2018-10-27 103 瀏覽
我睇佢張圖賣相唔錯咪試下咯點知餐牌無寫價錢比錢先知36唔緊要 或者味道OK呢點知等得耐都算(叫左後面排隊既人號碼先到我)就係一杯充滿糖水味芒果沙冰普通左啲咁 而且見職員係拿住兜膠盒裝既碎芒果肉(得幾粒肉起一堆水之中飄下飄下)即刻有啲打退堂鼓
我睇佢張圖賣相唔錯
咪試下咯
點知餐牌無寫價錢比錢先知36
唔緊要 或者味道OK呢
點知等得耐都算(叫左後面排隊既人號碼先到我)
就係一杯充滿糖水味芒果沙冰
即刻有啲打退堂鼓
芒果雪沙
2018-10-25
15 分鐘 (外賣自取)
2018-10-26 112 瀏覽
開在荃灣老虎當的珍珠奶茶店,因為名氣不太大,對比側邊的奶茶店,人氣相差遠了,為了不排隊,有男友人建議試試。試了他們的招牌黑龍波霸,好正。奶蓋好濃好滑,混在茶味濃的茶底,好好飲。珍珠好qq, 忍唔住,食完飯再返轉頭買多杯。希望,幾個月後可保持同樣水準。
2018-10-19 125 瀏覽
最近台式飲品在香港大行其道,不論是銅鑼灣、尖沙咀、旺角都滿佈著台灣飲品🤤連有著美食天堂美譽的荃灣,都不會例外啦!J子見到新野當唔會放過啦😎門面有隻很大,用水果拼湊出來的獨角馬🦄很美麗☺️一看就知道他們的主打便是水果茶吧!由於晚餐吃得很飽,所以想飲一點比較清新的飲品。於是J子便叫了這個他們家的明星產品:花羨水漾😋有著很多水果,值得一提的是這個不可選甜度,但可以少冰🤓而且入面有個小杯仔托著冰和水果,不怕冰溝淡和比較容易吃水果,很是貼心呢😍這間新開小店位於海霸街附近,附近多的是飲品小食連最近熱爆全港的老虎堂,都新開在旁,希望這間小店可以捱得住!💪🏻💪🏻

門面有隻很大,用水果拼湊出來的獨角馬🦄
很美麗☺️

一看就知道他們的主打便是水果茶吧!

花羨水漾

由於晚餐吃得很飽,所以想飲一點比較清新的飲品。
於是J子便叫了這個他們家的明星產品:
花羨水漾😋

有著很多水果,值得一提的是這個不可選甜度,但可以少冰🤓

這間新開小店位於海霸街附近,附近多的是飲品小食

2018-10-18
5 分鐘 (堂食)
花羨水漾
2018-10-14 92 瀏覽
見你開係老虎X隔離咁勇,好!比次機會你,橫掂飲黑糖珍珠飲到悶悶地,決定飲杯鐵觀音奶茶試下,唔洗等好耐(因為根本冇人排隊,個個都排晒去隔離老虎X ),結果佢比左杯凍奶水我,無論顏色同味道都係一杯練奶溝水,我問佢係咪冇加茶呀? 佢話有呀,係咁架喎,我……。路德圍小小地方已經有5、6間呢d台飲店,咁嘅質素真係唔知佢挨得幾耐了
已經好耐冇去過荃灣行街啦~既然約咗fd就過去hea下啦~成條街都係台式飲品~花多眼亂揀邊間好呢~決定試依間啦~今次揀花羨沐嵐一人一杯黑糖波霸奶~糖份量係預設嘅冇得揀甜度~冰都係冇得揀嘅~排晒隊咁多人等就預咗㗎啦~但4張單都等咗15分鐘又真係耐咗D喎~攞完杯嘢感覺到D珍珠仲係熱嘅~上面D奶係凍嘅~搞完先至好飲~飲落好甜珍珠彈牙~牛奶估計都唔係鮮牛奶~冇咩牛奶味~整體嚟講唔係吹捧出嚟嗰個效果囉~$33一杯肯定唔會再買第二次囉

