚身,拎上手未飲已經滲入茶的部分。茶定水已經分不清,可能飲左啲鹽味既奶蓋,蓋過左茶味。所以隔離排長龍係有原因既

雙起司奶蓋青茶
2018-12-22
下午茶
2018-12-08 139 瀏覽
話說朋友喺隔離老虎堂度買咗黑糖珍珠奶茶,我又好想飲水果茶,於是我哋就分道揚鑣分開咗兩間買啦!見間鋪頭門口咁靚又係台灣過江龍,應該唔差掛等左冇耐就有得飲啦,杯嘢真係擺得好靚,但係細心啲留意吓,原來佢係有個膠兜將啲水果晾喺杯頂,我唔知佢係為咗影相靚啲呀,定係為咗慳咁啲水果呢好對唔住係我懷疑心重。打賀卡影好相好開心,一飲落去,心情即刻沉重咗,好失望呀糖水味嘅,完全冇水果味,又係一間得個樣冇內涵嘅茶店失望失望

見間鋪頭門口咁靚又係台灣過江龍,應該唔差掛

失望失望
2018-11-27
2018-12-05 91 瀏覽
最近荃灣又開多咗間台式飲品店亦算係過江龍 皆因係台北同高雄都有舖佢就係『花羨沐嵐』啦聽講係台人藝人NONO開既主要賣點係以新鮮既鮮果茶 而亦都有依家好hit既黑糖珍奶 一於同友人試晒佢地😛友人揀咗「花羨水果漾」💲33我就試佢既「黑龍波霸奶」💲332杯都大大杯 水果茶面頭舖滿水果 例如橙同蘋果 幾鮮甜 飲得出唔係死做個甜味出嚟茶底配合都幾好 雖然佢冇得調整個甜好飲度:😋😋😋而杯波霸不過不失 冇乜好特別 珍珠唔算好煙韌 不過茶底唔錯黑龍其實就係烏龍 但可能因為用咗呢款茶底關係 唔算太濃 奶味又淡所以點解冇人排都係有原因既🙈好飲度:😋😋
最近荃灣又開多咗間台式飲品店

珍珠唔算好煙韌 不過茶底唔錯
所以點解冇人排都係有原因既🙈
好飲度:😋😋
2018-12-04 113 瀏覽
又係我起荃灣揾食,不過今次就揾野飲!大家都知路德圍搵嘢飲真係花花世界。近期大家都系飲黑糖奶茶,今次我就另類D,揾果茶飲。不論橫街窄巷大型小型,大致上每間店都有果茶選擇。我就睇下D圖片去選擇。見佢幅圖,都幾靚,仲 裝滿曬果。所以就試下!時間在晚上、不多人,很快就有了。$3x都算大杯,D生果都爆, 心諗唔好飲淨係食生果都底。飲一啖,偏甜, 味道還可以接受的。但當我飲下,飲下, 奇怪嘅事就發生。開頭以為他們的冰很多所以生果很少。但看清楚。。。。我第一句講,吾係呀!!! 唔知有冇其他人有共鳴呢? 這個設計真心令我有中优嘅感覺。。。。乜呢個年代仲有咁嘅設計。。需然$3x是話很貴。材料有橙柳3片,蘋果3片,青提半粒,車厘茄半粒????吾係咁呀。吾好講味道,講見到支飲管由冰灌穿到杯底,呢個moment。只可以講我未飲過一杯咁樣嘅果茶。可能大家會話這個設計是令冰影響味道。如果係掂就間間都係咁設計。難道冰又不會影響奶茶的味道嗎?冰也不會影響可樂的味道??還是他們認為這樣,給茶嘅份量係多啲,令客人覺得好抵飲?至少我不覺得這樣認為只希望佢成功。如果大家要試。真心試其他好過。
又係我起荃灣揾食,不過今次就揾野飲!
大家都知路德圍搵嘢飲真係花花世界。
近期大家都系飲黑糖奶茶,今次我就另類D,
揾果茶飲。
不論橫街窄巷大型小型,大致上每間店都有果茶選擇。
時間在晚上、不多人,很快就有了。
$3x都算大杯,D生果都爆, 心諗唔好飲淨係食生果都底。
飲一啖,偏甜, 味道還可以接受的。
但當我飲下,飲下, 奇怪嘅事就發生。
開頭以為他們的冰很多所以生果很少。
但看清楚。。。。我第一句講,
吾係呀!!! 唔知有冇其他人有共鳴呢?
這個設計真心令我有中优嘅感覺。。。。

乜呢個年代仲有咁嘅設計。。
需然$3x是話很貴。材料有
橙柳3片,蘋果3片,青提半粒,
車厘茄半粒????
吾係咁呀。
吾好講味道,講見到支飲管由冰灌穿到杯底,呢個moment。
只可以講我未飲過一杯咁樣嘅果茶。
可能大家會話這個設計是令冰影響味道。
如果係掂就間間都係咁設計。
難道冰又不會影響奶茶的味道嗎?
冰也不會影響可樂的味道??
還是他們認為這樣,給茶嘅份量係多啲,令客人覺得好抵飲?
至少我不覺得這樣認為
只希望佢成功。
如果大家要試。真心試其他好過。
2018-11-20 164 瀏覽
我跟車爸爸也很喜歡吃車仔麵,見有新店開也樂意去嚐嚐,這天回荃灣看見新張的來多碗車仔麵一於在這兒午餐啦!之後仲整多杯近來大熱的台茶! 已11月的中午還熱到High High的,路經這間花羨沐嵐以售台灣鮮果、茶為主,取名花羨沐嵐靈感來自將中國文化的花木蘭出征,又奚幾有意思喎! 由台灣藝人Nono開設的花羨沐嵐飲品選擇不少,當然少不了近來風行的黑糖乜乜乜! 不過我試試三間在港的龍頭店也很失望!這次還是喝果茶安全點,車爸爸選了葡萄鮮柚綠茶$29! 等了不消5分鐘已完成給我們,店旁有個影相位杯下其實是燈位,不知是否日間的關係並未有開啟! 葡萄鮮柚綠茶内有十分多新鮮的果肉,吃下香口而不苦澀,加上綠茶味道十分清香,我十分喜歡這杯葡萄鮮柚綠茶,唯一缺點是固定糖度沒得選擇,如甜度可以輕少許整件事更妙!

5 分鐘 (外賣自取)
其他
2018-11-16 110 瀏覽
🍴伯爵三世奶茶 (大 / 微甜少冰)💰$26😍三世嘅意思即係珍珠、仙草、布丁⭕️茶味好香,自己一直都鍾意飲伯爵茶,叫咗微糖剛剛好,超好飲!🙆‍♀️珍珠有咬口,唔太甜,軟硬適中,超好味!😋因爲自己唔太鍾意好甜嘅飲品,叫微糖就唔會攪到甜味蓋過茶味,配埋本身有甜味嘅珍珠、仙草和布丁,感覺所有嘢都剛剛好💯整體上自己覺得超好飲,$26 大大杯滿足晒4個願望!性價比高👍🏼👏🏼唔使排隊,即買即整,爽皮!
🍴伯爵三世奶茶 (大 / 微甜少冰)
💰$26
😍三世嘅意思即係珍珠、仙草、布丁
🙆‍♀️珍珠有咬口,唔太甜,軟硬適中,超好味!
👏🏼唔使排隊,即買即整,爽皮!
2018-11-16
  • 伯爵三世奶茶
2018-11-10 83 瀏覽
隔離排隊有原因㗎😅。叫左仙草凍奶,有奶味冇茶味,珍珠都唔得。真系普通得不能再普通🤷🏽‍♀️,送都唔想飲。另外鋪面冇價錢好神秘甘。得個廣告同包裝好啲,其實冇料到。
隔離排隊有原因㗎😅。
叫左仙草凍奶,有奶味冇茶味,
珍珠都唔得。
真系普通得不能再普通🤷🏽‍♀️,
送都唔想飲。
另外鋪面冇價錢好神秘甘。

得個廣告同包裝好啲,其實冇料到。

2018-11-06 103 瀏覽
荃灣美食街路德圍又有新既台式飲品店!花羨沐嵐... 四個字分開睇都明,但並埋一齊都唔多明點解了😂唔緊要 野飲重要啲💜今次嗌左呢杯「火龍波霸奶蓋」好霸氣既名字!佢既奶蓋面都名呼其實!真係有燒一燒過,無焦糖咁硬咁甜,但的確吊起左奶蓋既奶香味道!雖然佢叫「奶蓋 」,但並唔係平常飲到既忌廉奶蓋,而係好似泡沫咖啡中既奶泡呢杯野一上手個底係熱辣辣的!黑糖珍珠既黑糖味唔會太甜,很好!有微微苦澀如咖啡既味道,菰涼我大愛💜下次要再試下其他飲品!
荃灣美食街路德圍又有新既台式飲品店!
花羨沐嵐...
四個字分開睇都明,但並埋一齊都唔多明點解了😂
唔緊要 野飲重要啲💜
今次嗌左呢杯「火龍波霸奶蓋」
呢杯野一上手個底係熱辣辣的!
下次要再試下其他飲品!
火龍波霸奶蓋
火龍波霸奶蓋
2018-10-31 126 瀏覽
路德圍一直都是台式飲品的集散地 早前一連開了幾間台式飲品店 每家都有自己不同的主打 由於先前經歷過當時良辰吉時剛開幕時的經驗 這次特意在開幕了一陣子才去嘗試這一間主打水果茶的花羨沐嵐 不知道是不是因為當日剛好是老虎堂開幕的日子 排隊的人比往日少 但不知道是不是剛開始營運 出飲料的速度稍為有點慢由於想嘗試一些別家店沒有的飲料 於是特意上網看了一下台灣blogger的推介 無錯 是台灣blogger 因為這一間是一個台灣藝人開的飲品店 早在之前去台灣就一直想去試一試 但一直都未有機會 所以一知道香港開就當然要拎機會去啦 最後經過一連串爬文後選到這一杯 萊姆綠果茶其實萊姆在台灣就是檸檬的意思 不知道大家有沒有發現 黃檸檬在台灣比較小見 所以在當地算是蠻新的一個搭配 由於這杯糖度不能更改 所以 稍嫌有點過甜 但一杯茶裡面有一整顆檸檬加上綠茶 算是蠻特別的選擇 有點可惜的是台灣沒有台灣主打的粉果 不然我一定會嘗試 整體來說 這家在一群飲料店中 算是CP值較高的一家 也有不同的茶品 相較其他店主打黑糖鮮奶 喝完整杯沒有膩的感覺 不用常常怕喝完一整杯都不用吃晚餐下次再經過 我也會繼續喝的

萊姆綠果茶

下次再經過 我也會繼續喝的

2018-10-01
15 分鐘 (外賣自取)
萊姆綠果茶