黑龍波霸奶
2018-10-12 89 瀏覽
喺荃灣路德圍一帶開左好多台式茶飲店🥃老虎堂呀 東喜茶個d我都飲過所以今次就試新野😝佢好特別有草莓🍓奶蓋伯爵茶我本身以為係個茶底有草莓味(係咪好白痴🤣)但買完先發覺原來係草莓味既奶蓋umm...可能我飲唔慣始終都係覺得芝士味既奶蓋好飲d😂伯爵茶都唔錯既 夠濃茶味不過價錢唔貴 下次可以試其他評分: 7/10
喺荃灣路德圍一帶開左好多台式茶飲店🥃
老虎堂呀 東喜茶個d我都飲過
所以今次就試新野😝
佢好特別有草莓🍓奶蓋伯爵茶
我本身以為係個茶底有草莓味(係咪好白痴🤣)
但買完先發覺原來係草莓味既奶蓋
umm...可能我飲唔慣
始終都係覺得芝士味既奶蓋好飲d😂
伯爵茶都唔錯既 夠濃茶味
不過價錢唔貴 下次可以試其他
評分: 7/10
2018-10-04 123 瀏覽
在荃灣區又有新開的台式茶飲店,這次是另一台灣過江龍花羨沐嵐~之前就有聽過這家店,是台灣藝人NONO的店,主打台灣茶葉和新鮮水果。店內有電視播著店舖的簡介,還說杯身上結合了中國風格元素,上面畫著花木蘭騎乘一匹駿馬,意味著期望新品牌能夠華麗出征,將台灣滋味闖出全世界。這看起來挺有心思的~店內主要販賣的品項有茶類、果茶、奶茶、奶蓋等。這次點了伯爵三世奶茶,裡面有珍珠,布丁,和仙草。珍珠口感很煙靭,布丁也有蛋香,很滑的~因為我不喜歡吃仙草,所以就拿掉了。說回奶茶本身,伯爵茶茶味香濃,淡淡奶香不會蓋過茶味~微甜剛剛好,喝起來也不膩!

2018-10-02 114 瀏覽
路德圍基本上已經變左飲品街。而呢間花羨沐嵐就正正開左係人氣大熱嘅老虎堂格離,格離人龍不絕,呢間就顯得有點冷清。30蚊,無得減冰減糖。黑龍就姐係用左烏龍茶底。第一淡,茶味淡,奶味淡,甜度正常唔會太甜。珍珠甜,偏淋。整體來說,無特別。也可以知道點解d人排成個鐘都要飲老虎堂。但如果你口渴唔想排隊都可以一試。
路德圍基本上已經變左飲品街。

黑糖波霸奶

30蚊,無得減冰減糖。
黑龍就姐係用左烏龍茶底。
第一淡,茶味淡,奶味淡,甜度正常唔會太甜。
珍珠甜,偏淋。
整體來說,無特別。

也可以知道點解d人排成個鐘都要飲老虎堂。
但如果你口渴唔想排隊都可以一試。
2018-10-01
5 分鐘 (外賣自取)
黑龍波霸奶蓋 $32荃灣地鐵站附近真係開左好多間台式飲品店,見有新店開張緊係要去試下。攪勻之前飲一啖面頭嘅奶蓋,甜甜地,帶少少黑糖味,好滑、好Creamy。-攪勻d 黑糖再飲,哇!好細滑、滿滿黑糖味,好鍾意呢陣咁濃厚嘅感覺。-平時好怕奶味重嘅飲品,但呢杯黑糖同鮮奶balance 得好好,口感Creamy!-珍珠第一粒𡁻會覺得有少少韌,但𡁻多幾粒又幾煙韌,幾有口感。-太多冰,飲晒成杯野仲有1/3冰剩低。-個人認為佢味道上(黑糖味同creamy 嘅口感)係好味過喜茶嘅波波茶。不過面頭嘅奶蓋同珍珠都係喜茶最正。-絕對好飲過良辰吉時! 回頭指數:10/10 (好想立刻再買多杯黎飲)
黑龍波霸奶蓋 $32

黑龍波霸鮮奶

珍珠第一粒𡁻會覺得有少少韌,但𡁻多幾粒又幾煙韌,幾有口感。

太多冰,飲晒成杯野仲有1/3冰剩低。
絕對好飲過良辰吉時!

回頭指數:10/10 (好想立刻再買多杯黎飲

外賣自取